Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Šabac

choice

Šabac - Page 2 Empty Re: Šabac

Post by choice Fri May 08, 2015 12:30 am

ovo asfaltirana ledina ako ostane možete mali fudbal da igrate. to je bar montažno.   Šabac - Page 2 4101625831
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 12:31 am

Ja necu, daleko je to od mene. Šabac - Page 2 1143415371

Last edited by ficfiric on Fri May 08, 2015 12:32 am; edited 1 time in total

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri May 08, 2015 12:32 am

choice wrote:ma dobro to kod vas je novobeogradska priča gde za takve stvari ima mesta. u našem slučaju je razmak bio vrlo mali, manji od širine uske ulice. nemaš gde iglu da staviš. čak su i oni na kraju odustajali od dela planiranih rekvizita, jer je pretila opštenarodna pobuna ... ali nisu odustali od bagerisanja, behaton ploča (njih je Đilas obožavao) i ozelenjavanja od čega nije ostala ni travka jedno mesec dana po njihovom odlasku.

ne znam da li si u nekom starom ili novom kvartu, no meni su posebno divna ova nova slaganja zgrada gde na metar dva razdaljine udaraju prozor u prozor. takvih poduhvata koliko hoces u posl vreme.
    plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 12:32 am

Sad lutam Trkalištem. Šabac - Page 2 1143415371 Roda umesto vodotornja. Je l nekad bio kafić ili je neko hteo da otvori tu, ili sam ja sanjala?
    Pravda za Uroša, jedan od grafita na nekoj kući u Jovana Cvijića.
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 12:37 am

plachkica wrote:Sad lutam Trkalištem. Šabac - Page 2 1143415371 Roda umesto vodotornja. Je l nekad bio kafić ili je neko hteo da otvori tu, ili sam ja sanjala?
    Pravda za Uroša, jedan od grafita na nekoj kući u Jovana Cvijića.

To su kao predlagali. Secam se da je bila neka anketa na tv-u gde su gledaoci slali predloge sta raditi sa vodotornjem pa je bilo najvise predloga da tu bude kafic ili nesto slicno... Heh, ko zna koliko bi ljudi ginulo na izlazu svako vece da je to uradjeno Šabac - Page 2 1233199462 .

Kad su rusili toranj, kladio sam se sa tadasnjom koleginicom da ce nesto sjebati u toku rusenja i da ce ovaj gornji deo pasti sa nosaca i otkotrljati se ulicom... Izgubio sam opkladu Šabac - Page 2 4101625831

_____

Uprava napolje!

choice

Post by choice Fri May 08, 2015 12:44 am

burkholderia mallei wrote:pa ja nisam pomenuo to salonsko u istom kontekstu kao ti, vec kao oznacavanje celog jednog dela grada kao lopovskog, i to od onih koji u istom tom delu, osim okolnih mesta, dobijaju najvise glasova, zajedno sa drugim ostrog strankama.

ma znam, zezala sam se.  Šabac - Page 2 3579118792

i ja kad sam se sa opštinom svađala oko tog našeg džepa i kako da se menja projekat, to mi je bilo neverovatno iskustvo.

buniš se protiv nečeg što na renderu izgleda božanstveno ... a oni ga cepnu na površinu koja ni u snu ne može da ima tu namenu, nema tu veličinu i plus ne predvide ko će to da održava. pričam sve vreme o slučaju moje zgrade.

u starom sam kvartu, gde leti čuješ kad komšiji zvone na vrata u susednoj zgradi.  Šabac - Page 2 1844795956  ... šapućemo noću po terasama da ne ispadamo dripci. al bukvalno.  Šabac - Page 2 4101625831
    plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 12:45 am

Sreća pa si izgubio:) Inače bi bila katastrofa da se ta gomila betona sručila dole:)

Kao klinci smo maštali da se popnemo na vrh, ali nije imeo ko da nas sprovede:(
    (Heroji su bili oni koji su izmišljali da ih je tata vodio na vrh vodotornja, mi sa manje razvijenom maštom smo patili.)
    Mnogo se izmenio grad, tri, četri puta godišnje dolazim, na po dan dva. Uglavnom ne stižem da izađem iz kuće. I čini mi se da se nije izmenio na bolje. (Osim užeg centra, njega su našminkali baš.)
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 12:55 am

Kad svaki dan gledam, onda ne mogu da procenim dobro koliko se menja. Al' kad pogledam spot Logopeda Serbs,... auh, na sta je tad licio grad - rupetina

