Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izbori 2024

roksi

Izbori 2024 - Page 4 Empty Re: Izbori 2024

Post by roksi Sat Mar 09, 2024 10:36 pm

♏ wrote:Krsna mi je uvek zvučala kao stereotipno izmišljeno srbijansko mesto, nešto kao što pre listanja nekog fensi atlasa sa indeksom toponima nisam imao pojma da Tunguzija zaista postoji.

Izbori 2024 - Page 4 1090578128 postoji?! totalno mi otkrovenje  Izbori 2024 - Page 4 286371741
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sat Mar 09, 2024 10:37 pm

Guglaj Tunguska event

_____
    Gdje punac drži pive?
    roksi

Post by roksi Sat Mar 09, 2024 10:49 pm

One Eyed Bob wrote:Guglaj Tunguska event

wow, thx!
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 10, 2024 12:05 pm

Dveri: Pružamo podršku inicijativi ProGlasa za slobodne i poštene izbore

https://n1info.rs/vesti/dveri-pruzamo-podrsku-inicijativi-proglasa-za-slobodne-i-postene-izbore/

Pokret Dveri podržao je danas "Dogovor za slobodne i poštene izbore", koji je inicirao ProGlas, a potpisale ga dve opozicione, parlamentarne političke grupacije, "Srbija protiv nasilja" i koalicija NADA, saopšteno je danas.

U saopštenju Dveri se navodi da je od velike važnosti što ta inicijativa nije ideološki obojena, već govori o neophodnosti popravljanja izbornih uslova.

„Srbija u ovom trenutku nema pravi demokratski sistem u kome bi građani slobodno birali svoje predstavnike u izbornim utakmicama, već se na veliki broj njih vrši pritisak da zaokruže vladajuću Srpsku naprednu stranku. Ako tome dodamo da su sve televizije sa nacionalnom frekvencijom pod direktnom kontrolom vladajućeg režima, jasno je da većina građana ne može ni da se adekvatno informiše“, navodi se u saopštenju.

Dveri navode da je njihov stav, što se tiče lokalnih izbora u Beogradu, „da nijedan opozicioni glas ne sme ostati ispod cenzusa, kako se ne bi ponovila situacija iz prethodna dva izborna ciklusa, kada je opozicija u ukupnom zbiru glasova odnosila pobedu, ali nijednom nije mogla da formira vlast, jer su pojedine opozicione liste ostajale ispod cenzusa“.

_____

Uprava napolje!

Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun Mar 10, 2024 12:21 pm

Izbori 2024 - Page 4 Ss7rc0jv

_____
    ????
    паће

Post by паће Sun Mar 10, 2024 12:22 pm

Spectacles, testicles, wallet, keys.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Sun Mar 10, 2024 8:46 pm

Izbori 2. juna. Kaže Vučić svi osim njega bili su za 28. april, ali je prevagnuo njegov stav. Dao je i preporuku MUP-u da bude restriktivan oko prijave prebivališta.

Dakle ima se dovoljno vremena za kampanju, dokumentovani su pokušaji prevare, na letovanju će biti samo oni kojima ne smeta hladna voda, dobijena je druga šansa, što se u politici jako retko dešava, a pogotovo u hibridnim režimima. Nema nijedne prepreke za stvaranje plebiscitarne atmosfere odmah i sada i u tom smislu se nadam da će Đilas makar na par meseci prestati sa iznogudovskim intrigama, ali strepnja mi je dublja od nade.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Улични ходач

Post by Улични ходач Sun Mar 10, 2024 9:27 pm

Ја рекох да ће се избори поновити одмах после избора Лета господњег 2023. Нисам ја нешто промоћуран него знам како иде када је човек уцењен. Прво си против избора па ти преко Вијести пусте снимак. Онда пристанеш на нове изборе али покушаваш себи најбољи термин да обезбедиш. Па ти доделе оскара а ти онда прихватиш 2. јун.
    Камо среће да се то завршава само на изборима.

