Zanimljiva istorijska predavanja
- Post n°101
Re: Zanimljiva istorijska predavanja
Zaista je teško dokučivo šta je to bilo što je moglo izazvati taj pokolj.
- Post n°102
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°103
since the "fighting and daring hero" wasn't bad enough...
- Post n°104
Nedostaje li odvažnosti i istrajnosti danas?
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°105
Чек док се не нађе неки случајни теоретичар да у томе нађе отровно ово или токсично оно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°106
Najpronicljiva zapažanja na ovu temu je ponudio Rajnhard Kozelek u delu Praksa konceptualne istorije. Sudeći po najavi, predavanje će biti organizovano oko lajtmotiva Kozelekove knjige i pitanja od kada je došlo do povlačenja u javnoj valorizaciji navedenih vrlina.
- Post n°108
Jel ovde kačimo svedočenja iz II svetskog rata? Može? Evo priče jednog Istrijana koji je prošao
kroz Dahau:
https://www.pametnaroda.cz/hr/krizmanic-josip-20070429-0
Samo za Djakmana:
Najgori ljudi na svijetu su Slovenci. 22 nacije nas je bilo a najporedniji su bili Slovenci. Nadam se da niste Slovenci, hahaha. Oni su vajka dobivali paket od doma, ma ne bi bili dali ni jedan češnjak. Bobić kruha da je čovik umira ne bi mu da. Njemac, Rus, Poljak mi je dao, a Slovenac nikad niš.
kroz Dahau:
https://www.pametnaroda.cz/hr/krizmanic-josip-20070429-0
Samo za Djakmana:
Najgori ljudi na svijetu su Slovenci. 22 nacije nas je bilo a najporedniji su bili Slovenci. Nadam se da niste Slovenci, hahaha. Oni su vajka dobivali paket od doma, ma ne bi bili dali ni jedan češnjak. Bobić kruha da je čovik umira ne bi mu da. Njemac, Rus, Poljak mi je dao, a Slovenac nikad niš.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°109
Najfiniji ljudi na svetu su Istrijani: u logoru, gladan, ali pita, pa ovaj ako ne da...sta da se radi
- Post n°110
Kaže, Italijani (on je za Nemce bio Italijan) i Rusi nisu dobijali nikakve pakete. Rusi jer su neprijatelji, a Italijani jer su izdajice.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°111
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°112
Ulazim u osmi sat epskog dvadesetočasovnog predavanja od strane ovog brke, a na temu Pozne Antike. Sve jasno i zanimljivo objašnjeno, uz karte i ilustracije. Dosad sam pročitao niz opštih istorija o periodu, ali to nigde nije tako razumljivo predstavljeno kao ovde. Pune preporuke.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°113
Послушаћу, а за узврат препоручујем ову лудачину:
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°114
Razumljivo, s obzirom na to da si se informisao iz MaškinaЛетећи Полип wrote:
Ulazim u osmi sat epskog dvadesetočasovnog predavanja od strane ovog brke, a na temu Pozne Antike. Sve jasno i zanimljivo objašnjeno, uz karte i ilustracije. Dosad sam pročitao niz opštih istorija o periodu, ali to nigde nije tako razumljivo predstavljeno kao ovde. Pune preporuke.
- Post n°115
Nije Maškin. Maškin baš malo piše o poznom Rimu, i to je baš onako. Miroslava Mirković, Norič i naravno Gibon.
Ovu sam sebi zacrtao da pročitam:
Ovu sam sebi zacrtao da pročitam:
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°116
Baš sam se mislio da ti za isti period preporučim jednu tvrđu varijantu, kod nas, omaškom prevedenu. Ova gore knjiga mi je bila preporučena za neki seminarski a bila je preširoko postavljena i dosadna. Međutim ova dole je bila sa mnogo više mesa:
Braun sa ponosom ističe u predgovoru koliko je kao specijalista za period NAUČIO tokom Berklija od jednog francuskog savremenik koji se istom tematikom bavio sa suprotne strane. Čitajući obojicu, čovek se prosto iznenadi koliko deklarisani hrišćani ne poznaju sami sebe...
Last edited by Solus_Rex on Thu Dec 03, 2020 8:30 pm; edited 1 time in total
- Post n°117
Francuski savremenik: Vladanje sobom i drugima
- Post n°118
Ja vise ne mogu da kukam kako se slike ne vide. Aj neko drugi.
_____
- Post n°120
Treba nam neki mim za to kad se ne vidi slika.
_____
- Post n°121
Оно шум на телевизору.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°122
Glupo mi da stavim na teme o Jugoslaviji, SRJ i ratovima, evo ovde:
- Post n°123
Gledam, neodoljivo je unesen, kad napravi facu i kaže "now". Kao skrupulozan istoričar ne podnosi oštre granice između pojava i procesa i naglašava tranzicije i transformacije, to je ok. Međutim odlazi u drugu krajnost; nije bilo invazija barbara, Rim nije propao padom grada Rima itsl. Pa onda samo, Britanija je napuštena i točka; Vandali, Alani i Švabi su prodrli sa sjevera Galije u Španiju, ok, to se može reći da je bila invazija. Super je kako obrađuje Vizigote, kao pobunu u izbjegličkom kampu zbog loših uvjeta.Летећи Полип wrote:
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°124
drugacije je to bilo u primarnim istorijskim izvorima. na primer u princu valijantu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°125
buffalo bill wrote:Glupo mi da stavim na teme o Jugoslaviji, SRJ i ratovima, evo ovde:
niko nije nikad najebao zbog zločina, laži i prevara
dok se to ne dogodi, tavorićemo kao što tavorimo već 40+ godina demokratije