Trenutno - novi Lenovo ili stari Thinkpad. U Srbiji pogotovo ima delova i servisera za njih. za 400 eura nema bolje.
Kupovina IT proizvoda
- Post n°376
Re: Kupovina IT proizvoda
HP smeće neopevano, imam taj HP iz "biznis klase" HP Pavillion dv6000 2011 godište sa i7 procesorom, nema šta mu se nije pokvarilo. Kupio sam ga polovan za 100 evra i to sam preplatio.
Trenutno - novi Lenovo ili stari Thinkpad. U Srbiji pogotovo ima delova i servisera za njih. za 400 eura nema bolje.
- Post n°377
Asus ili Lenovo. Nije mi jasno kako iko moze da gotivi Dell, HP, Toshibu...
- Post n°378
bela maca wrote:ja samo tošibu preporučujem, moja izdržava svakodnevno celodnevno drndanje evo već 10 godina
Госпојина "то шиба!" је пензионисана пре две године, након 11 година службе. Не фали јој ништа, осим што је на њој пенџери их пеРЖ, за које више нема ничега, а има две-три специјалне апликације за које не видим како бисмо их преселили на неку другу машину. Тако да је у отприлике суспензији (или колоидном? хмм) и чека да нешто од тога затреба.
Нокија међу лептоповима.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°379
Mene je Dell smorio sa crvenim mrtvim pikselom na sred ekrana od prvog dana. Mada je to do LG ekrana (kolko se secam)
Sa druge strane, fino radi vec godinama. Sad ga i na bicikli vozam.
Sa druge strane, fino radi vec godinama. Sad ga i na bicikli vozam.
- Guest
- Post n°380
pa dell je bar, za razliku od hp, malo zadrzao kvalitetniju izradu, nije gola jeftina plastiketina i na skupljim modelima. meni firmin inspiron 15r 5537 radi sestu godinu, razvaljuje.
- Guest
- Post n°381
Znam samo da danas one jeftinoce od 40.000 i nize ne vredi uopste kupovati. Potpuno zasicen deo trzista, stede na svakom komadicu plastike da bi zadrzali marginu profita. Otpadaju monitori, sve krcka i trosi se, uzas zivi.
- Post n°382
Ne mogu da se setim sta sam skorobuzeo za 140 evra (12-ica) matoro ko biblija, al i5 ivy bridge i memorija moze da se budzi do 16 giga. Nisam ga mnogo koristio, al mislim da je za te pare opasan bang for buck.
Edit: lenovo valjda. Kostao preko soma evra kad je bio nov(krajem prosloga veka) 230s cini mi se...
https://youtu.be/ST4NW-PxCOc
Edit: lenovo valjda. Kostao preko soma evra kad je bio nov(krajem prosloga veka) 230s cini mi se...
https://youtu.be/ST4NW-PxCOc
- Post n°383
Lično se ne bih previše (uopšte) bavio brendom, već samo specifikacijom.
Procesor: u tom rasponu ne bi trebao da ideš ispod i3 ako je Intel. Ne znam za AMD, možda ne ako nije Ryzen (bilo koji). Ako može i5, kul.
Memorija: Mislim da si ovde zakucan na 8 GB.
Grafička: Nisam siguran. Mislim da je ovo raspon gde se mešaju integrisane i slabije diskretne. (Integrisane su integrisane sa procesorom, diskretne ne). Koliko znam, za ovaj novac ne bi trebalo da nađeš laptop sa dobrom grafičkom, možda sa ne baš potpuno bledom. Uzmi me sa rezervom posebno ovde.
Disk: Vidi da ima SSD, posrbno od 256 GB. Osim ako ne treba veliki prostor iz nekog razloga.
Rezolucija: Trebalo bi da ovde dobiješ 1920 x 1080, odnosno Full HD.
Veličina ekrana: Ne znam jel za 70 soma možeš da kupiš 17.3. Ako može a nije u sklopu previše kompromisa, kul. Osetna je razlika u odnosu na 15.6
Baterija, zvučnici, portovi itd: Valjda kolko para tolko muzike/sreća. Jebem li ga.
Procesor: u tom rasponu ne bi trebao da ideš ispod i3 ako je Intel. Ne znam za AMD, možda ne ako nije Ryzen (bilo koji). Ako može i5, kul.
Memorija: Mislim da si ovde zakucan na 8 GB.
Grafička: Nisam siguran. Mislim da je ovo raspon gde se mešaju integrisane i slabije diskretne. (Integrisane su integrisane sa procesorom, diskretne ne). Koliko znam, za ovaj novac ne bi trebalo da nađeš laptop sa dobrom grafičkom, možda sa ne baš potpuno bledom. Uzmi me sa rezervom posebno ovde.
