Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°876
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
Sasvim razumljiva reakcija.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°877
Lebe.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°878
daj srž, dva sata bazdulja može samo pred samoubistvo.
(sinoć sam naletela na neki njegov tekst, barok - rokoko, novi primitivizam-nervozni poštar,
srebrni kadilak, sve da bi opljunuo srdića. ludilo od teksta.)
(sinoć sam naletela na neki njegov tekst, barok - rokoko, novi primitivizam-nervozni poštar,
srebrni kadilak, sve da bi opljunuo srdića. ludilo od teksta.)
- Post n°879
meni je on kao stvoren za epizodu south parka
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°880
Ma nisam ni ja sve slušo, nisam lud, ali evo jedan biser: novinar ga pita - kako to da vas toliko vređaju vaši polemički oponenti, a vi njima nikada ne uzvraćate istom merom, odakle takva smirenost?
Bazda: Pa što bi reko Tijanić, ne odgovrajte svinjama, one samo žele da vas odvuku sopstveno blato...
Bazda: Pa što bi reko Tijanić, ne odgovrajte svinjama, one samo žele da vas odvuku sopstveno blato...
_____
- Post n°881
Opa, na 1:35 o sukobu na promociji Žarkovićeve knjige - čudi se, kaže, ne razume šta se desilo i zašto.
lol
lol
_____
- Post n°882
"Imaš ljudi koji bi, da Aleksandar Vučić našao lek za rak, govorili, a šta je govorio devedeset pete..."
Pa prejako!
"To što političar laže, to ulazi u opis posla, kako bi rek'o..."
Ne, pa svaka čast (Vučiću).
Pa prejako!
"To što političar laže, to ulazi u opis posla, kako bi rek'o..."
Ne, pa svaka čast (Vučiću).
_____
- Post n°883
dajte vucicu laboratoriju vise.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°884
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°885
ostap bender wrote:dajte vucicu laboratoriju vise.
Тако је! Сваком по десет, њему једанаест!
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°886
Žiri za dodelu "Velike nagrade Ivo Andrić" odlučio je da nagrada za životno delo za 2017. godinu budu uručena kineskom piscu Ju Hua, dok je priznanje za najbolju knjigu u 2017. dodeljeno Borisavu Bori Đorđeviću za knjigu poezije "Pusto ostrvo".
Laureatima će priznanja biti uručena 27. januara u Andrićgradu.
Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica izjavio je na konferenciji za novinare da postoji želja da se internacionalizuje Andrićeva nagrada i da se ime našeg nobelovca vezuje za pisce svih svetskih pisama, a ne samo srpsko.
Predsednik Upravnog odbora Andrićevog instituta Matija Bećković rekao je da je Đorđević počeo da se bavi poezijom kada za nju niko nije bio zainteresovan, ako se ona nije komponovala i pevala.
"Ime Bore Đorđevića na engleskom je Bob Dilan, a vi vidite da li se nešto gubi u prevodu imena, rekao je Bećković i istakao da, pošto je Dilan dobio Nobelovu nagradu, podjednako ju je zaslužio i Đorđević. Đorđević je sada dobitnik nagrade jednog nobelovca", ocenio je Bećković.
[size=90]zvo[/size]
Član žirija za dodelu nagrade Muharem Bazdulj rekao je da se ona dodeljuje treći put i da imena dosadašnjih dobitnika govore da je želja da se to priznanje učini dostojnom Andrićevog imena.
Laureatima će priznanja biti uručena 27. januara u Andrićgradu.
Direktor Andrićevog instituta Emir Kusturica izjavio je na konferenciji za novinare da postoji želja da se internacionalizuje Andrićeva nagrada i da se ime našeg nobelovca vezuje za pisce svih svetskih pisama, a ne samo srpsko.
Predsednik Upravnog odbora Andrićevog instituta Matija Bećković rekao je da je Đorđević počeo da se bavi poezijom kada za nju niko nije bio zainteresovan, ako se ona nije komponovala i pevala.
