USA - США - SAD
- Post n°351
Re: USA - США - SAD
U USA su iz.nekog razloga organi sile mnogo brži na obaraču kad im je neprijatelj džoger, poluslepa baka ili deĉak sa pištoljem na vodu.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°352
da se vratimo da su na forda pucali 2x u dve nedelje. dakle ne probali da pucaju vec pucali i srecom (po njega) promasili. problem je u onome sto je znao i starac sa planine: kada nekoga resis da ubijes vec si u prednosti. tajne sluzbe su tu kao golman ili rudi gober. jedna greska i svi ce reci da lose rade svoj posao.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°353
Ма како на Путина или Сија нико не пуца?
Кад је долазио Бајден у Београд варили су шахтове, затварали улице, није могла мува да пролети.
Лабаво припремне мере у односу на претњу, спавање на стражи.
+1 на Једнооког Боба:
BUGGER
Мени је овај текст својевремено мало отворио очи.
Код нас постоји та фасцинација тајним службама (као и у Русији), мислим да је то због таквог политичко-историјског тренутка. Све се распада али се распада у одређеном смеру, као да је дириговано, просто је нелогично да се ствари одвијају без неког усмерења. Има ту страха услед индуковане параноје, има предубеђења али има и историје активних мера страних служби, потказивања, спавача, агената провокатора као и континуитета тајне полиције које сежу од осамнаестог века.
Јер на десет неуспелих тајних операција дође једна успешна која ствари потпуно промени. Ако је неуспешна, опет је показатељ распада система, недостатка компетентних људи на позицијама, а понекад и дубоке неморалности људи који би требало да нас чувају а не да држе хероин у сефовима Комерцијалне банке.
Кад је долазио Бајден у Београд варили су шахтове, затварали улице, није могла мува да пролети.
Лабаво припремне мере у односу на претњу, спавање на стражи.
+1 на Једнооког Боба:
BUGGER
Мени је овај текст својевремено мало отворио очи.
Код нас постоји та фасцинација тајним службама (као и у Русији), мислим да је то због таквог политичко-историјског тренутка. Све се распада али се распада у одређеном смеру, као да је дириговано, просто је нелогично да се ствари одвијају без неког усмерења. Има ту страха услед индуковане параноје, има предубеђења али има и историје активних мера страних служби, потказивања, спавача, агената провокатора као и континуитета тајне полиције које сежу од осамнаестог века.
Јер на десет неуспелих тајних операција дође једна успешна која ствари потпуно промени. Ако је неуспешна, опет је показатељ распада система, недостатка компетентних људи на позицијама, а понекад и дубоке неморалности људи који би требало да нас чувају а не да држе хероин у сефовима Комерцијалне банке.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°354
One Eyed Bob wrote:nadrealno mi je da ljudi viču "eno ga na krovu" i da nakon toga, već sledeće sekunde, atentator ne oseti gnev Božji. Objašnjavam to 1) enshittificationom 2) mojim uvreženim iluzijama o tajnim službama
Znamo kakav svet se okuplja na Trampovim skupovima, mogu da zamislim sta sve ti ljudi vicu policajcima i kakve im savete daju na svakom skupu.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°355
One Eyed Bob wrote:Rekao bih sa su zabrljali svi od dna do vrha, muškarci i žene, a nadrealno mi je da ljudi viču "eno ga na krovu" i da nakon toga, već sledeće sekunde, atentator ne oseti gnev Božji. Objašnjavam to 1) enshittificationom 2) mojim uvreženim iluzijama o tajnim službama
1+
Svi smo imali to iskustvo, samo spoznaja dolazi godinama, koliko mnogo napora je potrebno da bi se ljudi naterali i usmeravali da rade najobičnije radne zadatke u običnoj firmi, pa koji haos moze da nastane kada krene ping-pong izmedju različitih departmana i radnih jedinica ako se preklapaju dužnosti oko nekog problema, da ne pominjem entitete poput vojske/policije službi e.
Naravno,kod njih to ne bi smelo da se desi, ali je potpuno očekivano da je tri ili više organa mislilo da je osiguranje kuće posao onog drugog
Mislim pišem pripit i gledam sa brda Beograd dok se drlja akustična gitara u pozadini i ex yu rok, ali me beskrajno fascinira ta ljudska osobina hvatanja krivina i dezorganizacije, gledajući trenutni posao
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°356
jesam li ja izjavio da policija nije mogla da bude na krovu zato što je kosina prevelika(!) iako su bukvalno na 100m odatle bili policajci na istim takvim krovovima? Jesam li ja nekoliko dana prije atentata izjavio da nema opasnosti i da oni sve prate?Erős Pista wrote:Zasto si glup?
