Kamala vs Tramp
Poll
Ko pobedjuje?
- [ 14 ]
- [78%]
One Eyed Bob, Tovar, lalinea, nalog sa ženinog laptopa, Del Cap, Јанош Винету, Thomas Sankara
- [ 4 ]
- [22%]
MNE, rujofil, Daï Djakman Faré, kapetanm
Total Votes: 18
Poll closed
+14
Del Cap
Јанош Винету
MNE
Thomas Sankara
♏
boomer crook
rujofil
plachkica
Janko Suvar
Beta Unit
Daï Djakman Faré
hk1
Nektivni Ugnelj
kapetanm
18 posters
- Post n°126
Re: Kamala vs Tramp
treba nam posh spice vs beckham emotikon
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°127
Dosta bi vam toga postalo jasno kada bi videli na šta liči ta američka unutrašnjost, i ona zarđala i ona koja ni do toga nije dobacila…
- Post n°128
mislim meni je zao sto se polip iznervirao ali me bas nervira taj narativ o GOP kao partiji radnicke klase dok za demse glasaju srednjeklasni liberali koji su izgubili dodir s onim sto narod zeli a to je da mu macka ostane nepojedena. radnici uvek pod demsima dobiju neke mrve, nesto ih se casti nesto. oni, sirotinja, zato disproporcionalno glasaju za njih i to je tako. drugim recima ljudi glasaju u svom interesu kao sto i one eyed bobov dzo glasa za onoga ko ce ukinuti porez i olaksati regulativu za prodaju decijih krevetaca koje on delje (ajde bogati kada je dete stradalo od letve). svako ima sebe samo su oni prvi radnici koji nemaju nista do svog rada pa cak ni stan/kucu u vlasnistvu.
Last edited by boomer crook on Tue Oct 22, 2024 9:43 pm; edited 1 time in total
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°129
Necemo te vise slati pokazao si se nesposobnim nisi srusio sistem iznutra.boomer crook wrote:brate ja sam tamo ziveo neko vreme i kazem ti da za gop glasa srednja klasa.
- Post n°130
Nim Chimpsky wrote:Necemo te vise slati pokazao si se nesposobnim nisi srusio sistem iznutra.boomer crook wrote:brate ja sam tamo ziveo neko vreme i kazem ti da za gop glasa srednja klasa.
ali sam stekao razumevanje za cioniste sto je disi lepo procitao
_____
- Post n°131
Pomešao si me sa drugim proleterom Burundijaboomer crook wrote:mislim meni je zao sto se disi iznervirao ali me bas nervira taj narativ o GOP kao partiji radnicke klase dok za demse glasaju srednjeklasni liberali koji su izgubili dodir s onim sto narod zeli a to je da mu macka ostane nepojedena. radnici uvek pod demsima dobiju neke mrve, nesto ih se casti nesto. oni, sirotinja, zato disproporcionalno glasaju za njih i to je tako. drugim recima ljudi glasaju u svom interesu kao sto i one eyed bobov dzo glasa za onoga ko ce ukinuti porez i olaksati regulativu za prodaju decijih krevetaca koje on delje (ajde bogati kada je dete stradalo od letve). svako ima sebe samo su oni prvi radnici koji nemaju nista do svog rada pa cak ni stan/kucu u vlasnistvu.
Mogu samo da dodam da političke i sociološke teorije o unakrsnom klasnom glasanju postoje, , kao i mnoge druge i mnogi drugi modeli glasanja tj opredeljivanja al se ne udubljujem u američke izbore da bi sada nešto pisao na tu temu.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°132
Pa ja tu pravim analogiju sa nama, sad ću naravno da otvorim Pandorinu kutiju poređenja sa Srbijom...sećate li se one fraze "gubitnici tranzicije", frizerke sa onim jaknama sa lažnim krznom na rubu, nekakvi šljakeri koji su pogubili poslove u velikim firmama, pa se dovijaju da prežive, kuckaju i raduckaju sve što im se da. To su bili radnici u punom smislu te reči, proletarijat bez sistema koji ih održava iznad površine. Gledam 15 godina u svom kraju transformaciju te ekipe, od momenta kada je bakalin greškom kupio tri gajbe čeri paradajza i žalio mi se da ovde nema ko da kupi, do sadašnjeg momenta kada su ti ljudi nakuckali i naraduckali i spojili se u stranačko-poslovni amalgam u kome su od radnika isplivali ka srednjoj klasi, kupuju čeri paradajz u tri boje, avokado i inćune jer gledaju kuvare na jutjubu, nemaju truckove nego crne škode superb, obezbedili su stanove svojoj deci, imaju štekove na sve strane i postali su najkonzervativnija grupacija u zemlji, ona koju zovemo "prevarenim i ucenjenim" ljudima a zapravo su stub ovog sistema.
