Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

Erős Pista

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 Empty Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

Post by Erős Pista Tue Dec 01, 2015 9:24 am

ostap bender wrote:
    uskok i ajduk wrote:Добро, Остапе, узми овако... Ако он и ја, независно један од другог, он муслиман, ја православан, размишљамо на исти начин (а нисмо преписивали од неког заједничког ауторитета) онда значи да ту има нешто. Није све само пука фантазија. Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 4101625831 (мада допуштам могућност да Баздуљ чита интелектуалне форуме и да понешто преписује  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 1844795956)

stvarno sta ima logicnije za postizanje jedinstva od paganskog pan-slovenstva u oblandi malogradjanstine? to do sada niko nije probao. kada se tako ujedinimo idemo da krademo stoku ilirima i neveste dacanima.

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 3579118792

pri tome ne potcenjuj sebe. ti si konzistentan mislilac za bazdulja.

Tru da.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    uskok i ajduk

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 Empty Re: Move over Ištvan - here comes Bazdulj!

Post by uskok i ajduk Tue Dec 01, 2015 10:46 am

ostap bender wrote:

stvarno sta ima logicnije za postizanje jedinstva od paganskog pan-slovenstva u oblandi malogradjanstine? to do sada niko nije probao. 

А па није он заговарао повратак паганизму, него је приказао жесток интелектуални дуел два равногорца. Мустафа Мулалић члан Дражиног врховног штаба, доживео је да га саборaц прозива у погледу повратка "вери прађедовској", а овај је интелектуално узвратио, да је Перун свима њима "вера прађедовска". Концепт је много сложенији и савременији, као што рекох: секуларно грађанско друштво + потенцирање заједничког идентитета (језик пре свега) а не потенцирање разлика (институционалне религије).

vilijam kakogod wrote:to što pišeš neki sublimat dominantne ideologije.

То вечито понављаш као да си у служби (нео)колонијалних сила, па је читав твој свет подељен на некакав "доминантни српски национализам" и на оно што се "супротставља доминантном национализму", а у национализам сврставаш ама баш све што није или анационално или антинационално.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 286371741 Да си рекао да је све национално доминантно, та теза би имала какву-такву одрживост, (што је статистички логично да у земљи Срба најчешће буду националне теме) међутим ти неком магијом све национално претвараш у националистичко, и онда још налепиш етикету доминантно Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 286371741 (ту се завршава твоја методологија у анализирању друштвених појава). Ово што Мухарем Баздуљ заступа јесте национална прича, али је јако далеко од доминантне, том причом навлачи мржњу на себе свих могућих колектива (па и овог овде), готово свих интелектуалних кругова, центара моћи, итд. Ови у служби колонијалних сила, типа Весне Пешић, рећи ће му отворено да је издајник Бошњака (а то ће му рећи и лидери Бошњака), а Срби ће му замерити што их прозива да су не само некоректни према муслиманској мањини, него да се били изразито некоректни и према муслиманима који су се својом вољом опредељивали као Срби (а да нису хтели да промене веру). Та прича да Срби имају више религијских идентитета, и да сваки треба поштовати, међу грађанским интелектуалцима није никада била доминантна, а мислим да је Баздуљ први мејнстрим колумниста који скреће пажњу на то.

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Dec 01, 2015 11:00 am

sve savremene teorije o etnogenezi odbacuju primat jezika. na stranu to ali jezik je tek u jugoslovenskom slucaju prekratak pokrivac u ovu zimu a sta se pricalo medju ravnogorcima o jugoslovenstvu u pauzi dva pogroma i crtanja granica je tek nesto trece. mozda je mulalica i tog neimenovanog bradonju spojio i neki mali antisemitizam.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Dec 01, 2015 12:18 pm

uskok i ajduk wrote:
    ostap bender wrote:

stvarno sta ima logicnije za postizanje jedinstva od paganskog pan-slovenstva u oblandi malogradjanstine? to do sada niko nije probao. 

А па није он заговарао повратак паганизму, него је приказао жесток интелектуални дуел два равногорца. Мустафа Мулалић члан Дражиног врховног штаба, доживео је да га саборaц прозива у погледу повратка "вери прађедовској", а овај је интелектуално узвратио, да је Перун свима њима "вера прађедовска". Концепт је много сложенији и савременији, као што рекох: секуларно грађанско друштво + потенцирање заједничког идентитета (језик пре свега) а не потенцирање разлика (институционалне религије).

vilijam kakogod wrote:to što pišeš neki sublimat dominantne ideologije.

