Ekologija
- Post n°576
Re: Ekologija
Dobro je znati.
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°577
Nova runda, ovog puta sa Belicem, investitorom mhe u Rakiti
_____
★
Uprava napolje!
- Korisnik
- Post n°579
http://tkmagazin.rs/pismo-jednog-kladovljanina-u-kladovskom-vodozahvatu-kancerogeni-otpad/
- Guest
- Post n°580
odakle tu olovo
rđa, ostaci farbe itd, ovo je kao ono pismo policijskog sindikata
rđa, ostaci farbe itd, ovo je kao ono pismo policijskog sindikata
- Korisnik
- Post n°581
https://www.nationalgeographic.com/science/2019/10/sea-running-out-of-fish-despite-nations-pledges-to-stop/
The sea is running out of fish, despite nations’ pledges to stop it
Yet as negotiations at the World Trade Organization resume this week in Geneva, Switzerland, new research shows that governments have actually increased financial support for fishing practices that decimate marine life, despite public pledges to curtail such handouts.
- Post n°582
NVO: Veliki požar na Staroj planini (VIDEO)
Pokret „Odbranimo reke Stare planine“ saopštio je danas da na toj planini gori veliki požar koji je stigao iz Bugarske i da je situacija veoma ozbiljna.
Kako se navodi, vatra je zahvatila četinare i gori veliki deo planine.
Taj pokret je dodao da se na pojedinim delovima planine plamen diže i do 50 metara visine.
MUP: Nema ugroženih zbog požara na Staroj planini, vatrogasci rade na lokalizaciji
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da Sektor za vanredne situacije radi na lokalizaciji požara koji je izbio u mestu Vražja glava na Staroj planini i da nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.
Požar je izbio juče u 13 časova i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.
MUP navodi da u intervenciji na „izuzetno nepristupačnom terenu“ učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.
Srecom imamo humanitarni centar tu blizu, sad ce to bacuske ocas posla da srede
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°583
ficfiric wrote:NVO: Veliki požar na Staroj planini (VIDEO)
Pokret „Odbranimo reke Stare planine“ saopštio je danas da na toj planini gori veliki požar koji je stigao iz Bugarske i da je situacija veoma ozbiljna.
Kako se navodi, vatra je zahvatila četinare i gori veliki deo planine.
Taj pokret je dodao da se na pojedinim delovima planine plamen diže i do 50 metara visine.
MUP: Nema ugroženih zbog požara na Staroj planini, vatrogasci rade na lokalizaciji
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da Sektor za vanredne situacije radi na lokalizaciji požara koji je izbio u mestu Vražja glava na Staroj planini i da nema ugroženog stanovništva, kao ni objekata.
Požar je izbio juče u 13 časova i zahvatio suvu travu i nisko rastinje.
MUP navodi da u intervenciji na „izuzetno nepristupačnom terenu“ učestvuje 55 vatrogasaca-spasilaca iz vatrogasno-spasilačkih jedinica Pirot, Dimitrovgrad, Babušnica, Niš, Zaječar, Leskovac, Smederevo i Pančevo sa 19 vozila.
Srecom imamo humanitarni centar tu blizu, sad ce to bacuske ocas posla da srede
Tragedija je što će pre oni nego mi.
- Korisnik
- Post n°584
Bio sam sinoć na
Premijera filma "Grabljivci" - problem ribokrađe u Srbiji
Da ti se život smuči šta sve ljudi rade. Septička jama u fulu.
Premijera filma "Grabljivci" - problem ribokrađe u Srbiji
Da ti se život smuči šta sve ljudi rade. Septička jama u fulu.
- Korisnik
- Post n°585
Chemical engineer Thomas Midgley Jr. developed leaded petrol and proposed using chlorofluorocarbons in refrigerators. It has been said that Midgley ‘had more impact on the atmosphere than any other single organism in earth's history.’
— Quite Interesting (@qikipedia) October 23, 2019
- Korisnik
- Post n°586
Konferencija "Preko vode do slobode"
Konferencija "Preko vode do slobode"
Kad: 13. - 14. decembar 2019.
