metio je lajf ivent na fejsu, daplachkica wrote:Šta znači veriti u kontektu WWI veka i Istoka?
Prstenovao je? Pa to objavio na mrežama?
Tupan dana
- Guest
- Post n°426
Re: Tupan dana
- Post n°427
Kupio sam prsten
Kupio sam ajped
Jedno od ta dva
baciću u reku
Kupio sam ajped
Jedno od ta dva
baciću u reku
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°429
(Priznajem da nisam stigao dalje od naslova, ali i to mi je dovoljno.)
MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Naše mame su bile stroge, a mi smo popustljive. I čija su deca bolja?
MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ: Naše mame su bile stroge, a mi smo popustljive. I čija su deca bolja?
- Guest
- Post n°430
Neki Slaviša Tasić sa Tržišnog rešenja tvrdi da je svako državno obrazovanje zlo i da ne postoji korelacija između ulaganja u obrazovanje i ekonomskog rasta.
Zašto je Kastro ulagao u obrazovanje?
Odgovor je možda u sledećem isečku iz moje nove knjige "Šta je kapitalizam?", koja u izdanju Heliksa uskoro kreće u štampu:"Ne treba smetnuti s uma ni da su centralizovani državni sistemi obaveznog obrazovanja nekada, od Prusije do Japana, neskriveno nastajali u cilju stvaranja odanog i poslušnog građanstva. To su svrhe dijametralno suprotne razvoju ličnog integriteta, nezavisnog mišljenja i kreativnosti. Lent Pričet, vodeći istraživač ekonomije obrazovanja s Harvarda, primećuje da su u 20. veku svi svetski diktatori, uključujući i najozloglašenije među njima, sprovodili masovne programe obrazovanja u okviru centralizovanih državnih obrazovnih sistema. Ponekad se u odbranu Titovog komunističkog režima u bivšoj Jugoslaviji kaže da su komunisti, ako ništa drugo, gradili škole i omasovili obrazovanje. Ali jednako su u isto vreme radili svi, od demokratskih država do najgorih diktatora. I dok se to prebrzo predstavlja kao nešto činjeno iz krajnje benevolentnih namera, Pričet postavlja logično pitanje: zašto su čak i notorni zločinci, diktatori koji su otvoreno pljačkali i ubijali sopstveno stanovništvo, u isto vreme bili tako zainteresovani za obrazovanje tog stanovništva? Kako je moguće da je Staljin, sprovodeći genocid u Ukrajini, u isto vreme i na istom mestu gradio škole?Razlog zbog kojeg su i pristojne i kriminalne i demokratske i autoritarne vlade jednako opsesivno gradile obrazovne sisteme nije bio želja za većom produktivnošću stanovništva jer, nasuprot uvreženom mišljenju, ulaganja u obrazovanje i ekonomski rast ne pokazuju pozitivnu korelaciju – to su pokazale brojne studije. Razlog je, zaključuje Pričet, to što je centralizovano obrazovanje oblik indoktrinacije. Indoktrinacija se teže sprovodi direktno. Ali ako se uvije u obrazovanje, onda se uz matematiku, jezik i druge korisne predmete, lakše može progurati i indoktrinacija u svrhe podizanja lojalnosti državi, ideološke saglasnosti ili prezentacije sopstvene verzije istorijskih događaja. Privrženost klasičnih liberala izboru u obrazovanju treba staviti u ovaj kontekst. Ekonomska efikasnost ili rezultati testova su manji deo celog argumenta. Važnija je sloboda izbora jer je ona osnov ličnog integriteta, intelektualne nezavisnosti, kritičkog razmišljanja, različitosti i kreativnosti."
- Post n°431
Slaviša Tasić je neki profesor na nekom katoličkom univerzitetu u usa.
Kvalitetna budala.
Kvalitetna budala.
- Post n°433
Bas to. Obrazovanj sluzi ili ekonomskom rastu ili indoktrinaciji, treceg nema.
Jadne li pameti.
Jadne li pameti.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°434
Kvalitetan kandidat za dodelu godišnje nagrade.
Spavaš li mirno Parune?
Spavaš li mirno Parune?
