Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Nektivni Ugnelj

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 36 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 11:58 am

Populizam najobicniji
    Nektivni Ugnelj

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 36 Empty Re: Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 11:59 am

Kao i recept za buduce tragedije. Takva praksa bukvalno cini buduce ovakve stvari vise, a ne manje verovatnim. O potencijalnim samoubistvima da ne pricam.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 09, 2023 12:31 pm

Primećujem da se nije zapatila Informerova priča o navodnoj opsednutosti ubice nacistima.

Inače, može se naći i audio zapis, koji *deluje* verodostojno, a koji je navodno snimljen u jednoj od obližnjih učionica u vreme pucnjave. Preporučujem da ga ne tražite. Nisam ga ni ja tražio, nego sam naleteo negde na internetu i kajem se što se nisam kontrolisao da ga ne pustim.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue May 09, 2023 12:32 pm

Inače, oglasila se direktorka škole. Kaže da nije imala vremena za medije. Verovatno je imala vremena za advokate.
    ficfiric

Post by ficfiric Tue May 09, 2023 12:48 pm

Mór Thököly wrote:

Ne pamtim da sam cuo nekog analiticara koji razume i zna da objasni kako funkcionise vlast u Srbiji. Kad ovo uporedim sa Cvijetinima i slicnim pajacima...

_____

Uprava napolje!

паће

Post by паће Tue May 09, 2023 12:56 pm

ficfiric wrote:
    Ne pamtim da sam cuo nekog analiticara koji razume i zna da objasni kako funkcionise vlast u Srbiji. Kad ovo uporedim sa Cvijetinima i slicnim pajacima...

Да. Управо је уредно поређао коцкице, сложио мозаик. Све оно што ми већ годинама причамо, за двадесетак минута, кратко и јасно. И уме да нађе тачну реч за све што хоће да каже.

_____
       the more you drink, the W.C.
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 12:57 pm

Nema unutrašnjepolitičku agendu
    kondo

Post by kondo Tue May 09, 2023 1:13 pm

a nije mu prvi put, mislim da sam kačio njegovu analizu crnogorske situacije i tu je bio dosta blagonaklon prema srbima i litijašima tj odbio je to jednostrano stavljanje na milovu stranu

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Tue May 09, 2023 1:17 pm

Cousin Billy wrote:Ne želim da verujem u ovaj nalog (sugestiju?) da se prave spiskovi antisocijalne (šta je to uopšte?) dece i dostavljaju kriminalizovanoj policiji. Staračko, mizantropsko društvo objavljuje rat protiv dece, u nemogućnosti da se makar malo zagleda u svoje mane i propuste.

nije njegov cilj nekakav društveni progres ili bilo koja forma sprečavanja recidiva nasilja nego upravo obrnuto, konsolidacija glasača i preventiva mogućeg rasipanja i smanjivanja glasačkog tela. ovo je tačno da ne kažem poimenice usmereno svakom od njegova 2 miliona koji će to podržati a ostatak srbije se ne može organizovati da nas bude više.

klasičan vučićev potez, već viđen kod onih prvi protesta u koroni kada je nakon dan dva hroptanja pod pritiskom razumnih zahteva građana krenuo da grupiše svoje snage, setimo se baklji na krovovima beograda.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Notxor

Post by Notxor Tue May 09, 2023 1:21 pm

Onda je u redu i da roditelji i deca prave spiskove sumnjivih nastavnika, tj. profesora - pedofila, alkoholičara, narkomana, ludaka...
    Spisak postoji.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 1:27 pm

Ne mogu da odu da zapale svecu na mestu zlocina, ali mogu da iniciraju spiskove koji ce svu imalo netipicnu decu staviti u ulogu potencijalnih masovnih ubica. Rezultati ce biti...nezapamceni
    Notxor

Post by Notxor Tue May 09, 2023 1:32 pm

Basarina omiljena žutara (pre nego što je počeo da piše za drugu) piše:

Dečak ubica (13), koji je očevim pištoljem ubio osam vršnjaka i čuvara u OŠ "Vladislav Ribnikar", ni danas, šest dana posle monstruoznog čina, ne pokazuje kajanje. On je u izolaciji na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu u Dr Subotića, potpuno smiren i ima samo dva pitanja: "Kada izlazim odavde?" i "Kakve su reakcije na ono što sam uradio?".
    Prema saznanjima "Blica", dečak ubica nije tražio bilo kakav kontakt, niti je tražio da vidi roditelje.
    Prema saznanjima Blica, prekinuo je svoj krvavi pir jer je osetio da ostaje bez daha.

