Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Izbori 2023.

ficfiric

Izbori 2023. - Page 29 Empty Re: Izbori 2023.

Post by ficfiric Wed Nov 15, 2023 11:04 pm

@hk1

Sve ja to kuzim ali dok se ne napravi ozbiljna organizacija, ZLF je ipak i dalje samo lokalni pokret - mozda najuspesniji od svih lokalnih pokreta u Srbiji ali samo lokalni pokret.

Utiska sam da ne dozivljavaju sebe tako, valjda zaslepljeni rejtingom u bg-u ali ni dobar broj tih glasaca iz bg ipak nece zaokruziti zlf na republickim izborima, ne zbog straha od bacenog glasa vec zato sto ne vide dovoljno ubedljivu politiku za taj nivo. Na pitanjima vezanim za lokal su super ali nisu takvi i na ostalim pitanjima, Beogradjanin bi mogao u dve recenice da ti objasni zasto glasa za ZLF na lokalnim, sta to podrzava, Sapcanin ne bi mogao tako ubedljivo da objasni zasto glasa za ZLF na republickim

Jedino je Lazovic malo skrenuo paznju glasaca iz unutrasnjosti. ZLF bi trebao da nadje nacin da ispromovise jos neka lica i, naravno, da budu van bg-a.

Last edited by ficfiric on Wed Nov 15, 2023 11:07 pm; edited 1 time in total

_____

Uprava napolje!

Улични ходач

Post by Улични ходач Wed Nov 15, 2023 11:06 pm

А шта је Лазовић радио на конферецнији за медије предствника бус-плуса након што их је Шапић одјавио?
    Има толико питања а тако мало одговара.
    ficfiric

Post by ficfiric Wed Nov 15, 2023 11:12 pm

Sad gledam kandidate ZLF. Na prolaznim mestima:

60. Nis
    65. Pozega

Prvi kandidat iz zapadne Srbije tek na 115. mestu a iz onolikog Novog Sada, tek na 181. mestu. Pretanko

_____

Uprava napolje!

ficfiric

Post by ficfiric Wed Nov 15, 2023 11:29 pm

Proglašena lista Ruska stranka – Slobodan Nikolić Izbori 2023. - Page 29 286371741 , Mandić tvrdi da je bar jedan potpis falsifikovan
    https://n1info.rs/vesti/izbori-2023/proglasena-lista-ruska-stranka-slobodan-nikolic-mandic-tvrdi-da-je-bar-jedan-potpis-falsifikovan/

Večeras je u Beogradu održana sednica Gradske izborne komisije na kojoj se raspravljalo o današnjem proglašenju liste Ruska stranka - Slobodan Nikolić. Sednici je prisustvovala i članica GIK u proširenom sastavu, sa liste "Srbija protiv nasilja", pravnica Sofija Mandić koja je za N1 izjavila da je na toj listi falsifikovan minimum jedan potpis.

Gradska izborna komisija u Beogradu danas je „ekspresno proglasila“ listu Ruska stranka – Slobodan Nikolić, na kojoj se, kako je izjavila u emisiji Njuznajt Sofija Mandić, pravnica i članica proširenog sastava komisije „nalazi izvestan broj falsifikovanih potpisa“.

„Ja sam bila tamo danas popodne kada su predati potpisi. Lista je odmah bila sumnjiva sa više aspekata. Prvo, na njoj ni jedan potpis nije overio ni jedan notar, već samo samo opštinski overitelji, a za koje znamo da ne izlaze na teren i ne overavaju potpise svakome. Videlo se i da potpisi liče, i da su potpisi uglavnom bili samo inicijali“, rekla je Sofija Mandić članica GIK u proširenom sastavu, sa liste „Srbija protiv nasilja“.

Ona je rekla i da kada je videla listu da su to bile „samo indicije“. A onda je usledilo iznenađenje.

