Novak - četnik sa reketom
- Post n°201
Re: Novak - četnik sa reketom
- Post n°202
The way this lines woman looks at Novak Djokovic. pic.twitter.com/hknKP2HHkV
— Danny (@DjokovicFan_) August 1, 2024
- Post n°203
must
read
read
sad se znade ko je novi tito novače je ime ponositoBože, (ima) pravde! Zatvarali su te kao zver, izbacivali sa turnira, a ti si se vraćao jači – i postao najveći svih vremena
Veljko Ivanović - Vest objavljena: 16:09 - 05.08.2024
Game over... Prešao si igricu. Prag večnosti preskočio si. Postao si mitsko biće. Novak Đoković - kako to lepo zvuči. Čovek koji je osvojio sve. Sakupljač primarnih sirovina za medalje i trofeje. Olimpijski šampion. Veliki arhitekta sportskog univerzuma. Nole...
- Spoiler:
Hvala ti. Što postojiš. Da tebe nema, ova jutra bila bi sumorna. Uspeo si ono što nikome nije uspelo. Da ujediniš Srbe. U suzama, radosti, ponosu... A sad, lepo sedi i razmisli ko si, zapravo. Nije živi svetac, Patrijarh Pavle, na samrtnoj postelji otvorio očl i dao blagoslov - upravo tebi. Nevidljiva sila spustila se baš na tvoju glavu.
Vidiš li ono veliko sijanje na nebu? Ti si tačno ispod tog sijanja. Zvona nebeska zvone tebi u čast.
To što si osvojio sve, drugi je par rukava. Prvi je onaj ko si, kakav si čovek. Ti si najveći šampion - ljudskosti. Koliko si samo života spasao svojim humanitarnim radom... Destine, sticajem raznoraznih okolnosti, pouzdano znam. Koliko si dece bez roditelja i sa posebnim potrebama usrećio. Kako si ponašanjem podučio mnoge da budu bolji ljudi. Voleo bih da sam samo parče tvog nokta.
A, šta si sve prošao. Ponižavanja, šikaniranja... Uvek sam protiv svih. Zatvarali su te kao zver u Australiji. Izbacivali su te sa turnira, tobož, jer si prekršio pravila. Sve su pokušali da te zaustave, ali ti si se uvek vraćao jači. Jer si znao za rane. A, ko za rane zna, ožiljku se ne ruga. Ti si se gospodski nosio sa svime. Ponašanjem, a ne rečima, pokazao si hijenama ko je kralj.
Bio si hiljadu puta iscrpljen, a nikada poražen! Svetlio si u hodnicima tame i prevare. Prošao si Golgotu.
Rastao si dok su fijukale bombe, tvoji roditelji su se borili za tebe kao lavovi... U kakvog je titana njihovo čedo izraslo.
Koliko sam se puta u životu pitao "Bože, gde je pravda?". Ti si dokaz da ona, ipak, postoji. Gledajući te na pobedničkom postolju u Parizu, uz zvuke naše himne, pomislio sam "Bože, (ima) pravde".
Tvoje suze su rekle sve. Posle njihovog pada na šljaku "Šatrijea" - porašće trava.
Šta mogu drugo, sem da zahvalim svevišnjem, što sam imao privilegiju da živim u tvojoj eri.
Koliko si nam sreće doneo - nismo svesni. Nisi ni ti, verujem. Izučavaće se tvoj život stotinama godina.
Da si šef svih šefova dokazao si na Olimpijskim igrama. Mladi lavovi želeli su tvoju glavu. Kao čovek od 37 godina, zlici jezici su pominjali reč veteran, penzioner, oduvao si mlađariju. Pa i Alkarasa, novu zvezdu i ljubimca navijača, medija... Mladi Španac ima ono što ti nikada nisi imao. Vetar u leđa - od svih. Ali, nema ono što imaš ti. Džinovsko srce, koje kuca u ritmu dve reči. Nema predaje! I, nije kraj, dok "tata" ne kaže.
A, tvoja Tara, duša prelepog imena, lepo je napisala "Tata je najbolji". Deca su veliki ljudi, pa je ona dobro znala šta ćeš da uradiš.
Da i definitivno postaneš najveći svih vremena. Da, to si ti. Novak Đoković. Najveći!
Nego, nešto se pitam. Kako li su danas Rodžer i Rafa...
