Šuvar i varivo wrote:Ovo je sad ujedno i oftopik i više se ne sećam kako smo došli tu, valjda oko toga što se protivim smrtnoj kazni, jer sam konzervativan, a ispada da je to podrška socijalisti Sandersu...ostap bender wrote:pa ne. moze istina da bude vanvremenska ali nacin na koji je mi operacionalizujemo, gradimo nasu vezu s njom, nije. to je politika. pravo je pitanje kako tu vezu danas razgradjuju konzervativne politike. sta za njih znaci 'ubiti coveka'? ko je za te politike uopste covek?
inace slazem se za ovo oko estetike do neke mere. samo pazi u toj vezi politike i estetike stradaju oba.
Osim što je smrtna kazna neuspešna javna politika (diskriminiše po osnovi roda, rase, etniciteta i klase), ona je suprotna načelima ograničavanja uloge države u društvu, što je osnovno načelo kojim se vode današnji republikanci.Rekao bih da se ne radi o sasvim običnoj korupciji. Stavljanju interesa jedne industrije ispred interesa građana. Ovo je nešto što pogađa sve podjednako, nije samo stvar desnice :William Murderface wrote:
Nemoj mi sad radulovićevski o "korupciji".
Ti kažeš, test je pogrešan, pa nije test pogrešan, nego su svi republikanci na pogrešnoj strani climate change pitanja.
case in point :
- Spoiler:
The Bush Cheney Energy Committee proposed in its seminal May 2001 policy paper to establishn energy services chapter in GATS, then spent much of the decade tryingto push it through
while it waged war and attempted regime change in the world’s most oilrich regions,
particularly the Persian Gulf and Venezuela.
The Obama White House then blindly imported the Bush-
Cheney proposals into its own trade policy “reform” platform as seen in the TransPacific Partnership (TPP), and now today’s TiSA,even though these trade policies are at odds with Obama’s climate policies
Aha