Gde: Centar za kulturnu dekontaminaciju
Voda je život. Ovu je rečenica koju svi razumemo i čini nam se da se takav stav podrazumeva.
Ipak, gotovo 700.000 ljudi u Vojvodini sa svojih česmi koristi vodu koja nije dozvoljena za piće zbog visokog nivoa arsena. Takođe, ispitivanja koja vrši Institut za javno zdravlje Srbije “Batut” pokazuju da čak 40% gradskih vodovoda snabdeva stanovništvo neispravnom vodom. U beogradskom regionu ovaj procenat je još veći, dok u Vojvodini tek 20% kontrolisanih vodovoda snabdeva građane ispravnom vodom.
Kao da već nije dovoljno to što nam vodovodi ne dostavljaju kvalitetnu vodu, na glavu su nam se sručile i derivacione mini hidro elektrane. Pod izgovorom da se radi o obnovljivim izvorima energije, država efektivno subvencioniše izgradnju MHE prelivajući u privatne džepove novac kojim plaćamo struju. Ali nije samo stvar u novcu. Čitav projekat dramatično je ugrozio tokove planinskih reka i živi svet u njima. Stavljajući reke u cevi investitori su nesavesnim delovanjem doveli do isušivanja rečnih korita. Ukoliko bude izgrađeno svih 850 MHE lako je ustanoviti do koje mere će naše reke, životna sredina, a posledično i snabdevanje vodom biti ugorženi.
Na konferenciji “Preko vode do slobode” otvorićemo prostor za zajedničko promišljanje strategija o upravljanju vodnim resursima. O ovom životnom pitanju razgovaraćemo sa aktivistima i aktivistkinjama, stručnjacima i političkim akterima.
- Guest
- Post n°587
sjajno, jos jedno projektno tupljenje sa promisljanjem strategija i razmatranjem politikA, umesto da zovu onog dedu iz ravnog sela da predsedava konferencijom jer je uradio vise nego svi aktivisti za 5 godina.
- Guest
- Post n°588
lok stanovnistvo ce imati koristi da se usere, kao i na staroj planini, prodace 10 kila kobasica i 10 litara rakije ako neko stane usput.
Ukoliko dođe do izgradnje skijališta na Goliji biće uništeni najvredniji delovi parka prirode, a ostaje upitno kako će ta investicija dovesti do unapređenja života lokalnog stanovništva.https://t.co/2oC00VuGau
— DZPPS (@BirdLifeSerbia) November 26, 2019
- Post n°589
Starovlaski sade, probaj ti to na FG.
Odmah imas kavanu Dinara i spustis se u Stari Sad kada odjebes u skokovima a doskocis u mittleuropu telemarkom.
Odmah imas kavanu Dinara i spustis se u Stari Sad kada odjebes u skokovima a doskocis u mittleuropu telemarkom.
- Korisnik
- Post n°590
Predavanje: Sačuvajmo planetu viljuškom i nožem!
Da li želite da čujete više o najefektivnijem načinu borbe protiv klimatske krize?:seedling: I o potpuno novom, saosećajnom načinu političkog angažovanja? Pozivamo vas na jedinstveno predavanje Christine Teunissen, najmlađe senatorke u istoriji Holandije. Predavanje će se održati u Beogradu, u subotu, 7. decembra u večernjim časovima. Nakon predavanja, posetioci će imati priliku za postavljanje pitanja i neformalne razgovore uz jedno besplatno piće. Ne propustite ovu priliku!
Godine 2006. holandska Party for the Animals bila je prva politička stranka za životinje u svetu, koja je osvojila mesta u državnom Parlamentu. Do sada, ova stranka ima 80 izabranih predstavnika na različitim nivoima vlasti. Party for the Animals ne stavlja na prvo mesto kratkoročne interese ljudi, već se fokusira na čitavu planetu i sve koji na njoj žive.
Christine Teunissen bila je od samog početka uticajna ličnost na holandskoj političkoj sceni, stvarajući čvrstu osnovu za “green revolution”. Pored toga što je senatorka, ona je takođe bila članica holandskog državnog Parlamenta i predsedavajuća Gradskog veća Stranke za životinje u Hagu.
