Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
- Post n°626
Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°627
U svojtvu stručnjaka koji će nam predstaviti izbore
- Post n°628
http://www.blic.rs/vesti/drustvo/danas-u-blicu-vodic-za-izbore-sve-sto-treba-da-znate-o-predstojecem-glasanju-na/1jz5sy3
Za "Blic nedelje" pišu: Vuk Drašković, Muharem Bazdulj, Đorđe Vukadinović, Veselin Simonović, Radivoje Bojičić, Milan Ćulibrk
Za "Blic nedelje" pišu: Vuk Drašković, Muharem Bazdulj, Đorđe Vukadinović, Veselin Simonović, Radivoje Bojičić, Milan Ćulibrk
- Post n°629
Ovo stvarno prelazi svaku meru. Čovek koji nije građanin Srbije i ne glasa na izborima u Srbiji, a pritom nije ni politički analitičar, ni politički teoretičar, nam objašnjava srpske izbore? Zašto? Šta ga čini kompetentnim za tako nešto?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°630
Prepoznatljivost?
- Post n°631
da je makar Andrić pa da mu oprostimo, već je očigledno tu jer je trpač.
- Guest
- Post n°632
Мало сам се препознао...William Murderface wrote:Ovo stvarno prelazi svaku meru. Čovek koji nije građanin Srbije i ne glasa na izborima u Srbiji, a pritom nije ni politički analitičar, ni politički teoretičar, nam objašnjavasrpske izborewhatever? Zašto? Šta ga čini kompetentnim za tako nešto?
- Post n°633
Pišeš u dodatku posvećenom izborima?
- Guest
- Post n°634
Па прикењам понешто, на бурунђанском изборном топику, but that's semantics.
- Post n°635
Bluberi wrote:Pišeš u dodatku posvećenom izborima?
Па, оне две теме о америчким, и бар једна о домаћим, су додате кад је требало, ерго додатак су.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°636
Veovatno ti znaš šta si hteo reći.
- Guest
- Post n°637
Ја знам, ако си на мене мислио. А Паћету хвала, управо ми је суптилно указао на то да нисам једини: овде све врви од нас који нисмо ни амерички грађани, нити гласамо на америчким изборима, нити смо професионални аналитичари-теоретичари-американолози... Сад ми је већ лакше.Bluberi wrote:Veovatno ti znaš šta si hteo reći.
- Post n°638
Nisam na tebe mislio.
- Post n°639
Et NC
Niti pak pisemo za americke medije analize americkih izbors.
Stvarno ne znam gde si posao s ovom pricom.
Niti pak pisemo za americke medije analize americkih izbors.
Stvarno ne znam gde si posao s ovom pricom.
_____
- Guest
- Post n°640
Па није ми се допао критеријум, is all. Дотичног је сасвим довољно нападати по основи непојамних глупости које пише, без везивања траке око руке.
- Post n°641
Aman, piše u specijalnom izbornom dodatku! A prva kolumna ima veze sa izborima ko ja sa uzgojom krava u Danskoj.
- Post n°642
No Country for Old Man wrote:Па није ми се допао критеријум, is all. Дотичног је сасвим довољно нападати по основи непојамних глупости које пише, без везивања траке око руке.
+1
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°643
Аман, то је проблем компетенције и уредничке политике/ покварености, а не тога да ли је Данац.Bluberi wrote:Aman, piše u specijalnom izbornom dodatku! A prva kolumna ima veze sa izborima ko ja sa uzgojom krava u Danskoj.
- Post n°644
Možda ima veze sa uzgojem krava?
- Post n°645
Ma kakva traka, pobobu. Pitao sam se samo sta njegovo misljenje na tu temu cini relevantnim. Da su uzeli Peru Perica, zemljoradnika iz Przogrnaca, njegovo misljenje bi bar bilo relevantno kso potencijalnog glasaca. Ovde nije cak ni to u pitanju.
_____
- Post n°646
William Murderface wrote:Ma kakva traka, pobobu. Pitao sam se samo sta njegovo misljenje na tu temu cini relevantnim. Da su uzeli Peru Perica, zemljoradnika iz Przogrnaca, njegovo misljenje bi bar bilo relevantno kso potencijalnog glasaca. Ovde nije cak ni to u pitanju.
Ма неутрални посматрач, остатак из времена кад се мислило да је таква сподоба могућа. А то што ће да пише о свему само не о теми, па зато су га ваљда и изабрали.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°647
Ja bih zvao i Kuljiša Denisa, i on lepo piše.
