Ma zabole me za tvoje malograđanske cinizme. Za Srbiju je EU puna šaka brade - i jedina koliko-toliko izvodljiva mogućnost da se unormali. Ja razumem da ima napaljenih budala koje mrze EU jer im mediji to tuve u glavu već 12 godina, i baš u paketu sa Kosovom i Srebrenicom, ali ne razumem ovaj ”raziđi se građanine, nothing to see there” stav, a kad zagrebeš malo ispod toga - onda eto i pravog resentmana.Јанош Винету wrote:
Није ЕУ оно што је некад била, није то вредносно позитивна одредница.
Se-Pe-Se
- Post n°626
Re: Se-Pe-Se
- Post n°627
Huljo iskompleksirana.Erős Pista wrote:Ajde istroluj malo i ovu temu o protestima u kojima ne ucestvujes i koje ne razumes.
- Post n°628
Ne drži on pod kontrolom, nego oni drže njega. Ta grupa morona bi se raspala do kraja 2012 da nije imala podršku Zapada. Toma, Cica i lumeni...
- Post n°629
Pa ne, tačno se zna kako može. Sve su propisali. Klasteri, paketi, sve se zna. Nego ih je mnogo lakše oterati u tri majčine jer pričaju sa Vučićem.beatakeshi wrote:Izvini, ali ja nisam toliki cinik. Nek se teraju i oni i njihove zastave.
Ako je tako, demokratija, vladavina prava i ostale džidža bidže su ćao. A ako je tako, koji će nam oni. Sve može.
- Post n°630
Ne pričaju, oni aktivno (p)održavaju ovaj režim.
- Post n°631
Koji sad? Ovi sa zastavama? Hoćeš da kažeš da su oni izneli te zastave samo zato da bi ih rulja mlatila? Pa šta to dokazuje, osim što je glupo? Ili sam ”izvođač performansa” ovde ja, jer postavljam pitanja koje bi ti najradije puh-puh ignorisao?Erős Pista wrote:čika Condor wrote:
Zato što si ad hominem hulja.
Dobro. Ovo su rezimske forice za razlicite publike. Kao sto nam Jankec nedeljama objasnjava kako separatista Jesic predvodi opoziciju, tako i ovi sad, za drugi deo galerije izvode performans "antoevropski desnicari vode proteste". Svaki performans ima svoju publiku, ja sam ti samo rekao da si ti u ovoj drugoj grupi. Nema razloga da se odmah ljutkas.
- Post n°632
I neću više: da li je EU svojim nečinjenjem podržala pogoršanje izbornih uslova i izbornog procesa?
Nedvosmisleno: DA.
Tako se ne stiže do klastera, vladavine prava itd.
- Post n°633
Исто као што се Румунија ”унормалила” а Бугарска и Мађарска нису никада па никоме ништа. Процес ”унормаљивања” није једносмеран, нити смо ми ненормални а сви около нас су нормални.
Није ни Немачка нормална. Да је нормална, не би шуровала са Русима 20 година док је Меркелова терцирала стабилократији разних деспотија и ерозијом демократије у релативно нормалним земљама, а иза себе оставила потоп и брисан простор за неонацистичку десничарску АфД партију.
Немачка и цела ЕУ су кумовали ерозији демократије у Источној Европи и стабилократији на Балкану. То је у њиховом интересу, да подстичу ненормалност и онда нас лече својим квази-лековима. А ми 20 година ван ЕУ, и то све даље од ње. Све остале државе су унутар ЕУ, и Бугарска и Румунија, само земље Западног Балкана нису.
Нема међу нацијама-државама љубави, само интереси. А наш интерес је тренутно такав да нам треба и демократије, и реда у држави и привредног развоја. Око тога нам ЕУ не може помоћи, нити жели нити хоће. Са Вучићем се морамо изборити сами, и са оним што настаје после Вучића. Лек за њега мора бити папир и оловка на изборима, све остало је пораз.
Није ни Немачка нормална. Да је нормална, не би шуровала са Русима 20 година док је Меркелова терцирала стабилократији разних деспотија и ерозијом демократије у релативно нормалним земљама, а иза себе оставила потоп и брисан простор за неонацистичку десничарску АфД партију.
Немачка и цела ЕУ су кумовали ерозији демократије у Источној Европи и стабилократији на Балкану. То је у њиховом интересу, да подстичу ненормалност и онда нас лече својим квази-лековима. А ми 20 година ван ЕУ, и то све даље од ње. Све остале државе су унутар ЕУ, и Бугарска и Румунија, само земље Западног Балкана нису.