„Onda sam na listi neočekivano videla potpis osobe koju poznajem. Pozvala sam tu osobu, pitala i ta osoba mi je rekla da nije potpisala tu listu i da ne zna o čemu pričam“, rekla je Mandić.

Ona je rekla i da je deo članova GIK tražii da se odloži proglašenje liste.

„Tražili smo da se ispita makar taj jedan potpis, potpis osobe za koju znamo da se nije pojavila pred overiteljem. Međutim, dobili smo odgovor od većine članova GIK, a koju predstavlja vladajuća stranka da oni nisu ‘Gradska istražna komisija’, kao i da oni izjave građana da su mimo svoje volje podržali neku listu ne uzimaju u obzir“, ispričala je ona.

Mandić je rekla i da su članovi GIK koji pripadaju vladajućoj stranci nipodaštavali sve njihove argumente.

„Tvrdili su da GIK ne treba da utvrdi da li su potpisi validni, već da treba da utvrde da potpisi postoje i da je to dovoljno za proglašenje liste. Mi smo to osporili i podsetili ih da su dužni da obezbedi zakonitost izbornog postupka ali ti naši argumenti nisu uvaženi“, rekla je ona.

Sovija Mandić je izjavila da će o svim ovakvim neregularnostima i dalje obaveštavati najširu javnost.

_____

Uprava napolje!

hk1

Post by hk1 Wed Nov 15, 2023 11:38 pm

opet, ponavljam, potpuno si u pravu da bez mreze, ozbiljne organizacije malar po iole vecim mestima u srbiji, ne mogu biti ozbiljna stranka na drzavnom nivou

medjutim meni je kao njihovom simatizeru (ili ih makar dozivljavam kao trenutno najmanje lose u ponudi) drago i sto ne rade kao sve ostale stranke i odbore sirom srbije ne stvaraju tako sto za njih "potpise" dugogodisnji politicar petar petrovic iz petrovca na mlavi, poznat po tome da je promenio 12 politickih opcija u sovjoj plodonosnoj karijeri
    druga opcija je da se na lokalu neki ljudi samoorganizuju, prepeoznaju neku ideolosku bliskost i onda uz pomoc centrale to preraste u lokalni odbor
    za to treba sredstava kojih mi ne deluje da imaju u izobilju, potrebno je neko iskustvo, znanje, sposobnosti, toga ne znam da li i u kojoj meri ima i najvaznije potrebna je iole prihvatljiva politicka klima
    da se ne zajebavamo, toga u srbiji nema ni u tragovima, i sa te strane, jasno je da je delovanje opozicionih partija u unutrasnjosti, blago receno izuzetno otezano

moram iskoristiti priliku Izbori 2023. - Page 29 1399639816 i da naglasim da me izuzetno raduje sto je na listi jedan od kandidata pod rednim brojem koji pominjes, ako su ostali makar slicni njemu, nema zime za zlf

sto se tice ovog oko lokala/reublike, cuo sam tu argumentaciju mnogo puta, po pravilu od onih koji i nisu glasaci zlf
    sa druge strane, od svih koje poznajem i glasaju za zlf, ako i da, daleko redje i u nesto drugacijem obliku

nije njihov problem sto nemaju politiku za republicki nivo, nego sto imaju jako malo prostora da je prezentuju, a i politika i ideje koje nude, nisu narocito omiljene medju stanovnistvom srbije
    neke druge se mnogo lakse i brze prihvataju
    hk1

Post by hk1 Wed Nov 15, 2023 11:39 pm

YX jesi li razmisljao o nicku orao?
    ili makar orlic?
    nekako deluje da bi ti pristajao
    Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Wed Nov 15, 2023 11:55 pm

načelno su ficfiriceve poente okej, ali ne znam koliko ima smisla meriti bilo koju opozicionu partiju tim merilima posle 12 godina Vučića. ko je prvi čovek SSPa u Novom Sadu? ko je Mikijev ili DSSov? 

ne verujem uopšte da percepcija o nekoj partiji kao nacionalnoj (recimo to tako) korelira sa razvijenošću organizacije.

