Gledali sinoć "Izolaciju".
Generalno pristojan uradak.
Generalno pristojan uradak.
- Spoiler:
- Do negde sredine filma bio sam uveren da se radi o verziji Shutter Island-a, preplitanje stvarnosti i fantazija psiho sjebanog lika, i da se tu krije zaplet. Ok bi bilo i to.
Onda na scenu dolazi tema rijalitija i to jeste novi tvist. Nastavljaju se paralelno radnje, bitisanje Jovana na planini u kolibi i njegova borba da shvati šta se dešava i u čemu se nalazi, i rijaliti koji ga prati. Odlična je potpuno jasna reference na narko Žeksa kao šefa rijalitija, sjajna uloga Milutina Dapčevića u tih par minuta. E sad, moja lična pizma je da bih voleo da je Jovan ubio skota, jer bi to bilo dobro, makar za društvo - da u filmu vidi pozitivan primer kako treba.
I tu se gospođa i sporimo. Ja sam više "holivudski" tip, nemam problem da mi filmovi prodaju feel good završetke, neko iskupljenje i opipljivo verovanje u bolje sutra, neka je i otrcano. Ona je više "artsy" tip kojoj nije problem da film nema jasno razrešenje a posebno ne optimističnu poruku. Dakle smeta mi "mrljavljenje" u kojem društvo (u filmu, je li), nastavlja, i "konačni uspeh" rijalitija koji kraj filma turobno nabacuje kao finalnu poruku.