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence
- Post n°204
Platio porez?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°205
Ne znate vi sportske novinare...Veoma neobična sorta. Svi sanjaju da trguju igračima, a putovanja i blizina novca jako ih iskvare.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°206
Mozda malo da udjes u propise za nerezidente i prihode ostvarene van drzave. Kad wimbldon bude na Karaburmi a Monako na Visnjici morace da platiфицфириц wrote:Платио порез?
- Post n°207
One Eyed Bob wrote:Ne znate vi sportske novinare...Veoma neobična sorta. Svi sanjaju da trguju igračima, a putovanja i blizina novca jako ih iskvare.
Stavka 'novinari' dio je budžeta svakog menadžera. Sitna, doduše, jer je dovoljna i jedna večera da se od cijenjenog novinara kupi vijest da je 'klub x' zainteresiran za 'nogometaša y' iako 'klub x' ne zna ni da 'nogometaš y' postoji. Ali, za cijenu osrednjeg odreska se 'nogometašu y' ime vrti po novinama, pa ako se 'zbog velikog interesa klubova' za transferčić dotičnog digne koja kinta više - trošak je opravdan.
Doduše, kako je većini pučanstva sport samo produžetak rata nije ni čudno da su novinari zapravo guslari modernog doba. Za vrijeme olimpijskih igara i mundijala deseterci se pišu sami od sebe. I oni igraju za publiku.
- Post n°208
Nastavak rata drugim sredstvima
- Post n°209
jedinsvena prilika da vidite Novaka titlovanog na hrvatsko-srpski pic.twitter.com/gSTQ4sok7T
— alexbelgrade (@alexbelgrade) August 7, 2024
Sad kad ga pozove rođena mati i kaže: Sine! Pa ja tek sad razumem šta ti radiš sve vreme! Pa ti si tenisač!
- Post n°210
Titlovano je u klipu koji je radjen za drustvene mreze? Kao sto svi rade?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°211
Svi su mislili da je rodtlen govorio "This record of Bora Spužić Kvaka is scratched!"
- Post n°212
svi klipovi koji idu na mrežu se titluju, ovo je najgluplje od svih glupih prozivanja hrt-a
- Post n°213
Ma znam. Ali Ha Er Te nije naivan uopste. Nije divljacki kao RTS, nego ima jednu finu, ali gvozdeno doslednu uredjivacku politiku glede tih "zajednickih" stvari.
- Post n°214
Na primer, kao i drugde u hrv javnom prostoru, ali doslednijeapsolutno gde god je ikako moguce izbegava se rec Jugoslavija i koristi "bivsa drzava". Dok se, naravno, za A-U recimo nikada ne koristi tako nesto slicno. To je samo jedan primer.
Mislim, sta je kk "bivsa drzava"
- Post n°215
to da, ali i oni vole da se grebu o zajedničke korene, pa je novak donekle i njihov (majka hrvatica, letuje na hrvatskom primorju), preskočiće dodelu medalja, da se ne čuje himna, ali će im novakova medalja biti glavna vest
(mislim, možda lupam, sad sam gledala vaterpolo, španija-hrvatska na rts-u i očkigledno komentator navija za španiju, tipa 4/4 hrvatska ima +3, ovaj vidi španiju u polufinalu jer španci to jako žele, a taj trenutni rezultat je samo preprekica koju su evo rešili samo što nisu, sad u sledećem napadu, pa mi iz te perpektive hrt izgleda kao dnevna doza razuma)
(mislim, možda lupam, sad sam gledala vaterpolo, španija-hrvatska na rts-u i očkigledno komentator navija za španiju, tipa 4/4 hrvatska ima +3, ovaj vidi španiju u polufinalu jer španci to jako žele, a taj trenutni rezultat je samo preprekica koju su evo rešili samo što nisu, sad u sledećem napadu, pa mi iz te perpektive hrt izgleda kao dnevna doza razuma)
- Post n°216
Држава која више није... као што је и к&к. Као што се другде тачно зна које државе имају владе а које режиме, и ту не примећујем да негде неко искаче из строја.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°217
plachkica wrote:to da, ali i oni vole da se grebu o zajedničke korene, pa je novak donekle i njihov (majka hrvatica, letuje na hrvatskom primorju), preskočiće dodelu medalja, da se ne čuje himna, ali će im novakova medalja biti glavna vest
Ne ne, RTS nije reper ni za šta, to je 1 krš u svakom smislu.
