moj drug metalika
- Post n°676
Re: moj drug metalika
Pff. Okej, ekseri.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°677
btw kakvi crni roditelji, nema suludije ideje od toga da su roditelji tih nekih klinaca sa kojima sam razmenjivala kasete imali pojma šta je to, to su bili "oni vaši drekavci" i to je bilo to
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°678
Летећи Полип wrote:Erős Pista wrote:
Zaista nisi u pravu za metal, kao ni za strane muzicke kanale koji su kod nas krenuli vec krajem osamdesetih, sa 3K, i to u skoro svakom domu sa TV antenom. A pre tezgi sa diskovima su bile tezge s polovnim plocama i piratskim kasetama. A pre toga radnje sa domacim izdanjima stranih albuma - ja sam tako poceo sa kupujem muziku, u Jugotonovoj prodavnici u centru grada, koja je bila super snabdevena.
Naravno, tacno je da su kod nas sve potkulture, pa i metal, bile znatno manje brojne nego u UK, ali su tada bile brojnije i klasno raznolikije nego danas.
Ne kažem da te kulture nisu bile prisutne, već kažem da one ovde nisu bile raširene među lowest middle class. Morao si da budeš u gornjim delovima middle class da bi te to zakačilo. Kada kažem middle class ne mislim samo na lovu, nego i na obrazovanje i socio kulturnu pozadinu.
U tom smislu većina vas ovde, barem u kulturnom smislu, nije je bila lowest middle class. A materijalno su u Jugi svi bili lowest middle class. Ovo se Boomeru naročito odnosi na tebe. Ne može keva da ti ima veliki komplet Eriha Froma, i da kulturno bude lowest middle class jebote.
al pamtis ko mamut. mada ne mislim da je smo mi bili lowest middle class i zapravo je to tesko odrediti gde pocinje a gde staje. mozemo o tome pricati anegdotalno. npr. moji saucesnici u frpu su bili deca medicinskih sestara, zubarskih tehnicara i daktilografa. i da imao sam osecaj da su oni cak i kada imaju vise socijalno nize od moje keve koja je zavrsila faks.
- Post n°679
Morao si da budeš u gornjim delovima middle class da bi te to zakačilo. Kada kažem middle class ne mislim samo na lovu, nego i na obrazovanje i socio kulturnu pozadinu
Iskopao sam sliku prvog metalca za koga znam iz osamdesetih. Slika je iz nekog klipa gde je neki majmun snimao alkose pred prodavnicom. Lik odavno nije ziv.
Stariji je pet-sest godina od mene. Kad sam bio bas klinac, bio mi je komsija, ziveo je na prizemlju pa smo i mi napolju mogli cuti ono sto je slusao. Desavalo se i da izadje na prozor pa da nama klincima pusta muziku. Posto smo tad imali 6-7 godina, nije pokusavao da nas navlaci na metal, pustao nam je Bitlse i tako to.
Ako je on bio visa klasa u bilo cemu od nabrojanog, e jbg. Sirotinja od oca siotana
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°680
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°681
Iron Maiden
— Ori (@oriettamusic) September 23, 2021
During their first gig
At St Nicholas Hall
In Poplar London
On May 1st 1976 pic.twitter.com/5nmcELzstF
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°682
Prije trideset pet godina poginuo Klif Barton.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°683
Legendarni britanski metal bend Iron Maiden dolazi u Beograd 24. maja 2022. godine.
Kako se navodi u saopštenju, Mejdeni su na svoju turneju „Legacy Of The Beast 2022“ dodali još šest evropskih gradova, uključujući i koncert u beogradskoj „Štark areni“ 24. maja naredne godine.
Ulaznice će biti puštene u prodaju 6. decembra u 10h na ovom linku. Takođe, biće organizovana ekskluzivna pretprodaja za članove fan kluba Iron Maiden.
Specijalni gosti na beogradskom koncertu biće „Lord Of The Lost“.
Bend će, pored višedecenijskih hitova, izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma „Senjutsu“.
Kako se navodi u saopštenju, Mejdeni su na svoju turneju „Legacy Of The Beast 2022“ dodali još šest evropskih gradova, uključujući i koncert u beogradskoj „Štark areni“ 24. maja naredne godine.
Ulaznice će biti puštene u prodaju 6. decembra u 10h na ovom linku. Takođe, biće organizovana ekskluzivna pretprodaja za članove fan kluba Iron Maiden.
Bend će, pored višedecenijskih hitova, izvoditi i pesme sa novog studijskog albuma „Senjutsu“.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°686
Gledo sam IM na Sigetu pre 10-tak godina, celih 10 minuta, neka deca sviraju, pre punk negoli beli hard, npustio i otisao da jedem madzarsko prase
- Post n°687
fikret selimbašić wrote:Legendarni britanski metal bend Iron Maiden dolazi u Beograd 24. maja 2022. godine.
Cousin Billy wrote:Jel idemo Erešeeee
Cousin Billy wrote:da slušamo pesme sa sranje albuma najgoreg ikadaaaaa
Meni album skroz okej
_____
- Post n°688
Sayes Tofb
1 year ago (edited)
Slusam ovo prividja mi se Zan Klod van Dam kako sa znatne udaljenosti pesnicom gasi svijecu.. Brus vilis dok u Yugo-u pici po Njujorku gradu.. prividja mi se Stalone kako vrelim nozem zatvara rane..prividja mi se Bret Hofman..a ne, to je Kole Lokomotiva!1!1! Nema labavo! PS. Seo, znas sta ti je cinit.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°689
_____
- Guest
- Post n°690
[size=32]PARAĆINSKI PENZIONERI VOLE AJRON MEJDEN! Posle saznanja o besplatnom prevozu, više od 300 se prijavilo ZA ODLAZAK NA KONCERT[/size]Samo 24 sata od objave da će za sve svoje članove obezbediti besplatan prevoz na koncert svetske atrakcije Iron maiden 24. maja sledeće godine u Beogradu, Udruženju svih penzionera iz Paraćina javilo se preko 300 članova, kažu u tom uduženju.
https://informer.rs/vesti/srbija/657156/paracinski-penzioneri-vole-ajron-mejden-posle-saznanja-besplatnom-prevozu-vise-300-prijavilo-odlazak-koncert
- Post n°691
Robert Knjaz, voditelj gledanih i zaista kvalitetnih emisja na HTV, ode prije dvadeset i kusur godina u London da uradi još jednu reportažu i da malo vidi svijeta. Pričao je nakon povratka da mu je jedan od najjačih utisaka iz Londre to što je po pabovim viđao kako ljudi od 50-60 godina priđu džuboksu, ubace kovanicu a onda iz džuboksa začuješ The Clash ili nešto slično. Treba javiti Knjazu da je London došao i na ove prostore:tm:.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°692
_____
- Post n°694
Ohoho... Daj duzimamo što pre, dok penzosi ne razgrabe na popustu...
_____
- Guest
- Post n°695
Kupiću nedelju dana pred koncert, pre bih sada kupio dogecoin nego kartu za masovan događaj
- Post n°697
Ja u februaru 2020 kupio za RATM za Prag za sept 2020. Prc
Last edited by Zus on Mon Dec 06, 2021 6:50 pm; edited 2 times in total
- Post n°698
ja za snuff, mart u sloveniji
:fingers crossed:
:fingers crossed:
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°699
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°700
Trebalo i ja da gledam Louis CK 24. maja u Kopenhagenu, ali eto...
_____
Sweet and Tender Hooligan