Са друге стране СПН и Дражин унук стоје лошије него на прошлим изборима јер су направили гомилу потеза као да нису опозиција. Тако да је потребно препакивање убрзано ако желе нешто. Вучић гледа у та истраживања и мисли да може да сада прегура са тим али...
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 10, 2024 9:31 pm

Opusteno, evo dveri su tu da pojacaju

_____

Uprava napolje!

Улични ходач

Post by Улични ходач Sun Mar 10, 2024 9:37 pm

Хоће ли се Бошко одупрети зову Београда?

Таман нови Савез за Србију и промене
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Sun Mar 10, 2024 9:41 pm

One Eyed Bob wrote:Izbori 2. juna. Kaže Vučić svi osim njega bili su za 28. april, ali je prevagnuo njegov stav.
    odoleo je pritiscima!

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 10, 2024 9:43 pm

Fico, jel se secas kad je Zuper pre par godina botovao za Dveri isto ovako kao sto je posle za Milicu?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 10, 2024 9:45 pm

Ih, mada moram priznati da mu je bio simpaticniji Nogo. Izbori 2024 - Page 4 1233199462

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 10, 2024 9:51 pm

mada...

Izbori 2024 - Page 4 Zupkob10

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sun Mar 10, 2024 9:54 pm

Ma totalni fokus na Boska je bio, kao posle na Milicu.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

ficfiric

Post by ficfiric Sun Mar 10, 2024 11:55 pm

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Mon Mar 11, 2024 10:51 am

Informer wrote:UŽAS! KONJINA SA ‘DOJČE VELEA’ MALTRETIRA LjUDE PO BEOGRADU! Pogledajte kako đilasovac Nikola Ristić linčuje ženu i još se time hvali!?! (VIDEO)

Nikola Ristić, tzv. NVO aktivista, đilasovski večiti student i saradnik nemačkog ‘Dojče velea’ napada ljude po Beogradu, sve to snima i hvali se svojim strašnim nasiljem na društvenim mrežama!

Ristić koji je u decembru prošle godine sa desetak istomišljenika, anarhista, blokirao raskrsnice po Beogradu sada se snimio i na mrežama pohvalio kako na Banovom Brdu progoni i maltretira jednu ženu!?!

Žena koju ovaj Ristić, konjina od 150 kila progoni, vređa i šikanira jeste aktivista SNS koja je na Banovom Brdu obilazila stranačke sigurne glasače. Sve u skladu sa zakonom i svim demokratskim pravilima i pricedurama.

Ristić, plaćenik ‘Dojče velea’ dao je sebi za pravo da ovu ženu progoni, najstrašnije maltretira, lažno je optužuje i verbalno linčuje nasred ulice!

Nadležni državni organi, tužilaštvo i policija, morali bi hitno da reaguju! Ova konjina, ovaj nasilnik koji nasrće na ženu morao bi da odgovara za strašno nasilje!

I da se razumemo, spiskovi sigurnih birača postoje svuda u demokratskom svetu, u svim zemljama parlamentarne demokratije, pa i u Nemačkoj za čiji ‘Dojče veče’ Nikola Ristić radi kao ‘ekspert’!?! Ekspert za šta? Za nasilje nad ženama?! Za maltretiranje i progon slabijih od sebe?!?

_____

Uprava napolje!

Post by MNE Mon Mar 11, 2024 10:53 am

opet linč silovanje
    Del Cap

Post by Del Cap Mon Mar 11, 2024 5:58 pm

ficfiric

Post by ficfiric Mon Mar 11, 2024 7:39 pm

„Brate, mislim da je realna priča da samo on može da odluči i kako obično radi, u poslednjem trenutku povuče potez“, ovako je Oskara opisao policajac koji je radio za Šarićev klan.

