Pinker pred anđelima bolje prirode
- Post n°776
Re: Pinker pred anđelima bolje prirode
Jordan Peterson: Putin's Useless Idiot
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°777
Jordan Peterson derails every question into utter nonsense because he has nothing of substance to say.pic.twitter.com/VF7RdJTN5K
— Tim Gill (@timgill924) October 18, 2022
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°778
Ajme podsjeća me na Mariju Selak Raspudić, ovako i ona počne secirat u besmisao.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°779
Postepeno ga uvodi u pravoslavlje
Џордан Б. Питерсон, најпознатији и "најконтроверзнији" интелектуалац данашњице, у Храму Васкрсења Христовог у Јерусалиму. Са њим је Џонатан Пејџ, православни иконописац и резбар икона из Канаде, који Питерсона постепено уводи у Православље. pic.twitter.com/5KYe0Adl43
— Севастократор (@Sevastokrator3) October 26, 2022
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°780
Ево нама патријарха за наредну генерацију...
Али, најконтроверзнији под наводницима, миг миг.
Али, најконтроверзнији под наводницима, миг миг.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°781
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°782
Od ove trojice samo je jedan spaljivao semite, tako da je šala promašila metu, ali je verovatno pogodila lajkove.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°783
Ne kapiram, koja je šala promašila metu?
_____
- Post n°784
Ok, crtaću.
Trojica ulaze u bar je klasičan početak klasičnog vica, tj. šale.
Meta je cilj, tj. da vic bude smešan.
Problem sa ovom šalom je što ova trojica baš i nisu fašisti, a ako ćemo pravo jedini koji je za pravo ubijao, tj. spaljivao tj. praktikovao dobre fašističke običaje ubijanja protivnika pa još i semita je prisutni oficir u rezervi, Izraelac.
Od preostalih jedan je bivši profesor, autor par loših knjiga, lečeni zavisnik, sadašnji poluselebriti i jedan pundit koji brzo priča i verovatno zna Stari zavet naizust.
Dakle, šala o trojici fašista koji ulaze u bar je promašila metu, jer niti su faštisti, niti je smešno, osim ako je brašno smešno, ali i to je stvar ukusa.
Trojica ulaze u bar je klasičan početak klasičnog vica, tj. šale.
Meta je cilj, tj. da vic bude smešan.
Problem sa ovom šalom je što ova trojica baš i nisu fašisti, a ako ćemo pravo jedini koji je za pravo ubijao, tj. spaljivao tj. praktikovao dobre fašističke običaje ubijanja protivnika pa još i semita je prisutni oficir u rezervi, Izraelac.
Od preostalih jedan je bivši profesor, autor par loših knjiga, lečeni zavisnik, sadašnji poluselebriti i jedan pundit koji brzo priča i verovatno zna Stari zavet naizust.
Dakle, šala o trojici fašista koji ulaze u bar je promašila metu, jer niti su faštisti, niti je smešno, osim ako je brašno smešno, ali i to je stvar ukusa.
_____
- Post n°785
Pa nije ovo vic pa da bude smešan, ne kapiram baš taj komentar - to je samo naslov posta iz kojeg sam ovo skrinšotovao. Takođe, random komentari na netu ne moraju da ispunjavaju akademske standarde preciznosti, i malo je bzvz kritikovati ih po tom osnovu.
That being said, spaljivanje ljudi nije uslov da neko bude fašista (to valjda ne treba posebno objašnjavati) - dovoljno je da zastupa fašističke ideje. Da li bi se sva trojica uklopila u definiciju fašizma, pitanje je (neki lakše nego drugi), ali je jasno zašto im se ta etiketa prilično lako lepi. Piterson je npr, poster boy ur-fašizma iz Ekovog teksta.
Ne znam zašto te ovoliko pogađa pominjanje IDW figura u negativnom kontekstu.
That being said, spaljivanje ljudi nije uslov da neko bude fašista (to valjda ne treba posebno objašnjavati) - dovoljno je da zastupa fašističke ideje. Da li bi se sva trojica uklopila u definiciju fašizma, pitanje je (neki lakše nego drugi), ali je jasno zašto im se ta etiketa prilično lako lepi. Piterson je npr, poster boy ur-fašizma iz Ekovog teksta.
Ne znam zašto te ovoliko pogađa pominjanje IDW figura u negativnom kontekstu.
_____
- Post n°786
Najbolje da njih brinu definicije, oni bi vas nazvali woke dripcima i levim fasistima, od toga bi poceli pa nastavili dalje.
- Post n°787
https://www.vreme.com/vreme/fasizam-i-nase-vreme/
_____
- Post n°788
Pa nije ovo tekst o Pitersonu, a svakako nije ni poslednja rec o tome sta se moze smatrati fasizmom. Vec mu je i glavni primer "nefasiste" - Bosko Obradovic - najblaze receno sporan. Kad Vucic Obradovica nazove fasistom, tu je problem nesto drugo, a ne to to sto Obradovic nije fasista.
_____
- Post n°789
_____
- Post n°790
definitely something insane about it...
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°791
(o cemu uopste prica?!)
_____
- Post n°792
https://www.thecut.com/2022/12/what-to-know-about-the-balenciaga-ad-scandal.html
_____
- Post n°794
Erős Pista wrote:https://www.thecut.com/2022/12/what-to-know-about-the-balenciaga-ad-scandal.html
https://t.co/ShwMBhqzVE pic.twitter.com/hChpZtmECr
— RAW EGG NATIONALIST (@Babygravy9) December 5, 2022
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°795
Creative Director Of Balenciaga, Demna Gvasalia, Is Ambassador Of President Zelenskyy's Fundraising Platform, United 24
Coin Ci Dence
_____
- Post n°796
Erős Pista wrote:https://www.thecut.com/2022/12/what-to-know-about-the-balenciaga-ad-scandal.html
a da, sad se secam. ali i dalje ne kapiram koja je njena tvrdnja. razumem da je luda ko struja, ali nekad i u ludilu moze da se nadje smisao, a ovde mi potpuno izmice.
_____
- Post n°797
baal, bog kome se zrtvuju deca u kartagini.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°798
njena bi tvrdnja bila da je samo ime vec znak obozavanja boga baala. inace balanciega je prezime osnivaca kompanije koji je bask.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°799
Nije njena tvrdnja, to se od juče širi po netu (a Google stvarno tako prevodi, pitaj Boga zašto)
- Post n°800
zanimljivo kada pokusas da prevedes tu recenicu sa engleskog nazad na latinski dobijes zapravo ispravan prevod
_____