- Post n°218
Mislim, zdravija je tj manje bolesna i totalna negacija Jugoslavije nego ono što srpski režim kroz medije radi sa njenim nasleđem.
- Post n°219
Некако ми из ове приче изгледа да њима Југославија дође луди стриц кога не спомињу баш по имену, али сви знају да им је оставио онолики иметак. А овде је она као деведестрећа, броји се али се не рачуна у просек, то се прескаче, црва није ни било, историја је отишла на пишање између 1918. и 2012.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°220
Jos je komplikovanije kod nas.
- Post n°221
Nektivni Ugnelj wrote:Na primer, kao i drugde u hrv javnom prostoru, ali doslednijeapsolutno gde god je ikako moguce izbegava se rec Jugoslavija i koristi "bivsa drzava". Dok se, naravno, za A-U recimo nikada ne koristi tako nesto slicno. To je samo jedan primer.
Jbg, Hrvatska je imala nesrecu da u vreme pobede u ratu, na vlasti bude Tudjman - psiho koji ratuje sa jezikom i ukida jedno pismo* i ko zna koliko decenija treba da prodje da bi se neko usudio da pocisti sva sranja koja je posejao posto je on, jelte otac nacije. Kacio sam davnih dana Bozu Suseca kad je pricao kako su morali da se snalaze kad im je palo na pamet da menjaju cak i imena pozicija u kosarci (centar da bude potkosnjak ).
* - i, evo proslo je par decenija od progona cirilice, i? Jesmo li mi sad osteceni? Je li nam uterao Tudjman? Koji je uopste bio cilj obracuna sa pismom?
Danas postoje hiljade ljudi u Hrvatskoj koji ne mogu da procitaju tekst koji je napisan na jeziku kojim govore. Takvi ljudi u svetu se obicno nazivaju nepismenim. Koju sad korist ti ljudi imaju od nepismenosti? Kako im je to ucinilo zivot boljim? I koliko decenija treba da prodje da bi se neko usudio da proba da predlozi vracanje cirilice u skole?
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°222
po snimcima iz imotskog, više vekova
[size=87]Pogledajte ludu atmosferu zbog povratka Thompsona, stigli ministri, zlatna olimpijka, Dalić...[/size]
Thompson će 8. kolovoza u Imotskom održati i svoj prvi samostalni koncert u više od dvije godine
https://www.jutarnji.hr/scena/domace-zvijezde/pogledajte-ludu-atmosferu-zbog-povratka-thompsona-stigli-ministri-zlatna-olimpijka-dalic-15489687
[size=87]Pogledajte ludu atmosferu zbog povratka Thompsona, stigli ministri, zlatna olimpijka, Dalić...[/size]
Thompson će 8. kolovoza u Imotskom održati i svoj prvi samostalni koncert u više od dvije godine
https://www.jutarnji.hr/scena/domace-zvijezde/pogledajte-ludu-atmosferu-zbog-povratka-thompsona-stigli-ministri-zlatna-olimpijka-dalic-15489687
- Post n°223
Ovaj Nole stvarno zajebava. Lepo osvoji medalju, otpeva Veseli se i onda ode u Hrvatsku na more.
— El Profesor (@pikolo_bambino) August 8, 2024
Шта сад Вучић да ради са својом антихрватском кампањом?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°224
Kampanja je super jer služi za podsticanje malograđanske mržnje i niko ne očekuje da se hrvatska obala zaista bojkotuje. Kad bih rekao da postoji ideja iza takvih projekata, ona bi bila - reči nemaju značaj, ne postoji objektivna stvarnost, nakon uzroka nema posledica, prepustite se ništavilu i cinizmu, mi radimo šta god želimo i govorimo šta želimo, agitujemo protiv Hrvata i letujemo na Korčuli i ne možete nam ništa.
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°225
Veseli se srpski rode srpski rode jahte brode jahte brode
I zbog slavnih Pakoštana, Primoštena i Pašmana
I zbog slavne Crikvenice, Rogoznice, Dubovice
Nek se srpski peškir vije od Prevlake do Savudrije
Odjeknula zvona sa starih Dečana
Ne čujem ih iz restorana
I zbog slavnih Pakoštana, Primoštena i Pašmana
I zbog slavne Crikvenice, Rogoznice, Dubovice