Rat u Ukrajini
- Post n°726
Re: Rat u Ukrajini
pa kao neverovatan mi je taj dilerantizam. ko da je lik iz the great. huzzzzah!
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°727
Ukrajinci najbolje izgledaju oko Vugledara
- Post n°728
Ne znam, ne znam... na ppp zadovoljni dosadašnjim tokom. Piter i Moskva ni ne znaju da je rat, dubina ruskih rezervi neiscrpna, u Podmoskovlju 100 000 svježe vojske, Ukrajinci se nisu ni približili ruskim rovovima, samo gube ljude i tehniku...
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°729
slabo glumite endjurila, tačnije glumatate
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°730
Украјинци врло држе до маскировке илити оперативне безбедности, нема цурења информација, нема детаља ни о губицима нити о успесима.
Руси тврде да су стигли до Токмака. Ово делује као нови Изјум.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°731
Ovo je 100% NATO proxy rat protiv Rusije i Rusija će ga 100% izgubiti ako ga nekako ne apgrejduje.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°732
čime, jakom?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°733
Mislim da nemaju ni 1% šanse da otvore neki novi front (iz Belorusije recimo).
Što znači da mogu ili da izgube rat, a u budućnosti budu pocepani na *stane, ili da bace jaku na Ukrajinu. Problem je što onda ostaju sami sa Iranom na izlaznim vratima iz civilizacije.
Moram da priznam da sam promenio mišljenje kad je ova brana u pitanju i iz ove vremenske pozicije mi se čini da su je Rusi digli u vazduh jer su dobili neprijatne za njih podatke o ofanzivi.
Što znači da mogu ili da izgube rat, a u budućnosti budu pocepani na *stane, ili da bace jaku na Ukrajinu. Problem je što onda ostaju sami sa Iranom na izlaznim vratima iz civilizacije.
Moram da priznam da sam promenio mišljenje kad je ova brana u pitanju i iz ove vremenske pozicije mi se čini da su je Rusi digli u vazduh jer su dobili neprijatne za njih podatke o ofanzivi.
_____
- Post n°734
Јанош Винету wrote:Украјинци врло држе до маскировке илити оперативне безбедности, нема цурења информација, нема детаља ни о губицима нити о успесима.
Nemoguce jbt
- Guest
- Post n°735
U najboljem slučaju za Ukrajince, Tokmak je sada u dometu artiljerije (15km) ali ne može se reći da su stigli do njega, osim ako se od noćas nije dogodilo nešto zaista prelomno.
Last edited by Rowley Birkin QC on Mon Jun 12, 2023 10:44 am; edited 2 times in total
- Guest
- Post n°737
Ruske izvore težim da čitam sa velikim zrnom soli kada su u pitanju porazi Rusa - kada krene naopako, makar i privremeno, uhvati ih slovenski jal, za šta se mi borimo, šta radi Gerasimov đeje sada Šojgu, joj šta rade ovi oko Putina, izdani smo, Quinctili Vare, legiones redde, pade Mariupolj, pade sve...
- Post n°738
To su komentari, a ovo je situacija na terenu
za prevod i greške u prevodu je zadužen deepl
Orekhovsky section of the AFU offensive on the Zaporizhzhya Front
Pology district, Orekhov-Rabotino-Tokmak line
Artillery fights do not stop, all kinds of barrel and rocket artillery are active.
Near the line of contact in the landings, the enemy throws DRGs and conducts reconnaissance with the help of drones, preparing for new "meat assaults".
In the immediate rear, the enemy is actively regrouping troops after suffering heavy losses in personnel and equipment. Our aviation regularly works on accumulations of forces in Orekhov and nearby settlements.
Due to heavy rains, the enemy has not actively attacked for almost two days.
The rains ended at night, but the ground on country roads turned to mush - it is problematic to drive over it.
Our enemy's missiles are in the crosshairs of our rear, more strikes were and may be launched yesterday.
za prevod i greške u prevodu je zadužen deepl
_____
- Post n°739
Tokmak je 4. linija i poslednja tacka odbrane, taj grad je ozbiljno utvrdjen i ako Ukri dodju do njega deluje da ce se Rusi braniti utvrdjeni u gradu, da nece biti bezanije.
