Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

opozicija

Nektivni Ugnelj

opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 07, 2024 11:03 am

ficfiric wrote:Ja bih rekao da su svi skocili pre nego sto se bilo sta desilo.

Elem, mafija koju je odgajio Milosevic i sloj najbogatijih ljudi, koje je takodje odgajio Milosevic, ne moze da se eliminise jednim zaokruzivanjem papira. Ako je neko zeleo sa tim da se obracuna, trebao je dizati revoluciju. DOS je rekao da ce skloniti Milosevica i to je ucinio. Niko od lidera DOS-a nije pominjao obracun sa lopovima i vracanje narodu njegove imovine a i da je pominjao, ne bi dobio podrsku glasaca za to.

Posto politika koja se vodi i ima na umu mora obavezno biti na predizbornom manifestu? Pa nije ni cudo sto nas jebu 37-12 godina.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 07, 2024 11:04 am

Erős Pista wrote:Dana se u NISu bori protiv ruskog uticaja, a Vuk s Vucicem protiv rezima 90ih.

Lol
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Oct 07, 2024 5:28 pm

Prica o 6. Oktobru je nerealna. Za to je bio potreban aparat sile, a 6. Oktobar je podrazumevao upravo obracun sa aparatom sile. Ni dve godine kasnije Djindjic nije imao cim da se obracuna sa JSO i Zemuncima. Njemu portiri u vladi nisu hteli da kazu zdravo, jebote.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    ficfiric

Post by ficfiric Mon Oct 07, 2024 5:31 pm

+1

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 07, 2024 6:58 pm

Летећи Полип wrote:Prica o 6. Oktobru je nerealna. Za to je bio potreban aparat sile, a 6. Oktobar je podrazumevao upravo obracun sa aparatom sile. Ni dve godine kasnije Djindjic nije imao cim da se obracuna sa JSO i Zemuncima. Njemu portiri u vladi nisu hteli da kazu zdravo, jebote.

Zato sto su i dalje bili portiri
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Oct 07, 2024 7:27 pm

Ama, portiri su u ono vreme bili policajci.

_____

~~~~~

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 07, 2024 7:40 pm

Летећи Полип wrote:Ama, portiri su u ono vreme bili policajci.

A ja to ne znam...

Post by beatakeshi Mon Oct 07, 2024 8:22 pm

opozicija - Page 25 3579118792
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Oct 07, 2024 9:33 pm

Nektivni Ugnelj wrote:
    Летећи Полип wrote:Ama, portiri su u ono vreme bili policajci.

A ja to ne znam...

Pa ne razumem sta hoces da kazes. Sto ih nije unapredio?To su obicni policajci, ne oficiri i inspektori. Portirske duznosti u vladinim institucijama su banja od posla, i privilegija sama po sebi. Ti polazis od toga da je ama bas svako karijerista.

Pri cemu je to nebitno za ono sto sam hteo da podvucem, a to je raspolozenje rank & file ljudi pod oruzjem prema Djindjicu, dok se zali za 6. oktobrom.
    disident

Post by disident Mon Oct 07, 2024 9:37 pm

Летећи Полип wrote:Prica o 6. Oktobru je nerealna. Za to je bio potreban aparat sile, a 6. Oktobar je podrazumevao upravo obracun sa aparatom sile. Ni dve godine kasnije Djindjic nije imao cim da se obracuna sa JSO i Zemuncima. Njemu portiri u vladi nisu hteli da kazu zdravo, jebote.

Pisali smo ovde jednom o tome ovde, i to jeste debeli sta bi bilo kad bi bilo, ali
    Nije imao dve godine posle čime da se suprotstavi, ali ključni trenutak nije bio dve godine kasnije, nego u prvih par nedelja po 5 oktobru, ili čak par dana.
    Vidi se po postupcima i komentarima tih bezbednjackih i političkih struktura da je im je to bio darkest hour

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Mon Oct 07, 2024 9:43 pm

Dobro, ali sa cime? Sa kojom silom?

Peti oktobar se desio u dogovoru sa tim strukturama. Odnosno, tako sto su njihovi ljudi pod oruzjem ostali u kasarnama.

_____

~~~~~

disident

Post by disident Mon Oct 07, 2024 10:58 pm

Летећи Полип wrote:Dobro, ali sa cime? Sa kojom silom?

Peti oktobar se desio u dogovoru sa tim strukturama. Odnosno, tako sto su njihovi ljudi pod oruzjem ostali u kasarnama.

