Drvo – simbol tolerancije
Last edited by William Murderface on Thu Oct 29, 2015 12:43 am; edited 1 time in total
Tačer wrote:It's we conservatives who are not merely friends of the Earth—we are its guardians and trustees for generations to come. The core of Tory philosophy and for the case for protecting the environment are the same. No generation has a freehold on this earth. All we have is a life tenancy—with a full repairing lease.
Šuvar i varivo wrote:Pa prvo Burk za konzevativce nije neki autor, nego sustinski znacajan autor, drugo mnogi konzervativci , osobito hriscanski konzervativci se danas protive smrtnoj kazni po istom osnovu po kojem se protive abortusu i eutanaziji, samo sto se nijedan takav koji dosledno zastupa uverenja, ne kandiduje za predsednika, pa je test moje nesaglasavanje sa smrtnom kaznom prepoznao kao podrsku Sandersu. Test je manjkav, a ne moja pozicija. (sto sam i rekao, meni se cini s velikom elokvencijom, malo pre ovog sa majonezom )
Ne razumem. Postoji kontrargument- da će morati da se povećaju cene da bi se radnicima povećale zarade, odnosno da onda oni koji kupuju neće imati šta da jedu (ako moramo u takvim kategorijama da razgovaramo ), odnosno da povećanje minimalca , otežava zapošljavanje. Ima tu raznih strana i raznih interesa... Da li se zemlja zapravo zagreva, odnosno zagreva kao posledica ljudskog delovanja to nije upitno i nema suprotne strane. To je potpuno nadpolitičko pitanjeTačer wrote:It's we conservatives who are not merely friends of the Earth—we are its guardians and trustees for generations to come. The core of Tory philosophy and for the case for protecting the environment are the same. No generation has a freehold on this earth. All we have is a life tenancy—with a full repairing lease.
et Ostap
šteta, nadao sam se nekoj čudnoj teoriji. Dogovorio sam (pa svašta iskrslo) sa Slobom Vladušićem da napišem jedan esej o Burku za ono njegovo fašističko... Napisao bih "Zašto je Burk socijalista" čisto da mu glava eksplodira
Gađaće nas Vasa pikslom
William Murderface wrote:Ono za ekologiju ti je isto bilo dobro - nije to politika, nego oću dimam čistu vodu da pijem! Well, duh, a minimum wage i pravo na štrajk nisu politička pitanja nego samo oće ljudi dimaju da jedu i da rade i zarađuju. Pitanje je opet, zašto se samo kakva-takva levica ozbiljno zalaže za ekološka pitanja.
Šuvar i varivo wrote:Pa prvo Burk za konzevativce nije neki autor, nego sustinski znacajan autor, drugo mnogi konzervativci , osobito hriscanski konzervativci se danas protive smrtnoj kazni po istom osnovu po kojem se protive abortusu i eutanaziji, samo sto se nijedan takav koji dosledno zastupa uverenja, ne kandiduje za predsednika, pa je test moje nesaglasavanje sa smrtnom kaznom prepoznao kao podrsku Sandersu. Test je manjkav, a ne moja pozicija. (sto sam i rekao, meni se cini s velikom elokvencijom, malo pre ovog sa majonezom )
Ne razumem. Postoji kontrargument- da će morati da se povećaju cene da bi se radnicima povećale zarade, odnosno da onda oni koji kupuju neće imati šta da jedu (ako moramo u takvim kategorijama da razgovaramo ), odnosno da povećanje minimalca , otežava zapošljavanje. Ima tu raznih strana i raznih interesa... Da li se zemlja zapravo zagreva, odnosno zagreva kao posledica ljudskog delovanja to nije upitno i nema suprotne strane. To je potpuno nadpolitičko pitanje
For I doubt not, but if it had been a thing contrary to any man's right of dominion, or to the interest of men that have dominion, that the three angles of a triangle should be equal to two angles of a square, that doctrine should have been, if not disputed, yet by the burning of all books of geometry suppressed, as far as he whom it concerned was able.
Šuvar i varivo wrote:morao bi da zaglupis to malo za mene
no argument here... konzevertivizam po svojoj prirodi ne moze da bude delatan, moze samo da vecno pomera svoje pozicije podstaknut reakcionarnim teznjama...ostap bender wrote:Šuvar i varivo wrote:morao bi da zaglupis to malo za mene
pa problem jeste u tebi. ti nisi deo pokreta. na nivou nekog tvog licnog dozivljaja ti si konzervativac ali si zapravo na izlaznim vratima pokreta koji je danas veoma jasno postavio nek, nazovimo to tako, nulte tacke svog delovanja.
ne kazem ni da treba da izbegne kontesktualizaciji, nego oko ovog konkretnog, što sam lupao u ovim okolnostima - to je prilično vanvremenski, bilo je pogrešno ubiti čoveka u 18tom veku, pogrešno je sad.ostap bender wrote:drugim recima za tebe je burke neki vecni reakcionar mimo konkretnih istorijskih formacija. i on zaista jeste totem jednog dela reakcije ali to ne znaci da on moze da izbegne kontekstualizaciji.