Christine Teunssen održaće predavanje o potpuno drugačijoj, saosećajnoj politici i potrebi za korenitom promenom navika i ekonomskog sistema kako bismo sačuvali Planetu i sve njene stanovnike. Takođe, govoriće i o neraskidivoj vezi između klimatskih promena, ekološke krize i naših navika u ishani.
:earth_asia:Međunarodni pokret
Od kada je Stranka za životinje osnovana, nastao je rastući pokret koji politički predstavlja vangranične interese životinja, prirode, i životne sredine širom sveta. Danas postoji 20 sličnih političkih partija i ovaj broj nastavlja da raste. Više informacija možete pronaći na https://www.partyfortheanimals.com/hr/?lang=hr
:white_check_mark: Ulaz: besplatan
:alarm_clock: Početak predavanja: 20:00
:e-mail: Kako biste osigurali svoje mesto, molimo da nam se javite na mejl i.kostic@animalpoliticsfoundation.nl ili nam pošaljete poruku putem Facebook Messenger-a.
:coffee: Nakon predavanja biće vremena za pitanja iz publike i neformalne razgovore. Organizator se takođe pobrinuo za osveženje uz piće i zakusku.
Predavanje će biti na engleskom jeziku, ali moći ćete da pratite i simultani prevod na svom jeziku.
- Post n°591
"party for the animals"
koliko imaju clanova? jesu li svi majmuni?
koliko imaju clanova? jesu li svi majmuni?
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°592
Примају ли и магарце?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°593
e. to je ozbiljna tema i nasiroko sam o tome razmisljao. o tim nekakvim pravima zivotinja
na to razmisljanje me podstakla hipsterka, jednom prilikom, kada sam je bio napusio i rekao joj u fazonu pa ne moze to tako kako si ti umislila. nabavi psa jebenog ako mislis da mozes tako da teras ne sa mnom, nego bilo kojim muskarcem!
i ona me naravno poslusa, iako za to nije trebalo da me poslusa jer sam jebeno karikirao. i ona nabavi psa. i sad jebena vizla joj bleji po gajbi, a kako to moze da bleji po gajbi? mislim, em je lovacki pas, em je neurotican i nemiran...jebena zivotinja ima potrebe?! ima prava? pa kek. jednom sam priznajem, kada sam ga ja cuvao, ej, cuvao sam psa jer je bio nemiran kao da je neko autisticno dete, pozeleo sam da ga izbacim kroz prozor sa desetog sprata. nisam to naravno uradio, ali sam bio blizu toga. pomislih, jbt, veca sam zivotinja od zivotinje
meni sama ideja da se pas koristi za potrebe covekove, tj. da se tako pripitomljuje...meni je to vec redukovanje zivotinjskog u zivotinji, za sta krivim naravno psihoanalizu
isto kao ono kad pas krene da laje jebeno kada se neko priblizi ulaznim vratima stana ili kuce. kome to realno treba? ja mrzim kerove, i jedne i druge, mada kapiram da su ovi u uniformi nuzno zlo
pogoto se gnusam onih situacija kada ljudi krenu da im obracaju kao coveku, a ono kao slusa? i to se ljudi vise ulazu u te razgovore sa zivotinjama nego drugim ljudima. pa onda je pametan pas na gazdaricu? ciste im govna koja ostavljaju na ulici, jer je to kuLturno? "smatramo ga clanom porodice" i slicna sranja
ma citav svet jedan izgradise oko jebenih macaka i pasa. serije, filmove. jebeni daft pank napravio spot sa kerom koji prica
a sta je sa paukom recimo? buvama i ostalim parazitima? msm, cemu to sluzi? to jebeno reaguje na 2, 3 impulsa i to je to. ja uzgajam one kucne varijante, pustim ih da mi se skupljaju po coskovima i da tako bleje i fasciniraju me. dosta ih posmatram. dodju mi tako nekad neke zene, i kao, moras malo to da pocistis jer je zapusteno. ko kaze? sta je zapusteno? ti si jebeno zapustena u glavi
taj mali prdavac pravi tako kompleksne geometrijske oblike i strukture koje covek moze samo da sanja. jebeni su mit izmislili da je jedan, navodno, slobodnom rukom nacrtao savrseni krug? jeste kurac
na to razmisljanje me podstakla hipsterka, jednom prilikom, kada sam je bio napusio i rekao joj u fazonu pa ne moze to tako kako si ti umislila. nabavi psa jebenog ako mislis da mozes tako da teras ne sa mnom, nego bilo kojim muskarcem!