Pa nisu one bile monolit sta vise, al to je sve skkb.
    Plus,gde su tvoje pristalice u srednjim nivoima tog aparata , nižim.
    Previdja se koliko je ceo sistem bio omražen

_____
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Oct 07, 2024 11:25 pm

Upravo. Nisu monolit. I bili su jako omrazeni kod populacije 18-50 godina.

I bio je darkest hour i tu noc nisu imali kontrolu.
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 08, 2024 5:14 pm

Imali su kontrolu. Peti oktobar se odvio pod njihovom kontrolom. Zato nije bilo ozbiljnijih incidenata izmedju demonstranata i policije/vojske/JSO.

I naravno da nisu bili monolit. Zato je tu bio i Kostunica.

_____

~~~~~

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 08, 2024 5:15 pm

Da se slozim sa Dubravkom - puc sluzbi bezbednosti, i nista vise.

_____

~~~~~

disident

Post by disident Tue Oct 08, 2024 5:36 pm

Летећи Полип wrote:Imali su kontrolu. Peti oktobar se odvio pod njihovom kontrolom. Zato nije bilo ozbiljnijih incidenata izmedju demonstranata i policije/vojske/JSO.

Imaš depešu Markovića 6 oktobra koja naređuje spaljivanje i uništavanje dosijea,delovodnika, materijala i dokumentacije onako djuture, spaljivanjem.
    Imaš svedočanstva istih, i vojnih i policijskih generala kakvo je to rasulo bilo, npr čuveni Pavković, gde se oni lome sta da rade.
    Da je deo njih tj vrh odlučio da preleti i izda Miloševića , jeste, al u tim trenucima, to nije značilo da će i sutra biti tu gde jesu.

Oni nisu bili organizatori ili pokretači svega, samo su odlučili da u zadnjem času pobegnu pred talasem tj promene stranu.

https://insajder.net/arhiva/tema/depesa-3210-ofycocf7

https://vreme.com/vreme/sve-ispovesti-radomira-markovica/

_____
    Pristalica krvne osvete
    plachkica

Post by plachkica Tue Oct 08, 2024 5:39 pm

evo nešto lepo iz opozicije (ne mogu da nađem ne davimo topik)

(inače, komentari na ovo su jezivi, jezivi, sa sve šormazom)

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 08, 2024 7:34 pm

disident wrote:
    Летећи Полип wrote:Imali su kontrolu. Peti oktobar se odvio pod njihovom kontrolom. Zato nije bilo ozbiljnijih incidenata izmedju demonstranata i policije/vojske/JSO.

Imaš depešu Markovića 6 oktobra koja naređuje spaljivanje i uništavanje dosijea,delovodnika, materijala i dokumentacije onako djuture, spaljivanjem.
    Imaš svedočanstva istih, i vojnih i policijskih generala kakvo je to rasulo bilo, npr čuveni Pavković, gde se oni lome sta da rade.
    Da je deo njih tj vrh odlučio da preleti i izda Miloševića , jeste, al u tim trenucima, to nije značilo da će i sutra biti tu gde jesu.

Oni nisu bili organizatori ili pokretači svega, samo su odlučili da u zadnjem času pobegnu pred talasem tj promene stranu.

Ali opet te pitam ko je taj ko je trebao tih veceri da ih uhapsi, i po kom osnovu?  Potrebno je vreme da bi se uslo u institucije, i preuzela kontrola nad njima.

Govorite kao da je peti oktobar bio ulazak partizanske sile u Beograd. Kao da su imali stotinak hiljada ljudi pod oruzjem, a ne goloruku masu. 

Mislim, ja sam tu veru da masa moze nesto bitno da izgura na ulici izgubio pre par godina, na onim protestima protiv covid zatvaranja. Desetak oklopnih vozila je ocistilo onaj plato ispred skupstine bukvalno dok sam se pribio uz neki ulaz da pisam. Ono je sila sa kojom masa golih ruku nema sta da trazi. Kada na tebe juri nesto od dvadeset tona, to se samo bezi.
    One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Tue Oct 08, 2024 7:45 pm

plachkica wrote:evo nešto lepo iz opozicije (ne mogu da nađem ne davimo topik)

(inače, komentari na ovo su jezivi, jezivi, sa sve šormazom)

ali komentari "a od čega će ljudi u Užicu da žive"  opozicija - Page 25 3579118792
    neka prave komplet lepinje, šta mene briga od čega će da žive, nisam ih vukao za uši da prave naprave za ubijanje beba.

