by Old Dry Keith Wed Oct 16, 2024 7:20 pm
Bilo bi možda od koristi kada bismo malo sistematizovali stavove: Kondore, ja ne razumem šta ti tačno želiš da kažeš. Ako ti je teza da i Hamas i Izrael čine zločine, to niko ne spori, s tim što Hamas odavno nije u prilici da čini zločine, i duže od godinu dana jedini zločin koji se dešava je izraelski. Ako ti je teza da je Palestina jednako Hamas, reci tako pa da polemišemo s time, malo-malo pa uvijeno ubaciš tu tezu. Ja recimo nemam problem da kažem da je Izrael = IDF, većinski stoje iza ratnih zločina, i smatram da je ovakva država Izrael rogue state.
Ako želiš da budemo manje ostrašćeni, nisam siguran da ćeš to postići vređanjem i žestokim izvrtanjem kao što je ono za Polipa i njegovu raspravu sa antisemitama - mi ovde uglavnom dobro baratamo rečima i značenjima i umemo da tumačimo anegdotske postove i jasno nam je, kao i tebi, šta je Polip u tom postu želeo da kaže, jer nismo, naime, polupismene digitalne zanatlije. A i ne vidim razlog da ne budemo ostrašćeni, pošto pratimo u realnom vremenu kako jedna država koja bi trebalo da bude moralni uzor, i predstavlja se tako, namerno gađa škole, bolnice, spaljuje naselja šatora, koristi Palestince kao mašine za aktiviranje mina i uopšte se ne ponaša mnogo bolje od nacista i shooki, uz jedan zanimljiv dodatak a to je neprestan krik za ljubavlju koji pritom ispušta - "mi smo moralni šta god da radimo, i ako to ne prihvatite, angažovaćemo se da vam oduzmemo radna mesta u medijima, nevladinom sektoru, akademiji i svuda dokle možemo da dobacimo".
Hoćeš da stavljamo disklejmer u svaki post "Ali Hamas je isto tako užasan"? Ne može. Prvo jer ja recimo ne volim moralne ucene, a drugo iz razloga aritmetičke prirode u koje neću ulaziti. Hoćeš da napustimo izgrađene etičke pozicije jer tebi smetaju? Ni to ne može. Argumentuj svoju poziciju do kraja i ne drndaj više vunu, molim te. Eto propalestinski smo raspoloženi, i ne smatramo da je to ikakva sramota, odakle ideja da treba da se neko nekome izvinjava jer se protivi genocidu? Jeste li potpuno poludeli jbt?