"Ime Bore Đorđevića na engleskom je Bob Dilan, a vi vidite da li se nešto gubi u prevodu imena, rekao je Bećković i istakao da, pošto je Dilan dobio Nobelovu nagradu, podjednako ju je zaslužio i Đorđević. Đorđević je sada dobitnik nagrade jednog nobelovca", ocenio je Bećković.
[size=90]zvo[/size]
Član žirija za dodelu nagrade Muharem Bazdulj rekao je da se ona dodeljuje treći put i da imena dosadašnjih dobitnika govore da je želja da se to priznanje učini dostojnom Andrićevog imena.
- Post n°887
to ko kup pobednika kupovadarling wrote:"Ime Bore Đorđevića na engleskom je Bob Dilan, a vi vidite da li se nešto gubi u prevodu imena, rekao je Bećković i istakao da, pošto je Dilan dobio Nobelovu nagradu, podjednako ju je zaslužio i Đorđević. Đorđević je sada dobitnik nagrade jednog nobelovca", ocenio je Bećković.
_____
Spomen-naplatna rampa "Zoran Babić"
- Post n°889
jel zna neko sta se to desilo u vremenu 2016. kad je bazdulj iz protesta napustio redakciju?
- Post n°890
vucic probably. pre toga je za zareta bazda bio najbolji yu kolumnista i slicno.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°891
Ma, iz protesta, lol.
Darling, ako nisi, pogledaj ovu tribinu, neposredno pred "napuštanje iz protesta":
Inače, samo da kažem da je ostap predvideo da će se to desiti (Bazduljev "protestni odlazak" iz Vremena), neposredno pre nego što će se desiti. Ja sam se čudio kako on može da vozi dve potpuno različite priče u režimskoj Politici (botovanje za Vučića, pljuvanje po opoziciji), i u opozicionom Vremenu (slično, ali podmuklije, povremeno čak i pomalo kritički prema režimu). Ostap je tad rekao, ne može to da potraje, stvari se zaoštravaju. I stvarno, tako i bi.
Darling, ako nisi, pogledaj ovu tribinu, neposredno pred "napuštanje iz protesta":
Inače, samo da kažem da je ostap predvideo da će se to desiti (Bazduljev "protestni odlazak" iz Vremena), neposredno pre nego što će se desiti. Ja sam se čudio kako on može da vozi dve potpuno različite priče u režimskoj Politici (botovanje za Vučića, pljuvanje po opoziciji), i u opozicionom Vremenu (slično, ali podmuklije, povremeno čak i pomalo kritički prema režimu). Ostap je tad rekao, ne može to da potraje, stvari se zaoštravaju. I stvarno, tako i bi.
_____
- Post n°892
jednostavno je izabrao stolicu koja ne prasta. evo ga jos jedno predvidjanje: pre ili kasnije bice mu oprosteno od te cubura-cevapi-novinarstvo ekipe pa ce ga jovana dzi podprcavati dok sede u kafani a svi ce se smejati.
da ne zvucim ko filipenko: i to je normalno. nije nikoga ubio i kada vec mogu da predju preko one zetve setve soli ili kako se vec zove roman mogu i preko ovog krlastog angazmana.
da ne zvucim ko filipenko: i to je normalno. nije nikoga ubio i kada vec mogu da predju preko one zetve setve soli ili kako se vec zove roman mogu i preko ovog krlastog angazmana.
_____
- Post n°893
hvala, pogledacu kad mi izvetri slika s potpisivanja, ozbiljno me je iznervirao njegov potpis na nedavimo. da sam bila tamo, ne bih mu dala da potpise ocemo li citati njegov tekst o zasto sam potpisao kandidaturu nedavimoa na loklanim, il je racunao da niko nece primetiti da je to on, kamoli da ce ga slikati, da li ga je neko poslao, ili ce nekom morati da se pravda, objasnjava, milion pitanja bez odgovora...
mislila sam da njegov odlazak ima neke veze s nebojsom grujicicem, koji je prestao da bude uredink kulture, pa kao iz prijateljske solidarnosti (gde nista ne znam o razlozima odlaska nebojse grujicica iz vremena...).
mislila sam da njegov odlazak ima neke veze s nebojsom grujicicem, koji je prestao da bude uredink kulture, pa kao iz prijateljske solidarnosti (gde nista ne znam o razlozima odlaska nebojse grujicica iz vremena...).
