Syriza ftw
- Guest
- Post n°776
Re: Syriza ftw
Ciprasova vlada je na referendumu dobila mandat da radi bas suprotno od ovoga.
- Post n°777
Једнодимензионални поглед.
Референдум је део психолошке игре.
(игра нерава, игра одмеравања снага, итд.)
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°778
uskok i ajduk wrote:Од савремених научника антрополог Бојан Јовановић пише етнопсихолошке студије, са критичким освртом на Дворниковићев и Цвијићев рад.
Ima neki Bojan Jovanović na Current Contents, ali taj piše iz oblasti elektroinžinjerstva.
- Guest
- Post n°779
Mozda je Cipras hteo da iskoristi referendum, da stvori jacu pregovaracku poziciju, ali to je onda neozbiljno igranje sa narodom.
Ljudi su jasno rekli , da ne prihvataju takve mere stednje- ovo je saad ozbiljna kriza legitimiteta.
Ljudi su jasno rekli , da ne prihvataju takve mere stednje- ovo je saad ozbiljna kriza legitimiteta.
- Post n°780
Indy wrote:
Ima neki Bojan Jovanović na Current Contents, ali taj piše iz oblasti elektroinžinjerstva.
Други на овом списку:
http://www.balkaninstitut.com/narodna-kultura-srba-izmedju-istoka-i-zapada.html
_____
"Mogu li ja da kažem ili ćete Vi da vodite intervju sami sa sobom? Samo kad bih mogla da kažem nešto… Prvo, uvek smo govorili našim građanima da ne možemo i nećemo da gledamo na EU kao na ćup sa novcem. Da bolji kvalitet života, radna mesta i bolje plate moraju doći od nas samih i snage naše ekonomije. Želimo da budemo deo EU jer je to mirovni projekat i jer delimo vrednosti sa EU." - Ana Brnabić
- Post n°781
Indy wrote:Da sam jutros umro, ne bih ni znao da postoji etnopsihologija. Svaka vam čast na informaciji, premda me sam koncept nekako vređa.
+1
Indy wrote:uskok i ajduk wrote:Од савремених научника антрополог Бојан Јовановић пише етнопсихолошке студије, са критичким освртом на Дворниковићев и Цвијићев рад.
Ima ovaj tekst na Google Scholar. Deluje dosta slabo (vide se iste falinke kao u nekim Uskokovim postovima: odsustvo analitickog razmisljanja i uopste doslednosti u rezonovanju, generalna neobavestenost o savremenim istrazivanjima iz relevantnih oblasti (konkretno o identitetu), brkanje individualnog i kolektivnog nivoa analize, opsednutost Jungom).
http://www.ceeol.com/aspx/getdocument.aspx?logid=5&id=97e1115422d8404a8d4de0fe5e081513
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°782
Ima puno onih kod nas koji se zovu naučnicima... Ali, da ne skrećem temu.uskok i ajduk wrote:
Други на овом списку:
- Post n°783
Jordan Rivers wrote:uskok i ajduk wrote:Цвијић и Дворниковић се не би сложили.
Cvijiceve ideje o karakterologiji danas su napustene u potpunosti.
Не у потпуности него у науци, промашио си место. У осталом јавном говору, има их ихај, од "и онда је Србин све њих зајебо" до тзв. аутошовинизма. Идеја је зајебана ствар, кад излети у (в)етар, не ухватиш је више.
Уосталом, добар део притиска на Сиризу иде управо у убеђивању платиша, дакле немачких пореских обвезника, форсира управо ту карактерологију Грка као балканских лезилебовића и распикућа.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°784
Koliko kapiram, ta vasa etnopsihologija je upravo ono na cemu je Indeksovo radio pozoriste onomad izgradilo svoju "estetiku". Da ne pricamo sta se sve drugo, daleko zlokobnije, izrodilo iz tih istih konstrukta. A sve krene nevino, od kakvog vica, posalice...
Je li, Uskoce, da li i srbovanje spada pod etnopsihologiju?
