i nas prijatelj grenel je na listi
Trampov drugi dolazak
- Post n°126
Re: Trampov drugi dolazak
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°127
- Post n°128
Ja bih rekao da Tramp nije fasista, ali iz ovog spiska koji je ponudio BM, reklo bi se pre da jeste nego da nije.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°129
podelio sam zato sto mislimd da treba da se prica o ideologiji trampizma svakako
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°130
boomer crook wrote:https://www.rollingstone.com/politics/politics-lists/worst-people-trump-orbit-second-term-1235158719/tucker-carlson-1235158779/#recipient_hashed=1457b26cc427f3d3502f89da0e43622b0a56f666b14059beb519c3645931ffde&recipient_salt=4b4affd6bb8af458272f5ebb2d545a35fafe0a0478bdf8606f57897225ab48e4
E pa sjajno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°131
Na prvi pogled izgleda kao zatezanje sa Kinom. Ali kazu da svaki izbor u Vladi, Tramp radi u dogovoru sa Maskom. Mask ima velike poslove u Kini. Ne znam, mislim da ce da stiskaju Kinu da im nesto omoguci ali mislim da nece ici na neki sukob.
- Post n°132
Erős Pista wrote:Nim Chimpsky wrote:Nisu nezavisni kandidati krivi za pobedu trumpa. Da su svi ti glasovi otisli Kamali promenio bi se rezultat samo u Wisconsinu. Republikancima je uspela demotivaciona kampanja za sta su najvise odgovorni mediji koji se tradicionalno percipiraju kao naklonjeni demokratama (vidno je bilo prestrojavanje WaPoa, NYTa i CNNa) a jos vise korisnjakovici koji su tapetarili razne montaze i podmetacine na socijalnim mrezama.
+1
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°133
Fasizma se mnogo poziva na "velicanstvenu istoriju"(Antika i-ili Srednji vek) ali on zeli neke revolucionarne promene u drustvenim odnosima sto vecina Vojnih hunti nije htela vec je htela da ocuva stari sistem vladjucih strktura najcesce povezanih sa Rimokatolickom crkvom. Fasizam je nastao iz modernog, avangardnog pokreta. On trazi dinamizam ne ocuvanje okostalog sistema.
Sto se tice privrede i fasizma, to je promenljivo pitanje iako se korporativizam dovodi u vezi sa fasizmom. Na pocetku fasisticke vlasti u Italiji, ministar privrede je bio liberal.
Merkantilizam se menjao tokom vremena, nije isti onaj iz XVII stoleca. Sustina je da imas prednost u odnosu na trgovackog partnera i da "izmuzes",to moze da se ostvari kroz manipulaciju valutom(slabljenje sopstvene valute) ili drzavne subvencije itd.
Upravo velicina trgovinskog deficita odredjuje Trampovu poziciju prema nekoj zemlji. Tako preti Evropi, narocito Nemackoj, da se trgovinski deficit koji Amerika ima u trgovini sa Nemackom mora smanjiti.
Sa Kinom je jos ekstremnije.
To je tradicija Amerike.
Gradjanski rat u Americi je velikim delom izazvan pitanje carina izmedju industrijskog severa, koji je hteo da se zastiti od Britanije ili Francuske, i poljoprivrednog juga koji je hteo da ima pristup trzistu Britanije ili Francuske za svoj pamuk sa polja robova.
- Post n°134
_____
- Post n°135
- Post n°136
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°137
Sox wrote:Ne moze Tramp biti fasista ako se ne zalaze za ukidanje politickog pluralizma u Americi. Ali da se cak i to desi, a nece, opet nije fasizam ako ne ispunjava neke druge elemente. Primer je Frakova Spanija, mnogi ce je nazvati fasizmom ali bolji poznavaoci politicke teorije i prakse ce Frankovu Spaniju zvati klerikalnom Vojnom huntom.
Fasizma se mnogo poziva na "velicanstvenu istoriju"(Antika i-ili Srednji vek) ali on zeli neke revolucionarne promene u drustvenim odnosima sto vecina Vojnih hunti nije htela vec je htela da ocuva stari sistem vladjucih strktura najcesce povezanih sa Rimokatolickom crkvom. Fasizam je nastao iz modernog, avangardnog pokreta. On trazi dinamizam ne ocuvanje okostalog sistema.
Sto se tice privrede i fasizma, to je promenljivo pitanje iako se korporativizam dovodi u vezi sa fasizmom. Na pocetku fasisticke vlasti u Italiji, ministar privrede je bio liberal.
Ma fasizma nije ni bilo...
- Post n°138
boomer crook wrote:pa ja isto ne mislim da je fasista ali mislim da tramp svakako ide ka sukobu sa kinom. ne znam na cemu BM gradi svoj optimizam ali videcemo hteli ili ne.
podelio sam zato sto mislimd da treba da se prica o ideologiji trampizma svakako
Ne znam gledajući iz istorijski primera koje je dao gde se tu uopšte vidi optimizam, ali što se tiče bolda- Amerika, ne Trump, ide u sukob. A i brat Xi isto hoda ka tome. Što ne znači da će vojnog sukoba biti, naravno.
