Ja eto neću više 'da vas smaram'. Odjava javna i trajna.
Rat u Ukrajini
- Post n°151
Re: Rat u Ukrajini
Meni se čini da ja pomalo pomažem Filipenku, ali 'aljda je sve to u očima beholdera, mora da je.
- Post n°152
ma ajde rođer, uvek dođe dobro 1 super hrvat kao kontrateg!
- Post n°153
Daj bre, Rođo, kakva odjava.
Samo se Filipenko i ti, ako ikako može, suzdržite pošalica o ustašama i četnicima.
Samo se Filipenko i ti, ako ikako može, suzdržite pošalica o ustašama i četnicima.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°154
Pa da, to su iste strane medalje, jel?
Vidite li vi da je gore okarakterisao da su podjednaki problemi ~2000 evropejskih fašista koji raspamećuju gradove i stanovništvo svakodnevno i jedan ćetnik što se krije u podmoskovlju od zakona što je pozivao na linč nekih žena preko fejsa?
Vidite li vi da je gore okarakterisao da su podjednaki problemi ~2000 evropejskih fašista koji raspamećuju gradove i stanovništvo svakodnevno i jedan ćetnik što se krije u podmoskovlju od zakona što je pozivao na linč nekih žena preko fejsa?
- Post n°155
Stvarno ne znam kome se obraćaš, sumnjam da će moderacija intervenisati, samo ćete zakrčiti topik pritužbama.
Ajde play nice, i batalite dobrovoljcometriju. Stvarno nema potrebe za tim. Besmisleno je skroz.
Ajde play nice, i batalite dobrovoljcometriju. Stvarno nema potrebe za tim. Besmisleno je skroz.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°156
Obraćam se vama koji misle da su kontrategovi dobre ideje. Na jednoj strani neki naš idiot koji je pobegao tamo od suđenja u Srbiji, a na drugoj tisuće neonacista, ali to je valjda OK jer su u redovima ukrajinske vojske.
Evo i učinka.
Tri deteta poginulo u granatiranju Gorlovke, majka preživela
Čekam da opet neko kaže da je ovo isto što i Počuča koji daje intervju iz podmoskovlja.
Evo i učinka.
Tri deteta poginulo u granatiranju Gorlovke, majka preživela
Čekam da opet neko kaže da je ovo isto što i Počuča koji daje intervju iz podmoskovlja.
- Post n°157
http://pescanik.net/poraz/akob Augstein 13/02/2015 |
Poraz
Slomljena olovka
Satima i satima su u Minsku pregovarali lideri Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke. Rezultat – prekid vatre. Ništa više. Stanje u Ukrajini je beznadežno: ta zemlja se raspada i za to su podjednako odgovorne Rusija i Amerika, a ne treba zaboraviti ni samu Ukrajinu. Napori Evrope uloženi u postizanje mira i njeno pozivanje na razum bili su uzaludni.
Izjave naše kancelarke će uskoro biti zaboravljene. Jezik nije njen medij. Evo primera: prošle godine je izjavila da Vladimir Putin „živi u nekom drugom svetu“. U međuvremenu smo saznali da on tamo nije sam. Sa njim je i Barak Obama. To je svet politike moćnih, u kome se Rusija i Amerika sasvim dobro snalaze. Samo je Angela Merkel tamo stranac.
_____
- Post n°158
Ovo nek zajebu: upadaju u tipicno tevtonsko samosazaljenje od koga vajde niko video nije.
Nemacka sad ima priliku kakvu nije imala poslednjih skoro 200 godina.
Tacnije imala ih je, ali ih je po pravilu ispustala i zaseravala samo tako.
I glede Grcke i glede Rusije za Nemacku (i Francusku) je sad il' nikad.
Ili vizija i spremnost da se plati cena, a da razultat bude nada za Evropu ili ucaurivanje i nastavak titranja nemackom purgeru, onom cuvenom nemackom poreskom obvezniku koji nece da placa.
Nema danas malogradjanskijeg i kontraproduktivnijeg stava od onog tipicnog ciketanskog da dugovi moraju da se vracaju.
Nisu u pitanju pare, u pitanju je nesto mnogo znacajnije i vaznije: hoce li biti napravljen prvi korak da se Rusija - kakva god bila - pocne da integrise u Evropu, da bude smatrana kao njen sastavni deo ili ce biti odgurnuta dalje na Istok da igra tradicionalnu ulogu tradicionalnog neprijatelja.