šta hoću da kažem - ne čini rad radnika radnikom, već ekonomska i politička pozicija.
šta hoću da kažem - ne čini rad radnika radnikom, već ekonomska i politička pozicija.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°133
disident wrote:Pomešao si me sa drugim proleterom Burundijaboomer crook wrote:mislim meni je zao sto se disi iznervirao ali me bas nervira taj narativ o GOP kao partiji radnicke klase dok za demse glasaju srednjeklasni liberali koji su izgubili dodir s onim sto narod zeli a to je da mu macka ostane nepojedena. radnici uvek pod demsima dobiju neke mrve, nesto ih se casti nesto. oni, sirotinja, zato disproporcionalno glasaju za njih i to je tako. drugim recima ljudi glasaju u svom interesu kao sto i one eyed bobov dzo glasa za onoga ko ce ukinuti porez i olaksati regulativu za prodaju decijih krevetaca koje on delje (ajde bogati kada je dete stradalo od letve). svako ima sebe samo su oni prvi radnici koji nemaju nista do svog rada pa cak ni stan/kucu u vlasnistvu.
Mogu samo da dodam da političke i sociološke teorije o unakrsnom klasnom glasanju postoje, , kao i mnoge druge i mnogi drugi modeli glasanja tj opredeljivanja al se ne udubljujem u američke izbore da bi sada nešto pisao na tu temu.
jeste jeste ima tih momenata kada ste ko marks & engels, humanizam & renesansa, grucho & harpo...
ispravio sam ali ocigledno nedovoljno zustro
_____
- Post n°134
A imaš još mnogo više njih koje i dalje nema kuče za šta da ujede, ali su i oni stubovi sistema - nadaju se da će i oni jednog dana voziti škodu superb…One Eyed Bob wrote:Pa ja tu pravim analogiju sa nama, sad ću naravno da otvorim Pandorinu kutiju poređenja sa Srbijom...sećate li se one fraze "gubitnici tranzicije", frizerke sa onim jaknama sa lažnim krznom na rubu, nekakvi šljakeri koji su pogubili poslove u velikim firmama, pa se dovijaju da prežive, kuckaju i raduckaju sve što im se da. To su bili radnici u punom smislu te reči, proletarijat bez sistema koji ih održava iznad površine. Gledam 15 godina u svom kraju transformaciju te ekipe, od momenta kada je bakalin greškom kupio tri gajbe čeri paradajza i žalio mi se da ovde nema ko da kupi, do sadašnjeg momenta kada su ti ljudi nakuckali i naraduckali i spojili se u stranačko-poslovni amalgam u kome su od radnika isplivali ka srednjoj klasi, kupuju čeri paradajz u tri boje, avokado i inćune jer gledaju kuvare na jutjubu, nemaju truckove nego crne škode superb, obezbedili su stanove svojoj deci, imaju štekove na sve strane i postali su najkonzervativnija grupacija u zemlji, ona koju zovemo "prevarenim i ucenjenim" ljudima a zapravo su stub ovog sistema.
- Post n°135
Ima, dabome, ovo je slika iz Beograda i nekih drugih prosperitetnijih sredina, drugde je crni mrak.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°136
da ali jedina kategorija u kojoj demsi imaju zaista veliku prednost je kod onih sa najmanjim primanjima. donjom polovinom.
_____
- Post n°137
Imaju veliku prednost kod fakultetski obrazovanih.
