Solus_Rex wrote:Somlói Galuska wrote:Šta ti je druga fotka?
The Innocetns (1961) za vrhunsku realizaciju i najstrašniju sa liste. Ništa me u gledalačkoj karijeri nije pripremilo za mogućnost da u po-bela-dana sretnem pokojnika dok stoji na sred jezera i bulji u žive. Što reče onaj iskusni pandur u Lost Highway-u: That's some really spooky shit we got here.
Angel Heart (1987) mi je bio verovatni kandididat za Polipovu listu. Trejler restaurisane verzije izgleda mnogo bolje nego što ga pamtim (gledao br 5 puta) ali je agonija Tima Robinsaje odnela prevagu nad izvedbom Miki Rurka.
Za neke naslove ni danas ne mogu da se setim kako se završavaju: onaj britanski omnibus priča o duhovima Dead of Night (1945) ima poentu na kraju ali mi je ostala maglovita. Ili francuski Les Diaboliques (1955) da li je bilo ubistva supruga ili nije (?!)
Verujem da je u sličnom ključu bio i Doni Darko ali sam i njega ga potisnuo iz sećanja. Da li se vredi podsećati?!
To je po Okretaju zavrtnja rađeno, meni je to odlično i kao knjiga i kao radio drama. Imam negdje Reč i misao izdanje
Darko je meni bio bolji na drugo gledanje.