Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Блиски исток

Јанош Винету

Блиски исток - Page 37 Empty Re: Блиски исток

Post by Јанош Винету Wed Oct 23, 2024 3:35 pm

Ово постало стварност.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    plachkica

Post by plachkica Fri Oct 25, 2024 11:56 am

[size=43]Family of Christian soldier who fell in Gaza asked to remove cross from his headstone[/size]

Bogdanovski's family immigrated to Israel from Ukraine in 2014, and David enlisted in the IDF and served in the engineering corps. 

The Defense Ministry is attempting to reach an agreement with the family of St.-Sgt. David Bogdanovsky, who fell in battle in the south of the Gaza Strip in December, to remove a cross from his headstone.

“By law, it is not permissible to place a cross or any other religious marker on a military headstone,” the Ministry said.

“This is especially important in the Haifa military cemetery, where fallen Jewish soldiers are also buried,” the Ministry added, citing a ruling by the IDF Chief Rabbi that states the holiness of the Jewish cemetery is harmed by the cross.

The Ministry said it is working with the public committee for soldier memorial to reach an agreement with the family, “in light of requests by families whose loved ones are buried nearby who claim that the cross hurts their feelings and their ability to pray and say [the] Kadish [mourning prayer], and in light of the ruling of the IDF chief Rabbi.”

“The Defense Ministry mourns with the family of fallen soldier David Bogdanovsky z”l and will continue to accompany the family and all bereaved families.”
    “The Defense Ministry is working and will work sensitively with all sides, and we hope that we can reach an agreement and solution as soon as possible,” it added.

Other graves had religious markers

The family said that other graves in the cemetery have religious markers on them, N12 reported.

Bogdanovsky, a Christian resident of Haifa, made Aliyah in 2014 from Ukraine, according to Kan. He served in the Combat Engineering Corps.

Earlier this month, Bogdanovsky’s mother visited his grave and found that his headstone had been covered in black cloth while a ceremony was taking place for those killed on October 7, Ynet reported.

“I don’t have words to describe the humiliation I felt,” she told Ynet.
    “I thought that my David, who gave his life to the country, who loved the country with all his heart for nine years, since his aliyah, who joined the IDF to defend me, his family, and all of us, is no different than any of the other guys, [and] is not a second-class citizen. I stood there and cried with anger, frustration, and not understanding,” she said.
    https://www.jpost.com/israel-news/article-825638
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Oct 25, 2024 3:52 pm

https://www.lrb.co.uk/blog/2024/october/the-post-zionist-jew

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Oct 26, 2024 12:59 am

Izgleda da je Izrael napao Iran.

_____
    Gdje punac drži pive?
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Oct 26, 2024 1:15 am

Da, krenulo je

_____
    Gdje punac drži pive?
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Oct 26, 2024 1:36 am

Блиски исток - Page 37 Gaxd0v7XQAATGAo?format=jpg&name=large

_____
    Gdje punac drži pive?
    Del Cap

Post by Del Cap Sat Oct 26, 2024 1:37 am

One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Oct 26, 2024 2:07 am

Za sada deluje kao napad na (izvesno ispražnjene) vojne mete.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Thomas Sankara

Post by Thomas Sankara Sat Oct 26, 2024 3:57 am

slucajno sto sve ovo rade tik uz americke izbore..
    Sox

Post by Sox Sat Oct 26, 2024 11:00 am

Nije lose predvidjanje od 1. oktobra 2024.

Sox wrote:Odgovora ce biti, mislim za vikend(petak, subota), berze nisu otvorene. Najvise bi naudili vlastima u Teherenu da im poskidaju komunikacione sisteme i dalekovode jer bi to moglo izazvati pobunu unutar Irana. Ali mislim da ce mozda juriti radare i moguce mesta gde obogacuju uranijum.

Ne verujem da ce trajati dugo ali ce biti razorno kada se odluce sta da napadnu. 

