- Spoiler:
To mogu samo Novosti
- Post n°26
Re: To mogu samo Novosti
Radnici "Novosti": Smenite Dmitrovića, ostavio nas na cedilu
- Post n°27
Dmitrović razrešen, Muškatirović novi direktor Novosti
Nadzorni odbor kompanije “Novosti” razrešio je dužnosti direktora i glavnog i odgovornog urednika Ratka Dmitrovića, saznaje N1 u toj kompaniji. Novi direktor kompanije je Srđan Muškatirović, dosadašnji član Nadzornog odbora, koga je postavio Milan Beko.
Do imenovanja novog glavnog urednika, novine će voditi uređivački kolegijum, sa sadašnjim zamenikom glavnog urednika Milanom Babovićem na čelu.
Muškatirović, bivši teniser, praktično je bio jedini član Nadzornog odbora koji je predstavljao većinskog vlasnika Milana Beka, ostala četiri člana su zastupala interese Vlade Srbije. Novi glavni urednik danas nije imenovan, a do njegovog izbora Novosti će uređivati kolegijum, saznaje N1.
Podsećamo da je pre nekoliko dana Dmitrović saopštio da je Poreska uprava blokirala račun kompaniji "Novosti".
Inače Radomir Ratko Dmitrović je sam podneo ostavku u maju ove godine, a prilikom saopštenja da je račun "Novosti" blokiran rekao je da će to zaustaviti “Večernje novosti” i ostala izdanja, u vrlo kratkom roku, već za nekoliko dana.
http://rs.n1info.com/a284105/Vesti/Vesti/Dmitrovic-razresen-duznosti-direktora-i-urednika-Novosti.html
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°29
zabava sledi.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°31
Ali saopštenje...
Дугогодишњи новинар, оснивач недељника "Печат" и актуелни председник Југословенског спортског друштва Партизан Милорад Вучелић изабран је за в. д. главног и одговорног уредника "Вечерњих новости" и свих издања Компаније "Новости".
Вучелић је изабран одлуком Надзорног одбора Компаније "Новости АД", чиме је, уз недавни избор генералног директора, комплетиран руководећи тим, саопштено је из те компаније.
Завршио је Правни факултет у Београду. Рођен је 1948. и у својој богатој новинарској каријери био је уредник у Студенту, Књижевној речи и Књижевним новинама.
На тој позицији, како се наводи, оставио је трага и у СКЦ од 1977. до 1985, у НИН-у од 1985. до 1991. и Политици.
Од 1991. до 1992. водио је РТВ Нови Сад, а од 1992. до 1995. године ради као генерални директор РТС-а.
Недељник Печат основао је 2008. године.
Вучелић се опробао и у публицистици. Аутор је књига "Аргумент против неутралног", "Осумњичено друштво", "Разговори са епохом", "Косово – корени сепаратизма', "Има ли овде Срба".
Био је председник Управног одбора и директор издавачке куће "Комуна", као и управник "Звездара театра" и уметнички директор "Будва град театра".
Није бежао ни од политике подсећа се у саопштењу и додаје да је био посланик Социјалистичке партије Србије у три сазива и шеф посланичке групе од 1992. до 1995. године.
Стаж у партији обележио је и као потпредседник СПС-а.
Менаџерске способности испробао је и као председник Управног одбора "Телекома", од 1997. до 1999, а као велики заљубљеник у спорт предводио је Рукометни савез Југославије од 1997. до 1999. и Рукометни савез Србије од 2001. до 2003.
Актуелни је председник фудбалског клуба, а предводи и црно-белу породицу у оквиру спортског друштва. Вучелић је добитник награде "Политика" и "Златног беочуга" КПЗ Београда.
Više mi nije ni muka već sam samo nekako... Samo - zar je moguće da ću sedmog septembra 2017. čitati ovakvo saopštenje?
- Post n°34
Али потпуно ми је фасцинантно да ем што не мењају фонтове преко четврт века (откако су прешли на прелом на ПЦ-у), ем што нико са страбе за све то време није проверио да ли су фонтови легално купљени (очигледно нису јер су крш), а посебно то што нико за све то време да примети да фонтови немају кернинг, јебем их графички неписмене.
Ко не зна шта је кернинг, нек обрати пажњу на горњој насловној нпр. на повећане размаке између слова РА и КО.
Ко не зна шта је кернинг, нек обрати пажњу на горњој насловној нпр. на повећане размаке између слова РА и КО.
- Post n°35
Sotir wrote:
Зар се то није звало подсецање?
Сећам се једног баналног случаја, на улазу у Сутјеску са сечањске стране је (још увек) ресторан "Данијела". Те 1992. су имали огромну рекламну таблу, на којој сам ја лепо видео да пише "Ресторан ДАНИ ЈЕЛА"... јер је фирмописац сваком слову дао једнак простор по ширини. Није лоше као идеја, а шта раде кад прођу ти дани?
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°36
do sad nisu prošli pa nije bilo potrebe da brinu o tome
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°37
паће wrote:Sotir wrote:
Зар се то није звало подсецање?
За то би већ морао да погледам књиге староставне, што ме мрзи да вадим.