- Post n°648
E pa da, to je taj rad.
_____
- Post n°649
[size=24]"KOMŠIJA SAMO DA PROĐE" Muharem Bazdulj za "Blic" o izborima
[size=11]Muharem Bazdulj | [size=11]19. 04. 2016 - 14:19h[/size]
| Komentara: 5[/size]
[/size]
[size=11]Muharem Bazdulj | [size=11]19. 04. 2016 - 14:19h[/size]
| Komentara: 5[/size]
[/size]
Kad sam kao gimnazijalac počeo izlaziti u kafane, imao sam sreće da je u mojoj omiljenoj za šankom radio jedan moj komšija. U tim tinejdžerskim godinama kad ti se čini da je blesavo da stojiš sam za šankom misleći još blesavije da cela kafana zuri u tebe, zgodno je da možeš opušteno ćaskati sa konobarom. Već negde od petnaestog decembra svake godine, moj komšo Goran je počinjao sa svojim redovnim prednovogodišnjim refrenom: „Joj, komšija, samo da prođe“.Foto: RAS SrbijaMuharem Bazdulj[size][size]
[/size][/size]
Mislio je, naravno, na novogodišnju žurku, na diktaturu lažne veselosti, na gomilu pijanih, znojnih gostiju koji će da se smeše i cmaču, a on im nikad neće biti dovoljno brz i dovoljno okretan. Mislio je na taj besmisleni ritual kojim se ne menja ništa i čija će jedina posledica biti tragovi povraćanja u toaletu, razbijeno staklo po stolovima i po podu, te gomila neopranih sudova. I, naravno, nekoliko desetina teških, preteških mamurluka.
Nedelju dana uoči izbora čini mi se da je dominantna emocija većine stanovništva u Srbiji to Goranovo: „Komšija, samo da prođe“. Desiće se verovatno da iduća nedelja bude lep i sunčan dan. Između pedeset i šezdeset posto punoletnog stanovništva Srbije pohrliće na biračka mesta. Televizije i portali će užurbano da izveštavaju koji je od političara u pratnji supruge glasao na ovom ili onom biračkom mestu i u koliko sati. A kad se biračka mesta napokon zatvore, uslediće izlazne ankete, grafikoni, šeme i analize. U svim televizijskim studijima smenjivaće se manje ili više ista ekipa. Analitičari će da ulaze u taksije, a taksisti će ih pitati: „Gospodine, RTS ili B92?“ Mobilne ekipe će se javljati iz izbornih štabova.
Zna se već manje ili više ko će biti veseo, a ko će biti tužan. Sredovečni i penzioneri će da sede pred televizorima i da komentarišu. Oni mlađi (barem u duši) zuriće u monitore mobilnih telefona i tvitovati sve u šesnaest. Onda će oko dva ili pola tri iza ponoći sve da zamukne i nacija će se povući na počinak.
[size]Nemoj da ne besnimo, nemoj da se ne palimo, nemoj mi proleća...
Sutra opet slede analize i sledi neki neobični nealkoholni mamurluk. I sledi, naravno, rasprava kako iskoristiti produženi vaskrsno-prvomajski vikend. Tenzija i bes polako prelaze u rezignaciju. Sve je ispalo kako su svi znali da će da ispadne, ali ostaje problem gde sada projektovati nadolazeće povišene emocije. Smisliće se već nešto kad se formira vlada, kad budemo kritikovali ovaj ili onaj personalni izbor. Ako ministar bude neko koga ne volimo, kritikovaćemo izbor.
Ako kojim slučajem bude neko objektivno uspešan i sposoban koga mnogi ipak poštuju, reći ćemo da je prodao i sebe i svoje dostojanstvo. Nemoj samo praznine, nemoj da svaki drugi dan nemamo neki cirkus oko koga ćemo dokazivati svoju visoku moralnost i svoju pravovernost. Nemoj samo da ljudi normalno žive i da kao svugde u normalnom svetu i ne znaju ko je ministar za ovo ili za ono. Nemoj da ne besnimo. Nemoj da se ne palimo. Nemoj da se ne ložimo. Nemoj da sedimo na suncu i kuliramo. Nemoj mi proleća. I proleće je bez veze kad si u Srbiji. Nemoj nešto dobro da se desi. Komšija, samo da prođe.[/size]
_____
- Guest
- Post n°650
А овамо покушава да докаже како се баш ништа и никада не мења?a taksisti će ih pitati: „Gospodine, RTS ili B92?“