Pozovi.Luku.na+375 wrote:Ja sam mislio da je ovo ozbiljan forum.
Ne postoji tragedija koju Bono nije monetizovao kroz sha-la-la u poslednjih 30 godina.
Skoro ono ko demokrate.
Šta je tačno monetizovao na račun Sarajeva i BiH. Daj neki primjer, meni je to potpuno promaklo, ništa osim par vijesti sa radija o tome da je Bono nešto o ratu u BiH zborio, ne znam. Koncert na Koševu mogu samo da pozdravim, em je bio prava stvar u pravo vrijeme, em teško da je ti bilo neke zarade kad je karta koštala 20 maraka, tri do četiri puta jeftinije nego u drugim gradovima u kojima su svirali tih mjeseci.
Je li npr, dobio neku bosansku planinu i rezervat na upravljanje poput Kustrice? Je li ga Sarajevo inspirsalo do te mjere da u sebi otkrije književnika kao što je npr. taj koncert i roman o njemu napisan podario čovječanstvu 1 Bazdulja?
Jasno mi je za Amanpur, i šešeljoid Filipenko i odmjereni i uvijek iznad situacije pozicionrani Notxor u njoj vide sienenovog Ristu Đogu ali stvarno ne znam otkud ispizd na Bonoaoa.
Da dodam i da je Zooropa sasvim dobar album.
Last edited by fikret selimbašić on Sun Aug 13, 2023 12:46 pm; edited 2 times in total