Ono sto je izvesno da ce rat u Libanu da se nastavi, moguce jos jace. To se vec desava od jutros.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Oct 26, 2024 1:16 pm

https://www.currentaffairs.org/news/the-attempt-to-justify-mass-killing

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Oct 26, 2024 6:29 pm

E ovako, cela linija diskusije u kojoj se (ponovo) falsifikuju stavovi i reči drugih forumaša je pobrisana, to ne zaslužuje ni split. Ta vrsta obesti u diskusiji ne donosi nam baš ništa.

_____
    Gdje punac drži pive?
    čika Condor

Post by čika Condor Sat Oct 26, 2024 6:33 pm

Malo si prebrz, Vaso. 

Tovar wrote:
    čika Condor wrote:
    Jer je tako glasovala Nizozemska? Dobar ti argument, za tebe je nešto bulšit - i tačka!

Pa napisao sam u odgovoru na tvoj raniji post zašto mislim da je bulšit. PLO je priznao Izrael, a i Hamas je promijenio svoja stajališta. S druge strane, ne vidim nikoga u izraelskoj vlasti, ili blizu nje, tko je za rješenje s dvije države. Samo mantra o uništenju Izraela i samoobrani u kojoj je sve dozvoljeno, pa i genocid. Nastranu što nije moguće uništenje države s nuklearnim oružjem i podrškom Amerike i ostatka Zapada.

A sad ćeš lepo da vratiš onaj moj komentar članka koji je postovao Pišta, uz izvinjenje. A Tovareve laži slobodno briši.
    Svastanesto

Post by Svastanesto Sat Oct 26, 2024 6:36 pm

One Eyed Bob wrote:Izgleda da je Izrael napao Iran.

LeBron James bi rekao "too soft". Nadam se da znači da je nekakvo zatišje tu. Ili da Izrael nema kapacitet za tri fronta ove udaljenosti.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Oct 26, 2024 6:37 pm

PLO je priznao Izrael, a i Hamas je promijenio svoja stajališta.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    Tovar

Post by Tovar Sat Oct 26, 2024 6:39 pm

čika Condor wrote:Malo si prebrz, Vaso. 

Tovar wrote:

Pa napisao sam u odgovoru na tvoj raniji post zašto mislim da je bulšit. PLO je priznao Izrael, a i Hamas je promijenio svoja stajališta. S druge strane, ne vidim nikoga u izraelskoj vlasti, ili blizu nje, tko je za rješenje s dvije države. Samo mantra o uništenju Izraela i samoobrani u kojoj je sve dozvoljeno, pa i genocid. Nastranu što nije moguće uništenje države s nuklearnim oružjem i podrškom Amerike i ostatka Zapada.

A sad ćeš lepo da vratiš onaj moj komentar članka koji je postovao Pišta, uz izvinjenje. A Tovareve laži slobodno briši.

Lažovčino. Tu ne piše da je Hamas priznao Izrael, niti da ga namjerava priznati. Iz moga ranijeg posta je vidljivo da je Hamas promijenio stajališta o granicama Palestine. Koliko god ti to izvrtao i obrtao, laž ostaje laž.
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Sat Oct 26, 2024 6:43 pm

Svastanesto wrote:
    One Eyed Bob wrote:Izgleda da je Izrael napao Iran.

LeBron James bi rekao "too soft". Nadam se da znači da je nekakvo zatišje tu. Ili da Izrael nema kapacitet za tri fronta ove udaljenosti.

I ne treba mu, ima sasvim dovoljno za povremene predstave sa unaprijed najavljenim gađanjiama i dostavljenim spiskom meta.

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    čika Condor

Post by čika Condor Sat Oct 26, 2024 6:46 pm

Tovar wrote:
    čika Condor wrote:Malo si prebrz, Vaso. 

Lažovčino. Tu ne piše da je Hamas priznao Izrael, niti da ga namjerava priznati. Iz moga ranijeg posta je vidljivo da je Hamas promijenio stajališta o granicama Palestine. Koliko god ti to izvrtao i obrtao, laž ostaje laž.
    Pa ne izvrćem ništa, citiram te. Sasvim je jasno šta si rekao: eto čak i Hamas hoće dve države (te je spreman da pregovara) ali zli Izraelci ni da čuju. A još je jasnije bilo u kontekstu cele diskusije. Mislim, meni je jasno da si se ti zaintačio i da si budala, i ne mogu ti tu ništa.

