One Eyed Bob wrote:Evo šta je padalo (izvor - Jerusalem Post)
Fau cvaj.
Vidio sam par udara, otprilike bojeva glava iranskog Šehid drona.
Last edited by fikret selimbašić on Tue Oct 01, 2024 8:14 pm; edited 1 time in total
One Eyed Bob wrote:Evo šta je padalo (izvor - Jerusalem Post)
Летећи Полип wrote:Ala se narajcali ovi sto drkaju na izraelsku silu. Pao samar, usi samo zuje.
Iran has Completely Lost their Mind.
— OSINTdefender (@sentdefender) October 1, 2024
disident wrote:Летећи Полип wrote:Ala se narajcali ovi sto drkaju na izraelsku silu. Pao samar, usi samo zuje.Iran has Completely Lost their Mind.
— OSINTdefender (@sentdefender) October 1, 2024
Tovar wrote:Ne znam šta me je više iznenadilo, to što je Iran napao ili to što im rakete kroz Iron Dome prolaze kao kroz sir. Izgleda da je Netanjahu dobio šta je tražio, svoj rat s Iranom.
"Izraelski terorizam i genocid u Palestini proširili su se i na Liban. Invazione snage su najavile kopneni upad u Liban. Izrael pokušava da isprovocira zemlje regiona na vatreni obruč koji je stvorio dok nastavlja svoj genocid u Gazi. Izrael, koji je masakrirao 42.000 ljudi u Gazi i započeo nove masakre u Libanu, nema potrebnu reakciju svijeta".
Erdogan je ponovo uporedio izraelskog premijera Benjamina Netanjahua sa nekadašnjim liderom Njemačke Adolfom Hitlerom, kao što je to činio u nekoliko navrata te je poručio da bi trebao biti zaustavljen na isti način.
On je rekao da bi sljedeća meta Netanjahuove administracije mogle biti "naše zemlje" nakon napada u Libanu.
"Izraelska administracija, koja djeluje prema svojoj zabludi o 'obećanoj zemlji', usmjeriće se na našu domovinu nakon Palestine i Libana", naveo je turski predsjednik.
fikret selimbašić wrote:plachkica wrote:Unprecedented Attack pic.twitter.com/cmBuHGSJhW
— Mossad Commentary (@MOSSADil) October 1, 2024
Tri presretnute, sedamnaest je palo na podlogu. Uopšte ne znam šta je ovo, presporo mi pada za balističke rakete, baška onaj traser, jedino ako su nešto u svrhu psihološkog rata namjerno budžili da se aktivira pred sami pad, da bude vidljiv. Ako su dronovi, ne znam kako je ovoliko jato njih, onako sporih, stiglo nad izraelske gradove.
boomer crook wrote:mule pokazuju vise uzdrzanosti i obzira prema civilima nego izrael.
Tovar wrote:boomer crook wrote:mule pokazuju vise uzdrzanosti i obzira prema civilima nego izrael.
Osim što je neselektivno gađanje civila ratni zločin, nema smisla ni vojnički gledano. (Osim ako ti, kao Izraelu, nije cilj ubijanje i protjerivanje stanovništva.) Bolje je pokušati nauditi IDF-u.
Sad je svakako Izrael na potezuNektivni Ugnelj wrote:Malo jaca predstava od one u aprilu. Nadam se da ce i Izrael to tako videti.
disident wrote:Sad je svakako Izrael na potezuNektivni Ugnelj wrote:Malo jaca predstava od one u aprilu. Nadam se da ce i Izrael to tako videti.
Slumlord wrote:disident wrote:
Sad je svakako Izrael na potezu
aaa
nesto mi mirno od jutros. mozda nemaju cime da odgovore.
One Eyed Bob wrote:Aj da iznesem predviđanje: odgovor će biti konkretan ali ne previše konkretan. Energetika, nafta itd, u Iranu i van njega, ne još napad na nuklearna postrojenja.