Ili vizija i spremnost da se plati cena, a da razultat bude nada za Evropu ili ucaurivanje i nastavak titranja nemackom purgeru, onom cuvenom nemackom poreskom obvezniku koji nece da placa.
Nema danas malogradjanskijeg i kontraproduktivnijeg stava od onog tipicnog ciketanskog da dugovi moraju da se vracaju.
Nisu u pitanju pare, u pitanju je nesto mnogo znacajnije i vaznije: hoce li biti napravljen prvi korak da se Rusija - kakva god bila - pocne da integrise u Evropu, da bude smatrana kao njen sastavni deo ili ce biti odgurnuta dalje na Istok da igra tradicionalnu ulogu tradicionalnog neprijatelja.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°159
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°160
ja se ne sećam da su u eks-SFRJ potpisivana primirja sa klauzulom "čekajte da zauzmem samo još ovo, pa ćemo onda da počnemo primirje".
I šta će biti ako novorusi ne opkole Debaljcevo u propisanom roku? ovo nije primirje nego lakrdija koja odnosi živote, jer su borbe dobile novi zamah zbog postojanja dedlajna.
I šta će biti ako novorusi ne opkole Debaljcevo u propisanom roku? ovo nije primirje nego lakrdija koja odnosi živote, jer su borbe dobile novi zamah zbog postojanja dedlajna.
Last edited by Gusztav Vege on Fri Feb 13, 2015 3:56 pm; edited 1 time in total
- Post n°161
Zato su retko bila i postovana. Ovi su barem posteniji.
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Guest
- Post n°162
Radagast wrote:Zato su retko bila i postovana. Ovi su barem posteniji.
Ima neke logike u ovome, ali nekako naopake jer plan podrazumeva da će do nedelje doći do taktički zaokruženog rešenja za Debaljcevo. A u realnosti to ne biva baš tako.
Meni je ovde Ilovajsk 2.0 dostra realna opcija, ali će tek to onemogućiti primirje.
- Guest
- Post n°163
Dogovor je počeo da se kruni. Ruski istražitelji rekli da im ne pada na pamet da oslobađaju pilota Nađu Savčenko. Nema tu, poštuje se procedura, može Putin da dogovori šta hoće ali FSB sledi samo slovo zakona
- Post n°164
шумидер-модер wrote:Ovo nek zajebu: upadaju u tipicno tevtonsko samosazaljenje od koga vajde niko video nije.
Poprilicno se slazem sa 666-tim postom divljeg svinjceta.
- Post n°165
Gusztav Vege wrote:ja se ne sećam da su u eks-SFRJ potpisivana primirja sa klauzulom "čekajte da zauzmem samo još ovo, pa ćemo onda da počnemo primirje".
I nisu.
Jos da i boraniji dozvoljavaju takve stvari, kuda bi to odvelo ovaj svet zasnovan na principima.
- Post n°166
Britanija počela da naoružava huntu. Za početak, 75 oklopnih vozila.
- Post n°167
Izvor?
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°168
Oleksandr Turčinov.
Navodno je stiglo 20 komada u Odesu, a očekuje se još 55. Sve ovo oružje će ratni zločinac i protestantski pastor Turčinov razdeliti svojoj pastvi, fašističkim bataljonima.
Navodno je stiglo 20 komada u Odesu, a očekuje se još 55. Sve ovo oružje će ratni zločinac i protestantski pastor Turčinov razdeliti svojoj pastvi, fašističkim bataljonima.
- Post n°169
Naleteh na ovo, zanimljivo...iz 1920. godine.
- Post n°170
Ukrajina je u govnima.
Fakat.
Realno.
Rusija takodje: njenu poziciju ex-globalne sile #1 ili #2, kako kad tokom Hladnog rata, sile koja se, okurazena oparivanjem posleddnjih 10-ak godina krenula da se povampiruje i to na pogresan nacin koji je uz to i poprilicno generisan greskama Zapada koji je - sve i da mu je namera da joj zaista zatre trag - omanuo samo tako, najbolje opisuje jedna stara ruska poslovica.
Dakle, sto se ruske pozicije u Ukrajini tice, njenih namera i (nepostojecih) planova, prica o onom coveku koji je se dohvatio sa medvedom i poceo da doziva suseljane obavestavajuci ih da je uhvatio zver.
- Pa kad si ga uhvatio, donesi ga ovamo, odgovaraju mu.
- Bih ja, ali mi medved ne da.
