POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
- Post n°176
Re: POZIV SVIM GLEDAOCIMA RAVNE GORE!
LOL, kakav ti je avatar!
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°177
Morao sam nov potpis obogatiti slijom
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°178
Toliko o Dragojeviću, pun razumevanja:
[list="conversation-module stream-items js-navigable-stream collapsed-root expansion-container js-expansion-container"]
[*]Lana Budimlic [ltr]@lanabudimlic[/ltr] 1h1 hour ago
guram mutilicu za nes u oči da bi negledale, kakav nedostatak stida i srama: HITLER PROMOVISAO LGBT PRAVA! @frompolarland
0 replies1 retweet16 favorites
Reply
Retweet[size=12]1
Favorited16
More[/size]
[*]
Srdjan Dragojevic [ltr]@srdjandrago[/ltr] 4m4 minutes ago
@lanabudimlic @frompolarland Ali to nje nikakav govor mrznje - samo zacudjujuca neinformisanost.
View translation
[/list]
[list="conversation-module stream-items js-navigable-stream collapsed-root expansion-container js-expansion-container"]
[*]Lana Budimlic [ltr]@lanabudimlic[/ltr] 1h1 hour ago
guram mutilicu za nes u oči da bi negledale, kakav nedostatak stida i srama: HITLER PROMOVISAO LGBT PRAVA! @frompolarland
0 replies1 retweet16 favorites
Reply
Retweet[size=12]1
Favorited16
More[/size]
[*]
Srdjan Dragojevic [ltr]@srdjandrago[/ltr] 4m4 minutes ago
@lanabudimlic @frompolarland Ali to nje nikakav govor mrznje - samo zacudjujuca neinformisanost.
View translation
[/list]
- Post n°179
Jebote, jebote, jebote. Pa on je novi Krle.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°180
Čini li mi se to, ili je ovaj uništio natjecanje za tupana? Šta sad?
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°181
sejlor wrote:Šta znamo o tom liku Radivojeviću? Ja sam gledala jednu njegovu predstavu ali pre 100 godina.
Ja znam Juga dosta dobro (igrao sam kod njega u jednoj predstavi, pre dvadeset i kusur godina i to sam igrao žensko ), doduše nisam ga video sigurno jedno 6-7 godina. On je Vranjanac koji je praktično odrastao u tamošnjem amaterskom i jedinom pozorištu, koje je držao njegov ćale, krajem osamdesetih. Posle je upisao FDU u Beogradu. Kad ga je završio, ostao je, u suštini, ono što je i pre toga bio, pozorišni zaluđenik iz provincije, sa prilično provincijalnom estetikom. Tako mu se posle i razvijala karijera, postao je relativno poznat reditelj, ali u Beogradu nije previše često režirao.
Ne mogu da tvrdim, ali mi se čini da je on u ovoj kombinaciji isključivo iz ekonomskih razloga (i njegovo članstvo kod Rasima u stranci to potvrđuje), a da su pisci ideolozi čitave stvari.
- Guest
- Post n°182
otto katz wrote:Čini li mi se to, ili je ovaj uništio natjecanje za tupana? Šta sad?
- Guest
- Post n°183
a sad će on da kaže da su ga Novosti pogrešno interpretirale
- Guest
- Post n°184
pa i u provinciji mogu da se čitaju knjige majkumu. dublje je ovo. njušim uticaj nekih duhovnika koji se kao lešinari motaju oko pozorišnih ljudi jer znaju da imaju posla sa povodljivim i površnim svetom.
- Post n°185
Uostalom, kad covek bolje razmisli, nije se cuditi: u glavama u kojima je djeneral Draza prvi gerilac Evrope i najveci srpski antifasista, a jedan Slobodan Jovanovic najveca srpska intelektualna velicina i nacisti su promoteri LGBT prava.
Lepo rečeno. Jug ( Istok, Zapad ... koliko ih ima) je glupan, to je očigledno, pitanje je samo kada glupost (i sa kakvim posledicama) postaje zlo.
Lepo rečeno. Jug ( Istok, Zapad ... koliko ih ima) je glupan, to je očigledno, pitanje je samo kada glupost (i sa kakvim posledicama) postaje zlo.