То вечито понављаш као да си у служби (нео)колонијалних сила, па је читав твој свет подељен на некакав "доминантни српски национализам" и на оно што се "супротставља доминантном национализму", а у национализам сврставаш ама баш све што није или анационално или антинационално.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 286371741 Да си рекао да је све национално доминантно, та теза би имала какву-такву одрживост, (што је статистички логично да у земљи Срба најчешће буду националне теме) међутим ти неком магијом све национално претвараш у националистичко, и онда још налепиш етикету доминантно Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 286371741 (ту се завршава твоја методологија у анализирању друштвених појава). Ово што Мухарем Баздуљ заступа јесте национална прича, али је јако далеко од доминантне, том причом навлачи мржњу на себе свих могућих колектива (па и овог овде), готово свих интелектуалних кругова, центара моћи, итд. Ови у служби колонијалних сила, типа Весне Пешић, рећи ће му отворено да је издајник Бошњака (а то ће му рећи и лидери Бошњака), а Срби ће му замерити што их прозива да су не само некоректни према муслиманској мањини, него да се били изразито некоректни и према муслиманима који су се својом вољом опредељивали као Срби (а да нису хтели да промене веру). Та прича да Срби имају више религијских идентитета, и да сваки треба поштовати, међу грађанским интелектуалцима није никада била доминантна, а мислим да је Баздуљ први мејнстрим колумниста који скреће пажњу на то.

Nemam pojma o čemu pričaš, ali ovo nema veze sa onim što sam ti napisao.

Uzgred, setih se da si se onomad oduševio i Konstantinovim raskršćem, za koje si iskreno priznao da nije dobra književnost. Otkud oduševljenje? Pa htonska bića iz paganskog bestrijarijuma se svete nerpijateljima srpske građanske klase. To je ta originalna ideja koju se prodaje na svakoj trafici i u svakom supermarketu. Ili - oduševio te onaj tekst Laure Barne koji spaja građanske klavire i staru slovensku religiju. Eto, svuda sve sami genijalci kojima iz čista mira, i ne sledeći nikakav autoritet, padaju na pamet identične ideje. Kako to? Eh, kako....

Bazdulj samo pokušava da se i on tu nekako udene, da nađe mesto za sebe, da se upiše u tu istoriju paganske građanske klase, kud svi perunovci tu imali Muhica.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 2:20 pm

Зли дуси
    Има нечег болесног у атмосфери у којој се Ољи Бећковић сугерише да би Славиши Лекићу требало да опрости што ју је тукао јер су обоје данас, ето, „против Вучића”. Има нечег неизрециво одвратног у цвркутању таквог јата
    Аутор: Мухарем Баздуљсубота, 19.12.2015. у 22:00
    Има негде у „Травничкој хроници” духовита досетка која вели да није највећа будала онај ко не зна да чита него онај ко верује да је све што је написано истина. На сличан начин могло би се приметити да не види најслабије онај ко има премало информација него онај ко их има – превише. За астигматизам због кога највећи део овдашњих политичких аналитичара потпуно погрешно процењује ситуацију крива је огромна количина бесмислених информација које покушавају да процесуирају погрешно им учитавајући смисао. Наоко парадоксално, уз упућеност у преобиље тривијалних актуелности, руку подруку иде потпуно непознавање историјски сличних ситуација и могућих аналогија са догађајима с политичких сцена других земаља, чак и из најближег суседства Србије.
    Рецентна прича о „државном удару” у том смислу би могла да послужи као савршена студија случаја. Подсетимо, у медијском рату између Пинка и „Информера” с једне, односно „Курира” с друге стране, покренут је и спин о могућем „државном удару”. Потезане су тешке речи, поједини новинари су прозивани и довођени у везу с наводним „државним ударом”. Они су се опет доста невешто бранили, а аналитичари су тврдили како је цела ова ситуација у двадесет и првом веку могућа само у Србији.
    ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

_____

boomer crook

Post by boomer crook Sun Dec 20, 2015 2:40 pm

ko je u tom jatu? pitam ozbiljno posto ne pratim ovu polemiku a bogami i bazdulj mi je ispao iz srca.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    plachkica

Post by plachkica Sun Dec 20, 2015 2:44 pm

Možda je smisao u štampanom izdanju?