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 1:00 am

Šabac - Page 2 1143415371 A nije:) Inače, moja generacija se delila na one koji vole Gobline i one koji vole Logopede:)
    A sve devojčice su bile zaljubljene u braću iz Delirium maximuma:)
    Sad ne mogu da se setim ni kako se zovu.
    Bem ti zaboravljanje:)
    plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 1:04 am

Odmah dobrih dokaz svoje tvrdnje:
    https://www.youtube.com/watch?v=-7hyopKDA8U

I jedan od komentara:
    skaeptik Пре 4 године
    eh, taj je bio prva ljubav redom u rasponu od 1968 - 1988. Sta ces..
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 1:05 am

Šabac - Page 2 3579118792

Zlaja i Miroslav Šabac - Page 2 1399639816 Uzasan bend Šabac - Page 2 1399639816 Najcrnji krs

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 1:07 am

Čuj užasan, katastrofalan:) 
    Miroslav!
    паће

Post by паће Fri May 08, 2015 1:13 am

plachkica wrote:
    Mnogo se izmenio grad, tri, četri puta godišnje dolazim, na po dan dva. Uglavnom ne stižem da izađem iz kuće. I čini mi se da se nije izmenio na bolje. (Osim užeg centra, njega su našminkali baš.)

Ја сам избивао из свог од '99 до 2010, са једним свраћањем 2005. И... шта се изменило? У мојој бившој улици, у делу где је с једне стране новоградња (из '71 и '80) је остало четири куће које нису претворене у локале. Пешес старих кућа је срушено и изграђени станови - нисам улазио осим у локал у задњем делу једне такве зграде, не делује лоше за десет година старо. Стари плочници замењени бехатоном на неколико главних праваца, отприлике само у улицама куда иде градски бус. Од буса остало око пола линија; оне што су углавном возиле раднике у индустријске зоне више не раде.

Центар прерађиван... хм, негде педесетих кад је уклањана пруга из главне улице, па шездесетих кад је споменик премештен пред комитеј а уместо њега никла фантазија (фонтана, ал' само у машти ради, и не баш за сваки празник) и велики паркинг. Осамдесетих, велико раскопавање због магистралног говновода, враћено како је било. Деведесете, трг на доњем крају главне добио спрат и стаклену банку. У главној посечено сво дрвеће па постављене три жардињере преко целе улице. То тако стоји до 2007 кад се све поравнава и мећу камене плоче. Сад то шире и на сам трг. Кафићи по целој главној, нема више нормалних дућана, само бутици, банке, мењачнице и фризерај. Немаш где леба да купиш.

Ван центра, асфалтирана једна прилазна улица, изграђена једна средња школа, четвртина обилазнице, крај приче. Све остало је као што је било, или пропада.

За ових пет година сам успео да обиђем неколико места по земљи и свуда је исто - пицњава се центар по енти пут, а 3-4 улице даље одржава се само колико да дућани личе на нешто. Лево и десно од дућана може да буде рушевина, напуштен плац где се легу змије у џунгли, затарабљен дућан, пао кров...

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 1:26 am

Pa, nasminkan centar vidi x puta vise ljudi nego ulicnu rasvetu u nekom selu, a to sto ce zbog nedostatka rasvete poginuti y ljudi, nema veze. Vlast je centralizovana na svim nivoima. Trebalo bi to razbiti - dati mesnim zajednicama pravo na neki deo budzeta, da sami odlucuju na sta ce se trositi novac

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Fri May 08, 2015 10:05 am

Тај сам случај видео у Мађарској - жупаније добијају приличан део, па се лова улаже у локалне потребе. Зато нам је требало три сата да пређемо 120км до Пеште са западне стране, јер пола места није имало обилазнице. Уместо тога, ограничење на 50 кмч, па полако кроз центар. Обилазница се гради тек кад мештани довољно попизде на саобраћај.

Кад би се у Србији спровео такав модел, било би јако занимљиво да се види ко коси а ко воду носи.

_____
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 10:22 am

plachkica wrote:Kao klinci smo maštali da se popnemo na vrh, ali nije imeo ko da nas sprovede:(
    (Heroji su bili oni koji su izmišljali da ih je tata vodio na vrh vodotornja, mi sa manje razvijenom maštom smo patili.)

