Vojvodina
- Post n°601
Re: Vojvodina
Може, у том случају бих се ја звао Џејмс Кејси, јер Пекмез Кејси није ваљан превод :љ.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°604
to je da ne odnesu zemlju
mesić je ustanovio da na opancima ne ostaje zemlja
mesić je ustanovio da na opancima ne ostaje zemlja
- Post n°606
Autonomaši su vladali Vojvodinom od 2000. do 2016.
To je prilično dug period u kom su mogli da pokažu (ne)znanje.
To je prilično dug period u kom su mogli da pokažu (ne)znanje.
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°607
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°608
Osnovan Vojvodjanski front
Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV), Vojvodjanska partija (VP) i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV), potpisali su danas Sporazum o saradnji kroz Vojvodjanski front, saopštio je sekretarijat LSV.
Sporazum su u ime ovih partija, potpisali njihovi predsednici Nenad Čanak (LSV), Aleksandar Odžić (VP) i Tomislav Žigmanov (DSHV).
Lider VP Aleksandar Odžić podsetio je na potpisivanju da su početkom godine LSV i VP potpisale sporazum o saradnji, kada su najavili širenje i okupljanje oko Vojvodjanskog fronta.
"Današnjim potpisivanjem sporazuma taj proces neće stati, već će u budućnosti dobiti nove članice", kazao je Odžić.
On je naglasio da politički život postoji i van Beograda, odnosno da postoje ljude koji žive, rade i u Vojvodini se bave politikom.
"U budućnosti će Vojvodjanski front sasvim sigurno, to i danas možemo konstatovati, biti snažan politički opozicioni savez, koji će igrati dominantnu ulogu kad je u pitanju politički život u Vojvodini, ali isto tako i u čitavoj državi", poručio je Odžić.
Lider DSHV Tomislav Žigmanov je istakao da ta stranka, kao najjača i jedina relevantna politička snaga hrvatske zajednice u Srbiji, zainteresovana za budućnost Srbije, a samim tim i za budućnost Vojvodine.
"Mi smo pod istim kišobranom već skoro 30 godina, tu se osećamo najbolje, želimo biti konstruktivni učesnici i pouzdani partneri kada je reč o realizaciji ovih ciljeva za hrvatsku zajednicu koja je ranjena, često puta na marginama društvenog života u Vojvodini", rekao je on.
Predsednik LSV Nenad Čanak je napomenuo da ovakav tip okupljanja u Vojvodini može biti "seme iz koga može izrasti i podsećanje ljudi u centralnoj Srbiji i Beogradu, da gradjanska, nadnacionalna i demokratska opcija nisu zauvek nestale, da one imaju svoje predstavnike".
Odgovarajući na pitanja novinara, on je rekao da je na predstojećim izborima moguća koalicija ove tri stranke, kojima će se, verovatno, pridružiti još neke vojvodjanske partije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°610
Gari, može li Vojvođanski front preko 3%?
- Post n°612
Dobro, to naravno. Ali recimo da se oni ne mešaju?
LSV ima nekakve glasove, imaju ponešto i one manjinske partije. Za VP ne znam zaista.
LSV ima nekakve glasove, imaju ponešto i one manjinske partije. Za VP ne znam zaista.
- Guest
- Post n°613
vp ti je bukvalno 0,2% i to u voj, to nije ni statisticka greska. lsv jos ima tu strukturu stvorenu stranackim zaposljavanjem, naravno sa jezgrom u ns gde nikada nisu ni izasli iz gradskih i pokrajinskih politickih firmi i ustanova, dok u zr i pa gde su isto nekada bili njihovi mini centri glume opoziciju. mislim da su oni dosli do faze raspada kao ono poslednje dinkicevo sranje posle g17, ali da li ce biti pusteni niz vodu videcemo. ne verujem da ce oni ici sami na izbore, bice im prikacen cedomir ili neki onaj srednjevekovni debil poput stamatovica.
- Post n°614
Koliko ima otprilike autonomaša u Vojvodini? Za koga glasaju?
- Post n°615
za crnogorsku partiju
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°616
To ti je jako tesko reci, jer je tesko da se definise sta znaci biti autonomas.dr. Labrador Špegelj wrote:Koliko ima otprilike autonomaša u Vojvodini? Za koga glasaju?
Ako uzmes da su autonomaske stranke one koje formalno hoce da propmene ustavni poredak, tako da vojvodina ima vece nadleznosti, onda je to minoran broj glasaca, nema pet posto.
Ali ako uzmes sire, da treba u politici uzimati u obzir posebnosti vojvodine, onda ima takvih glasaca u svim strankama (bas svim i SRS i SNS).
Takodje, postojao je osecaj u vreme DS u vojvodini da mnogi autonomasi, glasaju za DS, odnosno za mejnstrim stranku, jer misle da se tako vise moze uraditi, nego kroz neko otvoreno autonomasenje. To ispostavilo kao tacno i DS je pokusao da uradi vise nego sto bi LSV i ostali mogli.
Kad se rade ankete na tu temu, rade ih pristrasni i nestrucni ljudi, obicno iz tih autonomaskih NGO, pa se medju ponudjenim opcijama (kako vidite najbolje resenje za polozaj vojvodine) stavi i autonomija iz 1974te i to ima puno glasova. Samo sto je tesko odrediti koliko je to generalno jugonostalgija i bumerizam, a koliko neki stav o vojvodini.
Pipavo je i jer manjine vide postojanje vojvodine kao branu ajde da kazem diskriminaciji ako ne nacionalizmu (jer su manjinske stranke isto uzasno nacionalisticke), tako da ne znam da li se moze reci da su to autonomasi, al su investirani u tu stvar.
- Post n°618
Vojvodina i Backa Topola igrali derbi u Senti
Đubre pic.twitter.com/YXk5fdJhWR
— Stonexman(@stonexman) July 31, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°619
Razumem ga, živeo sam tamo. Kada se prođe Srobobran, to više nije ni Vojvodina, a kamoli Srbija. To je svoj svet, koji posebno ledenom mržnjom mrzi sve i svakog odozdo.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°621
Droga je to što ga je neko isprovocirao tamo gore. Tamošnji domoroci su izrazito drski u svom nacional-šovinizmu, pa su ovakve reakcije skroz uobičajene kod našeg sveta koji se nađe tamo. I sam sam tamo nekoliko puta upao u "ovo je Srbija, mamu vam jebem" vatru.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°622
Brate, ovaj se tako ponasao i dok je bio u Nis.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°623
Ma ozbiljno pitam, čovek je očigledno drogiran.
- Post n°624
To je jbn Nenad Lalatović, retka gnjida čak i u srpskom fudbalskom miljeu.
- Post n°625
Pszi kad to cak i ja znam
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije