„NEMANJIĆI - RAĐANJE KRALJEVINE“ Bračni par opet zajedno pred kamerama - Sloboda i Vojin kao Ana i Stefan Prvovenčani!
Bračni par Mićalović-Ćetković ponovo će i pred kamerama igrati supružnike, ovoga puta u istorijskoj priči o Nemanjićima, a prve zajedničke scene snimili su na Kopaoniku.
Ana Dandolo je bila srpska kraljica, supruga kralja Stefana Prvovenčanog i majka budućeg kralja Stefana Uroša I. Ana Dandolo je bila unuka moćnog mletačkog dužda Enrika Dandola. Kada su krstaši u Četvrtom krstaškom ratu 1204. zauzeli Carigrad i srušili Vizantijsko carstvo, Stefan Prvovenčani je potražio podršku na zapadu i našao ju je kod Mlečana. Stefan se oženio Anom 1217. godine, s njom imao sinove Predislava (kasnije arhiepiskop Sava II) i Uroša.
Ana je umrla oko 1265. godine, kada je imala oko 60 godina.
Prvi kadrovi igrane serije Radio-televizije Srbije o dinastiji Nemanjića snimljeni su u okolini manastira Studenica, o čemu je već “Blic” i pisao, a snimanje je nastavljeno na Kopaoniku. U seriji “Nemanjići - rađanje kraljevine”, u produkciji Radio-televizije Srbije i režiji Marka Marinkovića, a prema scenariju Gordana Mihića, igra čitava plejada naših najpoznatijih glumaca, ukupno njih 218, a biće angažovano 2.700 statista.
Nada Šargin i Vojin Ćetković kao brat i sestra Stefan i Raška. Raška je polusestra Nemanjića, i o njoj se veoma malo zna
Stefana Prvovenčanog tumači Vojin Ćetković, a njegovu suprugu Anu Dandolo igra Sloboda Mićalović, koja je njegova supruga i u privatnom životu. Tako će se ovaj bračni par ponovo naći i pred kamerama u životnoj ulozi jer su u seriji “Ranjeni orao” već igrali muža i ženu Anđelku i Tomu (ovaj brak se u seriji završio razvodom).
Sloboda Mićalović je Ana, žena Stefana Prvovenčanog
- Sve te boje koje su imali njegovi prethodnici i njegovi naslednici otprilike sam pokušao da nađem u njemu - rekao je Vojin Ćetković o ulozi Stefana Prvovenčanog i dodao da će biti mnogo iznenađenja do kraja snimanja, a jedno je svakako i uloga koju tumači njegova supruga.
u seriji je angažovano 217 glumaca i oko 2.700 statista, premijera serije je krajem 2017. godine
Rašku, usvojenu sestru Stefanovu o čijoj ličnosti se u istoriji malo zna, tumači Nada Šargin, koja je izjavila na početku snimanja serije da je uloga Raške pokazala da su sestre bile velika podrška vladarima, naročito s psihološke i duhovne strane.
Ulogu Stefana Nemanje igra Mladen Nelević, a uloga Svetog Save poverena je Draganu Mićanoviću, Vukana Nemanjića igra Nebojša Glogovac, dok će se u ostalim ulogama pojaviti Goran Sultanović, Miodrag - Miki Krstović....
Bogoljub Mitić Đoša igra Bogdana, prvog vojskovođu Nemanjića
Serija o Nemanjićima govori o istorijskim turbulencijama u srpskoj državi krajem 12. i početkom 13. veka, u vreme koje je prethodilo ustoličenju dinastije Nemanjića, a važan aspekt priče o Nemanjićima je podizanje manastira Hilandar na Svetoj gori.
A najveći deo posla imali su i kostimografi, ali i majstori za izradu srednjovekovnog oružja. Oružje za pet glavnih glumaca je rukom rađeno, to su verne replike mačeva koje su nosili Nemanjići. Veliki deo oružja za statiste je pravljen i vrlo su slični originalnim primercima.
Predviđeno je da snimanje traje četiri meseca, ovih dana se snimalo na Kopaoniku, a predviđeno je snimanje i u Crnoj Gori, Hercegovini, Raškoj.
Početak emitovanja planiran je za kraj 2017. godine, u kojoj se obeležava 800 godina od krunisanja Stefana Prvovenčanog.
POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
- Post n°426
Re: POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°427
Igra jedan moj drugar tu, poslao mi je fotku sa snimanja u kostimu, mnogo je smešno.
- Guest
- Post n°428
ovo ce biti hit za srblji sto jos ne videse golu zenu demografiju
- Post n°429
Sramno je da prljavi Ćetković igra srpskog okupatora u crnogorskim serijama a onda pređe granicu i igra prvog srpskog kralja. No, u zemlji kojom dominiraju nato lobisti sumnjivog porekla poput Mime Karadžića ništa više ne može da iznenadi.
- Guest
- Post n°430
I Damian Lewis igra milijardera u Billions, a zapravo je samo milioner
edit: ja bi njega jebo.
edit: ja bi njega jebo.
- Post n°431
zastitnik gotama wrote:I Damian Lewis igra milijardera u Billions, a zapravo je samo milioner
Па није методски глумац него само глумац. Не мора да скроз уђе у лик него уме да га одглуми. Уосталом, 99,9% публике неће приметити разлику.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°432
Posle cu da napisem izmisljeni intervju sa Slobodom i Vojinom, kad zavrsim dnevne obaveze
- Guest
- Post n°433
posebno ih pitaj o pravim vrednostima i zasto se vise ne postuju!
- Post n°434
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°435
jel ono pravi medved?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°436
Gde je taj intervju?
- Post n°437
Fali bič da ga stimuliše...urednički
- Guest
- Post n°438
Vilijame ne bilo ti zapoveđeno okači trejler za nemanjiće, ne mogu s tableta... Dosta je jako, kao predstava u provinciji samo s manjim budžetom i više ničega
- Post n°439
Nisam video, sad cu da potrazim.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°442
Meni ne izgleda tako lose, ali dijalozi najavljuju spektakl.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°443
Ja sam juče videla zgražavanje, ali nisam videla trejler, sad mi se čini da su malo preterali
sa zgražavanjem.
sa zgražavanjem.
- Guest
- Post n°444
ne doseze velicinu koju srpski srednji vek ima u kolektivnom imaginarijumu
- Post n°445
Za koga je - odlično je!
- Guest
- Post n°446
a pa nije, taj za koga je moz da gleda hbo, showtime, sandens tivi ili sta ga vec lozi, tako da ce da uvidi losost ovoga.
- Post n°447
Provejava ta neka sitcom atmosfera.
- Post n°448
Dok se ne vidi Lada Samara i tragovi od mlaznog aviona odlicno je.
_____
alt-lib
- Guest
- Post n°449
epskiji je boj na kosovu nego ovo
mislim ne mora serija o stefanu nemanji da bude epska, moz napravis intimnu studiju karaktera ™ i samo da je metis u srednji vek, al ovo nije to.
mislim ne mora serija o stefanu nemanji da bude epska, moz napravis intimnu studiju karaktera ™ i samo da je metis u srednji vek, al ovo nije to.
- Post n°450
Hajde sad, pa ne može ovo da se meri sa HBO (it's not tv, it's HBO), to je jasno, niti mu je to namera. Valjda su pravo poređenje BBC istorijske serije, koje nisu izgledale vizuelno mnogo drugačije, niti mnogo skuplje, niti je to neophodno. Vizuelno je ovo okej, ali scenario već na osnovu trejlera baš škripi, i očekujem da će tu biti najveća rupa.
_____