- Post n°186
шумидер-модер wrote:Sama izjava, pisanije, ovakva kakva je, jednostavno vapi do neba gluposcu i neznanjem: toliko je glupa i idiotska da naprosto nema sanse da je zlonamerna: jedina zla namera - apsurdno apsurdna - je da je lik imao ideju da prosecnom danasnjem Srbinu pokaze jos jedno zlo lice nacizma - ono koje podrzava pedere i lezbejke .
Samo toliko.
- Post n°187
Ima raznih pozorišnih ljudi, ne bih generalizovao.
- Post n°188
шумидер-модер wrote:Ma budalastina i skandalozno neznanje, ne vredi se uzbudjivati: majmun je naprosto pobrkao ponesto sto je nacuo o vajmarskom Berlinu sa homoseksualnim miljeom poprilicno nacistickih mitova, od Rema do SS muzjakovanja, btw sve vredno itekako ozbiljnih studija.Gusztav Vege wrote:Hitler pred rat promovisao LBGT?....
može biti da je ovo najgluplja izjava ikada izrečena. po paragrafu 175a nemačkog krivičnog zakona,
čak i homoseksualne misli bile su kažnjive. nikada nijedna zemlja na svetu nije sprovela tako temeljan progon homoseksualaca kao Treći rajh, a ovo što Jug Radivojević govori ima elemente krivične odgovornosti.
Sama izjava, pisanije, ovakva kakva je, jednostavno vapi do neba gluposcu i neznanjem: toliko je glupa i idiotska da naprosto nema sanse da je zlonamerna: jedina zla namera - apsurdno apsurdna - je da je lik imao ideju da prosecnom danasnjem Srbinu pokaze jos jedno zlo lice nacizma - ono koje podrzava pedere i lezbejke .
Eto, i to je moguce: da u danasnjoj Srbiji i covek koji pise za novine, ne zna sta je Rosa winkel.
Uostalom, kad covek bolje razmisli, nije se cuditi: u glavama u kojima je djeneral Draza prvi gerilac Evrope i najveci srpski antifasista, a jedan Slobodan Jovanovic najveca srpska intelektualna velicina i nacisti su promoteri LGBT prava.
Ja mislim da nije tek puko neznanje - linkovao sam već Pink Swastika-u. To je raširena teorija zavere na lunatic fringe američke desnice.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°189
Anđe'o wrote:sejlor wrote:Šta znamo o tom liku Radivojeviću? Ja sam gledala jednu njegovu predstavu ali pre 100 godina.
Ja znam Juga dosta dobro (igrao sam kod njega u jednoj predstavi, pre dvadeset i kusur godina i to sam igrao žensko ), doduše nisam ga video sigurno jedno 6-7 godina. On je Vranjanac koji je praktično odrastao u tamošnjem amaterskom i jedinom pozorištu, koje je držao njegov ćale, krajem osamdesetih. Posle je upisao FDU u Beogradu. Kad ga je završio, ostao je, u suštini, ono što je i pre toga bio, pozorišni zaluđenik iz provincije, sa prilično provincijalnom estetikom. Tako mu se posle i razvijala karijera, postao je relativno poznat reditelj, ali u Beogradu nije previše često režirao.
Ne mogu da tvrdim, ali mi se čini da je on u ovoj kombinaciji isključivo iz ekonomskih razloga (i njegovo članstvo kod Rasima u stranci to potvrđuje), a da su pisci ideolozi čitave stvari.
To zvuči smisleno. Pazi, nije on rekao ništa što već nije implicitno u toj predstavi, i u njihovoj knjizi u kojoj se naglašava veza homoseksuanosti i nacizma. Samo je on nespretno izbrbljao ono što su autori bili dovoljno lukavi da kao malo zakukulje.
Last edited by William Murderface on Mon Feb 02, 2015 8:23 pm; edited 1 time in total
_____
- Post n°190
Evo sad gledam na njegovoj fejsbuk strani (koju je otvorio zbog stranke), taj je režirao svašta od Sema Šeparda, preko Lorke, do Pop Ćire i pop Spire. Radi taj šta treba.
- Guest
- Post n°191
Ferenz wrote:шумидер-модер wrote:Sama izjava, pisanije, ovakva kakva je, jednostavno vapi do neba gluposcu i neznanjem: toliko je glupa i idiotska da naprosto nema sanse da je zlonamerna: jedina zla namera - apsurdno apsurdna - je da je lik imao ideju da prosecnom danasnjem Srbinu pokaze jos jedno zlo lice nacizma - ono koje podrzava pedere i lezbejke .