Je li, Uskoce, da li i srbovanje spada pod etnopsihologiju?
- Post n°785
Bojan Jovanović je niški nadrinaučnik opšte prakse. Nekada je bio etnolog (Vasa je pominjao njegov rad o lapotu), sada je lupetaralo u Milivojevićevom stilu. Jedan čovek ne čini nauku, uskoče, i to što postoji neko ko se bavi etnopsihologijom, ne čini ovu naukom. Džordan ti je rekao - ne postoje časopisi, ne postoji naučna zajednica, dakle, ne postoji ni nauka.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°786
uskok i ajduk wrote:Једнодимензионални поглед.
Gle, uskoče, tebi se zgleda čini da reč "psihološki" dodaje na nekakvoj dubini, šta li.
Referendum je deo političke igre, i to niko živ ne spori. Kakve veze s tim ima etno psihologija, samo je tebi jasno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°787
uskok i ajduk wrote:То "бре" не доказује да нема. Рекао бих да многе лепо замишљене реформе, кроз историју, нису прошле јер није сагледана етнопсихолошка димензија. На крају крајева, народ је тај који даје највећу жртву у свим реформама.
Opet skačeš sa jedne na sasvim desetu tvrdnju. "Bre" u mojoj rečenici ne dokazuje ništa ne dokazuje ništa, ostatak rečenice dokazuje, odnosno, argumentuje - kako će se i na čemu štedeti je sasvim jasno ekonomsko i političko pitanje. Da li će ekonomija imati rast u odreženom režimu štednje, isto tako. Nema nikakve potrebe za zazivanjem nadri-nauka.
_____
- Post n°788
jbt, posle dva dana bez interneta dodjem na ovaj topik i poradujem se komentarima i analizama forumasa kad vidim 3 novoispisane stranice, a kad ono n-to objasnjavanje sa nesretnim uskokom oko jebene etnopsihologije :facepalmcina:
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°789
Е баш ми жао што ниси имао нову дозу "узбудљиве" дискусије: стереотипна левица против стереотипне деснице. Праштај.
_____
- Post n°790
Ongnonlou Dolo wrote:jbt, posle dva dana bez interneta dodjem na ovaj topik i poradujem se komentarima i analizama forumasa kad vidim 3 novoispisane stranice, a kad ono n-to objasnjavanje sa nesretnim uskokom oko jebene etnopsihologije :facepalmcina:
- Post n°791
beatakeshi wrote:Povećaš proizvodnju. (ali ne nemačku, nego grčku).uskok i ajduk wrote:Добро, кад је смешно, како би ти решио проблем,
имаш економију за ниво од 500 евра пензија, а пензије су 900 евра
Шта ћеш урадити:
1) отпустићеш државне службенике
2) задужићеш се
3) смањићеш пензије
4)...... (напиши неко решење)
.... кад би производња била рерна па само окренеш на број који ти треба.
_____
- Post n°792
Pa ni otpuštanje ljudi nije rerna pa otpustiš 30, 40, 50%
- Post n°793
Gazite sirotinju balkansku
_____
velika, centralna, jaka država, jaka vojska, jake veze sa Rusima ...
- Guest
- Post n°794
Pratim ovo i ne mogu da pronadjem adekvatne reci. Potpuni hit mi je Sojbleova ideja da fond za privatizaciju kontrolise firma u kojoj on sedi u upravnom odboru.
Ovo je sad potpuno ogoljeno.
- Post n°795
Krugman
Disaster in Europe
Disaster in Europe
Obviously the news from Europe is terrible, with much confusion about exactly what is happening. Here’s what I think is the story, although I haven’t done any independent reporting.
1. Tsipras apparently allowed himself to be convinced, some time ago, that euro exit was completely impossible. It appears that Syriza didn’t even do any contingency planning for a parallel currency (I hope to find out that this is wrong). This left him in a hopeless bargaining position. I’m even hearing from people who should know that Ambrose Evans-Pritchard is right, that he hoped to lose the referendum, to give an excuse for capitulation.
