Tekst star 10 godina al možda bude nekome interesantan.
Science Fiction
- Post n°526
Re: Science Fiction
Fantastično, a naše
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°527
SF military, a jeste malo preachy al sve u svemu skroz okej.
_____
- Post n°528
Blitvo, dje nam je topik gde smatramo o standup komičarima? Imam nešto da kažem o Sari Silverman.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°529
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°530
Ih pa i Heinlein je preachy to je ta struja u militari SF-u.Bleeding Blitva wrote:
- Post n°531
Hhaha,
...idemo na slovo H u military SF-u - nisam čitao Harlija, Hajnlajna naravno prezirem, ali podižem za Haldemana - Večiti rat, pa ko živ, ko mrtav.
edit: srpsko izdanje na balk@nd0wnl0ad danas izašlo.... mislio sam da je besplatno 20 godina
edit2: "Reći da je Večiti rat najbolji roman vojne naučne fantastike samo je bleda pohvala za jednu od najboljih i najoriginalnijih ratnih priča koje sam ikad pročitao." - Vilijam Gibson
...idemo na slovo H u military SF-u - nisam čitao Harlija, Hajnlajna naravno prezirem, ali podižem za Haldemana - Večiti rat, pa ko živ, ko mrtav.
edit: srpsko izdanje na balk@nd0wnl0ad danas izašlo.... mislio sam da je besplatno 20 godina
edit2: "Reći da je Večiti rat najbolji roman vojne naučne fantastike samo je bleda pohvala za jednu od najboljih i najoriginalnijih ratnih priča koje sam ikad pročitao." - Vilijam Gibson
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Guest
- Post n°532
Forever War trilogija je izašla iz Hajnlajnovog mundira kao i Old Man's War...teško da Haldemen i Skalci preziru Hajnlajna, i pored ideološkog ponora.
- Post n°533
Haldeman je pisao uprkos Hajnlajnu, ali stvarno ne znam da li ga prezire. Znam za sebe.
_____
- Post n°534
Најбоље од Хајнлајна је што је изумео водени кревет.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°535
Da, ovaj roman i uspređuju sa Starship Troopers koji nisam čitala. Mislim da sam od njega samo Lunu čitala.Cousin Billy wrote:Ih pa i Heinlein je preachy to je ta struja u militari SF-u.Bleeding Blitva wrote:
Hurley je žena.Notxor wrote:Hhaha,
_____
- Post n°536
Živa bila
_____
- Post n°537
[url=
His enthusiasm to teach is one of my favorite things about him. Reminds me of the 8 rules for writing short fiction (and almost all of the points apply to all writing) pic.twitter.com/lzcw62spIb
— Jamil Vanheyningen (@JamilVanGuard) August 21, 2023
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°538
Describe famous scifi authors uncharitably; I'll start
— caesararum, BS, DOGS (@caesararum) February 24, 2024
Asimov was barely an author in the ways we usually think of them; he was more of a creator of logic puzzles. Annoying stuff like "characterization" and "setting" were just speedbumps he had to surpass to write what he wanted
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°539
Па добро је рекао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...