Last edited by Erős Pista on Fri Jan 12, 2024 2:28 pm; edited 1 time in total
Predsednički izbori u SAD 2024
- Post n°76
Re: Predsednički izbori u SAD 2024
Ne treba zaboraviti da su Vucic i Taci imali podrsku Trampovog tadasnjeg savetnika Dzona Boltona za plan razgranicenja. Ta linija razmisljanja po svemu sto vidim opstaje i kod Grenela, takodje Trampovog coveka. Vrlo je blisko pameti da bi niva Trampova administracija bila u fazonu da u arr of the deal stilu zatvori kosovsko pitanje kroz odvajanje severa i de facto podelu po etnickim linijama. To su ti mozgovi i ti rezoni. Ne mislim da bi Vucic to radio na svoju ruku, nego u koordinaciji. Tu se ne uklapa samo Kurti (Taci bi se vec uklopio).
Last edited by Erős Pista on Fri Jan 12, 2024 2:28 pm; edited 1 time in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°77
Ja mislim da se tom zvakom samo kupovalo vreme
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°78
Mislim, Vucic je reketas, koji bi njegov interes bio da se zavrsi resavanje Kosova
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°79
Tada jeste tako izgledalo, ali sa Trampom ponovo u WH, svasta je moguce...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°80
ficfiric wrote:Mislim, Vucic je reketas, koji bi njegov interes bio da se zavrsi resavanje Kosova
Sto mora da bude njegov. Koji je bio njegov interes da Izrael prizna Kosovo?
Ali ok, o tom potom
- Post n°81
beli listići wrote:Here we go again. O ulasku Amerike u rat ne odlucuje predsednik nego kongres. Jedino sto bi Trump mogao da uradi je da povuce americko clanstvo u NATO. Tj. mogao bi da isti taj kongres nije pre mesec dana doneo zakon koji zabranjuje predsedniku Amerike da to sam uradi.
ovo nije baš najbolje ostarilo.
_____
Gdje punac drži pive?
- Guest
- Post n°82
Mislis na napad na Hute mimo odobrenja kongresa? Bas me zanima, kako ti vidis tu situaciju?One Eyed Bob wrote:beli listići wrote:Here we go again. O ulasku Amerike u rat ne odlucuje predsednik nego kongres. Jedino sto bi Trump mogao da uradi je da povuce americko clanstvo u NATO. Tj. mogao bi da isti taj kongres nije pre mesec dana doneo zakon koji zabranjuje predsedniku Amerike da to sam uradi.
ovo nije baš najbolje ostarilo.
- Post n°83
Slično kao i kongresna bipartisan opozicija tom postupku: bolje je držati se ustavom propisanih procedura.
A finese i sofizmi tome šta je rat a šta ne - to mi nije zanimljivo jer znam šta je rat kad ga vidim i to važi i za Ukrajinu i za Jemen.
A finese i sofizmi tome šta je rat a šta ne - to mi nije zanimljivo jer znam šta je rat kad ga vidim i to važi i za Ukrajinu i za Jemen.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°84
Čekaj da Huti pogode neki brod koji gadjaju. Onda ćeš da vidiš kako izgleda rat protiv Huta.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°85
Pošto ne možemo da zaustavimo Izrael u ovome što radi, i ošto ne možemo ili nećemo da pomognemo Ukrajini ni polovinu koliko bismo mogli (ovo važi za US doduše, manje za UK), onda ćemo da sjebemo 1 Hute. Koji su kreteni da se razumemo, ali jbg, to što oni rade je 1 ništa u odnosu na dva navedena.
- Post n°86
Huti im se direktno useravaju u ekonomiju. Dovoljno je da se tankeri preusmere da idu preko rta Dobre Nade umesto kroz Suec, i ode cena benzina na gore. Isto ovako je bilo krajem osamdesetih kada se Iran utripovao da može da stavi rampu u Crvenom moru.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°87
Šta bi bilo da su Huti nuklearna sila?
- Post n°88
Zamisli Srbiju kao nuklearnu silu. Šta bi bilo 1999?
_____
- Post n°89
Pavkovic bi bombe prosvercovao napolje pa bi ih prodao
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°90
da li se jos neko osim mene seca one bizarne epizode kada je republika srpska preko zirinovskog valjda pokusavala da kupi uranijum pa im uvalili neke loptice zelea?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°91
_____
- Post n°92
Ne secam se! Linkovi ili se nije desilo!
_____
- Post n°93
imao sam taj broj vremena iz 90tih. kada bij mogao da se setim gde su mi CDovi sa arhivom.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°94
to je negde 94-95. argh moram da nadjem sada.
_____
- Post n°95
to je negde 94-95. argh moram da nadjem sada.