2. But substantive surrender isn’t enough for Germany, which wants regime change and total humiliation — and there’s a substantial faction that just wants to push Greece out, and would more or less welcome a failed state as a caution for the rest.
3. I don’t know if some kind of deal might still be approved; even if it is, how long can it last?
The thing is, all the wise heads saying that Grexit is impossible, that it would lead to a complete implosion, don’t know what they are talking about. When I say that, I don’t mean that they’re necessarily wrong — I believe they are, but anyone who is confident about anything here is deluding himself. What I mean instead is that nobody has any experience with what we’re looking at. It’s striking that the conventional wisdom here completely misreads the closest parallel, Argentina 2002. The usual narrative is completely wrong: de-dollarization did *not* cause economic collapse, but rather followed it, and recovery began quite soon.
There are only terrible alternatives at this point, thanks to the fecklessness of the Greek government and, far more important, the utterly irresponsible campaign of financial intimidation waged by Germany and its allies. And I guess I have to say it: unless Merkel miraculously finds a way to offer a much less destructive plan than anything we’re hearing, Grexit, terrifying as it is, would be better.
- Post n°796
U ovo doba kada je cela demokratska evropa u saglasju postize uspehe po najbitnijim gorucim pitanjima (kosovo, bosna, ukrajina, iranski njuci) zaista je sramota da samo sa grekovskim crvenocrnim tamoamolevodesnim smetalima ne mogu da se dogovore.
Cipras dodje kakav evropski Netanjahu, ili Putin, samo je nekako mali balkanski bedan i nikakav.
Tacno kazu ljudi, Dobrica i SPS.
Guzi picke
Cipras dodje kakav evropski Netanjahu, ili Putin, samo je nekako mali balkanski bedan i nikakav.
Tacno kazu ljudi, Dobrica i SPS.
Guzi picke
_____
velika, centralna, jaka država, jaka vojska, jake veze sa Rusima ...
- Post n°797
Nije mi jasno, da li ti to uživaš u ovome, ili se samo mangupiraš?
- Post n°798
Jordan Rivers wrote:Pratim ovo i ne mogu da pronadjem adekvatne reci. Potpuni hit mi je Sojbleova ideja da fond za privatizaciju kontrolise firma u kojoj on sedi u upravnom odboru.
ti ocigledno ne poznajes nemce te sojbleove generacije. on misli da time radi najbolju stvar jer ima stoprocentnu kontrolu nad situacijom. to sto ti mislis da je to konflikt interesa ili korupcija njemu jos nije doslo do mozga, a kad bude doslo, izbacice iz glave jednim lakonskim pokretom ruke i nastaviti ovo sto radi.
nije moja zena za dzabe pobegla odatle, evo vec 16 godina se predstavlja ovde kao izbeglica iz evropske unije.
- Post n°799
opa, izgleda ita, aus und belgium promenili ploču. nemci sve usamljeniji...
to nikad ne izađe na dobro.
to nikad ne izađe na dobro.
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°800
Kondo wrote:Jordan Rivers wrote:Pratim ovo i ne mogu da pronadjem adekvatne reci. Potpuni hit mi je Sojbleova ideja da fond za privatizaciju kontrolise firma u kojoj on sedi u upravnom odboru.
ti ocigledno ne poznajes nemce te sojbleove generacije. on misli da time radi najbolju stvar jer ima stoprocentnu kontrolu nad situacijom. to sto ti mislis da je to konflikt interesa ili korupcija njemu jos nije doslo do mozga, a kad bude doslo, izbacice iz glave jednim lakonskim pokretom ruke i nastaviti ovo sto radi.
nije moja zena za dzabe pobegla odatle, evo vec 16 godina se predstavlja ovde kao izbeglica iz evropske unije.
to mi je od reci do reci rekla i jedna nemica na vencanju pre neki dan :etnopsihologija:
btw, sojbel je bio, podseca me drug iz hrvatske, umesan i u one bankarske skandale po hrvatskoj kada je opet trebalo spasavati bavarsko-austrijske banke.