Нема међу нацијама-државама љубави, само интереси. А наш интерес је тренутно такав да нам треба и демократије, и реда у држави и привредног развоја. Око тога нам ЕУ не може помоћи, нити жели нити хоће. Са Вучићем се морамо изборити сами, и са оним што настаје после Вучића. Лек за њега мора бити папир и оловка на изборима, све остало је пораз.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°634
svi akteri mogu da deluju nezavisno, odnosno da smatraju za sebe da deluju nezavisno, a da njihovo delovanje ipak ima ulogu koju im je rezim nameniočika Condor wrote:Koji sad? Ovi sa zastavama? Hoćeš da kažeš da su oni izneli te zastave samo zato da bi ih rulja mlatila? Pa šta to dokazuje, osim što je glupo? Ili sam ”izvođač performansa” ovde ja, jer postavljam pitanja koje bi ti najradije puh-puh ignorisao?Erős Pista wrote:
Dobro. Ovo su rezimske forice za razlicite publike. Kao sto nam Jankec nedeljama objasnjava kako separatista Jesic predvodi opoziciju, tako i ovi sad, za drugi deo galerije izvode performans "antoevropski desnicari vode proteste". Svaki performans ima svoju publiku, ja sam ti samo rekao da si ti u ovoj drugoj grupi. Nema razloga da se odmah ljutkas.
_____
????
- Post n°635
Ma da, EU lično vam je dovela Vučića, a Ameri pre toga Slobu. Ne mogu, izvini, ceo život slušam te selfserving budalaštine.beatakeshi wrote:Ne pričaju, oni aktivno (p)održavaju ovaj režim.
- Post n°636
Da je Vucic imao tretman kakav je imao npr Djindjic, odavno ne bi bio na vlasti
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°637
Ja više verujem u slučajno i u entropiju nego u orkestraciju, pogotovu kada je ista organizovana od strane tupavih Neprednjaka i njihovog mentalno obolelog šefa. Ali takođe verujem da se i u haosu mogu iščitati jasne poruke, da je npr. to što su Miloševića rušili Velja Selja i Džo Bagerista i navijači, a uz Legijinu prećutnu pomoć - da je to bitno odredilo karakter i budućnost tog nekog narednog režima i perioda koji je usledio.Janko Suvar wrote:svi akteri mogu da deluju nezavisno, odnosno da smatraju za sebe da deluju nezavisno, a da njihovo delovanje ipak ima ulogu koju im je rezim nameniočika Condor wrote:
Koji sad? Ovi sa zastavama? Hoćeš da kažeš da su oni izneli te zastave samo zato da bi ih rulja mlatila? Pa šta to dokazuje, osim što je glupo? Ili sam ”izvođač performansa” ovde ja, jer postavljam pitanja koje bi ti najradije puh-puh ignorisao?
- Post n°638
On the contrary, ulazak u EU je najbrži i najpraktičniji način da se Srbija demokratizuje i upristoji. Onoliko koliko je to moguće, naravno, nećemo se jednog jutra probuditi u Holandiji, nego će to biti nešto između Hrvatske i Bugarske, gde već i jeste. To koliko nas EU ”želi” ili ”voli” je sasvim irelevantno, oni naprosto imaju dotični mehanizam za upristojavanje, jednu takoreći grtalicu, i sada je do nas da li želimo da sebe proteramo kroz taj dril ili ne. Koliko mogu da, iz priloženog, shvatim - izgleda da ipak ne.Јанош Винету wrote:Нема међу нацијама-државама љубави, само интереси. А наш интерес је тренутно такав да нам треба и демократије, и реда у држави и привредног развоја. Око тога нам ЕУ не може помоћи, нити жели нити хоће.
- Post n°639
beatakeshi wrote:I neću više: da li je EU svojim nečinjenjem podržala pogoršanje izbornih uslova i izbornog procesa?
- Post n°640
Dobio si keca iz matematike mada su i drugi prepisivali, pa si odlučio da više nećeš da ideš u školu.
- Post n°642
Pa frogs & grandmothers. Nije EU pokrala izbore nego Vučić. I biće za nijansu teže - ne i nemoguće! - krasti izbore kada si u EU. A ti od njih očekuješ da budu Deda Mraz lično, i ljutiš se što nisu.
- Post n°643
čika Condor wrote:Ja više verujem u slučajno i u entropiju nego u orkestraciju, pogotovu kada je ista organizovana od strane tupavih Neprednjaka i njihovog mentalno obolelog šefa. Ali takođe verujem da se i u haosu mogu iščitati jasne poruke, da je npr. to što su Miloševića rušili Velja Selja i Džo Bagerista i navijači, a uz Legijinu prećutnu pomoć - da je to bitno odredilo karakter i budućnost tog nekog narednog režima i perioda koji je usledio.Janko Suvar wrote:
svi akteri mogu da deluju nezavisno, odnosno da smatraju za sebe da deluju nezavisno, a da njihovo delovanje ipak ima ulogu koju im je rezim namenio
Lol, sta ti je skrivio Dzo Bagerista?
A zaboravio si Makija.
- Post n°644
čika Condor wrote:Pa frogs & grandmothers. Nije EU pokrala izbore nego Vučić. I biće za nijansu teže - ne i nemoguće! - krasti izbore kada si u EU. A ti od njih očekuješ da budu Deda Mraz lično, i ljutiš se što nisu.