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 2348298330
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 2:44 pm

Nemam pojma, a nisam ni pročitao tekst do kraja. Slutim da su opet u pitanju oni "neki" koji su i ranije svašta radili.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 2:46 pm

plachkica wrote:Možda je smisao u štampanom izdanju?

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 2348298330

Sigurno.

Ali se već i iz uvoda vidi da su "neki" sa tvitera mnogo gori od onih sa Pinka koji su samo malo "spinovali" o državnom udaru.

_____

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 4:43 pm

Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 YcA3G2uU_bigger Nebojša Krstić@Krle22 1h1 hour ago Republic of Serbia
    Pročitajte "Zle duhe" Muharema Bazdulja u @PolitikaJavlja, tekst govori o vama, učesnicima verbalnog saobraćaja na društvenim mrežama.

_____

Kaneda

Post by Kaneda Sun Dec 20, 2015 11:22 pm

A šta je on, murijaš saobraćajac koji to sve gleda iz kafane dok glođe jagnjeći but?
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 11:27 pm

_____

Kinder Lad

Post by Kinder Lad Sun Dec 20, 2015 11:44 pm

William Murderface wrote:
    Зли дуси
    Има нечег болесног у атмосфери у којој се Ољи Бећковић сугерише да би Славиши Лекићу требало да опрости што ју је тукао јер су обоје данас, ето, „против Вучића”. Има нечег неизрециво одвратног у цвркутању таквог јата
    Аутор: Мухарем Баздуљсубота, 19.12.2015. у 22:00
    Има негде у „Травничкој хроници” духовита досетка која вели да није највећа будала онај ко не зна да чита него онај ко верује да је све што је написано истина. На сличан начин могло би се приметити да не види најслабије онај ко има премало информација него онај ко их има – превише. За астигматизам због кога највећи део овдашњих политичких аналитичара потпуно погрешно процењује ситуацију крива је огромна количина бесмислених информација које покушавају да процесуирају погрешно им учитавајући смисао. Наоко парадоксално, уз упућеност у преобиље тривијалних актуелности, руку подруку иде потпуно непознавање историјски сличних ситуација и могућих аналогија са догађајима с политичких сцена других земаља, чак и из најближег суседства Србије.
    Рецентна прича о „државном удару” у том смислу би могла да послужи као савршена студија случаја. Подсетимо, у медијском рату између Пинка и „Информера” с једне, односно „Курира” с друге стране, покренут је и спин о могућем „државном удару”. Потезане су тешке речи, поједини новинари су прозивани и довођени у везу с наводним „државним ударом”. Они су се опет доста невешто бранили, а аналитичари су тврдили како је цела ова ситуација у двадесет и првом веку могућа само у Србији.
    ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ И ДИГИТАЛНОМ ИЗДАЊУ

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Dec 20, 2015 11:47 pm

Posao za Paćeta. Procesuiraju infirmacije i osude ih na smrt.

Inače, izašao ceo tekst:

http://www.politika.rs/scc/clanak/345683/Pogledi/Zli-dusi#.VncdGaUulAw.twitter

_____

Kinder Lad

Post by Kinder Lad Mon Dec 21, 2015 12:06 am

Ma nema potrebe za Paćeom, "procesuirati" nema šanse da se pravilno iskoristi izvan nekog pravnog postupka. Ali mu zvačalo dobro  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 1861198401

_____
    alt-lib
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Dec 21, 2015 12:26 am

Ma anglosrpski, processing information.

_____

паће

Post by паће Mon Dec 21, 2015 1:13 am

William Murderface wrote:Ma anglosrpski, processing information.

Не полажем никаква права на реч "енгрпски", у јавном је власништву. Мож онако да ми дођете по пиће ако се сретнемо негде и будемо вољни.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Dec 21, 2015 12:51 pm

srbljanovićka Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 1399639816

od danas počinje velika nagradna igra: pronaći članak muharema bazdulja koji ne sadrži banalni citat opšteg mesta, koji je u tekst, kao an pasan, uveden rečenicom: "ima negde kod andrića" ili "kaže negde dostojevski". 
    nagrada je knjiga eseja mišela de montenja, "o pedantizmu" koju dobitniku lično čitam na uvo. na francuskom.

i još

"Baš kao što ptice idu u potragu za zrnevljem koje nose u kljunu, a da ga i ne okušaju, da bi ih odneli svojim mladuncima, tako i pedanti tragaju za učenošću u knjigama, noseći ih samo vrškom usana, samo da bi ih ispovraćali u vetar." Montenj, O pedantizmu (prev. aut.)
    паће

Post by паће Mon Dec 21, 2015 1:27 pm

Па био неки стари Грк који је држао десетак робова са задатком да знају напамет све те цитате и на шта се који односи, па кад у расправи затреба цитат, он само "Перикле је о томе рекао" и пуцне прстима, роб приђе, издекламује и врати се к зиду. Осим оног дана кад је пришао други роб и рекао "Перикле има пролив и није данас за овде".