_____
    bela maca

Post by bela maca Tue May 09, 2023 1:40 pm

konačno

prefarban mural

Zločini u OŠ Vladislav Ribnikar i Mladenovcu - Page 36 01000000-c0a8-0242-cae7-08db507af86a_w1023_r1_s

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 09, 2023 1:44 pm

Kako ga sad niko nije branio, retorički se pitam.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    bemty

Post by bemty Tue May 09, 2023 1:53 pm

sanjala sam vesnu brzev-curcic, jednu od najvecih strucnjakinja za adolescente kod nas, a razume se skroz i u traumu. sanjala sam da smo na zurci i da mi ona dobacuje preko sobe - e bre, sta se bre mesas u novine i pricas svasta kad nemas pojma ni o cemu?! lol.

a sad malo mojih misli.

rusenje skole, zatvaranje, odvodjenje dece negde daleko... sve su to zelje da se trauma ostavi za sobom. tako su i nama ljudi posle nadjine smrti zeleli da negde otputujemo da sve zaboravimo i sve tako. ali trauma ne radi tako, i deca i nastavnici ce svi imatu snaznu potrebu da opet borave u tom prostoru, kao da se stalno vidjaju jedni s drugima a ne sa ljudima koji nisu psihicki razbijeni na isti nacin. biti stalno sa ljudima koji su manje-vise ok kad ti nisi je gotovo nepodnosljivo. bice im potrebno i da se ta ucionica ocuva, da bude mesto gde se dolazi da se bude za zrtvama (psihicki, je li). renovacije i tome slicno skroz ok, ali ne treba niko tu da donosi odluke s vrha, nego tu decu treba ukljuciti u tu izmenu prostora, da budu akteri a ne posmatraci. i to sve mesecima tako, nikako odjednom. deci i osoblju ce najvise od svega biti potrebno da ponovo 'osvoje' skolu, da je ponovo, iznova i iznova, dozive kao mesto na kom se tragedije ne dogadjaju, dok se odlazak u skolu ne normalizuje. izbegavanje traume nosi sa sobom i izbegavanje oporavka. sve to treba jako pazljivo promisliti i nista ne treba na brzinu. ako bi se skola rasformirala, razredi razbili i deca poslala u razne druge skole, sjebali bismo ih dodatno.

_____
    Warning: may contain irony.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 2:18 pm

Ali...sutra? (As in sreda, 7 dana posle tragedije)
    Notxor

Post by Notxor Tue May 09, 2023 2:19 pm

Valjda nije ista terapija za svedoke zločina koji su gledali ubistva, krv i leševe i za klince iz druge smene koji su samo čuli šta se tu desilo?

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 2:24 pm

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Tue May 09, 2023 2:28 pm

bemty, Sandy Hook školu su poravnali buldožerom i napravili novu na istom mestu. Kako to kako to.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    bemty

Post by bemty Tue May 09, 2023 2:35 pm

tako je, i tad sam mislila da je to uzasna odluka. ne mozes se spasiti od te tragedije odlaskom negde drugde.

ne kazem da treba da se vrate u skolu odmah sutra, niti da znam tacno kako bi to trebalo da ide. svakako ne mislim da treba da se odvajaju od roditelja kad prvi put dodju u skolu, mozda i prvih pedeset puta. samo kazem da nam inicijalni impulsi nisu dobro merilo onoga sta je potrebno osobi koja je prezivela traumu. (a sto se druge smene tice, valjda je jasno da su direktne zrtve i posmatraci primarni i da se svi imaju njima prilagodjavati sada.)

_____
    Warning: may contain irony.
    Notxor

Post by Notxor Tue May 09, 2023 2:35 pm

Takođe, mislim da će kako vreme prolazi za klince važnije da vide kaznu nego da se podsećaju zločina.
    Za sad je najveći školski zločin u istoriji Srbije bez kazne, a ja nepopularno mislim da mora biti gora od smrtne, a to je u ovom slučaju doživotna izolacija.

_____
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue May 09, 2023 2:41 pm

Pored ovoga što je bemty već lepo objasnila, ja bih dodao da naprosto nije dobro da se društvo vodi magijskim mišljenjem, a rušenje škole bi suštinski bilo to.

Glede kazne - čak iako ubica bude završio u doživotnoj izolaciji, a sumnjam da će se to desiti, ona svakako neće biti formulisana kao kazna.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 2:50 pm

To i nije toliko bitno. Mada sigurno nece biti dozivotna.
    Notxor

Post by Notxor Tue May 09, 2023 3:00 pm

Da bi bio KK izašao iz bolnice potrebna su samo 2 potpisa, psihijatra i sudije. Da li će se naći u Srbiji takva 2 junaka? Živi bili...

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue May 09, 2023 3:02 pm

Uskoro nece sigurno jer  - politika. Ali jednom ce izaci.

Post by Sponsored content

Current date/time is Tue Nov 26, 2024 1:46 am