- Post n°139
Летећи Полип wrote:One Eyed Bob wrote:Sve češće su njegova pisanija gotovo pa običan punditry gde moraš da pabirčiš da bi našao krtinu - subverziju, žuisans (sniff), Bahtina, krađu uživanja, perverznu radost potčinjavanja Trampovim lažima, Kristalnu noć kao karneval. U ovom tekstu ne mora da se pabirči mnogo.
Ima i obligatory vic o prašnjavim jajima
Bilo bi lepo kada bi nesto od tog CT alata primenio i na shitlibe, ili levicu. Ispada da psihoanaliza vazi samo za desnicu, dok Kamaline pristalice funkcionisu na nekom visem nivou svesti. Pizda bio i ostao.
zar nije drug fernu vukao u potpisu zizekov citat o pc liberalima. o tome kako oni cenzurisu govor ali u stvari izvlace zadovoljstvo iz toga. valjda je gotcha momenat bio u implicitnoj ironiji, u smislu da nekom krades zadovoljstvo i da te taj cin zadovoljava. prilicno banalno a bez njegove standardne inverzije.
tako da, ono, mozda vise nesvesnog ima u desnici nego u levici. pogotovo kad liberali ne daju znake zivota i jedva da imaju nekakvu spiku dok se tramp davi u govoranciji. misim ova primedba je ko da pitas a zasto zizek samo sranje tekstove o sranje filmovima. pa mozda zato sto sranje filmovi imaju vise represiranog, vise 'zanrovske' 'strukture', vise dubine po kojoj moze da se kopa. dok su dobri filmovi slobodna igra povrsina s onu stranu jezika.
(ne znam nista o lakanu, ovo je samo pretpostavka)
_____
ova zemlja to je to
- Post n°140
_____
ova zemlja to je to
- Post n°141
Ma da, bre, Milanović da se malo potrudi pa da nam objasni kako je Hitler zapravo bio imperijalni socijalista… Opričano je ovo mnogo puta, evo tu skoro me je Vinetu ubeđivao da se svaki fašizam završio tamo negde 70-tih, a onda sam ga ja pitao da li je možda Šešelj fašista. Još mi nije odgovorio. Mislim, može i tako. Naravno da ono što je Hitler radio ne postoji nigde više na svetu. Za Musolinija već nisam 100% siguran. Ali kad neko pakuje i prodaje mržnju pod firmom politike, kada neko jasno označi grupu ljudi kao ”neprijatelja” koga treba odstraniti iz društva, kada prezire žene i manjine, kada laže o svemu, i konačno - kada mu je nemoguće (i nepotrebno!) odrediti ideologiju, jer mu je sva ideologija on sam, i staje u parolu: Verujte meni!Летећи Полип wrote:Sox wrote:Ne moze Tramp biti fasista ako se ne zalaze za ukidanje politickog pluralizma u Americi. Ali da se cak i to desi, a nece, opet nije fasizam ako ne ispunjava neke druge elemente. Primer je Frakova Spanija, mnogi ce je nazvati fasizmom ali bolji poznavaoci politicke teorije i prakse ce Frankovu Spaniju zvati klerikalnom Vojnom huntom.
Ma fasizma nije ni bilo...
…well, u tom slučaju se stiče dovoljno ”elemenata”. Ovde se više ne radi o političkoj partiji nego o pokretu. Namera je fašistička, i moguće više među njegovim sledbenicima nego kod samog Trampa. Uostalom, i Hitler je famously rekao da im je govorio samo ono što su želeli da čuju.
- Post n°143
Trump considering Kash Patel for CIA director.
— AF Post (@AFpost) November 11, 2024
Follow: @AFpost pic.twitter.com/Gd6frRwmSF
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°144
:rotating_light:BREAKING: John Ratcliffe will serve as Director of the CIA pic.twitter.com/tRxRAp0oTb
— Autism Capital 🧩 (@AutismCapital) November 12, 2024
- Post n°145
bice bezanja u kanadu.
- Post n°146
Flattery, profits, peace: Ukraine’s pitch to Donald Trump https://t.co/i5FBmeQ0uf
— Bryan Gigantino (@bryan_gigantino) November 12, 2024
- Post n°147
- Post n°148
Musk's companies have received billions in government subsidies. Just for those pointing out that the graph I attached to my first post shows government contracts. Musk's companies would not be there had it not been for US government support. pic.twitter.com/FIUx1mOAbZ
— Philipp Heimberger (@heimbergecon) November 13, 2024
- Post n°149
All actions of the Department of Government Efficiency will be posted online for maximum transparency.
— Elon Musk (@elonmusk) November 13, 2024
Anytime the public thinks we are cutting something important or not cutting something wasteful, just let us know!
We will also have a leaderboard for most insanely dumb… https://t.co/1c0bAlxmY0
- Post n°150
_____
Gdje punac drži pive?