Trampov drugi dolazak
- Post n°76
Re: Trampov drugi dolazak
a što se više niko ne trudi ni da pogleda osnovne podatke, tramp za sad ima više od 74 miliona glasova, kamala nešto više od 70. ne znam koliko još treba da se prebroji, ali postoji mogućnost da na kraju on ima više od bajdenovih 80 miliona iz 2020.
- Post n°77
ne moze da dobaci. ovo je to manje vise. tramp je uzeo koliko i pre 4 godine a demsi su se raspali.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°78
One Eyed Bob wrote:Sve češće su njegova pisanija gotovo pa običan punditry gde moraš da pabirčiš da bi našao krtinu - subverziju, žuisans (sniff), Bahtina, krađu uživanja, perverznu radost potčinjavanja Trampovim lažima, Kristalnu noć kao karneval. U ovom tekstu ne mora da se pabirči mnogo.
Ima i obligatory vic o prašnjavim jajima
Bilo bi lepo kada bi nesto od tog CT alata primenio i na shitlibe, ili levicu. Ispada da psihoanaliza vazi samo za desnicu, dok Kamaline pristalice funkcionisu na nekom visem nivou svesti. Pizda bio i ostao.
- Post n°79
Pa on baš gazi liberalne centriste u ovom tekstu, a i inače.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°80
Erős Pista wrote:Pa on baš gazi liberalne centriste u ovom tekstu, a i inače.
Nije stvar u tome sto ih gazi, nego kako ih gazi. Daj malo Lakana i za njih, jebote.
- Post n°81
Glede Žižeka, sviđa mi se što ne pominje radničku klasu nego upotrebljava mnogo tačniji izraz ”working poor”.
Malo mi je sumnjiva ideja po kojoj je Kamala bila ”nejasna”, t.j. nije imala politiku. To što je ona (i pojavom i programom) prezentovala je klasična ponuda američkih Demokrata, mic-desno-od-centra, more of the same, bussines-as-usual i daj da zaustavimo ludaka. Naravno da ništa od toga nije moglo da podjari masu kao Trampove budalaštine. Moguće je to sa levih pozicija nazivati ”ne-politikom”, ali to je baš ta i takva politika, a kome se ne sviđa - evo, vrata su ovde. Mislim, razlika između Kamaline i npr. Obamine politike ne postoji, a to što je Obama zbog nečeg levičarima bio sexy… to je druga priča.
Ono što bi levica, onoliko koliko je ima, sada zaista morala da uradi to je da shvati da naprosto ne može da obitava unutar liberalno-centrističkih ”krovnih” organizacija kao što je Demokratska partija u SAD. Brz i potpun razvod bi bio nekakav minimum minimuma. Međutim, tu se gube kakve-takve apanaže i kreće se od apsolutne nule, a što je sasvim neudobno. Milenijalska levica mora dakle da uradi nešto što je sasvim anti-milenijalski, out of character. Te se neće dogoditi. Nastaviće da se mršte dok kljucaju mrvice sa Demsove trpeze, i biće i sebi i drugima sve manje i manje bitni.
Dosta je zabavna ova ”kakeća u društvu” psihoanaliza Trampa, ali Slavoj previđa jednu bitniju a očiglednu stvar: dotične Trampove eskapade, a koje bi zauvek uništile svakog dobrog tradicionalnog političara dok je Tramp na sve imun (kakoto? kakoto?) su zapravo sama esencija, cigla od koje su sazidani novi mediji, Tviter, TikTok, Instagram i sl. Da, to uništava tkivo naše civilizacije (poslednji Žižekov pasus) ali Tramp je tu mnogo više posledica nego uzrok, i dok se to ne shvati neće biti ni mnogo šansi da se proces uspori.
Malo mi je sumnjiva ideja po kojoj je Kamala bila ”nejasna”, t.j. nije imala politiku. To što je ona (i pojavom i programom) prezentovala je klasična ponuda američkih Demokrata, mic-desno-od-centra, more of the same, bussines-as-usual i daj da zaustavimo ludaka. Naravno da ništa od toga nije moglo da podjari masu kao Trampove budalaštine. Moguće je to sa levih pozicija nazivati ”ne-politikom”, ali to je baš ta i takva politika, a kome se ne sviđa - evo, vrata su ovde. Mislim, razlika između Kamaline i npr. Obamine politike ne postoji, a to što je Obama zbog nečeg levičarima bio sexy… to je druga priča.
Ono što bi levica, onoliko koliko je ima, sada zaista morala da uradi to je da shvati da naprosto ne može da obitava unutar liberalno-centrističkih ”krovnih” organizacija kao što je Demokratska partija u SAD. Brz i potpun razvod bi bio nekakav minimum minimuma. Međutim, tu se gube kakve-takve apanaže i kreće se od apsolutne nule, a što je sasvim neudobno. Milenijalska levica mora dakle da uradi nešto što je sasvim anti-milenijalski, out of character. Te se neće dogoditi. Nastaviće da se mršte dok kljucaju mrvice sa Demsove trpeze, i biće i sebi i drugima sve manje i manje bitni.