Кернинг као термин се одомаћио преко софтвера за рад са фонтовима. Некад смо узимали швапску мајсторску терминологију, сад енглеску/америчку.
- Post n°38
А оно терминологије што се у време Вентуре преузело из домаћег типографског речника је изветрило.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°39
Reklo bi se - nađoh to tvoje podsecanje u Računarima iz 1992. i 1993, ne i u novijim izvorima. Dakle, četvrt veka je prošlo.
https://archive.org/stream/Racunari_Magazine_1992_11#page/n43/mode/2up (45. strana, srednji stubac)
https://archive.org/stream/Racunari_Magazine_1993_03#page/n39/mode/2up (41. strana, levi stubac)
https://archive.org/stream/Racunari_Magazine_1992_11#page/n43/mode/2up (45. strana, srednji stubac)
https://archive.org/stream/Racunari_Magazine_1993_03#page/n39/mode/2up (41. strana, levi stubac)
- Post n°40
Управо исти извор, тада једини. Дејран и покојни ЗЗ су се бар трудили да увуку усвојену терминологију из постојећих струка, кад је шта било покривано софтвером. Мислим да су слично радили са машинством итд кад се појавио Аутокед итд.
А онда је све то замео ветар, и нит је ко читао чланке у домаћим новинама, нит су писци тих чланака гледали у било шта осим екрана.
А онда је све то замео ветар, и нит је ко читао чланке у домаћим новинама, нит су писци тих чланака гледали у било шта осим екрана.
_____
- Post n°41
Kusta razmišlja
http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:691422-Kusturica-Fatalizam-kapitalizma
samo sam preleteo, ali mislim da je sve objasnio
http://www.novosti.rs/vesti/kultura.71.html:691422-Kusturica-Fatalizam-kapitalizma
samo sam preleteo, ali mislim da je sve objasnio
- Post n°43
pucdodik
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°44
ima mnogo ruskog svemira, malo raspada eu, nekog nebitnog švabe koji kaže "jadni vi ozračeni i nevini", malo fudbala i par vesti da popune prostor, ima sve što srce ište.
- Post n°46
Заправо одличан савет.
У маси оних квази савета са којекаквим глупостима и триковима, ово је једини прави одговор.
У маси оних квази савета са којекаквим глупостима и триковима, ово је једини прави одговор.
- Post n°47
Ја сам годинама одржавао те поподневне дремке од 10-15 минута, како то опушта, а после тога као нов и пој и у нове радне победе.
Последњих месеци нешто теже иде то да се пробудим кад треба. Па одвалим по пола сата, сат.
Последњих месеци нешто теже иде то да се пробудим кад треба. Па одвалим по пола сата, сат.
_____
- Guest
- Post n°48
PRITISCIMA iz zapadnih centara moći na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića, kako bi naša zemlja poklekla i formalno ili neformalno priznala Kosovo, sada su se pridružili i pojedini lideri opozicije.
Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković u sredu se otvoreno založio za nezavisno Kosovo, a svoju politiku "plasirao" je preko prištinske RTK 2. On je izjavio da je "suverenost Srbije na Kosovu nepopravljivo narušena devedesetih i da treba prihvatiti realnost".
- Nikada ne bih potpisao, niti mislim da će to od bilo kog srpskog političara biti traženo, nezavisnost Kosova. Ali, ne bih sprečavao Kosovo u demokratskom razvoju i članstvu u svim međunarodnim organizacijama. Zabluda je da članstvo u UN nužno znači priznanje nezavisnosti. Srbija treba da prihvati da Kosovo u ovom momentu ne želi da bude deo Srbije.
Jankovićev potez dolazi u izuzetno teškom trenutku za Srbiju, a nakon "nepristojne ponude" koju su Vučiću gotovo jednoglasno servirali u Londonu, Parizu, Berlinu i Vašingtonu - da zaboravimo na bilo koji deo teritorije KiM i da je Zajednica srpskih opština najviše što možemo da dobijemo. Uz to, poslednjih dana otvoren je i "vojvođanski front", i to čine Jankovićev koalicioni partner - Vojvođanska partija, koja ga je podržala na predsedničkim izborima, a koja se zalaže da severna pokrajina postane republika!
Nije prvi put u skorijoj istoriji da se Beograd susreće sa sličnim, već oprobanim mehanizmom pritisaka, kreiranih na Zapadu. Odnosno, da se vlasti u Srbiji nađu na pažljivo sinhronizovanim udarima koji dolaze i spolja i iznutra.
Jankovićeve reči tako bi se mogle protumačiti i kao opomena Zapada Vučiću - "ako ti nećeš da ispuniš ono što tražimo, ima ko hoće".
- Guest
- Post n°49
Ih, nisi preneo naslov i vizuelni doživljaj
Janković se zalaže za nezavisno Kosovo
V. N. | 04. april 2018. 21:23 | Komentara: 22
U jeku pritisaka zapada na našu zemlju, lider PSG zagovara prijem Prištine u UN. Prihvatiti da sada ne žele da budu deo Srbije - kaže bivši ombudsman
Janković zastupa i ulazak Prištine u sve međunarodne institucije Foto N. Skenderija