Блиски исток
- Post n°327
Re: Блиски исток
Onda je stigao tamo i rekao: ooo, dobar dan braćo Grci, ja sam, znate, Srbin, Servia...
- Post n°328
Ja: Dobar dan gospodine, kakvo je trenutno stanje na frontu?
— Nikola Lalović (@PametnaCetvorka) September 11, 2024
Goran Mekić: pic.twitter.com/PZa41rgBM0
- Post n°329
The pagers of thousands of Hezbollah operatives in Lebanon and potentially even elsewhere exploded at the same time. According to N12 News more than 1,200 members of Hezbollah have been reportedly wounded. Allegedly, even the Iranian ambassador to Lebanon is among them.
— (((Tendar))) (@Tendar) September 17, 2024
My guess… pic.twitter.com/HYBCO85Upe
- Post n°330
Kakva đavolja naprava.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°331
Кад брже избројаше тих 1200...
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°332
Neko je čitao Hiperion
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°333
Копка ме како су то успели да изведу, јер пејџер би требало да је прилично глупава направа. Ако су успели да изазову експлозију батерије, то је већ хакерај више врсте, свака час мајстори.
Ако се ради о специјалним комадима које су увалили коме су хтели, опет свака част, само неки други мајстори.
Ако се ради о специјалним комадима које су увалили коме су хтели, опет свака част, само неки други мајстори.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°334
At least nine people were killed and about 2,750 were wounded by exploding handheld pagers across Lebanon, the country’s health minister has said.
Firass Abiad said that an eight-year-old girl was among those killed and that more than 200 people are in critical condition after the communication devices exploded on Tuesday, with injuries mostly reported to the face, hands and stomach.
Pometoše Hezbolah. Bez zrna baruta.
Procijenjeno je da je vrijeme za aktiviranje, odustali od praćenja, prešlo se na fizlik.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°335
Oni su dakle (ja tako rasuđujem, nisam nigde čitao) napravili ćeliju koja je (verovatno) godinama radila, stekla poverenje vrha, uvalila svima pejdžere, i potom, normalno, pratila komunikacije preko hiljada uređaja.
Sad ja onako filmski procenjujem da je priča možda bila pred provalom i da je zato došlo vreme da se aktiviraju bombice.
Sad ja onako filmski procenjujem da je priča možda bila pred provalom i da je zato došlo vreme da se aktiviraju bombice.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°336
Dobili pejdžere pre dva meseca, negde pročitao.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°337
One Eyed Bob wrote:Oni su dakle (ja tako rasuđujem, nisam nigde čitao) napravili ćeliju koja je (verovatno) godinama radila, stekla poverenje vrha, uvalila svima pejdžere, i potom, normalno, pratila komunikacije preko hiljada uređaja.
Pejdžeri su gora braća zle skaj aplikacije.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°338
Meni je impresivno da pejdžeri još uvek rade. Mislim da su i u Srbiji ukinuti.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°339
One Eyed Bob wrote:Oni su dakle (ja tako rasuđujem, nisam nigde čitao) napravili ćeliju koja je (verovatno) godinama radila, stekla poverenje vrha, uvalila svima pejdžere, i potom, normalno, pratila komunikacije preko hiljada uređaja.
Moj film je stari kung fu, honkonške proizvodnje, snimljen početkom sedamdesetih, da do ovog nivoa izbuše Hezbolah, morali su junake od djetinjstva ranog da pripremaju.
Piše čovjek iz Izraela na ppp da Izraelci zovu rezervu i da kreću na jug Libana.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°340
Videos of the explosions and aftermath can be found here:
- Pager exploding in a marketplace
- Pager exploding in a store
- NSFW aftermath images
- Pager that exploded in a dresser
- Hospital flooded with patients
- Aftermath photo
- More aftermath videos/photos
- Additional aftermath images
- Very detailed aftermath footage NSFW
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Post n°341
Tokom par vrlo neprijatnih minuta sam razmišljao o opciji da su softverskim putem zagrejali obične baterije do pucanja. To bi brzo i temeljno izmenilo naš način života i to ne na bolje.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°343
One Eyed Bob wrote:Tokom par vrlo neprijatnih minuta sam razmišljao o opciji da su softverskim putem zagrejali obične baterije do pucanja. To bi brzo i temeljno izmenilo naš način života i to ne na bolje.