Disk: Vidi da ima SSD, posrbno od 256 GB. Osim ako ne treba veliki prostor iz nekog razloga.
Rezolucija: Trebalo bi da ovde dobiješ 1920 x 1080, odnosno Full HD.
Veličina ekrana: Ne znam jel za 70 soma možeš da kupiš 17.3. Ako može a nije u sklopu previše kompromisa, kul. Osetna je razlika u odnosu na 15.6
Baterija, zvučnici, portovi itd: Valjda kolko para tolko muzike/sreća. Jebem li ga.
- Post n°384
Ovo se odnosi na nove laptopove u poznatim srpskim radnjama. Ako ideš na opcije mađari/polovno itd nesam školovala.
- Post n°385
wrote:Nemam pojma, ovako
ne razumem se u kompove, ali ovo deluje super
- Guest
- Post n°386
hvala svima
15.6", Full HD, i5-8265U, 8GB RAM, HDD 1TB + 256 GB SSD, DVD, 3USB, 1 mrežni, 1 HDMI, AMD Radeon 520 2GB
DELL
izgleda lepo, deluje i da radi ok, ne sećam se da sam imao bolji zvuk sa laptopa
15.6", Full HD, i5-8265U, 8GB RAM, HDD 1TB + 256 GB SSD, DVD, 3USB, 1 mrežni, 1 HDMI, AMD Radeon 520 2GB
DELL
izgleda lepo, deluje i da radi ok, ne sećam se da sam imao bolji zvuk sa laptopa
- Post n°388
To deluje kao kul komp. Jedna stvar još: ako ima više informacija o ekranu nije zgoreg saznati da li je anti-reflektivan ili ne. Ovi što nisu antireflektivni mogu da imaju problem sa odsjajem ali zauzvrat nude življu sliku. 90 posto su šanse da je antirefleks ajo ne piše ništa ali ima i ovih pa da ne bude neorijatnih iznenađenja.
- Post n°389
Tu se koriste razni termini tipa matte, glossy ili nešto što proizvođač nezavisno izmisli.
- Post n°390
Koji su dobri home bluetooth speakeri za ispod 100 evra?
- Guest
- Post n°391
jbl charge 4 je prvi u toj kategoriji. kosta malo vise od stotke, ali odes na official sajt jbl i pogledas u outlet, to su novi uredjaji sa garancijom, po snizenim cenama
charge 3 takodje odlican, ako se jos moze naci novi u prodaji
njih gledaj naravno samo kod jbl ili ovlasc radnji koje prodaju originale, ne po ebay, am i sl, tamo ima skarta.
charge 3 takodje odlican, ako se jos moze naci novi u prodaji
njih gledaj naravno samo kod jbl ili ovlasc radnji koje prodaju originale, ne po ebay, am i sl, tamo ima skarta.
- Guest
- Post n°393
sve super samo to nije home bluetooth zvučnik, već portabl zvučnik.
inače čuo sam par falsifikata. zvuče skroz OK, to su u suštini kvalitetni OEM zvučnici sa lažnim logom.
inače čuo sam par falsifikata. zvuče skroz OK, to su u suštini kvalitetni OEM zvučnici sa lažnim logom.
- Post n°394
Ja se ne razumem ič, bio sam na ivici da kupim IKEA zvučnike... Šta ti preporučješ? Uzgred, bio sam te ranije pitao ali sam zaboravio, koji mp3 plejer uzeti?
- Post n°395
Sony walkman preko oglasa. Sjajan plejer za 2, 2 ipo soma, samo je baterija lutrija.
_____
Belaj Boy
- Guest
- Post n°396
Creepy Uncle wrote:sve super samo to nije home bluetooth zvučnik, već portabl zvučnik.
jeste, u pravu si formalno tehnicki, ali taj portabl, kao jbl charge, bose soundlink mini, ili marshall stanmore su za stan vise nego dovoljna sila
ja mislim da je kvinsi na to i ciljao, tim pre sto veci zvucnici kostaju par stotina eur.
- Guest
- Post n°397
naravno tu je i google home ili home mini, koji su odlicni sobni zvucnici, a preko njih mozes da povezes i muzicke aplikacije, spotify, soundcloud, google music, yt itd. jedino sto oni ne rade bez kabla za struju.
- Guest
- Post n°398
ja imam jednu značajnu prednost u odnosu na većinu ljudi
mogu da koristim bilo koje zvučnike, potpuno sam nemuzikalan
mogu da koristim bilo koje zvučnike, potpuno sam nemuzikalan
- Korisnik
- Post n°399
to je sve velika prevara, tzv hifi
- Post n°400
Нема лажи нема преваре, тачно се придржавају паћетовог закона за хифилистичаре: следећих 5% квалитета кошта 20% више. На то онда дође Барнумов закон и све је регуларно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...