čak i demokrate traže njenu smjenu
https://www.theguardian.com/us-news/article/2024/jul/21/trump-rally-shooting-secret-service-director
a gospođa je poznata po "diverzifikovanju", odnosno zapošljavanju nekompetentnih osoba na osnovu onoga kako su rođene, a ne na osnovu sposobnosti(srećom što je opasnost bila samo 1 ludak a ne organizovana grupa)
https://www.telegraph.co.uk/us/politics/2024/07/15/secret-service-chief-blamed-trump-shoot-security-failings/
mnogo ljudi organski ne podnosi zapošljavanje "po ključu"(pogotovo na ovakvim pozicijama) i zato Tramp i jeste favorit, a ne zato što je very stable genius
- Post n°357
MNE wrote:
a gospođa je poznata po "diverzifikovanju", odnosno zapošljavanju nekompetentnih osoba na osnovu onoga kako su rođene, a ne na osnovu sposobnosti(srećom što je opasnost bila samo 1 ludak a ne organizovana grupa)
https://www.telegraph.co.uk/us/politics/2024/07/15/secret-service-chief-blamed-trump-shoot-security-failings/
Да се атентаторима одузму дозволе за рад док и они не диверзификују своје редове. Поравнавање терена, једнаке шансе итд.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°358
"Idite na Kosovo"?ficfiric wrote:One Eyed Bob wrote:nadrealno mi je da ljudi viču "eno ga na krovu" i da nakon toga, već sledeće sekunde, atentator ne oseti gnev Božji. Objašnjavam to 1) enshittificationom 2) mojim uvreženim iluzijama o tajnim službama
Znamo kakav svet se okuplja na Trampovim skupovima, mogu da zamislim sta sve ti ljudi vicu policajcima i kakve im savete daju na svakom skupu.
- Post n°359
ovako nekako?паће wrote:MNE wrote:
Да се атентаторима одузму дозволе за рад док и они не диверзификују своје редове. Поравнавање терена, једнаке шансе итд.
A Chinese woman with a Samurai sword just samuraid three people, one didn't make it, in LA.pic.twitter.com/AuTUpLb03G
— 9mmSMG (@9mm_smg) July 21, 2024
- Post n°360
Bajden se povukao.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°363
A, jebi ga...
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°364
ja procitao kod shams charaniae. prvi komentar: maybe he can go veteran minimum somewhere in europe.
kapiram da je ovo smesno samo zvezdi.
kapiram da je ovo smesno samo zvezdi.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°365
Neeeee
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°366
Znači, Kamala gubi od orangutana.
Za četiri godine Michelle Obama pobjeđuje Vancea i spašava američku demokraciju (da, nešto će od nje ostati i nakon još četiri godine orangutana), planet, svemir i šire...
Za četiri godine Michelle Obama pobjeđuje Vancea i spašava američku demokraciju (da, nešto će od nje ostati i nakon još četiri godine orangutana), planet, svemir i šire...
- Post n°367
Nije podržao Kamalu, samo joj se zahvalio na VPovanju.
Cenim da je dosta otvoreno sad, do konvencije.
Cenim da je dosta otvoreno sad, do konvencije.
- Post n°368
Nije je podržao danas, videćemo da li će je podržati u obraćanju naciji.
Inače mislim da gubitak Kamale nije baš tako izvestan. Za početak, D će imati kandidata pripadnika (doduše rane) generacije X koji je spreman za pravu kampanju, ume da govori itd.
Ni ja ne verujem da će doći do otvorene konvencije, svi će stati iza Kamale, prosto nemaju vremena za bickering.
Inače mislim da gubitak Kamale nije baš tako izvestan. Za početak, D će imati kandidata pripadnika (doduše rane) generacije X koji je spreman za pravu kampanju, ume da govori itd.
Ni ja ne verujem da će doći do otvorene konvencije, svi će stati iza Kamale, prosto nemaju vremena za bickering.
Last edited by One Eyed Bob on Sun Jul 21, 2024 8:21 pm; edited 2 times in total
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°369
Najzabavniji nastavak cirkusa bio bi otvorena konvencija, ali nekako ne vjerujem da će doći do toga. Zadnje što demokratima sada treba je međusobno hvatanje za gušu i kokošarenje na konvenciji.
- Post n°370
Kamala jedina ima šanse da je Biden podrži, ostala mu je lojalna do kraja. Na sve ostale gleda kao na ljude koji su mu nešto oteli. 'Toliko sam za njih učinio, a zabili su mi nož u leđa.'
- Post n°371
Op, podržao ju je
My fellow Democrats, I have decided not to accept the nomination and to focus all my energies on my duties as President for the remainder of my term. My very first decision as the party nominee in 2020 was to pick Kamala Harris as my Vice President. And it’s been the best… pic.twitter.com/x8DnvuImJV
— Joe Biden (@JoeBiden) July 21, 2024
- Post n°372
Pa jos zadnjije im treba nepopularna kandidatkinja, a Kamala to jeste. Hajde, videcemo....
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°373
Pa evo gotovo je i to, Kamala se rodila valja je ljuljati
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°374
Erős Pista wrote:Pa jos zadnjije im treba nepopularna kandidatkinja, a Kamala to jeste. Hajde, videcemo....
Pa neće iznenada iskočiti netko popularniji. Ne bude li Kamala kandidatkinja mogu se pozdraviti s crnačkim glasovima, a to bi im male izglede svelo na nepostojeće.
- Post n°375
muž Jevrejin, ko god da dođe biće neka zajebancija sa Iranom, tako da nemo se uzrujavate džabe