burkholderia mallei wrote:i naravno, nije tacno da svaka depresija neophodno i bezuslovno povlaci primenu farmakoterapije.
I strucnjak za kontrolu leta, i psihijatar. Impresivno.
burkholderia mallei wrote:i naravno, nije tacno da svaka depresija neophodno i bezuslovno povlaci primenu farmakoterapije.
Verterdegete wrote:William Murderface wrote:Jbt, Vertere, pa jel mora svaka priča da se svede na to - ti pričaš iz lagodne poziije intelektualnog radnika, blablabla. Kao da niko nikada pre tebe nije živeo život, niti imao ikakva iskustva, nego si ti prvi. Stvarno je smešno to što pišeš, kao što je smešna (a pomalo i drska) lakoća sa kojom spekulišeš o tuđim iskustvima.
Simo, ti si mene pogresno razumeo. Poenta onog mog komentara nije da se ja sad nadvisim kao neko sa iskustvom, vec da ti ukazem da smo u ovom slucaju svi mi ovde ista govna, i da sutra ovo moze i nama da se desi. Pa imao ti dijagnozu u kartonu, ili se zalio na depresiju, paniku i OCD po internetu - to sve mediji isceprkaju i zalepe na naslovnicu
burkholderia mallei wrote:ako pilot razgovara sa psihologom, od njega ne moze ni dobiti bilo kakve lekove, to moze prepisati samo psihijatar. pretpostavljam da u okviru redovnih medicinskih pregleda piloti imaju i psihijatrijski, a uz to verovatno i testiranja ili razgovore sa psiholozima. psiholozi ne odredjuju terapiju lekovima.
burkholderia mallei wrote:imas gomilu slucajeva gde osobe idu na psihoterapiju u kombinaciji sa lekovima, a isto tako i gde se razni oblici depresije resavaju samo psihoterapijom. odgovoran psiholog ce sagledati i uvideti kada je pacijenta potrebno uputiti i psihijatru, pa ce tako i postupiti.
Indy wrote:Koliko kapiram, šumider i valjda Verter (ne znam sigurno za njega) mrze psihologe onako iz principa.
ostap bender wrote:ali da su se tabloidi toga dokopali sada bi znali ko jeubacio gasnu bombu u kabinet za muzickosipao sumpor na profesorske stolice.