Dakle, nema nazad, nema ni napred, vrteska, spirala oruzanog konflikta ima svoju logiku nezavisnu od zelja i pozdrava slusalaca: ako kazes 'ma zajebi stvar, sta ce meni sve ovo', demonstriras slabost, a to ne smes jer niko nije blesav da slabost ne iskoristi i jos te vise pritera uza zid. Ako kazes 'idem do kraja, pa makar kraj bio ukrajinsko-poljska granica' znas da za tako nesto em nisi sposoban, em nemas dovoljno sredstava, em nepovratno srljas u krizu iz koje tesko da ima vadjenja.
Ako pogledas ka unutra, mislim na ruske vlastodrsce, imas zemlju koja je prosla kroz najdivljackiju od svih tranzicija i u kojoj - i pored svih na nos nabijanih znakova navodnog blagostanja - zivi cca 100 miliona ljudi koje vise nikakvim varkama neces moci da ubedis u to da je doslo vreme da jos nekoliko miliona Rusa izgine zarad nekih visih ciljeva.
Za nadati je se da je Rusima toga bilo previse u poslednjih 100 godina.
I to za njihovo dobro.
Fakat.
Realno.
Rusija takodje: njenu poziciju ex-globalne sile #1 ili #2, kako kad tokom Hladnog rata, sile koja se, okurazena oparivanjem posleddnjih 10-ak godina krenula da se povampiruje i to na pogresan nacin koji je uz to i poprilicno generisan greskama Zapada koji je - sve i da mu je namera da joj zaista zatre trag - omanuo samo tako, najbolje opisuje jedna stara ruska poslovica.
Dakle, sto se ruske pozicije u Ukrajini tice, njenih namera i (nepostojecih) planova, prica o onom coveku koji je se dohvatio sa medvedom i poceo da doziva suseljane obavestavajuci ih da je uhvatio zver.
- Pa kad si ga uhvatio, donesi ga ovamo, odgovaraju mu.
- Bih ja, ali mi medved ne da.
Dakle, nema nazad, nema ni napred, vrteska, spirala oruzanog konflikta ima svoju logiku nezavisnu od zelja i pozdrava slusalaca: ako kazes 'ma zajebi stvar, sta ce meni sve ovo', demonstriras slabost, a to ne smes jer niko nije blesav da slabost ne iskoristi i jos te vise pritera uza zid. Ako kazes 'idem do kraja, pa makar kraj bio ukrajinsko-poljska granica' znas da za tako nesto em nisi sposoban, em nemas dovoljno sredstava, em nepovratno srljas u krizu iz koje tesko da ima vadjenja.
Ako pogledas ka unutra, mislim na ruske vlastodrsce, imas zemlju koja je prosla kroz najdivljackiju od svih tranzicija i u kojoj - i pored svih na nos nabijanih znakova navodnog blagostanja - zivi cca 100 miliona ljudi koje vise nikakvim varkama neces moci da ubedis u to da je doslo vreme da jos nekoliko miliona Rusa izgine zarad nekih visih ciljeva.
Za nadati je se da je Rusima toga bilo previse u poslednjih 100 godina.
I to za njihovo dobro.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
- Post n°171
Ljaško večeras izjavio da njegova sestra ratuje u odredima brigada slobode iz Luganska.
Inače, kad smo kod toga, izgleda da je Mozgovoj sa svojom brigadom u centru Debaljceva.
Inače, kad smo kod toga, izgleda da je Mozgovoj sa svojom brigadom u centru Debaljceva.
- Guest
- Post n°172
Izgleda da nema nista od primirja, Zaharcenko je rekao da mu ne pada na pamet da obustavi borbu za Debaljcevo.
- Post n°173
Pa jel Zaharčenko dogovarao primirje i ako nije kome je palo na pamet da potpisuje sporazume koji ne uključuju, gle čuda, izabranog lidera jedne od strana u građanskom ratu?
Inače, dogovoreni "uslovi" su potpuno nerazumni sa tačke gledišta ustanika.
Inače, dogovoreni "uslovi" su potpuno nerazumni sa tačke gledišta ustanika.
- Guest
- Post n°174
Nerazumni su za obe strane, realno. Ideja da Kijev sprovodi ustavne reforme nakon konsultacija sa DNR i LNR je smešna.
Just in.
@AFP: #BREAKING Russia accuses Ukraine, Western nations of distorting peace deal
Just in.
@AFP: #BREAKING Russia accuses Ukraine, Western nations of distorting peace deal
- Guest
- Post n°175
nego Filipe jesi li video propagandni prilog ruskog Kanala 5 o tome kako bi izgledao ruski blic u Evropi?