- Post n°138
Nim Chimpsky wrote:Imaju veliku prednost kod fakultetski obrazovanih.
mislim da nemaju kod najbogatijih fakultetski obrazovanih
_____
- Post n°139
Koliko si takvih upoznao dok si ziveo tamo? Kek 1:0 za mene propao ti anegdotski dokaz
Salim se nemam pojma/mrzi me da trazim ali je vrv tacno da dobar deo najbogatijih fakultetski obrazovanih glasa za gopnare. Samo oni nisu srednja klasa.
Salim se nemam pojma/mrzi me da trazim ali je vrv tacno da dobar deo najbogatijih fakultetski obrazovanih glasa za gopnare. Samo oni nisu srednja klasa.
- Post n°140
BTW dosta je zanimljivo ovo sto se desava sa poolovima i izborima trenutno tako da cu vam odrzati jedan duzi govor na zavrsnoj konvenciji zakazanoj za vikend. Ako se ne pojavim saljite nekog da me dovuce iz kafane.
- Post n°141
Nim Chimpsky wrote:Koliko si takvih upoznao dok si ziveo tamo? Kek 1:0 za mene propao ti anegdotski dokaz
upoznao sam par takvih porodica i jednoj cak bio u vinskom podrumu - kao radnicka klasa. ali meni je bio sok postojanje tih veoma racionalnih, dobro obrazovanih ljudi koji jednostavno glasaju novacnikom - razlika izmedju nesto malo manje i nesto malo vise luksuza je njima bitna.
_____
- Post n°142
Dobro si me podsetio, jel imas mozda link ka onoj Vasinoj epizodi u Svajcarskoj?boomer crook wrote:upoznao sam par takvih porodica i jednoj cak bio u vinskom podrumu
To njihovo ponasanje jeste racionalno. Svakako placaju posebno zdravstveno osiguranje, privatne skole, obezbedjenje u torovima/gated communityjima i oni imaju dobar razlog da glasaju za stranku koja im omogucava da minimizuju poreze i osigurava ostanak u staleskom vrhu.
Ali to su tradicionalni republikanci. Ono sto nije racionalno je ponasanje dobrog dela maga ekipe. Njima, nasuprot onome sto Polip pise, ne odgovara politika republikanaca. Zanimljivo je da oni dobro prepoznaju pojedinacne probleme. Npr. dosta njih se afirmativno izrazava o ACA (to se menja ako se pita misljenje o Obama Careu), protive se skolskim vaucerima (npr. bas u Meksiku kod Vilmosa su bili protiv vaucera ali su ih na primarijima poklopili ogromnim finansijskim injekcijama kandidatima koji su bili za vaucere), kapiraju da bi ih trumpove predlozene tarife (* castim Paceta zicerom) finansijski pogodile ali opet na kraju glasaju protiv svojih interesa.
- Post n°143
Nim Chimpsky wrote:Dobro si me podsetio, jel imas mozda link ka onoj Vasinoj epizodi u Svajcarskoj?boomer crook wrote:upoznao sam par takvih porodica i jednoj cak bio u vinskom podrumu
To njihovo ponasanje jeste racionalno. Svakako placaju posebno zdravstveno osiguranje, privatne skole, obezbedjenje u torovima/gated communityjima i oni imaju dobar razlog da glasaju za stranku koja im omogucava da minimizuju poreze i osigurava ostanak u staleskom vrhu.
Ali to su tradicionalni republikanci. Ono sto nije racionalno je ponasanje dobrog dela maga ekipe. Njima, nasuprot onome sto Polip pise, ne odgovara politika republikanaca. Zanimljivo je da oni dobro prepoznaju pojedinacne probleme. Npr. dosta njih se afirmativno izrazava o ACA (to se menja ako se pita misljenje o Obama Careu), protive se skolskim vaucerima (npr. bas u Meksiku kod Vilmosa su bili protiv vaucera ali su ih na primarijima poklopili ogromnim finansijskim injekcijama kandidatima koji su bili za vaucere), kapiraju da bi ih trumpove predlozene tarife (* castim Paceta zicerom) finansijski pogodile ali opet na kraju glasaju protiv svojih interesa.
pa to je manjina ali dovoljno velika i angazovana manjina da pravi razliku. dodaj tome i finansije i dobijes ovo sto danas imamo u GOP.
mislim tu je 18. brimer i dalje najbolje stivo: lumpeni i deo srednje klase i veterani i eto.