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Nov 16, 2023 12:02 am

Opet kazem, razumem sto je stranka na ovom nivou samo kazem da ne treba da zamisljamo da nije na ovom nivou.

Mislim, da se nije komplet opozicija udruzila, kako bi ZLF izasao na izbore? Sam? To bi bilo samoubistvo a ni savez sa Djliasom ne bi bio daleko od samoubistva. Ovo ujedinjavanje ih je spaslo, a ne znam zasto su dosli u takvu situaciju da svi prave saveze a oni stoje po strani i gledaju. Meni deluje da su bili u fazonu - jebe nam se da se udruzujemo, mi smo najjaci, idemo sami

hk1 wrote:medjutim meni je kao njihovom simatizeru (ili ih makar dozivljavam kao trenutno najmanje lose u ponudi) drago i sto ne rade kao sve ostale stranke i odbore sirom srbije ne stvaraju tako sto za njih "potpise" dugogodisnji politicar petar petrovic iz petrovca na mlavi, poznat po tome da je promenio 12 politickih opcija u sovjoj plodonosnoj karijeri

pa sad, ovde se ne bih slozio sa tobom. Prvo - ko je zeleo da se angazuje, on se negde uclanio. Ako u obzir dolaze samo oni koji su sve ove godine nezainteresovani za politiku (a vidim da je to bas rasireno misljenje), onda jbg.

Drugo - taj Petar Petrovic sa lokala ima svoju ekipu i u sustini to je lokalna grupa gradjana ali u ovakvoj drzavi oni moraju pripadati nekoj bg partiji. Sva ta preletanja mozda jesu rezultat pokusaja da se negde ogrebu (npr ovaj Slobodan Nikolic) a mozda su preletanja bas rezultat toga sto se neko drzi jedne, iste politike.

Evo, da tu uzmem primer sadasnjeg portparola POX-a, za kog se svi pitaju otkud on na Zelenovicevoj listi. Lik je devedesetih bio cetnik-protivnik Milosevica i u sustini, do danas nije menjao politiku (a nije se nesto ni okoristio). Bio je u SPO pa kad je Vuk usao u vladu kod Milosevica, otisao je kod Velje. Posle je sa Jeremijom pravio stranku, pa ga je on izbacio u vreme skupljanja potpisa zbog krsenja bojkota i evo ga sad kod unuka. Njegova politika se u sustini nije menjala, stranke to radile, oni su preletali. Ja ne vidim zasto bi se trebalo stideti takvih kadrova (ok, naravno da njemu nije mesto u ZLF ali siguran sam da ima jos gomila ovakvih grupa gradjana po Srbiji koji su bliski ZLF-u)

_____

Uprava napolje!

Uncle Baby Billy

Post by Uncle Baby Billy Thu Nov 16, 2023 12:10 am

Ovo ujedinjavanje ih je spaslo, a ne znam zasto su dosli u takvu situaciju da svi prave saveze a oni stoje po strani i gledaju. Meni deluje da su bili u fazonu - jebe nam se da se udruzujemo, mi smo najjaci, idemo sami
    kapiram da je utisak u pitanju, ali ništa dalje od istine.

_____
    ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
    Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 12:36 am

hk1 wrote:YX jesi li razmisljao o nicku orao?
    ili makar orlic?
    nekako deluje da bi ti pristajao

Радомир Лазовић је био на конференцији за медије када се дигла прича око гашења бус-плуса. Штавише, седео је са занимљивим људима. Било би лепо када би неке ствари појаснио.Такође, да ли је подржао Експо 2027?

Елем, само да вас оабевстим да Милица данас гостује у Бундестагу на позив АфД.

Ето Милица пре у Бундестагу од врлих, шатро, лево-либерланих, шатро, зелембаћа.

