uskok i ajduk wrote:А шта је то у ствари "оставштина" генерације? Ваљда је циљ друштво у коме нисмо једнообразни као у касарни, него оно у коме се цени различитост, другачији став, па и онај који је "мимо света", "мимо генерације". Или то важи само у случајевима сексуалне различитости. И шта су то претходне генерације* радиле мимо свог личног интереса? (част поштеним изузецима) Присвојиле су све што се могло присвојити, друштвене станове, друштвене фирме, радна места, а сад свирају курцу како су ето, ах грозни млади они који су најсебичнији, а не као што су они некад били дивно несебични. #општеместо
(*не мислим ни на кога конкретно одавде, него је та кукњава како су млади изгубили "вредности" неко опште место, а ја бих се кладио да ствари стоје сасвим другачије, толико се кука о томе у јавности, без ваљаних доказа, да је више досадно слушати)
Мимо општих места и осталог, ја бих се вратио на
Ova logika će vam možda doneti neku korist, ali kao generacija ćete zbog nje potonuti, nećete ništa ostaviti iza sebe.
и то у смислу да се ради оно што доноси брзу лову, лову одмах, а што је онда ефемерно, веома пролазно (јер, хм, има прођу) и биће заборављено ваљда и пре него што се та лова потроши. Себичлук ту није много битан, као ни мотивација уопште - зашто неко нешто ради - него шта се ради и колико се ту нешто гради што би могло да остане.