_____
- Post n°144
То се само чини да гласају против свога интереса. Тај један материјални интерес им можда није прошао, изгубили су на једној позицији али су добили на другој. Кад питаш људе, имају неке ставове, али један број најбитнијих ставова мора да се поклапа са ставовима партије.
Понекад партија гура људе у ставове које иначе не би заузели.
Тако су Кајуни 80их и 90их почели да гласају за Републиканце, јер су им били обећали забрану абортуса. То је њима било битније од материјалног интереса. Тај социолошки интерес који им даје не илузију, него стварну моћ над женама и над сопственом заједницом и над њеним моралним и финансијским судбинама. То што нама делује апсурдно да се неко опредељује за забрану абортуса, што баштини једну таква примитивну и затуцану свест, је заправо врло разумно са стране каубојског поимања света где влада закон јачег. У том случају абортус им омогућава да остану на релативно моћнијем месту и да се односи моћи у друштву не могу пореметити, па макар цело друштво било сиромашније.
Било ми је заиста нејасно како то и зашто пролази. Зашто им је битнији абортус од живог новца, привредног развоја, фабрика, инфраструктуре, социјале? Па, привредни развој је на дугом штапу, фабрика ионако нема, инфраструктура неће доћи, а не квалификују се за социјалу. Али зато контрола жена, рађања, е то је нешто што може да натера људе да остану у Луизијани, не могу тако лако да се крећу ако имају децу и везани су за ту заједницу, за мужеве, за цркве и сл. Социјална давања ту само сметају у контроли жене, па још поготово ако би самохране мајке могле да живе од ње.
Био сам у дилеми госпође Венди - имамо две опције, или су су ретардирани, раде то из незнања, тупости или нечег другог, или су малициозни, зли и покварени до сржи. Испоставило се да понекад има опције два, која ће дугорочно бацити читаво друштво у беду, сиромаштво и нежељене породичне и финансијске односе само да би поједини слојеви били на врху, први у свом јадном Кајунском селу.
Тако су Кајуни 80их и 90их почели да гласају за Републиканце, јер су им били обећали забрану абортуса. То је њима било битније од материјалног интереса. Тај социолошки интерес који им даје не илузију, него стварну моћ над женама и над сопственом заједницом и над њеним моралним и финансијским судбинама. То што нама делује апсурдно да се неко опредељује за забрану абортуса, што баштини једну таква примитивну и затуцану свест, је заправо врло разумно са стране каубојског поимања света где влада закон јачег. У том случају абортус им омогућава да остану на релативно моћнијем месту и да се односи моћи у друштву не могу пореметити, па макар цело друштво било сиромашније.
Било ми је заиста нејасно како то и зашто пролази. Зашто им је битнији абортус од живог новца, привредног развоја, фабрика, инфраструктуре, социјале? Па, привредни развој је на дугом штапу, фабрика ионако нема, инфраструктура неће доћи, а не квалификују се за социјалу. Али зато контрола жена, рађања, е то је нешто што може да натера људе да остану у Луизијани, не могу тако лако да се крећу ако имају децу и везани су за ту заједницу, за мужеве, за цркве и сл. Социјална давања ту само сметају у контроли жене, па још поготово ако би самохране мајке могле да живе од ње.
Био сам у дилеми госпође Венди - имамо две опције, или су су ретардирани, раде то из незнања, тупости или нечег другог, или су малициозни, зли и покварени до сржи. Испоставило се да понекад има опције два, која ће дугорочно бацити читаво друштво у беду, сиромаштво и нежељене породичне и финансијске односе само да би поједини слојеви били на врху, први у свом јадном Кајунском селу.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°145
Ovo je mnogo smešno, kad se Srbi pretvaraju da ne razumeju osnovne mehanizme fašizma.