Узе ми каж... јер ако то могу да ураде са глупим пејџером, шта их кошта да то ураде са мобилним. Или возилом на струју.
_____
- Post n°344
Izgleda* da su ušli u lanac proizvodnje na samom izvoru, tj da su bombe ugrađene fabrički.
*naravno to su spekulacije, ali zvuči dovoljno ambiciozno i svakako bolje od budženja pejdžera.
Svakako sada postoji, u javnosti, opcija da se od bilo kog uređaja napravi bomba na ovaj način i neće ovo proći bez bezbednosnog odgovora.
*naravno to su spekulacije, ali zvuči dovoljno ambiciozno i svakako bolje od budženja pejdžera.
Svakako sada postoji, u javnosti, opcija da se od bilo kog uređaja napravi bomba na ovaj način i neće ovo proći bez bezbednosnog odgovora.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°345
Сазнаћемо детаље једног дана, кад више не буде било битно и кад не будемо међу живима да се сећамо овог злогласног догађаја.
Искрено сам запањен, невероватан обавештајни подухват. Генијалан јер је невероватно домишљат а опет није свиреп и безобзиран као против Палестинаца већ прецизно циљан. Колико ли је времена и труда требало да би се ово догодило? Колико обавештајног рада, лагања у очи, инфилтрације, прикривања, притворности?
Шпијунски роман луђи од маште.
Искрено сам запањен, невероватан обавештајни подухват. Генијалан јер је невероватно домишљат а опет није свиреп и безобзиран као против Палестинаца већ прецизно циљан. Колико ли је времена и труда требало да би се ово догодило? Колико обавештајног рада, лагања у очи, инфилтрације, прикривања, притворности?
Шпијунски роман луђи од маште.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°346
I takvi obaveštajci fulali onakav napad jesenas? Okamovo sječivo veli... teško.
- Post n°347
beatakeshi wrote:I takvi obaveštajci fulali onakav napad jesenas? Okamovo sječivo veli... teško.
Вели ма дошло као наручено, јер је и било.
_____
- Post n°348
Nisu mogli Arapi jednom da ih prejebu?
Ustvari dva puta, prvi put 7.10.1973.
Ustvari dva puta, prvi put 7.10.1973.
_____
- Post n°349
Izrael je u utorak izveo operaciju eksplozije pejdžera skrivajući eksplozivni materijal unutar nove serije pejdžera tajvanske proizvodnje uvezenih u Libanon, ekskluzivno donosi New York Times pozivajući se na američke i druge dužnosnika upućene u operaciju.
Naime, kako tvrde, Hezbollah je pejdžere naručio od tvrtke Gold Apollo na Tajavanu, a njima je manipulirano prije nego su stigli u Libanon. Većina pejdžera bila je model AP924, iako su i tri druga modela tvrtke Gold Apollo također bila uključena u isporuku.
Eksplozivni materijal bio je ugrađen pored baterije u svakom pejdžeru, piše New York Times pozivajući se na izvore. Ugrađen je i prekidač koji se mogao daljinski aktivirati da detonira eksploziv.
Eto, (i) zato Tajvan treba da bude free (i Huavei pod sankcijama), da bi se moglo prčkati po tajvanskoj elektronici.
- Post n°350
BREAKING: The pagers that exploded in Lebanon and Syria were made by Budapest-based BAC Consulting KFT, according to a statement released by Taiwanese company Gold Apollo, whose branding appeared on the devices. https://t.co/fbheP4WQ4a
— The Associated Press (@AP) September 18, 2024