Nego se ovde drug Vasilije bavi cenzurom, a to je mnogo ozbiljnije pitanje.
    Tovar

Post by Tovar Sat Oct 26, 2024 6:53 pm

Lažovčino.

Moj prvi post...

PLO je 1988. priznao pravo države Izrael na 'postojanje u miru i sigurnosti' i u tom smislu prihvatio rezolucije Vijeća sigurnosti UN. Čak je i Hamas u svojoj povelji 2017. prihvatio ideju palestinske države u granicama iz 1967., a koja bi se sastojala samo od Zapadne obale i pojasa Gaze, iako nije priznao Izrael. Tako da ta vječita priča 'oni hoće da Izraela nema', a koju Izraelci koriste za preventivni genocid, nije baš istina.

Moj drugi post...

Hoću i ja puno toga, pa ne mogu. Pitanje je zašto su oni promijenili svoju prvobitnu povelju? Možda jer je to signal da je ovo njihov novi početni stav u nekim eventualnim pregovorima u koje bi oni željeli biti uključeni? Možda bi u nekom dogovoru odustali od povratka izbjeglica u mjesta iz kojih su otjerani?
    čika Condor

Post by čika Condor Sat Oct 26, 2024 6:59 pm

Pa eto, samog sebe izgleda ne umeš da pročitaš? Spekulišeš (a zapravo izmišljaš) kako je Hamas promenio stav, ublažili, voljni da pregovaraju, moguće i da odustanu od još nekih tvrđih zahteva… A u stvarnosti - oni im poslali paraglajdere da im siluju i ubijaju klince na koncertu
    čika Condor

Post by čika Condor Sat Oct 26, 2024 7:01 pm

Vasilije, ako ne vratiš onaj post onda se ovde radi o najčistijoj cenzuri, i onda ćemo morati, na žalost, i o tome…
    Svastanesto

Post by Svastanesto Sat Oct 26, 2024 7:19 pm

Pao mrak, teča se već napio, bulazni, bruka familiju. A vi ne zovete na slavu!

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Sat Oct 26, 2024 7:22 pm

Slava je sutra.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    Tovar

Post by Tovar Sat Oct 26, 2024 7:23 pm

čika Condor wrote:Pa eto, samog sebe izgleda ne umeš da pročitaš? Spekulišeš (a zapravo izmišljaš) kako je Hamas promenio stav, ublažili, voljni da pregovaraju, moguće i da odustanu od još nekih tvrđih zahteva… A u stvarnosti - oni im poslali paraglajdere da im siluju i ubijaju klince na koncertu

Lažovčino. Hamas je promijenio povelju, između ostalog iznio novi stav o palestinskim granicama. To nije spekulacija ni izmišljotina, nego činjenica. 

Napisao sam šta bi mogao biti razlog.

Možda jer je to signal da je ovo njihov novi početni stav u nekim eventualnim pregovorima u koje bi oni željeli biti uključeni?

E, to jest nagađanje i spekulacija.

Ali ti si lagao da sam napisao ono što nisam, da su priznali Izrael. Pa si malo promijenio priču i počeo lagati da sam napisao da namjeravaju priznati Izrael. Što je isto laž, samo malo ublažena.  Pa si došao do ovoga: "Sasvim je jasno šta si rekao: eto čak i Hamas hoće dve države (te je spreman da pregovara) ali zli Izraelci ni da čuju." Znači, nova laž i izvrtanje.
    čika Condor

Post by čika Condor Sat Oct 26, 2024 7:32 pm

Ti definitivno nisi normalan. Intelektualno nepoštenje je jedna stvar, ali retko kad sam sreo ovakvu, pardon the pun, magarčinu. Napisao si tačno to šta si napisao, i ovi tvoji pokušaji naknadnog spina su blago rečeno idiotski. Sorry, neću više gubiti vreme na tebe. Ostaješ, however, sasvim zgodan primer kako radi ”narodna književnost”, kako nekritički kupljena propaganda uvek rezultira u ”samoniklim” lažima.

Vasilije, žao mi je, ovo je brdašce na kome se gine. Još uvek čekam…

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 8:37 am