- Post n°146
Nim Chimpsky wrote:Njima, nasuprot onome sto Polip pise, ne odgovara politika republikanaca. Zanimljivo je da oni dobro prepoznaju pojedinacne probleme. Npr. dosta njih se afirmativno izrazava o ACA (to se menja ako se pita misljenje o Obama Careu), protive se skolskim vaucerima (npr. bas u Meksiku kod Vilmosa su bili protiv vaucera ali su ih na primarijima poklopili ogromnim finansijskim injekcijama kandidatima koji su bili za vaucere), kapiraju da bi ih trumpove predlozene tarife (* castim Paceta zicerom) finansijski pogodile ali opet na kraju glasaju protiv svojih interesa.
Ne. Postoje savrseno racionalni i jasni razlozi zasto bi neko ko je situiraniji pripadnik radnicke klase glasao za republikance. Ko to ne vidi, jednostavno ne zeli da vidi i kraj.
- Post n°147
Летећи Полип wrote:Nim Chimpsky wrote:Njima, nasuprot onome sto Polip pise, ne odgovara politika republikanaca. Zanimljivo je da oni dobro prepoznaju pojedinacne probleme. Npr. dosta njih se afirmativno izrazava o ACA (to se menja ako se pita misljenje o Obama Careu), protive se skolskim vaucerima (npr. bas u Meksiku kod Vilmosa su bili protiv vaucera ali su ih na primarijima poklopili ogromnim finansijskim injekcijama kandidatima koji su bili za vaucere), kapiraju da bi ih trumpove predlozene tarife (* castim Paceta zicerom) finansijski pogodile ali opet na kraju glasaju protiv svojih interesa.
Ne. Postoje savrseno racionalni i jasni razlozi zasto bi neko ko je situiraniji pripadnik radnicke klase glasao za republikance. Ko to ne vidi, jednostavno ne zeli da vidi i kraj.
moguce ali zapravo radnicka klasa glasa za demokrate u velikoj vecini. kao sto u demsi dobijaju popular vote od 2008. godine. zapravo poslednji put od busha da je GOP dobio popular vote je bilo 2004. godine.
_____
- Post n°148
Brt, ti živiš u Poljskoj koja je zabranila abortus a prdiš o jadnim Kajunima u Luizijani koji glasaju za zabranu abortusa jer hoće da se osećaju bitnim u svom selu.Јанош Винету wrote:То се само чини да гласају против свога интереса. Тај један материјални интерес им можда није прошао, изгубили су на једној позицији али су добили на другој. Кад питаш људе, имају неке ставове, али један број најбитнијих ставова мора да се поклапа са ставовима партије.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°149
boomer crook wrote:
moguce ali zapravo radnicka klasa glasa za demokrate u velikoj vecini. kao sto u demsi dobijaju popular vote od 2008. godine. zapravo poslednji put od busha da je GOP dobio popular vote je bilo 2004. godine.
Na stranu ono sto sam ranije rekao o tome da 90% stanovnistva radi za nekoga; Na stranu sto je visina prihoda za utvrdjivanje toga krajnje neadekvatne. Idi u NCR npr, gde su plate bedne, pa se niko ne identifikuje sa radnickom klasom; Na stranu sto i po tom kljucu radnicka klasa sve vise glasa za republikance; Daklem, sve to na stranu, najpopularniji policy ovih izbora je no taxes on tips, i to je doslo od republikanaca. Think for a second na tvoju crnu lezbo sudoperu.
- Post n°150
Летећи Полип wrote:boomer crook wrote:
Na stranu ono sto sam ranije rekao o tome da 90% stanovnistva radi za nekoga; Na stranu sto je visina prihoda za utvrdjivanje toga krajnje neadekvatne. Idi u NCR npr, gde su plate bedne, pa se niko ne identifikuje sa radnickom klasom; Na stranu sto i po tom kljucu radnicka klasa sve vise glasa za republikance; Daklem, sve to na stranu, najpopularniji policy ovih izbora je no taxes on tips, i to je doslo od republikanaca. Think for a second na tvoju crnu lezbo sudoperu.
istrazivanje koje sam ti ja dao je po visini primanja. i nemoj ko rata kada tvrdi da je njegov tata radnik zato sto radi za platu.
_____
|
|