Ето, могао би да плаћа два-три студента да му јуре цитате... мада је то данас зајебано, све је то приписано погрешним људима, сере тај интернет, или је доспео у стање Перикла.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Mon Dec 21, 2015 4:48 pm

William Murderface wrote:

Inače, izašao ceo tekst:

http://www.politika.rs/scc/clanak/345683/Pogledi/Zli-dusi#.VncdGaUulAw.twitter

Баздуљ, српска интелигенција wrote: и смејао се сличности између Степана Трофимовича Верховенског и типичног српског твитерашког зависника о дневнополитичким тривијалностима („Не подноси самоћу, непрестано жуди за каквом разонодом, да му је да га што пре позабаве чиме. Мора му се, и то је стално тако, испричати каква сплетка, каква градска причица, и уз то, сваког дана нешто ново.”).

А јесте погодио у суштину.  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 3984128386

_____
    "Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 24, 2015 12:22 pm

Bazduljra, i kad je u pravu ne moeže da ne zasere.

Избор традиције
    Нема те силе која може да помири Милана Недића и Слободу Трајковић, двадесетчетворогодишњу студенткињу и вереницу Иве Лоле Рибара, коју је Недићева полиција ухапсила и пребацила у Бањички логор где је заједно с родитељима, братом и сестром угушена у гасној комори
    Аутор: Мухарем Баздуљчетвртак, 24.12.2015. у 08:15
    Вози ме летос знанац кроз Праг па ми говори како се зове која улица и објашњава по коме или по чему је добила име, ако су ми личност или догађај непознати. Занимљиво ми је како Праг, рецимо, још увек има Улицу југословенских партизана. У тренутку док улазимо у једну широку улицу добацује како се она зове по 5. мају, односно датуму кад је у Прагу подигнут устанак против нацистичке окупације. Која је то година, питам: четрдесет прва или четрдесет друга? Он се смеје, мисли да се шалим. Кажем да питам озбиљно, па он одговари да се то десило 1945. Чекај, прекидам га, хоћеш да кажеш да је Хитлер био већ данима мртав кад је у Прагу подигнут устанак против нациста, а он потврђује.
    После сам мало истражио ствар. Испоставило се да је устанак заиста подигнут тек 5. маја 1945. У целој причи је можда најапсурдније то што су Немци и у време док су их савезници свуда немилосрдно газили успели да угуше тај устанак и то за само три дана. Устаници су поражени 8. маја, а већ сутрадан Црвена армија је ослободила Праг.
    Не волим приче о националним карактерима и менталитетима и бизарни су ми стереотипи према којима су Срби, ето, листом слободарски настројене бунџије, док су Чеси облапорни хедонисти којима је само до пива. Историјски контексти су увек одвише различити да би се могле повлачити директне аналогије. Уосталом, не треба никад заборавити на атентат на Хајдриха који су починили чехословачки антифашисти Јозеф Габчик и Јан Кубиш, а након чега су нацисти у одмазди починили масакр у Лидицама.
    У историји сваког народа постоје различите тенденције, а сваки народ у сваком тренутку бира на коју од тих тенденција ће да калеми своју будућност. Зато је Ренан и рекао како је нација „свакодневни референдум“. Без обзира што су се на устанак против нациста дигли тек четири дана пре коначног пораза Трећег рајха, Чеси свој идентитет темеље на борби за слободу и на антифашизму. Уосталом, из захвалности на доприносу оствареној слободи чешког народа, војник Франтишек Лебл је запамтио место тајног гроба Гаврила Принципа. Из исте захвалности су његови посмртни остаци уз све почасти враћени у Југославију. Из исте захвалности је Масарик поклонио прелепу зграду уз сам Карлов мост за амбасаду Краљевине Југославије. Успут, у тој згради је данас амбасада Републике Србије.
    Кад Љубиша Ристић ових дана коментаришући најаву рехабилитације Милана Недића огорчено каже како је „једини стварни континуитет у историји Србије била и остала сарадња са окупатором“ то се још увек може читати као уметничка хипербола. Ристић је, међутим, сасвим у праву када каже да разлог за рехабилитацију није ревизија историје већ оправдавање данашњих квислинга и њихове сарадње са окупатором додавши: „Устанак и борба за независност у нашој историји је само инцидент који ћемо касније окривљавати за наше невоље и чиме ћемо оправдавати оне који стрељају ђаке у Крагујевцу или бомбама убијају новинаре РТС.
    Евентуална рехабилитација Милана Недића била би коначан печат на истинитост Ристићевих речи. Јер колико год да је погрешна и рехабилитација Драже Михаиловића, она се не може изједначити са рехабилитацијом Недића. Михаиловић никада идеолошки није био антифашиста, али се његове снаге барем неко време јесу бориле против окупатора. Његове снаге јесу починиле ратне злочине, али он се никад није клањао пред Хитлером као Недић.
    Рехабилитацијом Недића Србија би изабрала традицију сарадње са окупатором. И није да се за избор те традиције последњих година ударнички не агитује у медијима и јавности. Труби се о томе како је Гаврило Принцип скупо коштао Србе и Србију, како је 27. март био злочиначка британска ујдурма, како је Аустро-Угарска била баш супер, како не може шут с рогатим, и тако даље, и томе слично.
    Међу јужнословенским тоталитаристима постоји тај култ каудиља Франка који је измешао кости републиканаца и ројалиста у сврху помирења шпанског народа. На тај начин је и Туђман хтео да мири хрватске партизане са усташама. Нема, међутим, те силе која може да помири Милана Недића и Слободу Трајковић, двадесетчетворогодишњу студенткињу и вереницу Иве Лоле Рибара, коју је Недићева полиција ухапсила и пребацила у Бањички логор где је заједно с родитељима, братом и сестром угушена у гасној комори. Био је 9. мај 1942, тачно три године пре Дана победе.
    Не може, Србијо, и Недић и Слобода. Бирај.
    Писац и новинар

