Fašizam i desni ekstremizam ante portas
- Post n°126
Re: Fašizam i desni ekstremizam ante portas
Filozof, ali zaista ne razumem zašto se uopšte bavimo ovim (?)
_____
The Politically Correct anti-racism depends on what it fights (or pretends to)—on the first-level racism itself, thus parasitizing its opponent: The PC anti-racism is sustained by the surplus-enjoyment which emerges when the PC-subject triumphantly reveals the hidden racist bias on an apparently neutral statement or gesture.
- Post n°127
Ne razumem cemu ove neosnovane oputzbe, i to od strane administratora
Nepotrebno i neosnovano ucitavanje
Nepotrebno i neosnovano ucitavanje
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°128
Bonidas Poslednji wrote:Podrazumeva se da bih bacio Fernoux-a krokodilima, ali i dalje mislim da ima pravo na neku privatnost na ovom forumu, kao i svaki drugi clan i molim da se ovde ne prica ko je na kojoj katedri i tako dalje.
izvinjavam se , nek se obrise...fernoux-h wrote:Filozof, ali zaista ne razumem zašto se uopšte bavimo ovim (?)
onako bezveze me interesovalo, mozda sam hteo neku ne previse pametnu poentu da napravim o tome kako su radikalni levicari opbicno na katedrama posle kojih ne moz da vidis radnika ni na slici.
- Guest
- Post n°129
Напротив, дипломирани филозоф има много веће шансе да заврши као нпр. грађевински радник од дипломираног програмера, ветеринара, pretty much било чега другог.
- Post n°130
1+No Country for Old Man wrote:Напротив, дипломирани филозоф има много веће шансе да заврши као нпр. грађевински радник од дипломираног програмера, ветеринара, pretty much било чега другог.
Ima vic
Sta kaze zaposleni sociolog nezaposlenom?
Sta cete od priloga?
Elem medjutim to se ne odnosi na "levicare", dzenderuse i sl, vecini su roditelji neka visa srednja klasa i klasa bg intelektualaca, i zahvaljujuci pre svega svojim socijalnim mrezama, doticni sljam i imbecili se uglave vec negde i krug se zatvara
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°131
i to sto kazesNo Country for Old Man wrote:Напротив, дипломирани филозоф има много веће шансе да заврши као нпр. грађевински радник од дипломираног програмера, ветеринара, pretty much било чега другог.
disident wrote:1+No Country for Old Man wrote:Напротив, дипломирани филозоф има много веће шансе да заврши као нпр. грађевински радник од дипломираног програмера, ветеринара, pretty much било чега другог.
Ima vic
Sta kaze zaposleni sociolog nezaposlenom?
Sta cete od priloga?
- Guest
- Post n°132
Baš sam pre neki dan kupio mall-sladoled od zaposlenog filozofa, glasaće za Borka, true story.
- Guest
- Post n°133
cini mi se da borko fanovi gotive taj mali, moric ajs
- Post n°134
BudenA person who has some sort of affinity toward fascists or shares with them certain character traits will be more likely to properly perceive the danger of fascism than someone who is clearly different from them. Being civilized, tolerant, and reasonable won’t help us much in recognizing the fascist threat. Quite the contrary: a “wild” person will more quickly react to such a threat than a civilized one. Someone with an aggressive, radical character, a sort of extremist, will better deal with fascism than someone who is peaceful, tolerant, and conciliatory.
- Post n°135
A zato smo mi počeli vikati fašizam! prije drugih.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°136
Bluberi wrote:BudenSomeone with an aggressive, radical character, a sort of extremist, will better deal with fascism than someone who is peaceful, tolerant, and conciliatory.
Čak bi se reklo da su mirni, tolerantni i pomirljivi skloni da fašiste angažuju da rade u Nati / svemirskom programu / sudstvu / školstvu
- Guest
- Post n°137
Помирљиви су со фашизма.Bluberi wrote:BudenA person who has some sort of affinity toward fascists or shares with them certain character traits will be more likely to properly perceive the danger of fascism than someone who is clearly different from them. Being civilized, tolerant, and reasonable won’t help us much in recognizing the fascist threat. Quite the contrary: a “wild” person will more quickly react to such a threat than a civilized one. Someone with an aggressive, radical character, a sort of extremist, will better deal with fascism than someone who is peaceful, tolerant, and conciliatory.