_____

Uprava napolje!

rumbeando

Post by rumbeando Mon Mar 11, 2024 8:06 pm

„Srbija protiv nasilja“ traži leks specijalis za fer izbore: Dugoročno rešenje – prelazna vlada u kojoj bi opozicija imala najmanje dva ministra

Koalicija „Srbija protiv nasilja“ spremila je detaljan dokument koji se naslanja na predloge ProGlasa i civilnog sektora u vezi izbornih uslova, a koji podrazumeva osnivanje nezavisne komisije, a kao dugoročno rešenje i prelaznu vladu, rekao je danas poslanik Zeleno levog fronta Radomir Lazović na konferenciji u holu Narodne Skupštine.

Zatražio je da Skupština formira posebnu Komisiju za organizovanje izbora, u kojoj bi bili i predstavnici vlasti, opozicije i civilnog sektora, sa nadzornim i izvršnim ovlašećnjima.

Dugoročno predlažu izmenu zakona, po uzoru na Severnu Makedoniju, i formiranje prelazne vlade u kojoj bi opozicija dala najmanje dva ministra – unutrašnjih poslova i lokalne samouprave.

„Mora se regulisati birački spisak i pre raspisivanja narednih izbora rešiti ovo pitanje, odnosno omogućiti timu međunarodnih i domaćih predstavnika koje bi imenovala opozicija uvid u birački spisak,“ rekao je Lazović.

Ovaj poslanik izneo je i zahtev i za kompletnom i nezavisnom revizijom biračkog spiska, koja bi uključivala i terensku kontrolu biračkog spiska, u kojoj bi učestvovala nezavisna komisija prema metodologiji koju je razvila Crta.

„Na lokalnim izborima mogu glasati samo oni koji imaju prijavljeno prebivalište u opštini ili gradu najmanje šest meseci“, rekao je.

Lazović je naveo i da Skupština treba da usvoji obavezujuće upustvo za medija, za usvajanje novih programa, zabranu govora mržnje i laži i spoljni nadzor.

Upustvo treba da sastavi nezavisna medijska komisija sačinjena od predstavnika profesionalnih udruženja, rekao je.

Zatražio je da u informativnom programu RTS-a dođe do predsatvljanja relevatnih političkih grupacija.

Nezavisna komisija do novih izbora ima pravo i obavezu da prekontroliše sve povrede koje do sad REM nije obrađivao, pa i one koje bi vodile oduzimanju dozvole nosiocima frekvencije.

Traže i zabranu da lista nosi ime onoga ko nije kandidat na izborima.

Neophodno je da Skupština donese leks specijalis koji bi obuhvatio sve navedene mere i da usvoji izveštaj o nalazima ODIHR-a koji uključuje preporuke koje se nalaze u finalnom izveštaju ove misije, a da Vlada Srbije zatraži sprovođenje svih zahteva iznetih u ovom dokumentu, te da ako dođe do misije Evropskog parlamenta ona može uzeti učešće u kontroli ovih mera, rekao je on.

Lazović je, odgovarajući na novinarsko pitanje, rekao da ne žele da licitraju sa datumima za održavanje izbora, te da je na vlasti da pokaže može li da ispuni ove zahteve.

Zamolio je RTS da radi svoj posao i izvesti o izbornoj krađi.

On je napomenuo da je koncept prelazne vlade trenutno aktuelan u Severnoj Makedoniji.

„Telo koje smo predložili i koji bi trebalo da bude na snazi do narednih izbora zato što možda nema vremena da se naprave izmene koje bi vodile prelaznoj vladi. U narednom periodu mi ćemo kao dugoročno rešenje predložiti da se od dana raspisivanja do dana održavanja izbora napravi prelazni deo vlade sa dva ministarstva koje bi opozicija vodila, da bi mogli da kažemo da su izbori fer održani“, pojasnio je on.

Nije želeo da se izjasni da li ako do ispunjenja zahteva će bojkotovati izbore. Očekuje da se vlast izjasni da li može ili ne da sprovede fer i poštene izbore.