_____

boomer crook

Post by boomer crook Thu Dec 24, 2015 1:06 pm

pa srbija vec odabrala kada je rehabilitovala mihailovica.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Dec 24, 2015 6:27 pm

Ово да је нација "свакодневни референдум" - то је ономад С. Милошевић схватио понешто дословно.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Thu Dec 24, 2015 7:26 pm

Pa i Bazduljara shvata doslovno.

Renan uopšete ne govori o biranju tradicije. Nacija je svakodnevni refrendum u smislu da nije prirodna tvorevina i da njeno zajedništvo nije garantovano ni zajedničkim poreklom, ni istorijom, ni kulturom, nego isključivo spremnošću njenih pripadnikada da nastave da joj pripadaju i da sebe vide kao njene pripadnike. Bazduljara se, kao i svaki poluinteligent, razbacuje citatima koje je pokupio u prolazu, ni ne potrudivši se da ih razume.

A nation is therefore a large-scale solidarity, constituted by the feeling of the sacrifices that one has made in the past and of those that one is prepared to make in the future. It presupposes a past; it is summarized, however, in the present by a tangible fact, namely, consent, the clearly expressed desire to continue a common life. A nation's existence is, if you will pardon the metaphor, a daily plebiscite, just as an individual's existence is a perpetual affirmation of life. That, I know full well, is less metaphysical than divine right and less brutal than so called historical right. According to the ideas that I am outlining to you, a nation has no more right than a king does to say to a province: "You belong to me, I am seizing you." A province, as far as I am concerned, is its inhabitants; if anyone has the right to be consulted in such an affair, it is the inbabitant. A nation never has any real interest in annexing or holding on to a country against its will. The wish of nations is, all in all, the sole legitimate criterion, the one to which one must always return.

_____

uskok i ajduk

Post by uskok i ajduk Thu Dec 24, 2015 8:36 pm

William Murderface wrote:Bazduljra, i kad je u pravu ne moeže da ne zasere.

Хтео си рећи: "и кад је начелно у праву ако не мисли све исто као ја - онда ћу да му смишљам ружне надимке и да користим кочијашки речник"  Move over Ištvan - here comes Bazdulj! - Page 14 2304934895

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 10:52 pm