Jeremija i Debeli Šef
- Post n°351
Re: Jeremija i Debeli Šef
Ma da, plus su oni tad bili jos dalje od vlasti nego sto su sad, a i sad su jako, jako daleko. Pricaj sta oces, odgovornosti nema.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°352
Zasto me tarate da citam pohvale Markicu Vidojkovicu jer je ovaj blizak Kurjaku Jeremiji?
To vas sa Jugoslavijom malo pali cika Sloba. Zna on dobro zasto je to tako i zasto gospodja ne moze u Zagrjeb i Karantaniju. Gospodja voli da zivi gde je rodjena i voli da se seca Zagrjeba i Hercegovine i voli da proseta tim ulicama jer je Gospodja upravljala...Kao kada bi pitao Engleze sto mecu britansko ime u naslove svojih insitucija i secaju se Kalukute, Bengala, Afrike...ili Ruse za sovjetsko doba.
Uostalom, izraubovani Ljotic na ovome forumu bi imao sta da kaze o jugoslovenskom nacionalizmu, ciji je bio veliki podrzavalac i borac za isti indentitet.
To vas sa Jugoslavijom malo pali cika Sloba. Zna on dobro zasto je to tako i zasto gospodja ne moze u Zagrjeb i Karantaniju. Gospodja voli da zivi gde je rodjena i voli da se seca Zagrjeba i Hercegovine i voli da proseta tim ulicama jer je Gospodja upravljala...Kao kada bi pitao Engleze sto mecu britansko ime u naslove svojih insitucija i secaju se Kalukute, Bengala, Afrike...ili Ruse za sovjetsko doba.
Uostalom, izraubovani Ljotic na ovome forumu bi imao sta da kaze o jugoslovenskom nacionalizmu, ciji je bio veliki podrzavalac i borac za isti indentitet.
- Post n°353
Mani prepricavanje Decijeg sveznanja, nego reci ti nama sta mislis kako stoje stvari glede ovog identiteta srpskih i ruskih interesa.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°354
William Murderface wrote:Mani prepricavanje Decijeg sveznanja, nego reci ti nama sta mislis kako stoje stvari glede ovog identiteta srpskih i ruskih interesa.
Ма те идентитетске политике су просеравање и замагљивање стварних класних интереса.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°355
Naravno, u tome je ceo trik. Ne postoji ni jedinstveni "srpski interes", svakako ne pre nego što se oko njega dogovorimo, a kamoli njegov identitet sa "ruskim interesom". Klasičan ideološki rad nacionalizma.
_____
- Post n°356
William Murderface wrote:Mani prepricavanje Decijeg sveznanja, nego reci ti nama sta mislis kako stoje stvari glede ovog identiteta srpskih i ruskih interesa.
Sveznanje? Ako je sveznanje hajde da malo popricamo o npr. Ljoticevom jugoslovenskom nacionalizmu jer tu se kriju mnogi uzroci onoga sto se desilo pocetkom '90-ih XX veka.
Evo npr. ovako nesto:
- Post n°357
Ne bre, aj opet o Marksovom rasizmu, nismo odavno.
_____
- Post n°358
Mislim da je vrlo cudno da ne zelis da govoris o jednom od najvecih zagovornika jugoslovenske nacije-Dimitriju Ljoticu
- Post n°359
Pa kad sam duhovni ljotićevac!
_____
- Post n°360
ko nece da govori? i kakve veze devdesete imaju sa mitom? mislim zaboravi da sam ista pitao. tebi se zuper ne dopada bjelina serija jel ti se pokenjao na mesto. laptop na kolena pa pisi tu neku seriju o nikad ranije recenim istinama.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°361
Pa zbog cega je Srbija i Srbi oznacen/i kao neko ko je srusio Jugoslaviju?
- Post n°362
Nisu, ne znam gde su. Oznaceni su kao neko ko je najkrivlji za raspad u krvi, to da.
_____
alt-lib
- Guest
- Post n°363
Ja ne volim to pitanje jer je "loaded", pa šta i ako su Srbi srušili Jugoslaviju?
Tj moramo razumno da pričamo i pod takvom premisom
Tj moramo razumno da pričamo i pod takvom premisom
- Post n°364
Kinder Lad wrote:Nisu, ne znam gde su. Oznaceni su kao neko ko je najkrivlji za raspad u krvi, to da.
A, zasto su oznaceni kao najkrivlji?
- Post n°365
U to necu ovde i sada da ulazim, samo govorim o sopstvenoj percepciji preovladjujuceg stava na sirokim prostorima u i izvan ex-YU
_____
alt-lib
- Post n°366
+11111111111111111паће wrote:William Murderface wrote:Mani prepricavanje Decijeg sveznanja, nego reci ti nama sta mislis kako stoje stvari glede ovog identiteta srpskih i ruskih interesa.
Ма те идентитетске политике су просеравање и замагљивање стварних класних интереса.
glede Jugoslavije - pojam u koji svako učitava šta mu padne na pamet, tako da su i Ljotić i Tito i Vidojković (?!) i Krleža - Jugosloveni. Ne biva.
- Post n°367
Zasto ne bi moglo? Ljudi su jugosloveni samo razlicitih ideoloskih opredeljenja...
- Post n°368
Pa eto onda tebi uskoka, Gotama i Vucica, svi su srpski nacionalisti. Sta se bunis.
_____
- Post n°369
Pa ja se ne bunim zato sto se oni izjasnjavaju kao Srbi, ako se tako izjasnjavaju a neke od pomenutih ne napadam. Neki su mi vrlo zanimljivi poput uskoka.
- Guest
- Post n°370
William Murderface wrote:Pa eto onda tebi uskoka, Gotama i Vucica, svi su srpski nacionalisti. Sta se bunis.
Ja nisam srpski nacionalilsta.
- Post n°371
Dobro, polusrpski nacionalista
_____
alt-lib
- Guest
- Post n°373
То питај Слободана Милошевића.Zuper wrote:Kinder Lad wrote:Nisu, ne znam gde su. Oznaceni su kao neko ko je najkrivlji za raspad u krvi, to da.
A, zasto su oznaceni kao najkrivlji?
- Post n°374
Levičar Srbijanski u lakovanim cipelama.
- Guest
- Post n°375
Mene bukvalno vređa kad Borka neko nazove levičarem. Apsolutno ništa u njegovoj političkoj praksi ne ukazuje na levicu.