Dosta je zabavna ova ”kakeća u društvu” psihoanaliza Trampa, ali Slavoj previđa jednu bitniju a očiglednu stvar: dotične Trampove eskapade, a koje bi zauvek uništile svakog dobrog tradicionalnog političara dok je Tramp na sve imun (kakoto? kakoto?) su zapravo sama esencija, cigla od koje su sazidani novi mediji, Tviter, TikTok, Instagram i sl. Da, to uništava tkivo naše civilizacije (poslednji Žižekov pasus) ali Tramp je tu mnogo više posledica nego uzrok, i dok se to ne shvati neće biti ni mnogo šansi da se proces uspori.
- Post n°82
Pa bese i ta neka Gaza i isporuke oruzja Izraelu oko kojih Kamala nikako nije mogla da odluci sta misli.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°83
Bilo je potpuno jasno šta Kamala misli o Gazi i podršci Izraelu: sve u dlaku isto kao Bajden.
- Post n°84
Prejako je reci da tzv. drustvene mreze unistavaju tkivo civilzacije. Postojale su drustvene mreze u vreme dolaska Obame na vlast sa "Change" i "Yes we can!". Ali onda je Obama uvredio Trampa na jednoj veceri pred "celim svetom"
I pojavio se politicar Tramp koji je se svetio Obami.
Poceo je da stvarno propoveda "change", ono sto Obama nikada nije a obecavao je posle teske krize 2008-09.
Ko se sada smeje?
I pojavio se politicar Tramp koji je se svetio Obami.
Poceo je da stvarno propoveda "change", ono sto Obama nikada nije a obecavao je posle teske krize 2008-09.
Ko se sada smeje?
- Post n°85
Ti, Zupo!
_____
- Post n°86
boomer crook wrote:ne moze da dobaci. ovo je to manje vise. tramp je uzeo koliko i pre 4 godine a demsi su se raspali.
ima još oko 11 miliona glasova da se ubaci
nyt: 146.7 million votes so far (Estimated 93.0% counted)
- Post n°87
Okej, tkivo demokratije, a što ti je ista stvar. Ja sam prosto preuzeo Žižekov termin.Sox wrote:Prejako je reci da tzv. drustvene mreze unistavaju tkivo civilzacije.
- Post n°88
Lacana svima, a ne samo njima!Летећи Полип wrote:Erős Pista wrote:Pa on baš gazi liberalne centriste u ovom tekstu, a i inače.
Nije stvar u tome sto ih gazi, nego kako ih gazi. Daj malo Lakana i za njih, jebote.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°89
Takoe.
Mislim, 6. Januar je bio karneval. Je, al i Dzordz Flojd protesti su bili karneval. I, sta sad? Ignorise russiagate, blue magu, sveopstu histeriju na drustvenim mrezama posle izbora, da bi ponovio stvari koje prica vec 7-8 godina.
Mislim, 6. Januar je bio karneval. Je, al i Dzordz Flojd protesti su bili karneval. I, sta sad? Ignorise russiagate, blue magu, sveopstu histeriju na drustvenim mrezama posle izbora, da bi ponovio stvari koje prica vec 7-8 godina.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°90
Nekako, samo desnicari imaju podsvest, samo desnicari imaju represirano, samo desnicari imaju opsceno....
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°91
Bleeding Blitva wrote:Zizulja
ty ty
- Post n°92
BREAKING: CNN reports that New York Congresswoman Elise Stefanik has been offered the position of U.S. Ambassador to the United Nations in the next Trump administration. Stefanik rose to new fame over the past year during the Capitol Hill college antisemitism hearings, where her… pic.twitter.com/Kyy9Zsr4cu
— Drop Site (@DropSiteNews) November 11, 2024
- Post n°93
We're gonna genocide Gaza, don't be a pussy about it.
- Post n°94
Bukvi
_____
- Post n°95
lol
sta li ce tulsi da dobije? podrsku modiju za svako ludlo?
sta li ce tulsi da dobije? podrsku modiju za svako ludlo?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°96
trampari je ukrajina nista a bliski istok i kina sve. mojih 5 evrocenti: probace da se dogovori sa putinom, odvoji rusiju od kine, izoluje iran, napravi bantustane od palestinaca i pritiska kinu na svakom koraku. rat sa iranom je izgledan u naredne 4 godine ako se dogovori sa pjutinom oko ukrajine.
_____
- Post n°97
treba nam slika jill stein kako jede cufte
_____
- Post n°99
wicked burn
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°100
A sto ti to ne uradis?plachkica wrote:a što se više niko ne trudi ni da pogleda osnovne podatke, tramp za sad ima više od 74 miliona glasova, kamala nešto više od 70. ne znam koliko još treba da se prebroji, ali postoji mogućnost da na kraju on ima više od bajdenovih 80 miliona iz 2020.
Npr. da vidis koliko je ostalo neprebrojanih glasova, koji procenat od tih glasova je iz Commiefornije, koliko od tih glasova moze da ode trumpu..