Sad se setih... Secam se da sam se kao klinac pitao kako ne iscuri voda iz vodotornja kad su ovi donji prozori polupani... jbg, bio sam klinac

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Fri May 08, 2015 3:16 pm

Možete da se igrate, ali u kavezu, pod nadzorom policije:

Šabačke Vesti
    1 сат · Измењено · 

POLITIČKA IGRA JE POČELA: NEMA NIŠTA OD VRAĆANJA KOŠEVA, dok gradska vlast ne ispuni uslove MZ "Donji Šor".
    MZ "DONJI ŠOR" - Mesna zajednica “Donji sor” je podrzala stanare zgrada u Cerskoj ulici u skidanju koseva sa terena sve dok nadlezni ne obezbede adekvatne uslove za njegovo funkcionisanje - ogradjivanje i zakljucavenje terena i dovodjenje pozornika cime bi se obezbedilo odrzavanje javnog reda i mira u tom naselju, navodi u saopstenju predsednica Mesne zajednice Donji sor, dr Zorica Zegarac.
    паће

Post by паће Fri May 08, 2015 3:35 pm

Они то хоће да претворе Шабац у полицијску државу?

_____
    ficfiric

Post by ficfiric Fri May 08, 2015 4:09 pm

Jbt, kakvi kreteni... Videh da je ta MZ iselila i udruzenje Vozi ulice. Jbt, kome su bre oni smetali?

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Tue May 19, 2015 1:17 pm

plachkica wrote:Možete da se igrate, ali u kavezu, pod nadzorom policije:

Šabačke Vesti
    1 сат · Измењено · 

POLITIČKA IGRA JE POČELA: NEMA NIŠTA OD VRAĆANJA KOŠEVA, dok gradska vlast ne ispuni uslove MZ "Donji Šor".
    MZ "DONJI ŠOR" - Mesna zajednica “Donji sor” je podrzala stanare zgrada u Cerskoj ulici u skidanju koseva sa terena sve dok nadlezni ne obezbede adekvatne uslove za njegovo funkcionisanje - ogradjivanje i zakljucavenje terena i dovodjenje pozornika cime bi se obezbedilo odrzavanje javnog reda i mira u tom naselju, navodi u saopstenju predsednica Mesne zajednice Donji sor, dr Zorica Zegarac.

1 hepiend

Šabac - Page 2 11160012_972451386128886_3692415976363876747_n

Mislio sam da ce se seci vrpce ali izgleda nista od toga. Inace, u vezi koseva reagovao je cak i Drzavotvorni Pokret Srbije, izdali su saopstenje prosle nedelje

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Sun May 31, 2015 10:07 pm

Upravo sam saznala da je O.Š. Mileva Kosovac promenjeno ime u Nikolaj Velimirović.
    Nije bila moja osnovna, ali prilično me ovo ispizdelo.
    шумидер-модер

Post by шумидер-модер Sun May 31, 2015 10:11 pm

plachkica wrote:Upravo sam saznala da je O.Š. Mileva Kosovac promenjeno ime u Nikolaj Velimirović.
    Nije bila moja osnovna, ali prilično me ovo ispizdelo.
    Полако, чувај живце: ето нама колико на јесен школе ''Дража Михајловић, наш Чича'.

Мада, кад боље размислим, име би боље пристајало војној академији, пази ово:
    Војна академија Ђенерал Драгољуб Дража Михајловић.

Едит: Први герилац Еуропе!!! Šabac - Page 2 1670177810

_____
    Dok si to smislio, na mom si visio.
    Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
    ficfiric

Post by ficfiric Sun May 31, 2015 10:12 pm

Odavno je to promenjeno, jos kad je DuPe zapoceo rat protiv partizana u periodu 2000-04. Promenjeno je u paketu sa ulicama i kad je uzeto ime pozorista Ljubisi Jovanovicu i Dom omladine Veri Blagojevic. Samo je moja skola zadrzala staro ime - Nata Jelicic Šabac - Page 2 4101625831

_____

Uprava napolje!

plachkica

Post by plachkica Sun May 31, 2015 10:24 pm

Nisam znala:( Znala sam za pozorište i pisali smo neke proteste, ali nije dalo rezultata.
    Znala sam i za ulice.
    (Ja sam išla u Jankovu a on valjda nije pod udarom alternativnih istoričara.)
    ficfiric

Post by ficfiric Sun May 31, 2015 10:31 pm

Sve je to stradalo u onoj histeriji. Meni su cetiri rodjaka izgubili ulice, ali se jos drze po selima Šabac - Page 2 1143415371. Menjano je samo partizanima, ali vidim neke znake da ce mozda poceti da se vracaju Vera Blagojevic, Zika Popovic, itd. Bilo bi lepo.

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 9:32 pm