_____
    Gdje punac drži pive?
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 08, 2024 7:51 pm

Podrska ZLFu. A Rastislav po hitno da uradi nesto sa ovom kragnom. Gaza jos moze da izdrzi, ovo ne.

_____

~~~~~

One Eyed Bob

Post by One Eyed Bob Tue Oct 08, 2024 7:53 pm

opozicija - Page 25 3579118792

_____
    Gdje punac drži pive?
    паће

Post by паће Tue Oct 08, 2024 8:03 pm

Један се тако појавио са крагном с једне стране увученом, с друге извученом. Па кад га другар питао јел' воли више да увлачи ил да извлачи, било је „сад штогод да кажем зајебаћеш ме нешто, а?“.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    boomer crook

Post by boomer crook Tue Oct 08, 2024 8:25 pm

Летећи Полип wrote:
    disident wrote:

Ali opet te pitam ko je taj ko je trebao tih veceri da ih uhapsi, i po kom osnovu?  Potrebno je vreme da bi se uslo u institucije, i preuzela kontrola nad njima.

Govorite kao da je peti oktobar bio ulazak partizanske sile u Beograd. Kao da su imali stotinak hiljada ljudi pod oruzjem, a ne goloruku masu. 

Mislim, ja sam tu veru da masa moze nesto bitno da izgura na ulici izgubio pre par godina, na onim protestima protiv covid zatvaranja. Desetak oklopnih vozila je ocistilo onaj plato ispred skupstine bukvalno dok sam se pribio uz neki ulaz da pisam. Ono je sila sa kojom masa golih ruku nema sta da trazi. Kada na tebe juri nesto od dvadeset tona, to se samo bezi.

nisu se oni 5.10. bojali hapsenja

coskasi, panduri, drotovi, gusteri, dobar deo nizeg oficirskog esalona ne bi digao prst da spreci markovicevo vesanje na terazijama to vece. ili su mogli da se predaju ili da pripucaju i da zavrse kao u rumuniji.

histericna mrznja koju ta ekipa i dan danas oseca na pomen tog datuma je najbolji pokazatelj toga.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    disident

Post by disident Tue Oct 08, 2024 8:53 pm

boomer crook wrote:
    Летећи Полип wrote:

nisu se oni 5.10. bojali hapsenja

coskasi, panduri, drotovi, gusteri, dobar deo nizeg oficirskog esalona ne bi digao prst da spreci markovicevo vesanje na terazijama to vece. ili su mogli da se predaju ili da pripucaju i da zavrse kao u rumuniji.

histericna mrznja koju ta ekipa i dan danas oseca na pomen tog datuma je najbolji pokazatelj toga.

Hteo sam isto da napišem, ali me je Bumer preduhitrio.
    Rumunija 89 je dobar primer toga , kako bi to izgledalo, i kako bi se na kraju ,isto završilo.
    Pritom ono što kažem, a što se npr vidi u jednom gostovanju Delića, gde on prepričava kako na kolegijumu generala svađali oko upotrebe tenkova tj slanja na demonstrante, i gde je on zapravo glasna manjina za upotrebu tenkova, dok većina gleda u prste i cuti. A jedan od generala kaže pa i naša deca su u toj gomili.
    Sva svedočenja sa druge strane kordona i cevi se svode na to, i taj osećaj.

Ceo sistem je prosto krahirao.

_____
    Pristalica krvne osvete
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Tue Oct 08, 2024 9:02 pm

boomer crook wrote:

Eh, daleko je i ona Jugoslavija bila od Rumunije.

Mislim da potcenjujes tu nekoliko stvari. Prvo, strah od Haga. Tada se svako ko je prosao u uniformi kraj Kosova plasio - razlozno i bezrazlozno, da ce zavrsiti u Hagu. Drugo, nacionalizam i vera u ispravnost Milosevicevih ciljeva. Sto je Kostunica bajpasovao. I trece, esnafsku solidarnost medju njima - mi smo nasi, a civili su drugo od nas. Jednostavno, pandur nece pustiti da ga disciplinujes ti kao civil. To vazi za akademiju, lekare, advokate, pa i za njih. Radetu Markovicu od strane neke random gomile ne bi falila dlaka s glave.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 07, 2024 7:59 pm