Мислите о томе.
    Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 1:27 am

ficfiric wrote:
    Evo, da tu uzmem primer sadasnjeg portparola POX-a, za kog se svi pitaju otkud on na Zelenovicevoj listi. Lik je devedesetih bio cetnik-protivnik Milosevica i u sustini, do danas nije menjao politiku (a nije se nesto ni okoristio). Bio je u SPO pa kad je Vuk usao u vladu kod Milosevica, otisao je kod Velje. Posle je sa Jeremijom pravio stranku, pa ga je on izbacio u vreme skupljanja potpisa zbog krsenja bojkota i evo ga sad kod unuka. Njegova politika se u sustini nije menjala, stranke to radile, oni su preletali. Ja ne vidim zasto bi se trebalo stideti takvih kadrova (ok, naravno da njemu nije mesto u ZLF ali siguran sam da ima jos gomila ovakvih grupa gradjana po Srbiji koji su bliski ZLF-u)

Шта кажеш, странке су прелетале. То је ипак нешто ново, нешто несвакидашње.
    Како је Ноа Србија прелетела у СНС и СПС он није одлетео, овај остао свој. Није се много окористио, мало је крадуцкао, није џаба био код Веље. И на крају је схватио да је ПОКС, али не Парандиловићев већ унуков, исправан. То могу да схватаим ипак је Парандиловић отворени играч службе, сада што је код искреног опозиционара Алексића, то само даје на тежини јер све се ради јавно да не би изгледало тајно. И ето сада код Зеленовића, шта се ту може, судбина је тако хтело.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 16, 2023 3:29 am

Јеботе, Зупишка, који је теби ријалити у глави! Ради грталица 24/7, грће, не одмара. Јеси ли размишљао да попричаш са неким?
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Nov 16, 2023 7:40 am

YX, koliko si promenio stranaka do sada? Mislim, kao simpatizer

_____

Uprava napolje!

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Nov 16, 2023 9:13 am

Žabata opet nešto istraživao

rumbeando

Post by rumbeando Thu Nov 16, 2023 9:20 am

Prespavao si prošlu stranu teme.
    Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 9:29 am

ficfiric wrote:YX, koliko si promenio stranaka do sada? Mislim, kao simpatizer

Да ли можеш дефинистари: шта значи променити странку као симпатизер?
    Претпостављам да то значи да нисам члан. Мало је чудно питање. Никада до сада тако нешто нисам чуо да се пита.

Али шта је Радомир Лазовић тражио на конференцији за медији бус-плуса? Мислим да је много занимљивије за одговорити.
    паће

Post by паће Thu Nov 16, 2023 9:35 am

Добро не као симпатизер него навијач. Јел' сад боље?

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 9:39 am

Није ми јасно питање тј. релевантност. Пошто нисам члан странке.

За разлику од неких других овде, не мислим на вас господине

Оно што је битно да данас пратимо Милицин наступ у Бундестагу.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Nov 16, 2023 9:42 am

rumbeando wrote:Prespavao si prošlu stranu teme.

i još mnogo toga drugog
    ficfiric

Post by ficfiric Thu Nov 16, 2023 9:56 am

Улични ходач wrote:Шта кажеш, странке су прелетале. То је ипак нешто ново, нешто несвакидашње.

Улични ходач wrote:Мало је чудно питање. Никада до сада тако нешто нисам чуо да се пита.

Zupo se upoznaje sa planetom Zemljom

Izbori 2023. - Page 29 Stupid-ass-cat-ugly-cat

Aj da probam ovako:

Osoba A je clan radikala, Seselj se slize sa Vucicem i A napusti radikale i predje u Zavetnike
    Osoba B je clan radikala, Seselj se slize sa Vucicem i on ostane u SRS i nakon izbora udje u neki UO

Koju osobu od ove dve mozemo nazvati preletacem?

_____

Uprava napolje!

Улични ходач

Post by Улични ходач Thu Nov 16, 2023 10:04 am

Не знам ко је Зупо.

