stripovi
- Post n°426
Re: stripovi
Brubakera nisam puno čitala, ovaj mi se čini baš zanimljivim, a i crtež predivan, tnx!
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°427
dve stvari:
umro john romita sr. jedan od najznacajnijih autora u istoriji marvela ciji je crtez obelezio spidermana i inagurisao pocetak tzv. bronzanog doba superherojskog stripa. takodje covek koji je 'ubio' gwen stacy (kaze da je bio inspirisan caniffom odnosno smrcu raven sherman u teriju i piratima). mi koji smo u yu izdanjima citali spidermana u crnom i belom znamo da je po upotrebi svetlih i tamnih povrsina bio inspirisan ne samo canifovim pripovedackim sposobnostima vec i njegovim crtezom.
drugo izasao je brubakerov night fever i ono druzenje sa refnom mu nije prijalo. imao sam osecaj da ni on sam ne zna sta pise: narativ krize srednjih godina skopcan sa autorskom neostvarenoscu na tragu kaufmana ili deliiricni noir pastis ili straigh spijunski triler 70tih. phillipsov art na nivou.
umro john romita sr. jedan od najznacajnijih autora u istoriji marvela ciji je crtez obelezio spidermana i inagurisao pocetak tzv. bronzanog doba superherojskog stripa. takodje covek koji je 'ubio' gwen stacy (kaze da je bio inspirisan caniffom odnosno smrcu raven sherman u teriju i piratima). mi koji smo u yu izdanjima citali spidermana u crnom i belom znamo da je po upotrebi svetlih i tamnih povrsina bio inspirisan ne samo canifovim pripovedackim sposobnostima vec i njegovim crtezom.
drugo izasao je brubakerov night fever i ono druzenje sa refnom mu nije prijalo. imao sam osecaj da ni on sam ne zna sta pise: narativ krize srednjih godina skopcan sa autorskom neostvarenoscu na tragu kaufmana ili deliiricni noir pastis ili straigh spijunski triler 70tih. phillipsov art na nivou.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°428
nisam znao da grant morrison ima poznatog oca
#OnThisDay 1972: Walter's one-person picket against his former employer entered its fifth month. pic.twitter.com/TKw5uzd3Bp
— BBC Archive (@BBCArchive) May 17, 2023
Walter Morrison was an absolute real one. What a legend. https://t.co/lgib2jcfwi pic.twitter.com/4oSbrO8RXg
— Chris 'Human Cryptid' Mole :medal: (@ChrisManji) May 17, 2023
_____
ova zemlja to je to
- Post n°429
pa da ono poznat
pisao je on kako je odrastao sa roditeljima levim aktivistima u senci nuklearnog rata
pisao je on kako je odrastao sa roditeljima levim aktivistima u senci nuklearnog rata
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°430
super prica mislim cale mu je bas bio faca.
_____
- Post n°431
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°432
Iako već neko vreme nauka uklanja komunistički veo sa istorijskih činjenica, u javnom životu ostaje zanemareno postojanje dva gerilska pokreta otpora na teritoriji Jugoslavije u Drugom svetskom ratu (od kojih je jedan kasnije došao na vlast i sprovodio teror nad građanskom inteligencijom i potencijalno „opasnim“ pojedincima). Dragojević se svojim scenarijom priključuje tihoj struji koja nastoji da kroz književnost i strip promeni jednoličnost i probudi deo svesti neophodan za ozdravljenje društva.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°433
Тиха вода… Збиља, комунисти су се онолико упињали, па нису успели да нам исперу мозгове, док су ови транспарентни полуинтелигенти то опослили у рекордном року, и без неког претераног напрезања. I’m crediting the world wide trends, though.
- Post n°434
To je to izjednacavanje pokreta, koje naravno vodi daljem demonizovanju komunista, a ovi sto su pomagali ustasama da pune Jasenovac ce najvise da kukaju o njemu.
- Post n°435
sad vidim na sajmu: makondo izdao prvi integral blejka i mortimera
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°436
Novi Clowes, možda i najbolji dosad
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°437
imam ga na listi vec neko vreme ajde sada cu da sednem da citam
_____
- Post n°438
https://www.currentaffairs.org/news/2024/04/what-tintin-tells-us-about-imperialism
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°439
prilicno je povrsno ovo citanje tintina. jasna je delnica pre i posle plavog lotusa. na stranu sto i radovi koji imaju u svom kodu imperijalizam (sta god to znacilo) mogu biti jednostavno izvanredni. to cak i matelar i dorfman priznaju karlu barksu u 'kako citati paja patka'.
takodje kako je herge bio stariji njegov pogled na svet je suprotno cercilovom diktumu postajo vise levo.
takodje kako je herge bio stariji njegov pogled na svet je suprotno cercilovom diktumu postajo vise levo.
_____