Narodni poslanik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je da je dobro što je vlast oduzela od „novog izbornog nasilja“ i namere da izbore održi u Beogradu 28. aprila, ali važnije od toga je utvrđivanje izbornih uslova.

„Nije suština o licitiranju datumima kad će se izbori održati, nego o tome pod kojim uslovima će se izbori održati“, rekao je on.

Što pre krenemo sa ispunjavam zahteva tim pre će se doći do datuma izbora, rekao je Aleksić.

Napomenuo je da je jedan čovek uzurpirao sve institucije, da su ranije pozvani na sednicu, ali da su od „čoveka koji nema nikakve nadležnosti nad Skupštinom Srbije“ da se ona odlaže za nedelju dana.

„Još veći skandal je tšo je on samo član SNS, a gospođa Brnabić, kandidat za predsednika Skupštine, kaže da je to skroz u redu. Ona će u Skupštini biti samo sprovodilac naredbi, nevezano da li su u skladu sa zakonom i ustavom, već da li su u skladu sa njihovim šefom“, rekao je on.

Nema govora o daljim izbornim pričama dok se ne redefinišu uslovi, poručio je.

Aleksić je napomenuo i da zahtevaju da se svi lokalni izbori održe u istom danu sa beogradskim.
    https://www.danas.rs/vesti/politika/srbija-protiv-nasilja-prelazna-vlada/
    ficfiric

Post by ficfiric Tue Mar 12, 2024 10:02 pm

Izbori 2024 - Page 4 Gifw4i10

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Mar 12, 2024 10:06 pm

_____

ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 13, 2024 2:20 pm

EKSKLUZIVNO Odbornik „Srbija protiv nasilja“ Miljan Ljutovac otkriva kako su pokušali da ga potkupe iz Šapićevog kabineta: Nudili stotine hiljade evra
    https://nova.rs/vesti/politika/ekskluzivno-odbornik-srbija-protiv-nasilja-miljan-ljutovac-otkriva-kako-su-pokusali-da-ga-potkupe-iz-sapicevog-kabineta-nudili-stotine-hiljade-evra/

Dosadašnji odbornik u Skupštini grada Beograda i kandidat Srbije protiv nasilja na izborima u decembru Milan Ljutovac izneo je informaciju da su mu nuđene stotine hiljada evra da podrži SNS i Aleksandra Šapića, čime bi obezbedio većinu za formiranje gradske vlasti. Kako kaže za Nova.rs, dobio je ponudu i informaciju da je vrh SNS zainteresovan da ga "kupi" uz poruku da "mogu mnogo toga da učine za njega". Rečeno mu je da samo ne može da bude na čelu Batajnice jer ovaj deo grada neće biti opština u naredne dve godine, ali mu je predočeno da može da računa na brojne projekte u gradu.

Ljutovac po prvi put ekskluzivno govori za Nova.rs o ponudi naprednjaka da pređe na njihovu stranu i podrži SNS i SPS. Kako kaže, ponuda mu je stigla od vrha SNS u Beogradu, konkretno od strane kabineta Aleksandra Šapića.

„Imao sam dve ponude, a inicijativa je stigla od Aleksandra Šapića, bivšeg gradonačelnika. Najpre su mi rekli da mogu mnogo više da mi ponude od onoga što trenutno imam. Sugerisali su mi da mogu da dobijem sve što poželim jer se pregovara i sa drugima oko većine. Kazali su da samo ne mogu da računam na Batajnicu, jer neće postati opština u naredne dve godine, ali da nakon tog perioda može i o tome da se razgovara“, priča Ljutovac za Novu.

Inače, Ljutovac živi u Batajnici i u svojim nastupima u Skupštini grada Beograda insistirao je uglavnom na pitanjima poboljšanja uslova za život u ovom delu Beograda koji pripada opštini Zemun.

Stotine hiljada evra i projekti u gradu – samo da podrži SNS
    Kako kaže, dobio je signale da je vrh beogradskog dela SNS izuzetno zainteresovan da upravo on podrži naprednjake i socijaliste, što je odbio.