- Post n°894
na kraju krajeva kada jednom djitler pobedi na kraju kraja najdivnijeg suficita ikad pa pocne da vlada, prvi ce mu cestitati bazdulj. cuj cestitati, reci da niceg normalnijeg od toga nema. smenjivost vlasti, sve svojim tokom, sve super.
_____
- Post n°895
darling wrote:hvala, pogledacu kad mi izvetri slika s potpisivanja, ozbiljno me je iznervirao njegov potpis na nedavimo. da sam bila tamo, ne bih mu dala da potpise ocemo li citati njegov tekst o zasto sam potpisao kandidaturu nedavimoa na loklanim, il je racunao da niko nece primetiti da je to on, kamoli da ce ga slikati, da li ga je neko poslao, ili ce nekom morati da se pravda, objasnjava, milion pitanja bez odgovora...
ma kakvi. kakva crna kultura. to jergulja doveo bogoljubu a ova omorika odvela to zaretu a zare ga hranio posle ponoci. kakva crna kultura. ta ekipa se tamo ne vodi kao kultura vec kao instrumentalni razum.
_____
- Post n°896
darling wrote:hvala, pogledacu kad mi izvetri slika s potpisivanja, ozbiljno me je iznervirao njegov potpis na nedavimo. da sam bila tamo, ne bih mu dala da potpise ocemo li citati njegov tekst o zasto sam potpisao kandidaturu nedavimoa na loklanim, il je racunao da niko nece primetiti da je to on, kamoli da ce ga slikati, da li ga je neko poslao, ili ce nekom morati da se pravda, objasnjava, milion pitanja bez odgovora...
Iskreno, ne znam, nagađam. Ali mi malo nategnuto zvuči priča o "odlasku iz protesta".
Ne moraš da se mučiš sa celim snimkom, ono što te zanima počinje od 28:18.
_____
- Post n°897
ok za Bazdulja ali sta fali Jergovicu?
- Guest
- Post n°898
Bazdulj će svoj potpis za listu NDB intstrumentalizovati na ogavan način. "Ja sam želeo da pomognem tim mladim ljudima jer mi se učinilo da im je Beograd na srcu, ali...". A ako se slučajno ta opcija etablira, moći će da kaže da ju je među prvima podržao.
Dobro je. Počinje čaršija da primećuje patku.
Dobro je. Počinje čaršija da primećuje patku.
- Post n°899
Blind Lime Pie wrote:Bazdulj će svoj potpis za listu NDB intstrumentalizovati na ogavan način. "Ja sam želeo da pomognem tim mladim ljudima jer mi se učinilo da im je Beograd na srcu, ali...". A ako se slučajno ta opcija etablira, moći će da kaže da ju je među prvima podržao.
Upravo tako. To je prosto dripac koji uvek igra na vise stolica, i nema nikakvih moralnih prepreka da pise kako gazda placa u tom trenutku, bez obzira na gazdu. Najgore je medjutim sto se on pretvara, tek na nekih 70% izlaganja krece da se otvara prava namera, i to uvek u formi toboze dobronamerne kritike. Otprilike usavrsenija varijanta Ljilje Smajlovic, taman toliko bolja koliko je doticni prosto bolji i kvalitetniji pisac od doticne.
Naravno, uvek cu rado podsetiti da su partizani takve prve streljali po oslobodjenju prestonice.
- Post n°900
Jergović je '91. osvijestio svoje potlačivano hrvatstvo i putovao u istom istorijskom kupeu s Tuđmanom itekako. Poslije reterirao, ali tek nakon što se u Zg etablirao kao svoj na svome.Hubert de Montmirail wrote:ok za Bazdulja ali sta fali Jergovicu?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.