_____
- Post n°96
jaoo sjećam se toga kroz maglu
- Post n°97
kak se ja sećam bilo je u pitanju teslino oruđe elipton koje je ustv brend votke
ed
bgm dobro se sećam svaka mi čast i čest i zdravlje i sreća u životu
ed
bgm dobro se sećam svaka mi čast i čest i zdravlje i sreća u životu
- Spoiler:
- elektronsko-lasersko oružje, upotrebljivo sa zemlje i iz vazduha, moćnije od nuklearne bombe, potpuno ekološko, bez radioaktivnog zračenja i drugih neželjenih posledica; nipošto ga ne brkati sa istoimenom markom jeftine ruske vodke! Javnost je s postojanjem Eliptona upoznata 2. februara 1994. u podgoričkoj vili Gorica. Tada je na konferenciji za novinare predsednik Liberalno-demokratske stranke Rusije Vladimir Volfovič Žirinovski zapretio članicama NATO pakta da će, ukoliko bombarduju Republiku Srpsku, snositi katastrofalne posledice dejstva ovog oružja. Već 3. februara 1994. odabrani pripadnici Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana i ruski specijalisti iz LDSR-a testirali su Elipton na ratištu kod Brčkog. Rezultat dejstva nije saopšten, kao ni princip rada: komandant SDG-a, Ž. R. Arkan šturo je izjavio da je uspešno likvidirana grupa boraca Armije BiH, a slikar Milić od Mačve nagovestio da se oružje temelji na formuli V3=0. Mada su taktičko-tehnički podaci i izgled do dana današnjeg ostali strogo čuvana vojna tajna, na osnovu Sporazuma Arkan–Žirinovski o političkoj, kulturnoj, ekonomskoj i vojnoj saradnji (Erdut, 5. februara 1995) najavljen je početak proizvodnje Eliptona u kompaniji Elektron u Šapcu. Kako je naveo vlasnik firme i predsednik Okružnog odbora Arkanove Stranke srpskog jedinstva Tomislav Simić, serijska proizvodnja elektronskih sklopova za Elipton trebalo je da počne sredinom 1995: reč je o modelu koji spada u lično vojno naoružanje, veličine „Gajgerovog brojača sa antenicom“. Kompanija „Elektron“ u tom trenutku uspešno je ovladala proizvodnjom noša koje sviraju na osnovu originalnog patenta. No, da postoji i poljski model Eliptona, moglo se sredinom 1994. zaključiti iz izjava pojedinih visokih funkcionera Republike Srpske. Oni su odabranim novinarima poverili da oružja Žirinovskog može sve Muslimane i Hrvate da pretvori u prah i pepeo. Nikakvih drugih detalja nije bilo. Ipak, u javnost su procureli delovi uputstva za borbenu upotrebu, koje je 3. septembra 1994. propisao puk M.V. Komadina: prekidač namestiti na položaj „kat“ (katolici) ili „muh“ (muhamedanci) zavisno od neprijatelja prema kome se dejstvuje, operator da pazi da fitilj stalno bude suv, a vozač da volovi budu nahranjeni. Nije poznat razlog zbog koga Elipton nije delovao 1994. i 1995. kada je NATO bombardovao Republiku Srpsku, kao ni 1999. kada je ista alijansa napala SR Jugoslaviju.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°98
bio je i elipton. ovo je drugo. bio je umesan i neki slovenacki drzavljanin trgovac oruzjem.
_____
- Post n°99
Nektivni Ugnelj wrote:Pošto ne možemo da zaustavimo Izrael u ovome što radi, i ošto ne možemo ili nećemo da pomognemo Ukrajini ni polovinu koliko bismo mogli (ovo važi za US doduše, manje za UK), onda ćemo da sjebemo 1 Hute. Koji su kreteni da se razumemo, ali jbg, to što oni rade je 1 ništa u odnosu na dva navedena.
Huti legende, antiimperijalisti
- Post n°100
aha sad vidim i zašto se u rusifikovanoj javnosti ćuti o tomeboomer crook wrote:bio je i elipton. ovo je drugo. bio je umesan i neki slovenacki drzavljanin trgovac oruzjem.
Niko Oman dovukao je 1994. u Sloveniju i našeg pravoslavnog brata Vladimira Voljfoviča Žirinovskog, sve u skladu svoje propagandne kampanje za neutralisanje nezgodnih pitanja oko tih kontejnera i gas-maski. Eliptone prodavali nisu, niti su ih demonstrirali kao godinu dana ranije u Posavini sa Arkanom, kad je ona šabačka firma za proizvodnju nokšira koji sviraju umalo sklopila posao za pravljenje eliptona… Ali se zato tu sklopio jedan još bolji posao. Preko Žirinovskog Nikolas Oman ponudio je Radovanu Karadžiću da mu proda „crvene žive“ za nekih šest miliona dolara.
E, sad: šta je zapravo „crvena živa“, to niko od nuklearnih fizičara i inženjera nije u stanju da objasni do dana današnjeg, iako se mit o tome pronosi godinama. U planetarnoj prevarantskoj supkulturi „crvena živa“ predstavlja se kao strašno važna komponenta bez koje se ne može napraviti atomska bomba; mnogi su naseli. Da bi naseo i Radovan, Oman i Žirinovski potrudili su se ipak malo: Oman je davao pohvalne izjave, hvalio Srbe i Radovana, obećavao mu večni azil u Sloveniji, kukao za bivšom Jugoslavijom i uopšte se pravio srboljupcem; samo prisustvo Žirinovskog u svemu tome bilo je dovoljno. Na kraju je Radovan platio Niki Omanu šest miliona dolara za kofer nečega za šta se ispostavilo da su kuglice glicerina koji se koristi u kozmetičkoj industriji – za mnogo manje pare.
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence