Језичарење
- Post n°351
Re: Језичарење
mislim da je ovo pravi topik za RIP ranku bugarskom
- Post n°354
RIPplachkica wrote:mislim da je ovo pravi topik za RIP ranku bugarskom
delovao je kao da ima jos minimum 10 god u sebi ladno
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°355
fikret selimbašić wrote:
Fejk. Rekao je "zabole me više crven ban"
- Post n°356
Није рекао „више“ него „већ“. Кад већ враћамо језик на како је било.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°357
Jupolka, znam da sam ali ne znam đe sam pisao o jupolki.
Planina Konjuh, u opštini Kladanj, i dalje u plamenu. Vjetar i nepristupačan teren otežavaju gašenje četiri požarišta. Više od 130 ljudi pokušava ugasiti vatru, koja prijeti da se proširi i na druge dijelove planine. Pomoć stiže i iz vazduha, ali za sada, bez velikog uspjeha.
U gašenju požara učestvuje oko 130 ljudi. Osim vatrogasaca, civilnih službi, uposlenika JP Šume, sa vatrom su se borili i mještani, kako bi sačuvali Konjuh.
“Faktički u jupol kantama su nosili vodu. Jedni su sa motorima u mjestu Goletići aktivirali se i vodu donosili s motorima na požarište, čak su i unutar požara ulazili”, istakao je Fuad Muhić iz Civilne zaštite Kladanj.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°358
https://vasudeva.forumburundi.com/t1926p250-bosna-i-hercegovina#613824
Šta bi se sve od mene moglo dobiti za dvije jupolke* toga.
*Petnaestlitarska plastična kanta u koju se pakuju boje za zidove, prvi počeo da ih koristi JUB za svoj proizvod Jupol. Danas je jupolka zbirna imenica za sve te kante ali i jedinica mjere, npr. nalovio sam jupolku plotice i dvije štuke, dvije jupolke paradajza sa deset sadnica sam ubrao u jednoj turi branja...
_____
Gdje punac drži pive?
- Post n°359
One Eyed Bob wrote:https://vasudeva.forumburundi.com/t1926p250-bosna-i-hercegovina#613824
Šta bi se sve od mene moglo dobiti za dvije jupolke* toga.
*Petnaestlitarska plastična kanta u koju se pakuju boje za zidove, prvi počeo da ih koristi JUB za svoj proizvod Jupol. Danas je jupolka zbirna imenica za sve te kante ali i jedinica mjere, npr. nalovio sam jupolku plotice i dvije štuke, dvije jupolke paradajza sa deset sadnica sam ubrao u jednoj turi branja...
Fala
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°360
Nije bilo mjesta za ćirilično Š? pic.twitter.com/BwphyeJWXk
— Amerikanka (@Amerikanka1) August 30, 2024
- Post n°361
Овде деца уче оба писма! Одједном!
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°363
beatakeshi wrote:Kao Džoni da je pisao.
А не, Џони има свој правопис, само двословне знаке замењује.
_____
- Post n°364
Jergulja i Kapović
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°366
Бурек са сиром или сирница, вечити камен спотицања
Какав је бурек у Хрватској, какав је бурек у БиХ, какав је бурек у Турској и како га називају?
Не да Јергуља на аутентични босански бурек.
Какав је бурек у Хрватској, какав је бурек у БиХ, какав је бурек у Турској и како га називају?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°367
Koliko anđela staje na vrh igle? Imaju li anđeli pupak?
- Post n°368
da li je trilece albanska poslastica ? so many questions
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°369
Јанош Винету wrote:Бурек са сиром или сирница, вечити камен спотицања
На сваком граничном прелазу, одмах након списка ствари које је забрањено унети, да стоји и упозорење туристима да могу да купе посебно осигурање да би се обезбедили од било чега што може да им се деси ако случајно кажу „бурек са сиром“.
_____
- Post n°370
Ja volim burek sa krompirom krompirušu. Jedem je kad odem do Sarajeva, ako ostajem u gradu samo jedan obrok vremena, onda je pazarim i nosm kući, jedem je podrgijanu, ne smeta,, naprotiv, primijetan je podgrijana sarma efekat. Ako ostajem dva ili više obroka, ona je obavezno drugi i svako sledeći drugi.
Najbolju na svijetu pravi moja starija sestra, Naručim par puta godišnje, ne jede se sa jogurtom već sa flaširanim domaćim paradajzom, još jedan vrhunski uradak moje ssestre. To da se umjesto jogurta koristi paradajz je široko prisutno na TK i dijelu Posavine. Sad mi se jede taj burek sa krompirom uz hladnu dvodecku paradajza, a usput mi pade na um biznis ideja. Pajsadovo. Taj paradajz, nije pasiran već nakon prelivanja vrelom vodom i guljenja kore samo grubo izrezan, začinjen listom peršuna (postoji i varijanta oplemenjena sa malo bluka) pakovan, započetak, udvodecke 1,8 dl čaše :paće: i distribuiran pekarama koje prave burek sa krompirom. Prvo da se fan baza obraduje, a onda i team jogurt upozna sa novom opcijom zahlade uz krompirušu, vrelu, krckave donje kore, sa krompirom koji se ne raspada prilikom pečenja iako je isječen a polaxpola cm kockice... nema šanse da omane.
Najbolju na svijetu pravi moja starija sestra, Naručim par puta godišnje, ne jede se sa jogurtom već sa flaširanim domaćim paradajzom, još jedan vrhunski uradak moje ssestre. To da se umjesto jogurta koristi paradajz je široko prisutno na TK i dijelu Posavine. Sad mi se jede taj burek sa krompirom uz hladnu dvodecku paradajza, a usput mi pade na um biznis ideja. Pajsadovo. Taj paradajz, nije pasiran već nakon prelivanja vrelom vodom i guljenja kore samo grubo izrezan, začinjen listom peršuna (postoji i varijanta oplemenjena sa malo bluka) pakovan, započetak, u
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°371
Kod Kočića: ćućulajkan - zvekan.
I za Disija: kmetoder.
I za Disija: kmetoder.
- Post n°372
da spamujem politicki topik, ziveti pored haicana je awesome
prilazem exhibit nr.1: pyebwa - tree (iliti bukvalno footwood)
From pye (“foot”, od FRA "pied") + bwa (“wood” od FRA "bois").
prilazem exhibit nr.1: pyebwa - tree (iliti bukvalno footwood)
From pye (“foot”, od FRA "pied") + bwa (“wood” od FRA "bois").
_____
- Post n°374
Француски само phonetzky.
_____
- Post n°375
Шта је на хрватском:
zajutrak
ujušak
prepečenac
?
zajutrak
ujušak
prepečenac
?
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.