stripovi
- Guest
- Post n°351
Re: stripovi
pa već nekoliko dana, kažu da navodno sele bazu na neke nove servere, ali sve ostalo šljaka samo stripova nema
- Post n°352
E kad već spominješ Azzarrella meni je on bliži nego ovaj, više mi paše njegov stil, a vidiš, kad smo kod krimića + čudnosti kod Azzarella ima Moonshine, recimo neka gotičko gangsterska kombinacija, jako fora.boomer crook wrote:pa na moje iznenadjenje meni je bio ok. neki moj kontakt sa americkim stripovskim neo-noarom je bio gotovo pa nepostojeci jos od polovine 100 bullets ali ovo mi je prijalo kako zbog epizodicnosti tako i nekog cudnog PI magnum susrece inherent vice vajba.
Ja više ni ne znam di skidat stripove pa ih čitam na readcomicsonline.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°353
Bleeding Blitva wrote:E kad već spominješ Azzarrella meni je on bliži nego ovaj, više mi paše njegov stil, a vidiš, kad smo kod krimića + čudnosti kod Azzarella ima Moonshine, recimo neka gotičko gangsterska kombinacija, jako fora.boomer crook wrote:pa na moje iznenadjenje meni je bio ok. neki moj kontakt sa americkim stripovskim neo-noarom je bio gotovo pa nepostojeci jos od polovine 100 bullets ali ovo mi je prijalo kako zbog epizodicnosti tako i nekog cudnog PI magnum susrece inherent vice vajba.
Ja više ni ne znam di skidat stripove pa ih čitam na readcomicsonline.
get comics free
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°356
https://www.google.com/amp/s/amp.theguardian.com/culture/2021/oct/11/superman-bisexual-dc-comics
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°357
Читам пре неки дан за новог сценаристу Дилан Дога, како је била епизода свадбе Дилана и Груча
- Post n°358
Ennisov Batman je bezobrazan, zabavan ali i eksplicitno status quo đubre, na što ga čak i Alfred upozori. Crtež je - za početak valja reći da imamo i omažić Steveu Dillonu, što me baš nekako dirnulo - odličan i na tragu H.R.Gigera, jako hororičan i disturbing, tako da dobro dođu Batmanova podjebavanja, ali isto mi je drag bio cliffhanger na kraju 4.epizode kad ga (Batmana) čudovište proguta
_____
- Post n°359
Charles Schulz in 1987 on why he hated his strip being titled Peanuts. pic.twitter.com/tIiZyhvl5X
— Minovsky (@MinovskyArticle) December 9, 2021
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°360
dobio sam od koleginica baba jagu i valentinu
jako me zanima ko je to kupio, ali necu saznati nikada
jako me zanima ko je to kupio, ali necu saznati nikada
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°361
Volim njegove ilustracije, znači uzmem strip baš zbog crteža i onda lijepo listam, na svakoj je stranici po jedna priča, kao vinjeta iz njegovog života. Sve je prošarano tjeskobom koja proizlazi što iz osobnog, obiteljskog života, što izvana kao konstantna ratna prijetnja. Draži bi mi bio bez teksta al što je tu je.
_____
- Post n°362
Polip cita strip.
- Post n°363
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°364
Ennisov "Stringbags"
Božemiprosti ovo mu mornarica izdala, prepoznali ga ko the military autora zbog ww2 stripova pa je sad za njih pisao o mornaričkoj avijaciji u pomorskim bitkama kontra Njemaca. Inače su mi problematične scene u zraku, ništa ne uspijem razaznat, al ovo je bilo nako plain i didaktično, čak sam saznala da su puštali neke balone u zrak čija bi užad potaracala avione.
Lekcija iz povijesti uz popratne sentimente, a sam autor suzdržan. Meh.
Božemiprosti ovo mu mornarica izdala, prepoznali ga ko the military autora zbog ww2 stripova pa je sad za njih pisao o mornaričkoj avijaciji u pomorskim bitkama kontra Njemaca. Inače su mi problematične scene u zraku, ništa ne uspijem razaznat, al ovo je bilo nako plain i didaktično, čak sam saznala da su puštali neke balone u zrak čija bi užad potaracala avione.
Lekcija iz povijesti uz popratne sentimente, a sam autor suzdržan. Meh.
_____
- Post n°365
https://www.vreme.com/vreme/rodjendan-huga-prata-ko-je-taj-korto-malteze/
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°366
Јесу ли то нове епизоде Алвара Мајора, или оно из Стрипотеке? (и још негде је излазио код нас)
- Post n°367
Kojih 10 stripova bi covek trebao da procita, pa da moze da kaze "procitao sam deset kljucnih stripova"?
Moze i 15.
Moze i 15.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°368
da li racunamo i daily cartoons (tipa penauts) i rane syndicated dnevne stripove (valiant, terry & pirates) ili samo pravi strip format i GN?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°369
Top 15 vertiga i to ti je toЛетећи Полип wrote:Kojih 10 stripova bi covek trebao da procita, pa da moze da kaze "procitao sam deset kljucnih stripova"?
Moze i 15.
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°370
Pa pre svega sam mislio na strip format i GN, ali moze i neki stripformer, ako je dobar.
_____
~~~~~
- Post n°371
Nije toliko bitna brojka, pa cak ni bitnost. Cisto mi treba neki oslonac sa koga bih mogao da se otisnem, pa da sam istrazujem.
_____
~~~~~
- Post n°372
Sotir wrote:Јесу ли то нове епизоде Алвара Мајора, или оно из Стрипотеке? (и још негде је излазио код нас)
nema novih epizoda, mislim, a poslednja je iz 80ih
ovo je integralno izdanje
_____
- Post n°373
onako na prvu loptu. ima malo moje idiosinkrazije ali su vecinom stripovi (i njihove epizode) da pricas informisano u drustvu hip stripadzija dok lezerno muckas koktel.
1. avanture tintina - tajna jednoroga, herge, 1935
2. balada o slanom moru, hugo prat, 1967
3. inkal, zodorovski/mebijus, 1980 -1988
4. nausicaa of the valley of the wind, mijazaki, 1982 - 1994
5. from hell, alan moore/eddie campbell, 1986-1987
6. a contract with god and other tenement stories, will eisner, 1978 (frenk kapra u stripu)
7. sin city a dame to kill for, frank miller, 1993
8. flex mentallo, morrison/quitely, 1996 (kao i kod mura mozes sve od morrisona ali quitely je verovatno jedan od najboljih crtaca glavnog toka danas)
9. mort cinder, osterheld/breccia, 1960-te (breccin crtez je prosto fantastican)
10. sandman, neil gaiman, 90-te
mislim ne znam los sam sa listama
6. a contract with god and other tenement stories, will eisner, 1978 (frenk kapra u stripu)
8. flex mentallo, morrison/quitely, 1996 (kao i kod mura mozes sve od morrisona ali quitely je verovatno jedan od najboljih crtaca glavnog toka danas)
9. mort cinder, osterheld/breccia, 1960-te (breccin crtez je prosto fantastican)
_____
- Post n°374
dje aster blistok druze?
i dzeremaja
i dzeremaja
_____
- Post n°375
Dobro je ovoboomer crook wrote:onako na prvu loptu. ima malo moje idiosinkrazije ali su vecinom stripovi (i njihove epizode) da pricas informisano u drustvu hip stripadzija dok lezerno muckas koktel.
Na prvu loptu dodao bi i Y last man, Hellblazer, Preacher i Punisher MAX, punisher prve tri cetri epizode, posle krecu da se gube idejno
_____
Pristalica krvne osvete