i ona me naravno poslusa, iako za to nije trebalo da me poslusa jer sam jebeno karikirao. i ona nabavi psa. i sad jebena vizla joj bleji po gajbi, a kako to moze da bleji po gajbi? mislim, em je lovacki pas, em je neurotican i nemiran...jebena zivotinja ima potrebe?! ima prava? pa kek. jednom sam priznajem, kada sam ga ja cuvao, ej, cuvao sam psa jer je bio nemiran kao da je neko autisticno dete, pozeleo sam da ga izbacim kroz prozor sa desetog sprata. nisam to naravno uradio, ali sam bio blizu toga. pomislih, jbt, veca sam zivotinja od zivotinje
meni sama ideja da se pas koristi za potrebe covekove, tj. da se tako pripitomljuje...meni je to vec redukovanje zivotinjskog u zivotinji, za sta krivim naravno psihoanalizu
isto kao ono kad pas krene da laje jebeno kada se neko priblizi ulaznim vratima stana ili kuce. kome to realno treba? ja mrzim kerove, i jedne i druge, mada kapiram da su ovi u uniformi nuzno zlo
pogoto se gnusam onih situacija kada ljudi krenu da im obracaju kao coveku, a ono kao slusa? i to se ljudi vise ulazu u te razgovore sa zivotinjama nego drugim ljudima. pa onda je pametan pas na gazdaricu? ciste im govna koja ostavljaju na ulici, jer je to kuLturno? "smatramo ga clanom porodice" i slicna sranja
ma citav svet jedan izgradise oko jebenih macaka i pasa. serije, filmove. jebeni daft pank napravio spot sa kerom koji prica
a sta je sa paukom recimo? buvama i ostalim parazitima? msm, cemu to sluzi? to jebeno reaguje na 2, 3 impulsa i to je to. ja uzgajam one kucne varijante, pustim ih da mi se skupljaju po coskovima i da tako bleje i fasciniraju me. dosta ih posmatram. dodju mi tako nekad neke zene, i kao, moras malo to da pocistis jer je zapusteno. ko kaze? sta je zapusteno? ti si jebeno zapustena u glavi
taj mali prdavac pravi tako kompleksne geometrijske oblike i strukture koje covek moze samo da sanja. jebeni su mit izmislili da je jedan, navodno, slobodnom rukom nacrtao savrseni krug? jeste kurac
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°594
Vast amounts of methane are escaping from oil and gas sites across the U.S., worsening global warming. The leaks are invisible. So we used an infrared camera and photographed them. https://t.co/mAbnztk9Du pic.twitter.com/uPhxHbu1p9
— The New York Times (@nytimes) December 12, 2019
- Post n°595
Mr.Pink wrote:
Курац је око које то види као савршен круг. Тј чим се мери, тим је и савршено.
Да бар дају неку меру, нпр колика му је граница грешке у растојању између средишта и обода, да ли је тај полупречник свуда једнак са плус минус колико. Него јок, одмах "савршено". Тај што је рекао да је то савршено, нека седне у кола чије су гуме тако савршено округле и нек опичи 180 слободно.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°597
Како рече комшиница, "и ћорава кока изгуби око".
_____
- Post n°599
a sto jebeno ne ode trampu, kao onomad? cemu ta hodocasca po nekim vukojebinama, I promocija, pazi sad, vozova I brodova kao sredstava masovnog transporta? sta fali avionima? em su jeftinoca I dostupni em gospocki
btw, meni neko da da 5 minuta sa trampom, ja bih ocas posla resio sve probleme ove planete
btw, meni neko da da 5 minuta sa trampom, ja bih ocas posla resio sve probleme ove planete
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°600
А шта кад га одробијаш и изађеш, а оно још горе?
_____