- Post n°435
Iako su ovi libertarijanci već kaparisali ovogodišenjeg Srebrnog Krleta, da unesemo malo ideološke raznovrsnosti. Milena Marković:
Ne sme čovek da pripada nijednoj liniji, osim nacoškoj.
http://novipolis.rs/e-hronika/30626/urbane-etikete-su-duboko-provincijalne.htmlИако сам неко ко мало кокетира са анархо-синдикализмом, нисам ја то. Ја сам уметница, не може уметник да припада ниједној линији. Додуше, сад кад су се појавили ови громадни писци као што је Прилепин и кад је настао тај израз националбољшевик, то ми се свидело, па сам рекла — ето, ја сам националбољшевик.
_____
- Post n°437
plachkica wrote:Slaviša Tasić je neki profesor na nekom katoličkom univerzitetu u usa.
Kvalitetna budala.
sreca pa crkva ne indoktrinira.
inace gadafi je ukinuo skole uz reci: svaki ucenik ce naci svog ucitelja. podrzavam.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°439
Malo sam čitao neke priče tog Prilepina (ne razumem zašto nije Priljepin) - meni to odlično.William Murderface wrote:Iako su ovi libertarijanci već kaparisali ovogodišenjeg Srebrnog Krleta, da unesemo malo ideološke raznovrsnosti. Milena Marković:
http://novipolis.rs/e-hronika/30626/urbane-etikete-su-duboko-provincijalne.htmlИако сам неко ко мало кокетира са анархо-синдикализмом, нисам ја то. Ја сам уметница, не може уметник да припада ниједној линији. Додуше, сад кад су се појавили ови громадни писци као што је Прилепин и кад је настао тај израз националбољшевик, то ми се свидело, па сам рекла — ето, ја сам националбољшевик.
Inače je MM popriličan komad budale. Naleteo sam na neki njen monolog na radiju gde je objašnjavala kako je Amadeus tupav film i to je glup tekst i nume Forman a onda je u 5 minuta pričala još o 3-4 različite stvari. Ozbiljne munje njoj sevaju kroz glavu.
- Post n°440
NIsam čitao Prilepina, ali čitao sam Limonova, umeju fašovi u književnost, tu se valjda slažemo.
_____
- Post n°441
beatakeshi wrote:Malo sam čitao neke priče tog Prilepina (ne razumem zašto nije Priljepin) - meni to odlično.William Murderface wrote:Iako su ovi libertarijanci već kaparisali ovogodišenjeg Srebrnog Krleta, da unesemo malo ideološke raznovrsnosti. Milena Marković:
http://novipolis.rs/e-hronika/30626/urbane-etikete-su-duboko-provincijalne.html
Inače je MM popriličan komad budale. Naleteo sam na neki njen monolog na radiju gde je objašnjavala kako je Amadeus tupav film i to je glup tekst i nume Forman a onda je u 5 minuta pričala još o 3-4 različite stvari. Ozbiljne munje njoj sevaju kroz glavu.
Ahem...
Zakhar Prilepin is a Russian writer, and a member of Russia's unregistered National Bolshevik Party since 1996.
Prilepin is a member of Russian National Bolshevik Party, a supporter of the coalition "The Other Russia". In July 2012 he published a short essay titled "A Letter to comrade Stalin", a Stalinist critique aimed against modern Russian "liberal society" , which some claim has an antisemitic innuendo.
Prilepin je iz onoga što sam pročitao odličan pisac (nisam čitao to "Pismo drugu Staljinu"), a trenutno je u Donjecku, gde se preselio, formalno ga je angažovao Zaharčenko koji mu je dao neku poziciju u ministarstvu kulture (možda čak i samog ministra, nisam siguran?) i preuzeo na sebe da kreira uberknjigu sećanja na agresiju ukrajinske neonaci soldateske. Ide po mestima DNR i LNR i zapisuje sećanja stanovnika. Mislim da je u pitanju projekat "Hronike rata u Donbasu", tako nešto.
Pre neki dan su i pevali za narod (da li kao odgovor na ova silna pevanja sovjetskih i ruskih po stanicama privremeno-ukrajinskih gradova, nemam pojma):
P.S.