Samo toliko.
Ma nije on hteo da dodatno ocrni nacizam, nego da nacisticke karakteristike pripise danasnjem odnosu prema ovom pitanju, kojim je, eto, izmaltretiran jer mu ne daju ni da ostane neutralan?
Inace, po cemu je on znamenit? Na IMDB mu je najmarkantniji podatak da je riba u horoskopu. A sramim se priznati da mu ne poznajem ni pozorisni opus.
- Guest
- Post n°192
gagorder wrote:Ferenz wrote:
Samo toliko.
Ma nije on hteo da dodatno ocrni nacizam, nego da nacisticke karakteristike pripise danasnjem odnosu prema ovom pitanju, kojim je, eto, izmaltretiran jer mu ne daju ni da ostane neutralan?
Inace, po cemu je on znamenit? Na IMDB mu je najmarkantniji podatak da je riba u horoskopu. A sramim se priznati da mu ne poznajem ni pozorisni opus.
Apsolutno. Kakvo crno još jedno zlo lice nacizma. Lik je hteo da pokaže da tolerancija prema 'izopačenosti' vodi u nacizam.
Evo Šime kaže da je režirao Konstantina. Ja sam pre 10-ak godina gledala jednu njegovu predstavu, o nekim tinejdžerima što se jebu, mislim da je kopirao onaj film Kids, ako se dobro sećam. Ustvari, dosta slabo se sećam, ne znam šta je i da li je kopirao.
- Post n°193
Da je samo to u pitanju, ni po muke, to su opšta mesta o totalitarizmu ljudskih prava. Ama je ovde problem u nečemu drugom - što on eksplicitno tvrdi da su homoseksualci u nacizmu bili povlašćeni. To mu nije palo s neba, nego zapravo ekspicira ono što je u tekstu predstave implicitno - glavni nacista je gej Bošnjak, nacisti svuda organizuju gej orgije, itd.gagorder wrote:Ferenz wrote:
Samo toliko.
Dakle, nije samo glupost i nije samo opšte mesto, već ozbiljna gadost, za koju su, u pravu je Anđe'o, verovatno dogovrniji autori teksta, nego sam Jug, koji je prosto zanatlija.
_____
- Post n°194
'ocete da vam prebacim postove gore?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°195
Čekajte, pozorišni zaluđenik bi trebalo da zanemaruje ekonomsku stranu svoje profesije,
bar kad su ideološke stvari u pitanju.
Ne radiš ideološki pamflet, ovog tipa, i ne daješ ovakve izjave, ukoliko ne veruješ u njih.
bar kad su ideološke stvari u pitanju.
Ne radiš ideološki pamflet, ovog tipa, i ne daješ ovakve izjave, ukoliko ne veruješ u njih.
- Post n°196
Ma on je odradio zbog kinte, oni su ga nafilovali sovjim narativom, i on je, dajući intervju za novine, izvergla nešto što je shvatio kao poruu predstave - i nije pogrešio, to jeste poruka, samo što on nije baš najsvesnji kolika je to budalaština.
_____
- Post n°198
Može, što da ne.
_____
- Post n°199
Jedna od, da.
_____
- Post n°200
jugrad
Zlo je vec tu, odavno i to je problem; ovo su samo varnice ukresane jos negde sredinom osamdesetih, sa raznim Djuranovicima, Beckovicima, cika Dobricama u velikom povratku pre svega i iznad svega srpskog i ostalih nacionalizama.beatakeshi wrote:Jug ( Istok, Zapad ... koliko ih ima) je glupan, to je očigledno, pitanje je samo kada glupost (i sa kakvim posledicama) postaje zlo.
Ali, pre svega srpskog.
Ta prica nije drugacije ni mogla da se zavrsi, a bojim se da smo jos poprilicno daleko od kraja i da cemo se jos svega i svacega nagledati.
Nema ovde niceg nelogicnog; neocekivani su i oku koliko-toliko upucenog posmatraca samo na oko apsurdni nacini na koje se zlo manifestuje, pokazuje u takozvanom svakodnevnom zivotu.
_____
Dok si to smislio, na mom si visio.
Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?