E sad, naravno, svi planovi su super dok ne dodje do kontakta sa neprijateljem.
Navodno spremaju ofanzivne operacije za par nedelja. Videcemo.
E sad, naravno, svi planovi su super dok ne dodje do kontakta sa neprijateljem.
Notxor wrote:Ovo je 100% NATO proxy rat protiv Rusije i Rusija će ga 100% izgubiti ako ga nekako ne apgrejduje.
- Post n°740
Filipenko wrote:Tokmak je 4. linija i poslednja tacka odbrane, taj grad je ozbiljno utvrdjen i ako Ukri dodju do njega deluje da ce se Rusi braniti utvrdjeni u gradu, da nece biti bezanije.
E sad, naravno, svi planovi su super dok ne dodje do kontakta sa neprijateljem.Notxor wrote:Ovo je 100% NATO proxy rat protiv Rusije i Rusija će ga 100% izgubiti ako ga nekako ne apgrejduje.
Čekaju da se ukrajinska ofenziva ispuše i krenu u kontru? Riskantan plan, ali ima smisla. Samo, imaju li snage za njega? I imaju li generali živaca?
Kako bilo, ovaj rat je vojnim akademijama dao sto godina materijala za proučavanje.
Što se situacije na terenu tiče, ja vjerujem da je nešto zauzeto kad vidim vojnike sa zastavama kako se fotografiraju ispred općinske
- Post n°741
Zašto bi Rusi repostovali mape sa ukrajinskog telegrama, ako nisu tačne?
_____
- Post n°742
Ne kažem da nisu. Ali prije par dana se ukrajinski napad na mnogim internetskim zakucima proglašavao samoubojstvom, katastrofom, na sve strane leopardi otvoreni kao konzerve... Dan-dva kasnije ruske linije pucaju, Ukrajinci tamo i vamo... Teško se meni laiku tu snaći. Nego, daj ti meni raspjevanog vojnika nasred mjesnog trga...
- Post n°743
Ukrainian Sources have now Confirmed that a Russian Counteroffensive is ongoing along this Sector of the Front.
— OSINTdefender (@sentdefender) June 12, 2023
- Post n°744
Зашто је 'нада' једина именица написана малим словом?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°745
Mór Thököly wrote:Ukrainian Sources have now Confirmed that a Russian Counteroffensive is ongoing along this Sector of the Front.
Ovako isto je bilo i pre 3-4 dana.
Tovar wrote:Ne kažem da nisu. Ali prije par dana se ukrajinski napad na mnogim internetskim zakucima proglašavao samoubojstvom, katastrofom, na sve strane leopardi otvoreni kao konzerve... Dan-dva kasnije ruske linije pucaju, Ukrajinci tamo i vamo... Teško se meni laiku tu snaći. Nego, daj ti meni raspjevanog vojnika nasred mjesnog trga...
Zavisi i od toga gde sta pratis. U principu, ne treba verovati telegramu jer je skroz nemoderisan, jutjubu jer je previse moderisan, tviteru jer je rec o desnicarskom talogu koji je onda logicno na ukrajinskoj strani, blogerima jer su pristrasni, medijima jer su na zadatku, novinarima jer su previse blizu dogadjajima, internet sajtovima jer su predaleko od dogadjaja.
- Post n°746
Mór Thököly wrote:[size=33][/size]Ukrainian Sources have now Confirmed that a Russian Counteroffensive is ongoing along this Sector of the Front.
S ukrajinske strane vesti da je ruska kontraofanziva propala. Videcemo.
- Post n°747
Zar nije za NATO idealan rezultat da Rusija izgubi, ali da pogine dovoljno Ukrajinaca da ne predstavljaju vojni problem za Evropu, tj. Izrael od 40 miliona ljudi?
_____
- Post n°749
Niko ovde ne zna*, već nagađamo, pretpostavljamo, smatramo...
* osim onog lika što se povremeno javlja i što zna sve o svemu
* osim onog lika što se povremeno javlja i što zna sve o svemu
_____
- Post n°750
kako sad majkumu ne znaš
_____
#FreeFacu