Izvini, ali ovo je potpuno besmisleno.
O&A
- Post n°645
Verovatno, ali je ipak manje besmisleno od tvoje ljutnje na EU ”jer su dopustili Vučiću da pokrade izbore”. Nego ja mislim da ti prosto treba da budeš ljut na nekog, a ovi su ti se učinili zgodnim u tom pogledu.
- Post n°646
Uskoro ce deset godina od ovog pisanja po gradjanima Srbije koji podrzavaju EU. Od Hana do Ursule, svakih par nedelja strc-strc
https://n1info.rs/vesti/a35826-han-potrebni-su-mi-dokazi-da-je-sloboda-medija-ugrozena/
Evropski komesar Johanes Han izjavio je da je rešen da prati sve oko tvrdnji da je došlo do pogoršanja položaja i slobode medija u Srbiji, ali je stavio do znanja da su za to potrebni dokazi i opipljivi nalazi.
Han je to rekao dopisnicima medija sa Zapadnog Balkana uoči odlaska u posete Makedoniji i Kosovu i time odgovorio na molbu da razjasni izjavu da su „otklonjeni nesporazumi“ u vezi sa slobodom medija, koju je on pre par dana dao na konferenciji za novinare sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Na pitanje šta mu je to Vučić rekao da bi on zaključio kako nesporazuma između Evropske komisije i vlasti u Beogradu nema, Han je rekao da „kad je u pitanju sloboda medija, ja sam te primedbe čuo više puta i uvek pitam za dokaze“. „Želim da pratim te zamerke, ali su mi potrebni određeni dokazi, a ne samo glasine“, naznačio je evropski komesar za proširivanje i susedstvo EU.
Na opasku da o slobodi medija ne može biti dokaz ako sredstva informisanja samo hvale ono što radi vlada, evropski komesar je uzvratio da jeste spreman da dalje prati tu situaciju.
„A što se tiče medija koji povoljno pišu o premijeru, ima ih i u drugim zemljama, uključujući Zapad, to je samo izolovana naznaka i nikako nije dokaz. Mi ovde treba da gledamo na standarde vladavine zakona, tako da ako bude dokaza, ja ću na to prvi ukazati“, istakao je Han.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°647
Vidi, Fićo, mnogo je zdravije imati ideju o jednoj Evropi koja nije moralni konstrukt, a pogotovu nam ništa ne duguje. Evropa ima svoje interese: da se ne vodi neki baš mnogo gađan rat, da ne moraju da primaju masu izbeglica, da imaju pristup jeftinoj radnoj snazi i jebenom litijumu. Van toga Evropa teško da može da ima neku korist od Srbije - e, ali ovde se radi o potpuno obrnutoj priči: kakvu korist Srbija može da ima od Evrope? Ta korist je potencijalno i velika i ključna, i trebala bi da bude od odlučujućeg značaja u ovoj diskusiji. Ali nije. Nama Evropa nije dovoljno dobra. Uvređeni smo i ljuti i sve im pamtimo. Durenje će nas nadživeti.
- Post n°648
Ali je sam za EU i članstvo u njojzi kao prioritet a oni su opet često govnari i legitimno je hejtovati ih.
- Post n°649
Možda nam se ne dešava ono što kolektivno želimo, ali nam se svakako dešava ono što tolerišemo. Ako je ”hejt” na EU postao toliko raširen u narodu da je zastava EU legitimna ”crvena krpa” čije proponente treba automatski tući (i nazivati provokatorima) - onda ovo ”članstvo kao prioritet” pomalo šuplje zvuči. Ja u ovom vidim sledeće izmicanje ideološkog ”čvrstog tla” ispod srpske opozicije. Ne tako davno Srebrenica je bila genocid a članstvo u EU jasan cilj. Sada je sve to fluidno a opozicija, gle, više i ne postoji u operativnom smislu. Mislim da je to itekako povezano.Del Cap wrote:Ali je sam za EU i članstvo u njojzi kao prioritet a oni su opet često govnari i legitimno je hejtovati ih.
- Post n°650
Dosao na forum da brani Dragana Nikolica i Milomira Stakica, velikosrpski nacionalista ociglednočika Condor wrote:Možda nam se ne dešava ono što kolektivno želimo, ali nam se svakako dešava ono što tolerišemo. Ako je ”hejt” na EU postao toliko raširen u narodu da je zastava EU legitimna ”crvena krpa” čije proponente treba automatski tući (i nazivati provokatorima) - onda ovo ”članstvo kao prioritet” pomalo šuplje zvuči. Ja u ovom vidim sledeće izmicanje ideološkog ”čvrstog tla” ispod srpske opozicije. Ne tako davno Srebrenica je bila genocid a članstvo u EU jasan cilj. Sada je sve to fluidno a opozicija, gle, više i ne postoji u operativnom smislu. Mislim da je to itekako povezano.Del Cap wrote:Ali je sam za EU i članstvo u njojzi kao prioritet a oni su opet često govnari i legitimno je hejtovati ih.
_____
????