beatakeshi wrote:Jel bio taj boks meč?
Kako bi pred sve vas stao da me puste … pic.twitter.com/w67butaS6G
— Čedomir Jovanović (@Ceda_Jovanovic) December 16, 2023
beatakeshi wrote:Jel bio taj boks meč?
Kako bi pred sve vas stao da me puste … pic.twitter.com/w67butaS6G
— Čedomir Jovanović (@Ceda_Jovanovic) December 16, 2023
Летећи Полип wrote:Ima sad slobodne dane.
+1konjski nil wrote:msm da će biti slabije od rambo vs toni
Nektivni Ugnelj wrote:Jel od 7 glasovanje?
Nektivni Ugnelj wrote:Jel od 7 glasovanje?
https://www.facebook.com/radiosljeme/photos/a.284945734858562/1837905316229255/?__cft__[0]=AZULLeAkzdT4T4qG-F2o8p0YpwgW5mxkJCXaiREswtUZfJmDBPzWl-tuiN6WsR4399KacQG083Z-T3o_sH7hi1z1P1_DkJF6AJdqOxwqkQcj2X2Aed08cvnR87HumOLraFoaQFUsudtCLAt3oLEcLJDKCnk0MtYYxiJLLJjrfQD4Z-Y-3U-n9-7Jk6Su1Lv8U-o&__tn__=%2CO%2CP-RHRT Radio Sljeme, 21. maj 2017.
Jedna od velikih dvojbi danas: glasati ili glasovati?
Profesorica Nives Opačić za srednja.hr: "Glasati je bolje zato jer je produktivnije. Od njega možete načiniti i glasača i glasački listić i glasačku kutiju.
Od ovoga drugog ne možete. I na kraju, uvijek nas netko nadglasa, preglasa, što god mi izglasali, pojašnjava Nives Opačić dakle dajući prednost glasanju nad glasovanjem između ostalog i radi tvorbenog potencijala prvonavedenog glagola. Ovo je važno jer je u jeziku često praksa da se među pojmovima koji imaju isto ili jako slično značenje, prednost daje onoj inačici od koje se može formirati više izvedenica."
Docent Marko Alerić za Radio Sljeme: "Glasati" i "glasati se" su potpuno različiti hrvatski glagoli, a "glasovati" je rusizam uveden devedesetih. Nema smisla da ga se koristi kada su gotovo sve izvedenice od glagola glasati. U protivnom, trebali bismo govoriti glasovač, glasovačica, glasovačka kutija, izglasovavanje..."
jedino što mogu da ti kažem jeste da se opozicija odavno nije bolje spremila za kontrolu, naročito u beogradu. ne mogu baš o svemu da pričam, ali postoji nekoliko nivoa zaštite od kojih će neki biti iznenađenje za SNS. svaki zapisnik sa biračkog mesta će biti fotografisan na samom biračkom mestu, svaka kopija će doći u štab i sve će biti proveravano i prebrojavano. kontrolori su mnogo iskusniji. ljudi koji rade u štabu su iskusniji. postoji i nekoliko odvojenih kanala i nivoa komunikacije. poprilično sam iznenađen koliko to dobro funkcioniše kod patkara.
ako bude na silu nešto rešavao, tu ne možemo ništa.
Sto ranije.zvezda je zivot wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Jel od 7 glasovanje?
da, od 7 do 20.
el ima neke fore kad je strateski najbolje za glasanje? (ne misilim zbog guzve nego zbog momentuma opozicije)
konjski nil wrote:mene zanima kad je najmanja gužva da izbegnem kašljare
beli listići wrote:Sto ranije.zvezda je zivot wrote:
da, od 7 do 20.
el ima neke fore kad je strateski najbolje za glasanje? (ne misilim zbog guzve nego zbog momentuma opozicije)
au pa banja paše mi ko pampur na džibru dankešenjrumbeando wrote:Kažu od 11 do 1, tad završe ovi penzosi i SNS-ovi, a velikoj većini ostalih je prerano.
U 07h je prazno.
Prošle godine je bila gužva oko 11h. To je ono kada se ljudi lagano probude, doručkuju i onda na glasanje. Na mom BM je najveća gužva bila baš između 12 i 14h. Prošle godine je bilo dosta praznjikavo npr od 17h.
Iz SPN-a upozoravaju da bi SNS mogao sutra da usporava glasanje, pa pozivaju ljude da izađu ranije. Zato najbolje ići od 07 do 09h, tada generalno nije gužva bila do sada.
Ima glasovanja i kod Šenoerumbeando wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Jel od 7 glasovanje?
Batalili su Hrvati, makar oni pismeniji, taj rusizam.
https://www.facebook.com/radiosljeme/photos/a.284945734858562/1837905316229255/?__cft__[0]=AZULLeAkzdT4T4qG-F2o8p0YpwgW5mxkJCXaiREswtUZfJmDBPzWl-tuiN6WsR4399KacQG083Z-T3o_sH7hi1z1P1_DkJF6AJdqOxwqkQcj2X2Aed08cvnR87HumOLraFoaQFUsudtCLAt3oLEcLJDKCnk0MtYYxiJLLJjrfQD4Z-Y-3U-n9-7Jk6Su1Lv8U-o&__tn__=%2CO%2CP-RHRT Radio Sljeme, 21. maj 2017.
Jedna od velikih dvojbi danas: glasati ili glasovati?
Profesorica Nives Opačić za srednja.hr: "Glasati je bolje zato jer je produktivnije. Od njega možete načiniti i glasača i glasački listić i glasačku kutiju.
Od ovoga drugog ne možete. I na kraju, uvijek nas netko nadglasa, preglasa, što god mi izglasali, pojašnjava Nives Opačić dakle dajući prednost glasanju nad glasovanjem između ostalog i radi tvorbenog potencijala prvonavedenog glagola. Ovo je važno jer je u jeziku često praksa da se među pojmovima koji imaju isto ili jako slično značenje, prednost daje onoj inačici od koje se može formirati više izvedenica."
Docent Marko Alerić za Radio Sljeme: "Glasati" i "glasati se" su potpuno različiti hrvatski glagoli, a "glasovati" je rusizam uveden devedesetih. Nema smisla da ga se koristi kada su gotovo sve izvedenice od glagola glasati. U protivnom, trebali bismo govoriti glasovač, glasovačica, glasovačka kutija, izglasovavanje..."
Uncle Baby Billy wrote:što ranije pre svega kako bi se izbegle gužve u kasnijem delu dana koje obeshrabruju (mahom opozicione) birače. takode, i dalje su moguće dojave o bombama i posledični prekidi, pa je bolje i zbog toga poraniti. a ako se napravi gužva kad glasaju njihovi, pa tu ne vidim baš ništa loše. nek stoje što duže u redu.
U 7. Tada je najmanje zagađeno.konjski nil wrote:mene zanima kad je najmanja gužva da izbegnem kašljare