То није питање за симпатизера већ члана. Ја бих се могао рачунати у симпатизере неке странке.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 16, 2023 12:10 pm

ficfiric wrote:Sve ja to kuzim ali dok se ne napravi ozbiljna organizacija, ZLF je ipak i dalje samo lokalni pokret - mozda najuspesniji od svih lokalnih pokreta u Srbiji ali samo lokalni pokret.

Utiska sam da ne dozivljavaju sebe tako, valjda zaslepljeni rejtingom u bg-u ali ni dobar broj tih glasaca iz bg ipak nece zaokruziti zlf na republickim izborima, ne zbog straha od bacenog glasa vec zato sto ne vide dovoljno ubedljivu politiku za taj nivo. Na pitanjima vezanim za lokal su super ali nisu takvi i na ostalim pitanjima, Beogradjanin bi mogao u dve recenice da ti objasni zasto glasa za ZLF na lokalnim, sta to podrzava, Sapcanin ne bi mogao tako ubedljivo da objasni zasto glasa za ZLF na republickim
    Razliku u procentu na gradskim i republickim izborima medju beogradskim glasacima objasnjava samo stratesko glasanje - mnogi su se plasili da nece preci cenzus na republickom nivou.

Razlog za los rezultat patkara na izborima u Sapcu (uzgred, sta je to Sabac?(*)) sigurno je nepostojeca ili nerazvijena infrastruktura van Beograda. Mozda je to zbog njihove nesposobnosti a mozda ima veze i nedostatak novca/neprihvatanje izvora finansiranja koje koriste ostale stranke.

(*) Kako su prosli u Sapcu? Bili su u koaliciji sa Zelenovicem koji je, ako sam dobro razumeo, bio dobar gradonacelnik?

Last edited by host on Thu Nov 16, 2023 12:21 pm; edited 1 time in total
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Nov 16, 2023 12:20 pm

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka kaže da mimo Beograda i Novog Sada nisu uspeli da dobiju nijednu salu.

“SNS je zakupila sve termine i tako onemogućila svim ostalim strankama da organizuju konvencije, prave tribine, razgovaraju s ljudima u zatvorenom prostoru. Za sad smo uspeli da dobijemo termin samo za dve sale, Dom omladine u Beogradu i Narodno pozorište u Nišu. Vlast je zakupila i skoro sve bilborde i termine na televizijama… Zakupili su sve naše živote evo već 10 godina. Ali nemamo šta da kukamo, imamo to što imamo, znamo s kim imamo posla i to je to”, kaže Jovanović za novine “Nova”.
    (...)
    “Tačno je da imamo problem da zakupimo sale po Srbiji. Već sada su velike opstrukcije od strane vlasti, koja je očigledno u velikom strahu. Nailazimo na situaciju da ne možemo da dođemo do prostora, ali iskren da budem – ne hajemo. Tamo gde ne možemo da nađemo salu, bićemo na ulici s građanima. Ništa nas ne može iznenaditi”, navodi [Lider Narodnog pokreta Srbije Miroslav] Aleksić za Novu.
    https://nova.rs/vesti/politika/opozicija-stop-nema-sale-stop-stigao-nalog-iz-sns-opozicionarima-masovno-otkazuju-zakup-prostora-i-televizijska-gostovanja/
    паће

Post by паће Thu Nov 16, 2023 12:24 pm

Пропашће СНС кад им стигну рачуни за толики закуп... Izbori 2023. - Page 29 819872012

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Filipenko

Post by Filipenko Thu Nov 16, 2023 1:17 pm

Sta ce Bosko Obradovic i Milos Jovanovic na toj slici? Oni imaju pristup svemu sto im je potrebno, a glasacko telo ionako nemaju, dobice od SNS-a, pa im ne znace nikakvi skupovi. Na bilbordima ce ih biti i te kako, na proslim izborima je sve vrvelo od Boska i njegovog tadasnjeg prilepka Branimira Nestorovica, i to sa Nestorovicem u prvom planu da se budale navuku da glasaju za njih. I onda Boskici izigravaju patriote.

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:27 am