Prema rečima našeg sagovornika, glavni razlog zbog kojeg su ga kontaktirala da obezbedi većinu je činjenica da ima pokret „Izbor za našu opštinu Batajnica“, zbog čega bi se zadovoljile pretenzije naprednjaka oko legitimiteta za formiranje gradske vlasti.

Nakon toga, prema rečima Ljutovca, SNS je ponovo je pokušao i izneo drugu i konkretniju ponudu.

„Par dana nakon toga su mi rekli da mogu mnogo da učine za mene, konkretno ponudili su više stotina hiljada evra. Naglasili su da su odvojili budžet za to i da mogu da računam da ću dobiti sve projekte koje želim, uz komentar da tu neće biti nikakvih problema. Ovde su mislili na projekte koji se dobijaju od grada na konkursima, čime bi se finansirali projekti koje želimo bez ikakvih problema. I to su nudili. Rekao sam da ne želim ni kafu da mi plate, da ne želim da idem protiv sebe i odbio sam i ovu prljavu ponudu. Od nekog mi je i dinar mnogo, a od njih i milijarda malo. Nije pitanje koliko je, već od koga“, podvlači Ljutovac.

Poručuje da ne želi da prihvati da se ovakav način bavi politikom.

„Za neke vrednosti i idealne treba se boriti, tu ne postoji nikakva cena. Sa istomišljenicima sarađujem uvek, ali sa ljudima protiv kojih se borim nema ni kompromisa, niti bilo kakve saradnje, koje god pare da se nude“, zaključuje Ljutovac.

Prema rečima Ljutovca, nakon toga više nisu stizale “nepristojne” ponude na njegov račun, a ubrzo je doneta i odluka da ne postoji većina u Skupštini grada Beograda, pa je i priča oko „kupovine“ odbornika privremeno stavljena ad acta.

Inače, ovo je prvi put da Milan Ljutovac govori o konkretnim ponudama, iako je početkom marta u javnosti govorio da je imao određene ponude iz SNS.

Tada je u holu Skupštine grada Beograda rekao da želi da demantuje glasine da je prešao u SNS i da će sa njima formirati većinu.

„Jedini sam odbornik iz Batajnice, za mene su glasali opozicioni glasači i nemam nameru da kršim volju građana. Nema prodaje za interese, to su moji stavovi. Isključivo sam opozicija ovoj vlasti. Biću opozicija svakoj vlasti i autoritarnom režimu koji funkcioniše na ovakav način. Nema nikakve podrške vlastima i mislim da ćemo na izborima pokazati da građani želje promene“, rekao je Ljutovac na snimku koji je objavio na društvenoj mreži.

Tada je poručio da je imao ponudu „na stolu“ od strane SNS, ali da sa autoritarnim režimom nema nikakve saradnje.

„Želim to i javno da kažem, da ostane zabeleženo. Do pobede i stvaranja jednog boljeg uređenijeg, demokratskog društva“, istakao je Ljutovac.

Da se razgovaralo sa predstavnikom liste “Srbija protiv nasilja“ u januaru je potvrdio i predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić.

Tada nije rekao o kome se radi, ali je istakao da su razgovori koje je vlast vodila sa pojedinim odbornicima liste “MI-Glas iz naroda”, Branimira Nestorovića, POKS, čak i sa jednim s liste “Srbija protiv nasilja”.

Od ponudama su govorili i predstavnici drugih opozicionih lista, konkretno doktor Branimir Nestorović koji je pominjao ponude od “šest cifra”, kao i predstavnicima POKS-a koji su rekli da im je nuđeno javno preduzeće, sekretarijat i „šta god da poželi“.

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Wed Mar 13, 2024 11:02 pm

Djilas pominje Tadica i Dveri na zajednickoj listi sa SPN

_____

Uprava napolje!

Post by Sponsored content

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 6:09 pm