Има 300 милиона комада наоружања, милион полицијских управа, десничарских организација, института и ”трустова мозгова”, ”фабрика мисли”, безбедносних агенција, 3.5 милиона војних лица у четири рода војске и резерви. Ту су и ЦИА, ДИА, БИА, ФСБ, Кинези, Руси, Кубанци.
Мени је просто невероватно да се ни једна од 14 обавештајних агенција није отргла контроли на неки начин. Веома стабилан систем а мора се признати и транспарентан, макар до неке границе.
Потребан је било да неко намигне од стране највиших политичара (Трамп је био ПОТУС) да би се десило нешто попут 6-ог јануара. А тада је то била једна обезглављена, сулуда руља очајника која је била затечена сопственим успехом и није имала план шта даље. Имам симпатије за те људе и не сматрам да је 6. јануар био пуч него врло очигледно политички протест заведених и очајних људи. Наравно, неки од њих треба да одговарају зато што су лупали по Представничком дому и упадали тамо где се не сме. То се отприлике и десило.
Све сам ближи елитистичком ставу - пучеве и промене извршава контра-елита а не плебс и руља. Само људи са визијом и материјалном могућностима који знају шта и како.