- Post n°442
znam da takmicenje nije internacionalnog karaktera ali nema niko jaci
Amanda Marcotte @AmandaMarcotte
When looking at the increase in mortality, remember that’s correlated more with economic recovery than recession: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2734206/ …
Amanda Marcotte @AmandaMarcotte 12h12 hours ago
This matters, because people will be tempted to blame Trump's victory on economic anxiety and use increase mortality as evidence.
But increased mortality is not evidence of economic anxiety, but the opposite. That suggests complacency was a factor in Trump's win.
I know mine is an unpopular analysis, but I think it's true: People turned out to vote for Obama because they were desperate.
That desperation has declined, and with it declined voter turnout, especially for Democrats.
Amanda Marcotte
When looking at the increase in mortality, remember that’s correlated more with economic recovery than recession: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2734206/ …
Amanda Marcotte
This matters, because people will be tempted to blame Trump's victory on economic anxiety and use increase mortality as evidence.
Amanda Marcotte
But increased mortality is not evidence of economic anxiety, but the opposite. That suggests complacency was a factor in Trump's win.
Amanda Marcotte
I know mine is an unpopular analysis, but I think it's true: People turned out to vote for Obama because they were desperate.
Amanda Marcotte
That desperation has declined, and with it declined voter turnout, especially for Democrats.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°443
Ima li ova žena neke prijatelje da joj kažu koliko je odvratno to što piše i da pod hitno mora da prestane?
_____
- Guest
- Post n°444
zvezda je zivot wrote:znam da takmicenje nije internacionalnog karaktera ali nema niko jaci
Amanda Marcotte @AmandaMarcotte
- Post n°445
Ima ona i sasvim dobre tweets. Ovde je otišla u PM sa ovom "teorijom".
- Guest
- Post n°446
obamini glasači mogu biti i očajni ali društvo je napredovalo pa ih to nije izvuklo na glasanje, a trampovi su samo bigoti, oni lažu da su očajnici
- Post n°447
Kad poželiš da se razlikuješ od svih ostalih:
Ivan Tasovac
@IvanTasovac
Пожелети свима срећну Нову годину није само лицемерно већ је неопрезно и прилично опасно. Жеље се могу и остварити.
#happynewyear2017
Ivan Tasovac
@IvanTasovac
Пожелети свима срећну Нову годину није само лицемерно већ је неопрезно и прилично опасно. Жеље се могу и остварити.
#happynewyear2017
- Post n°448
Zašto Vas nije bilo tviteru neko vreme gospodine Tasovac? (Mada, pravićemo ga od blata, samo kad se još razmaše VV)
- Post n°449
Fejgelj preporučuje:
http://скк.срб/2017/01/06/ostoja-simetic-da-li-je-liberal-obavezno-ateista/Либерали су заиста агресивни, чак дивљачни. То им је обележје од Вендеје до данас. Разлог за толики бес је, по моме, што дубоко у себи још нису доказали да Бога нема, а то их распомамљује, доводи до јарости, па кидишу на верујуће и/или традиционално опредељене који им пречесто окрећу други образ не бранећи се.
_____
- Post n°450
Zoća shvatio
http://www.nedeljnik.rs/nedeljnik/portalnews/dr-zoran-milivojevic-mi-smo-nacija-zabrinutih-i-ljutih-a-pravimo-se-da-smo-jaki/Srbi jesu emocionalno pismeni, vrlo je visok procenat onih koji razumeju i sebe i druge, mnogo viši nego u nekim severnijim kulturama. S tim da i mi imamo svoju patologiju, a to je da smo sirovi... Mi spadamo u narode koji vrlo lako ispoljavaju emocije. Moj tata je, kad se naljuti, to vrlo jasno pokazivao. Kad sam kao student treće godine išao na praksu na psihijatriju u Mančesteru, tek posle šest meseci po povratku shvatio sam da me je moj mentor kritikovao. On me je pitao u jednoj situaciji: "Da li biste vi to možda drugačije uradili?" Ja sam rekao - ne, iako je on imao neki čudan izraz lica. Tek pola godine kasnije sam shvatio da je hteo da mi kaže da je trebalo nešto da uradim drukčije.
_____