"We, as the government of Spain, need to suspend diplomatic relations with Israel..."
— Lowkey (@Lowkey0nline) October 18, 2023
The Spanish Minister of Social Rights speaks out against Israel's "planned genocide" in Gaza.
pic.twitter.com/PhWNeBAUUQ
Блиски исток
- Post n°51
Re: Блиски исток
- Post n°52
the real Turkey vibe is every city having two sets of pro-Palestine demonstrations, one leftist and one Islamist, that fucking hate each other and protest at different Israeli consular buidings.
— A-100 gecs (@PinstripeBungle) October 18, 2023
- Post n°53
Jordan is witnessing a massive pro-Palestinian protest near the US embassy in Amman. Thousands of protesters are trying to storm the embassy, angry at US support for #Israel. Police are struggling to contain the crowd. #Jordan # pic.twitter.com/eLQdpyHSxI
— News Hrs (@newshrstweet) October 18, 2023
- Post n°54
Večeras je najžešće veče što se tiče bombardovanja. Bukvalno ne prođe 10 minuta bez neke eksplozije. Ko da će ujutro da krenu u invaziju. U petak je bilo slično pa nije bilo ništa sutradan.
Navodno izraelski javni servis objavio da su sve pripreme za kopnenu invaziju završene.
"KANN News reports that all IDF preparations for the invasion of Gaza are complete."#Gaza | #Palestine | #IsraelGazaWar | #Israel | #Hamas | #Hezbollah | #Lebanon | #Brussels | #ATACMS
— The Global 202 (@theglobal202) October 18, 2023
- Post n°55
:zap:#BREAKING Egypt’s Sisi and US president Biden agree to bring humanitarian aid into Gaza in a “sustainable manner” — Reuters
— War Monitor (@WarMonitors) October 18, 2023
- Post n°56
BREAKING:
— Megatron (@Megatron_ron) October 18, 2023
:flag_il: Israel has withdrawn its diplomatic missions from Jordan, Egypt and Morocco.
Evacuation from Turkey is undergoing and it has called on its citizens to leave the country immediately
- Post n°57
The President of the United States, Joe Biden will Address to the Nation from the Oval Office tomorrow night at 8pm to announce the U.S. Response to the Hamas Surprise Attack on Southern Israel. pic.twitter.com/20k438JWfb
— OSINTdefender (@sentdefender) October 18, 2023
- Post n°59
Reminders of another Presidential Address from the Oval Office roughly 20 Years Ago. pic.twitter.com/rq4lQIQOzc
— OSINTdefender (@sentdefender) October 18, 2023
- Post n°60
Nektivni Ugnelj wrote:Miršhajmer propo
У ком смислу? Нешто је предвиђао што се није обистинило?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°61
- Post n°62
Јанош Винету wrote:Nektivni Ugnelj wrote:Miršhajmer propo
ima toga više, ali ovde.konkretno mislim na to koji će biti prioriteti, ne sećam se sad da li je za Evropu ili za ME rekao da će biti "distant third" (od ta dva i dalekog istoka), ali evo kako je ispalo...
- Post n°63
- Post n°64
Nektivni Ugnelj wrote:Јанош Винету wrote:
ima toga više, ali ovde.konkretno mislim na to koji će biti prioriteti, ne sećam se sad da li je za Evropu ili za ME rekao da će biti "distant third" (od ta dva i dalekog istoka), ali evo kako je ispalo...
Европа је приоритет, Азија близу иза Европе, Блиски исток је "удаљени трећи" за кога је рекао да треба гањати "offshore balancing" уместо директне конфронтације.
Па ето, зар није Израел је тај "офшор" балансер? Израел се излаже одијуму света, што исламистичког што левичарског, Бајден може чак да делује помирујуће као фактор мира, може да обузда помахнитали Израел који се спрема на анексију и геноцид Палестинаца, а може то и да допусти. У оба случаја америчка војска се не укључује директно у конфронтацију.
Не делује ми да је много погрешио негде.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°65
- Post n°66
I daily see how Brexit happened. pic.twitter.com/XMoVi5jRSu
— Brendan May (@bmay) October 18, 2023
- Post n°67
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°69
The Director of Congressional and Public Affairs at the U.S. State Department’s Bureau of Political-Military Affairs, Josh Paul who is in Charge of U.S. Arms Transfers to Foreign Nations has just Resigned with a Resignation Letter being Posted on his LinkedIn stating his Reason… pic.twitter.com/A0HKvxQ3Wo
— OSINTdefender (@sentdefender) October 19, 2023
- Post n°70
ja sam ovih dana u cestom kontaktu sa drugaricom iz izraela ciji su rodjaci i beba ubijeni u napadu hamasa, kao i sa drugaricom ovde koja je deo uk-gaza mreze doktora (akusera), i koja je vec izgubila ne znam koliko kolega. ta kolicina agonije... a i jedna i druga politicki tacno onako kako bih pozelela da citav svet izgleda, cvrst stav ali ne po linijama razgranicenja preko kojih se vode ratovi. mucno.
skroz se slazem sa bumerom, da li je ova konkretna raketa ubila bas ove konkretne ljude je sporedna stvar. bice bitno jednog dana sa istorijske i legalne strane ako se dodje do medjunarodnog suda, ali ovo nije taj dan.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°71
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°72
- Post n°73
bukv je opisao uvođenje genijalnih korona mjera
- Post n°74
American political scientist John Mearsheimer answers what would he tell “if Bibi calls” for advice. pic.twitter.com/jalF2ovYY7
— Clash Report (@clashreport) October 16, 2023
- Post n°75
- Spoiler:
ЕКСКЛУЗИВНО! Војислав Шешељ: Најправедније решење је да се обнове границе из јуна 1967. године!
_____
Hong Kong dollar, Indian cents, English pounds and Eskimo pence