Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Tadić, Boris

ficfiric

Tadić, Boris - Page 4 Empty Re: Tadić, Boris

Post by ficfiric Mon Nov 27, 2023 6:08 pm

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun Dec 10, 2023 9:49 pm

Tadić, Boris - Page 4 Ga-7vj10
    паће

Post by паће Sun Dec 10, 2023 10:17 pm

Ал' бар да је дигао 1 обрву. Овај пиљи горе од мене.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun Dec 10, 2023 10:45 pm

Није више леп. Дакле, није ништа.

Post by beatakeshi Mon Dec 11, 2023 12:22 am

Šta mu je ovo umesto kravate? Neki mikrofon?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Mon Dec 11, 2023 12:23 am

Да.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    konjski nil

Post by konjski nil Mon Dec 11, 2023 8:22 am

No Country wrote:Није више леп. 
    posledica 11 god u belolistićarskom aušvicu  Tadić, Boris - Page 4 2304934895

_____
    Tadić, Boris - Page 4 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Tadić, Boris - Page 4 2692
    konjski nil

Post by konjski nil Sun Jan 21, 2024 8:44 pm

i svet je skontao s 10ak godina zakašnjenja ali belolistićari neće nikada  Tadić, Boris - Page 4 2304934895
    Why You Should Consider Hugging a Cow
    Their serenity and slow movements have a soothing effect.
    Posted December 10, 2023 |  Reviewed by Jessica Schrader

KEY POINTS

• Cow cuddling is more than just a novel experience; it’s a therapeutic practice.

• Cows have a serene demeanor and slow, deliberate movements, which can have a soothing effect on people.

• This therapeutic practice is gaining popularity worldwide.

Spoiler:

_____
    Tadić, Boris - Page 4 2692   Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence   Tadić, Boris - Page 4 2692

Post by beatakeshi Sun Jan 21, 2024 8:46 pm

Neko kravu, neko Sneška, neko delfina.
    tanjajedaska

Post by tanjajedaska Mon Jan 22, 2024 12:41 pm

Ovo je oftopik, ali setih se. 1990-ih u vreme nestasica neki tip resio da se proslavi dobrim delom, cuo da u starackom domu ki zna kolko nisu jeli mesa, sirotinja i beda, i on im doveo nekog starog vola. "Da se i stari omrse!", rekao je taj brka i kliberio se. Vo je jedva hodao koliko je bio tezak i mozda i
    star, klecao je i kao da je bio slep. Darodavac ga je tapsao kao trener boksera u pretposlednjoj rundi izgubljenog meca. Stanari doma su se takodje kezili i snebivajuci se izrazavali veliku zahvalnost.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Jul 23, 2024 11:26 pm

Danas wrote:Poštenje Tadića, oca i sina

Bio sam kolega Ljubomiru Tadiću na Filozofskom fakultetu, a Boris, sin njegov, bio je profesor mojoj deci u Prvoj beogradskoj gimnaziji.

Borisa sam upoznao kao student, na basketu, a Ljubu kao student i kao asistent na sednici fakulteta 1975. godine, kada su osam nastavnika uklonjeni iz nastave i oterani voljom Broza i srbijanskih komunista.

Ljuba je bio stameni borac protiv diktature Tita, potom diktature Miloševića, i čvrst pobornik crnogorsko-srbijanskog jedinstva. Sve vreme bio je u samom vrhu opozicionih delatnika, hrabar i nepokolebljiv, i tim darovima ljudskim i božjim, privlačio mnoge, pa i mene.

S Ljubomirom Tadićem sam se bliže upoznao tek kada sam bio direktor Zavoda za udžbenike. Tada je banuo u Zavod kod mene, nenajavljen, Slobodan Gavrilović, potpredsednik Demokratske stranke i direktor Službenog glasnika i predložio mi da zajedno, Glasnik i Zavod, publikuju izabrana dela Ljubomira Tadića.

Ponudu sam rado prihvatio jer sam bio uveren da on zavređuje takvo izdanje. Gavrilovićevu iznenadnu ponudu nisam mogao odbiti i zbog toga da ga ne bi optuživali da čini jednu stranačku uslugu, budući da je Ljuba bio jedan od osnivač Demokratske stranke. Imao sam dovoljno motiva da izađem u susret i Tadiću i Gavriloviću.

Posao smo brzo i korektno obavili. Glasnik je štampao, Zavod isplaćivao račune, a tiraž i trošak delili smo na ravne časti. Tadić je dobio honorar kao i svaki drugi autor, ni više ni manje, prema pravilniku Zavoda za udžbenike o honorarima.

Stariji Tadić nije postavljao nikakve posebne zahteve o visini honorara. Izabrana dela promovisali smo na Sajmu knjiga, na štandu Službenog glasnika. Promociji je prisustvovo Boris Tadić, koji je, u to vreme, obavljao najvišu funkciju – predsednika države.

Sve rečeno je uobičajeno, normalno i nimalo neobično. Ali ovo što sledi retkost je kod savremnih Srba, te zato i pišem o njemu.

U Zavodu za udžbenike zaveo sam red, a jedna od mera bila je da se honorari ne isplaćuju pre nego knjiga izađe iz štampe, iz razloga što se kasnilo sa predajom rukopisa ili ih nismo dobijali, kada smo unapred isplaćivali honorare.

Tadić je predao Zavodu svoj poslednji rukopis i on je ušao u proceduru pripreme i štampanja. Ljuba me je pozvao jednog majskog dana i rekao: „Moj Rade, znam da si doneo odluku da ne plaćaš honorare pre nego knjiga izađe iz štampe. Zamolio bih te da meni isplatiš honorar pošto sam rukopis predao, jer mi je potreban da bih otišao u Igalo da se lečim“.

I to je sve što mi je njegov drhtavi starački glas saopštio.

Znao sam za njegovu boljku i naredio da se Tadiću isplati honorar, što je istog dana i učinjeno.

Sutradan me je Ljuba pozvao i zahvalio. Bio je to jedan od onih trenutaka koji dan čine lepšim.

Njegov sin nije intervenisao, ni kod Gavrilovića, ni kod mene, iako je bio predsednik države, ni lično, niti iko iz njegovog kabineta. Kod Srba zaista neobično i nesvakidašnje.

A kada su naprednjaci izborili predsedničko mesto, Boris Tadić je napustio predsedničku palatu na Dedinju, a da nije na zadovoljavajući način rešio stambeno pitanje.

Kada svi vide i znaju kako je Koštuničin i Tadićev naslednik postupio u istovetnom slučaju, posle isteka mandata, ne upuštajući se u problematiku moralnih iskušenja, jasno je koliko i kakvo je poštenje Tadića, oca i sina, u navedenim slučajevima.

A tek Koštunice, koji je sve vreme obavljanja državnih funkcija, ostao u svom stanu, u kojem živi i sada.

Spoiler:

_____

Uprava napolje!

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue Jul 23, 2024 11:38 pm

1 topla ljudska priča. aj živeli.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”

Post by Sponsored content

Current date/time is Sat Nov 09, 2024 2:46 am