KINO KLUB 3 - The American Astronaut (2001)
ja samo da izjavim da jos nisam pogledao film ali da sam danas pominjao interstelar na televiziji.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
U kom smislu?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
ne znam ni sam
to je ona emisija vidik na rts-u. tema je bila kraj kulture
to je ona emisija vidik na rts-u. tema je bila kraj kulture
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Opa! Ulaziš u establišment!
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Cuti, jedan profesor BU, jedan preofesor FMK i jedan vagabund to jest ja. Ma drugar me preporucio i eto. Vajdica.
_____
William Murderface wrote:Samo da izjavim nešto za televizor - ni najmanje mi nije žao što sam pogledao ovaj film, i zahvalan sam Anđelu što mi širi vidike. Ja sam se nekako i nadao da će ovaj filmski klub izgledati i tako - da jedni druge navodima da gledamo i neke filmove koje inače ne bismo. (Ja ovo nikad ne bih pogledao vođen sosptvenim interesovanjima i sviđizmom )
Pa naravski, ja isto tako shvatam, znaš kad bi mi palo na pamet da gledam Frequency, jedino ako bih ga zakačio na televiziji. A ok je film.
A dopada mi se i što je Santino fin, pa onako pažljivo piše šta misli, nikog neće da uvredi. A ne zna da su mi na tamou toliko puta rekli da kenjam i filozofiram da sam postao totalno tup na uvrede.
Drugari, ima dva predloga za sledeći kino klub. Mislim da bi bio fino kad bismo pogledali oba filma in due course, ali za sledeću nedelju da izaberemo jedan:
1.
2.
1.
2.
_____
ne vidi ti se druga sličica
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
I ja ne vidim drugu sličicu. A, jel' to sad predlog da pređemo na romcomove? Trebalo bi da se dogovorimo, ako ćemo da menjamo tematiku.
Izvinite, drugi predlog je:
Anđele, nije menjanje teme
Anđele, nije menjanje teme
_____
Pa ne znam, za ovaj Happy Accidents piše Romantic/Comedy na imdbu.
Ajd onda taj Primer, možda će mi se više dopasti od Upstream Color
Ajd onda taj Primer, možda će mi se više dopasti od Upstream Color
Pusti ti IMDB. Za American Astronaut pisalo Sc-FI/ Western, i ja očekivao ovo:
_____
Pa dobro, realno je da se držimo toga da treba da piše da je sf na imdbu, inače se nećemo nikako dogovoriti.
Eto ti sad
Veruj mi da film upada u našu klasifikaciju, i to kudikamo bolje od AA.
Veruj mi da film upada u našu klasifikaciju, i to kudikamo bolje od AA.
_____
Ti baš hoćeš da posle predložim novog Kronenberga (ili nešto još više fucked up)?
Uh, ne. Mislim, volim Kronenberga, ali ne novog.
_____
Mislim, a i bez zezanja, meni je inače i to zanimljiva tema za raspravu - to što smo se sva trojica, u stvari, za sva tri filma koja smo gledali, nekad direktno, a nekad implicitno složili da im fali SF elemenata, da nisu baš sasvim SF. A to je i neki fenomen bio i na tamou, retki su filmovi (u ovom veku) za koje će svi da kažu - evo to je sf. Često su to nekakve fantazije, nekad nekakvi indi uradci koji su ovlaš sf, najčešće nekakve akcije u svemiru (ili u budućnosti). Kako ti to vidiš? Žanr se promenio, ili je nekakva podvala u pitanju? I zašto?
Pa neću reći ništa revolucionarno ako primetim da to ima veze sa hlađenjem oko svemirskih straživanja uopšte. Ali evo sad se i tu stvar opet zagreva, pa se zagreva i žanr, maka i takvim uratcima kao što je Interstellar (ali i Gravity, koji je meni zaista odličan). Baš na prelasku vekova bili su jako popularni SF-ovi sa vritualnom stvarnošću, Matrix i to. Ali i to je u međuvremenu izumrlo, uglavnom.
A za kino klub, mislim da nam je SF bio samo nekakva vrlo neobavezna vodilja, koje ne moramo da se držimo kao pijan plotatm.
A za kino klub, mislim da nam je SF bio samo nekakva vrlo neobavezna vodilja, koje ne moramo da se držimo kao pijan plotatm.
_____
Ne znam, nisam siguran i tako već idemo dosta široko. Al' nema veze.
Ovo za smanjenje interesovanja za svemir znam, ali malo nisam sklon da tražim razloge u tome. Imam zanimljivu tezu da je sama filmska industrija postala neka vrsta SF-a, pa je moguće svakakve sadržaje nazvati sf-om i izazvati istu senzaciju kod gledaoca, pa su žanrovski klišei postali tu nepotrebni.
Druga mi je teza da se jako smanjilo interesovanje za nauku.
Ovo za smanjenje interesovanja za svemir znam, ali malo nisam sklon da tražim razloge u tome. Imam zanimljivu tezu da je sama filmska industrija postala neka vrsta SF-a, pa je moguće svakakve sadržaje nazvati sf-om i izazvati istu senzaciju kod gledaoca, pa su žanrovski klišei postali tu nepotrebni.
Druga mi je teza da se jako smanjilo interesovanje za nauku.
Da, pa to je negde tu sa ovim opadanjem interesovanja za svemir. Ali mislim da bi Kim tu mogao zanimljivo da interveniše, pošto SF ima veze sa utopijama i utopijskim razmišljanjem. Nije ni čudo da je cvetao u SSSR. Opadanje SF-a ima veze i sa opadanjem utopijskih nada i razmišljanja.
_____
Da to bi bilo ok.
U međuvremenu, kad smo već na ovom topicu, slučajno sam naleteo na čitav poslednji film Cory McAbee-a na vimeu. Nisam ga još gledao i ne znam kad ću, pa ne znam da li je genijalan ili najgore đubre. Kako god bilo, evo ga ovde
http://vimeo.com/88615309
U međuvremenu, kad smo već na ovom topicu, slučajno sam naleteo na čitav poslednji film Cory McAbee-a na vimeu. Nisam ga još gledao i ne znam kad ću, pa ne znam da li je genijalan ili najgore đubre. Kako god bilo, evo ga ovde
http://vimeo.com/88615309
Vilijame Mrdrfejse, 'o' l' otvarat' novog topića?
Opet ja - gledao sam sinoć Stingray Sam i malo sam razočaran. Film je mnogo više strejt i nema uopšte u njemu nikakvog nadrealizma, a i debilizma jedva da ima. Nemoj niko da gleda, ako je slučajno mislio, a znam da nije....