- Post n°139
Za svaki slučaj, staviću Deridin tekst, koji je Puhovski pomenuo. Politike prijateljstva
- Post n°140
Smešan je ovaj argument ovog momka u trenerci, negde na 1:05 - "Mi smo čitali sad knjige koje su nedavno izašle, a tamo je sve detaljno dokazano, pa je sad suvišno da ja nešto argumentujem."
- Post n°141
Govorio sam i govoriću o fraziranju koje će doći glave levici. Ali pazi ti Markovininu poziciju (koga cenim i mislim da politički poprilično jasno misli), on je došao na tribinu, u okviru festivala-znači znalo se unapred dosta dugo, da diskutuje o problemu gradjanskog antifašizma i onda kaže da je tu da iznese svoj stav koji u daljem razvoju nije u mogućnosti braniti jer ide, pazi sad, na neku pozorišnu? predstavu, a da bude još ludje upravo u tom trenutku gradjanski antifašisti, ma šta se pod tim podrazumevalo, su na ulici i biju svoje bitke, dok "pravi" levičari prosipaju šuplje frazetine.
- Post n°142
Gordan DuhačekFrustrirani gejmeri kojima se ne sviđa što se u računalnim igricama pojavljuje više ženskih likova, libertarijanaca koji fantaziraju o svijetu gdje ih neće tlačiti zakoni, rasisti i i ksenofobi koji su se prethodno ispucavali u aninomnim komentarima na netu, pokret za prava muškaraca, bivši KKK-ovci, breivikovski tipkovnički templari protiv kulturalnog marksizma i još razne druge ekstremističke skupine koje su godinama tavorile online u svojim zatvorenim web-enklavama spojili su se sada u alt-right. Kao najvažnije pravo navode ono na slobodu govora koju isključivo shvaćaju kao mogućnost što veće uvrede svakoga tko im se ne sviđa. Primjerice, jedan se poznati alt-right podcast zove The Daily Shoah tj. Dnevni holokaust.
- Guest
- Post n°143
Ne mogu s tableta
Nek neko kopira najnoviji tekst sa NSPM
Dosta je jako
Nek neko kopira najnoviji tekst sa NSPM
Dosta je jako
- Post n°144
http://www.nspm.rs/prenosimo/desni-antikapitalizam-protiv-socijalnog-genocida.html
Oni stvarno nisu normalnti. Opet onaj srpski političar Mita.
Oni stvarno nisu normalnti. Opet onaj srpski političar Mita.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°145
Ја сам одувек и мислио да је НСПМ српска верзија alt.right-a, те сходно томе нисам ни навраћао. Хот међутим, они постадоше некакав мејнстрим у међувремену?
Коме је до морала у политици, нека иде у НСПМ
- Post n°146
Lepo je videti da Ljota Šiptar i dalje ima tušta i tma obožavatelja koji ga nanovo otkrivaju...
Inače, na izvornom sajtu ima i uvlakački tekst o nama poznatom Slovencu...
Inače, na izvornom sajtu ima i uvlakački tekst o nama poznatom Slovencu...
- Guest
- Post n°147
Antonić se u Konsolidaciji denokratskih ustanova, deklarisao kao "veberijanac"... Čak i nije smatrao sebe konzervativcem nego" narodnjakom"... Vreme je dosta pomoglo NSPM da se odvoji...
Nisu oni bili fašisti u jednom trenutku
Nisu oni bili fašisti u jednom trenutku
- Post n°148
Pa bili su "liberalni nacionalisti" u trenutku kad se činilo da takva opcija ima budućnost. Sad kad je ta budućnost u Belanovici, otklizava se dalje desno.
Vukadinović svakako nije nikakav fašista, ali nije gadljiv na paktiranje sa fašistima, što ga u mojim očima čini u neku ruku i gorim. He knows better.
Vukadinović svakako nije nikakav fašista, ali nije gadljiv na paktiranje sa fašistima, što ga u mojim očima čini u neku ruku i gorim. He knows better.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°149
A u komentarima Platon, istina, pećina.
- Post n°150
Videh i oplakah!
_____